Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Nikome od Bošnjaka.VolimTz je napisao/la:Kome bi smetala ulica ili škola generala Izeta Nanića bilo gdje ?
Walk on, with hope in your hearts.
Ako se Dodik i Čović nađu uvrijeđeni onda mi je jako žao.artemis77 je napisao/la:Nikome od Bošnjaka.VolimTz je napisao/la:Kome bi smetala ulica ili škola generala Izeta Nanića bilo gdje ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Oni daju ime skoli po presudjenom genocidasu nad tim istim Bosnjacima i boli ih ku rac smeta li to njima...artemis77 je napisao/la:Nikome od Bošnjaka.VolimTz je napisao/la:Kome bi smetala ulica ili škola generala Izeta Nanića bilo gdje ?
Tako isto sta nas briga sta oni misle.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Zbog toga je vazno utvrditi istorijske cinjenice. Znaci borci, odlikovani heroji poput Nanica, Hujdura isl. bili su cuvari ratne etike i branili svoje ognjiste od agresora. Takvi zasluzuju najveca prizananja i logicno nazivi ulica treba da se krase njihovim imenima, obzirom da ne mozes naci nekakvu mrlju izivljavanja nad civilima.
To mogu osporavati samo psihopate.
To mogu osporavati samo psihopate.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 29 mar 2019, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.
Nad zelenom rijekom labudov luk.
Ja se slazem sa tobom, al vidis sta radi druga strana. Inicijativa za neki suzivot i mir postoji samo sa jedne strane, a to vec nije mir. Mi nikad nismo bili kao cetnici niti zelim da budemo al' kad vidis da oni svoje potomke uce neku svoju izopacenu, iskrivljenu historiju i totalno pogresne cinjenice... Odgajaju se citave nove generacije cetnika koji ce opet klati svoje komsije ako se historija ponovi. Sta sad mi tu trebamo radit?artemis77 je napisao/la:Šta predlažeš? Da uzmemo obrazac ponašanja od Četnika i postanemo kao oni?cala je napisao/la:Pola politicke scene se diglo zbog imena Mustafa Busuladzic, sta bi tek bilo da daju jedno takvo ime ustanovi. Izgubili smo vojni rat a sad gubimo i ovaj politicki.
Može i po jedna ulica u Sarajevu po svim ostalim herojima ustaškog režima. Ako se ko protivi sigurno je SDP, Naša stranka, Jugobalija, komunista ili neki od drugih antibošnjačkih elemenata. 8000 Židova je ubijeno samo u Sarajevu, imajte poštovanja prema tim žrtvama.
Fantasista je napisao/la:OS Josip Broz Tito
Naravno, Izeta NANIĆA, Gorana Martinovića i ostačoh Tuzlaka, Nanić nije Tuzčak al je Nanić.VolimTz je napisao/la:Kome bi smetala ulica ili škola generala Izeta Nanića bilo gdje ? Treba krenuti od stvari oko kojih se može dogovoriti i jedna i druga strana, ali je ipak interes dizati prašinu i jednim i drugim.
U Lukavcu se oduševim svaki put ,Bosne Srebrene, Muhameda Hevaija Uskufija, Kralja Tvrtka I, Bana Borića, Kulina Bana, Patriotske Lige ...
OŠ Albin Herljević
OŠ Jusuf Jakupović
OŠ Mijo Kerošević Guja
OŠ Džemal Mandžić
Dodat škole Gorana Martinovića, Ilije Jurišića, Hajrudina Mešića, Izeta Nanića, naravno
Takođe izmjestiti ulicu Alije Izetbegovića gore kod deponije. Ulici vratiti stari naziv
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Za početak ne izjednačavat mene i ovu dvojicu idiota s Pala.cala je napisao/la:Ja se slazem sa tobom, al vidis sta radi druga strana. Inicijativa za neki suzivot i mir postoji samo sa jedne strane, a to vec nije mir. Mi nikad nismo bili kao cetnici niti zelim da budemo al' kad vidis da oni svoje potomke uce neku svoju izopacenu, iskrivljenu historiju i totalno pogresne cinjenice... Odgajaju se citave nove generacije cetnika koji ce opet klati svoje komsije ako se historija ponovi. Sta sad mi tu trebamo radit?artemis77 je napisao/la:Šta predlažeš? Da uzmemo obrazac ponašanja od Četnika i postanemo kao oni?cala je napisao/la:Pola politicke scene se diglo zbog imena Mustafa Busuladzic, sta bi tek bilo da daju jedno takvo ime ustanovi. Izgubili smo vojni rat a sad gubimo i ovaj politicki.
