Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
baš tragično kako je hoffenheim izgubio dva vrijedna boda, totalna pogreska sudije starka....et osvojili su bod a mogli lako do sva 3
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
harishp je napisao/la:Ne mora znaciti.Evo ova se Borussia se bruka maksimalno po evropi.amerosm je napisao/la:Onaj Mainz nije definitivno normalna ekipa. Svi su nakon poraza prosle sedmice ocekivali da ce sada pasti, i Tuchel je jedini vjerovao da se to nece dogoditi, i odu ljudi mrtvi hladni u Leverkusenu i uzmu momacki tri boda. Sada opet imaju tesku utakmicu kuci protiv Borussije, i ja mislim da cijela Njemacka navija da bude remi.
Koliko oni svima nama bili simpaticna kao ekipe, ali bi volio na kraju da zavrse van pozicija koje vode u Evropu, jer u istoj ne bi mogli nista napraviti, no ja imam osjecaj da ce kod njih biti kao i kod SAPenheima.
Onakav krnjav Stutgart kao i Shalke u BL pa opet guraju kud ikamo bolje nego vi BeVaBovci.
Mozda i zato sto ih sudije ne lilaju kao u BL.
po cemu se to brukaju molim te...iako sam fan schalkea i ne mirisem bas dortmund nemoj kakit svega ti,...ljudi sa igracem manje cijelo drugo poluvrijeme su taslacili sevilju koja je nekim cudom odnijela pobjedu...protiv psg pred kraj primise gol a psg medzu top 3-4 ekipe u francuskoj...
@gruezi to se kaze ne se-ri,a kad se to kaze onda se ide u rudarsko cumuraski kombinat na istovar.gruezi je napisao/la:harishp je napisao/la:Ne mora znaciti.Evo ova se Borussia se bruka maksimalno po evropi.amerosm je napisao/la:Onaj Mainz nije definitivno normalna ekipa. Svi su nakon poraza prosle sedmice ocekivali da ce sada pasti, i Tuchel je jedini vjerovao da se to nece dogoditi, i odu ljudi mrtvi hladni u Leverkusenu i uzmu momacki tri boda. Sada opet imaju tesku utakmicu kuci protiv Borussije, i ja mislim da cijela Njemacka navija da bude remi.
Koliko oni svima nama bili simpaticna kao ekipe, ali bi volio na kraju da zavrse van pozicija koje vode u Evropu, jer u istoj ne bi mogli nista napraviti, no ja imam osjecaj da ce kod njih biti kao i kod SAPenheima.
Onakav krnjav Stutgart kao i Shalke u BL pa opet guraju kud ikamo bolje nego vi BeVaBovci.
Mozda i zato sto ih sudije ne lilaju kao u BL.
po cemu se to brukaju molim te...iako sam fan schalkea i ne mirisem bas dortmund nemoj kakit svega ti,...ljudi sa igracem manje cijelo drugo poluvrijeme su taslacili sevilju koja je nekim cudom odnijela pobjedu...protiv psg pred kraj primise gol a psg medzu top 3-4 ekipe u francuskoj...
Bezveze rasprava.Ako se ne slazes,postoji drugaciji nacin komunicaranja a ne kocijaski kao tvoj ali zamotan u celofan.
Ja kazem da se bruka i zdravo.
Moje misljenje i tu je khaj phice.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Omerbavarac
- Kontakt:

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ja ove znam 3 igraca, onog iz bayerna, hamburga i werderaOmerbavarac je napisao/la:
nema potpisa
Allagui je mašina.Omerbavarac je napisao/la:
Nisam odvano vidio napadača koji je kadar pretrčati onoliko k'o on.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Tuzni Wolfsburg jedva dve sanse stvorio pred golom Victorie za poluvreme.
Osim gola Pekarika nakon sto