Može i po jedna ulica u Sarajevu po svim ostalim herojima ustaškog režima. Ako se ko protivi sigurno je SDP, Naša stranka, Jugobalija, komunista ili neki od drugih antibošnjačkih elemenata. 8000 Židova je ubijeno samo u Sarajevu, imajte poštovanja prema tim žrtvama.
- ASD
- Kontakt:
Mozemo po ustasama davati imena. SDA to voli, a moze i po turskim osvajacima, osim sto cemo se narugati srbima, narugat cemo se i Evropi.cala je napisao/la:Ja se slazem sa tobom, al vidis sta radi druga strana. Inicijativa za neki suzivot i mir postoji samo sa jedne strane, a to vec nije mir. Mi nikad nismo bili kao cetnici niti zelim da budemo al' kad vidis da oni svoje potomke uce neku svoju izopacenu, iskrivljenu historiju i totalno pogresne cinjenice... Odgajaju se citave nove generacije cetnika koji ce opet klati svoje komsije ako se historija ponovi. Sta sad mi tu trebamo radit?artemis77 je napisao/la:Šta predlažeš? Da uzmemo obrazac ponašanja od Četnika i postanemo kao oni?cala je napisao/la:Pola politicke scene se diglo zbog imena Mustafa Busuladzic, sta bi tek bilo da daju jedno takvo ime ustanovi. Izgubili smo vojni rat a sad gubimo i ovaj politicki.
U BiH sve skole, ulice, trgove treba zvati po brojevima ili po geografskim lokacijama. Okrenuti se bitnijim stvarima.
Koga boli qratz hoce li skola uopste imati ime kad za 10 godina u toj skoli nece biti uopste djece, a to je stvarni problem.
Kakva gomila gluposti gdje se sve sto nije far left predstavlja alt rightom i fasizmom. Zato 4chan i jeste popularan jer bi ovakvi da ukidaju slobodu govora svemu sto im ne odgovara. Kakvo povezivanje Trumpa, Pewdsa i Petersona sa glupim stvarima.
Plus iznosenje historijskih neistina.
Kaze gamergate fasisti.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- ASD
- Kontakt:
Kod mene se OŠ koju sam pohađao zove OŠ Banovići, ali je svi zovu OŠ Moša Pijade ili skraćeno Moša (prijeratni naziv) . Nikad nikog nećeš čuti da kaže idem u osnovnu školu Banovići, nego, svi kažu, idem u Mošu ili sam išao u Mošu.Penaltiky je napisao/la:Fantasista je napisao/la:OS Josip Broz TitoNaravno, Izeta NANIĆA, Gorana Martinovića i ostačoh Tuzlaka, Nanić nije Tuzčak al je Nanić.VolimTz je napisao/la:Kome bi smetala ulica ili škola generala Izeta Nanića bilo gdje ? Treba krenuti od stvari oko kojih se može dogovoriti i jedna i druga strana, ali je ipak interes dizati prašinu i jednim i drugim.
U Lukavcu se oduševim svaki put ,Bosne Srebrene, Muhameda Hevaija Uskufija, Kralja Tvrtka I, Bana Borića, Kulina Bana, Patriotske Lige ...
OŠ Albin Herljević
OŠ Jusuf Jakupović
OŠ Mijo Kerošević Guja
OŠ Džemal Mandžić
Dodat škole Gorana Martinovića, Ilije Jurišića, Hajrudina Mešića, Izeta Nanića, naravnoOŠ Tabut Brigade
Takođe izmjestiti ulicu Alije Izetbegovića gore kod deponije. Ulici vratiti stari naziv
- BosniaBoston
- Kontakt:
Šamačkom stočaru oduzeti sve gradske ulice
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Niko nije spominjao ukidanje slobode govora. Šta je neistina? Način na koji youtube funkcionira? Peterson i Trump nisu alt right?Kanye je napisao/la:Kakva gomila gluposti gdje se sve sto nije far left predstavlja alt rightom i fasizmom. Zato 4chan i jeste popularan jer bi ovakvi da ukidaju slobodu govora svemu sto im ne odgovara. Kakvo povezivanje Trumpa, Pewdsa i Petersona sa glupim stvarima.
Kaze gamergate fasisti.![]()
- Fantasista
- Kontakt:
Cini mi se da je na bulevaru ulica Alije I. ja ne bih mogao zivjeti tu, povraca mi se.
Inace sam isao u skolu koja se zove po Peji Markovicu, kakva su tu bila slavlja kad se obiljezavao njegov rodjendan
Inace sam isao u skolu koja se zove po Peji Markovicu, kakva su tu bila slavlja kad se obiljezavao njegov rodjendan
Ulica Alije Izetbegovića 
Sveti Sava.
Ulica Stjepana II Kotromanica...
Batonova ulica, ul. kralja Agrona....
Ulica Marka Vege, pa onda npr. u Tuzli ulica Sefika Beslagica (oca proucavanja stecaka), zatim za cijelu BiH ulica Cire Truhelke...
Batonova ulica, ul. kralja Agrona....
Ulica Marka Vege, pa onda npr. u Tuzli ulica Sefika Beslagica (oca proucavanja stecaka), zatim za cijelu BiH ulica Cire Truhelke...
Nad zelenom rijekom labudov luk.
Da li se mogu biljke i sadnice konkretno cvijeće prenositi avionom?
Nije članak pisan od strane osobe koja mnogo dobro razumije internet kulturu, i vidi se da je pisana izvana.Kanye je napisao/la:Kakva gomila gluposti gdje se sve sto nije far left predstavlja alt rightom i fasizmom. Zato 4chan i jeste popularan jer bi ovakvi da ukidaju slobodu govora svemu sto im ne odgovara. Kakvo povezivanje Trumpa, Pewdsa i Petersona sa glupim stvarima.
Kaze gamergate fasisti.![]()
Ovo za pepe je takav cringe, i još par stvari. Ali u bacanju je ubo poneku mrvu.
4chan i mnoge kopije poslije su bili mjesta gdje politička korektnost nije postojala. Razgovaralo se o bilo čemu bez moderacije, postavljao se gore, crni humor i članovi su u zaje.banciji furali lafo fašističke simbole i slično. Ali većina njih je onda s vremenom bila preplavljena od strane idiota koji su mislili da se tu raja ozbiljno fura na fašizam. Dugo sam bio na 4chanu, ispratio mnogo raidova, od sajta epilepsije preko zaje.bancija za Time, McDonalds i druge ankete, raid na 9gag s goreom i slično. Ovo što su poslije radili Shia LaBeoufu mi je isto super. Ali kroz to trolanje njega gdje je raja čitala Mein Kampf ispred kamere, marširala, puštala Wagnera dobar dio raje je shvatio to da je prvenstveno promocija fašizma a ne jedno obično trolanje bogatog glumca koji voli da pametuje. Najočitiji lični primjer toga sam doživio na hiddenlolu. Sajt koji se odvojio od hugelola jer isti više nije dopuštao svakakve memove je bio gold u začetku. Kroz godinu dana je privukao alt desnicu, prvenstveno Njemačke, koja je od ironiziranja fašizma napravila sajt koji je jedan na jedan propaganda.
I sve je to do sada bilo bezazleno, je.bo internet i zabačene forume, šta god postavljali. Ali s Trumpovim dolaskom na vlast ljudi koji su prije pisali po tim sajtovima sada stvarno počinju da djeluju.(doslovne riječi ovog iz NZ) Manje ekstreman primjer je marširanje u Americi sa nacističkim zastava, ekstremniji je Novi Zeland gdje remove kebab se više ne može shvatiti kao zaje.bancija. Pitanje je sada da li će stati na ovome, ili ne. Ovaj je probio itekakav led. Gledam sad onaj video kad među antifu uleti auto u Charlottesville. Komentari ispod: "Such a tragedy. I hope that dodge charger is okay", "I hope his insurance covered the damage. Poor car" itd. Do prije godinu dana bih prvi lajkao i nasmijao se, iskreno. Sad ovo sve ima drugačiju težinu.
Koliko god sam se radovao dolasku na vlast Trumpa jer su demokrate ispred Bernija odabrale Hillary i establishment, sad ne bih volio da ga opet izaberu. Uspio je stvoriti takav ambijent da činjenice i fakti više nisu bitni, nego je istina ono što glasnije kažeš. Podjelio je Ameriku kao niko prije, svjesno prelazi preko ovih desničarskih napada. Uspio je izjednačiti i relativizirati toliko suprotnosti, da sad ispade sve u istom košu. Marširanje neonacista se gleda kao SWJ protest sa pištaljkama. Da ne govorim ovo o globalnom zagrijavanju ali to nije ta priča. Uz to, stvorio je gotovo kultsku armiju botova, koji će opravdati bilo šta on uradi. Evo kavaj prvi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.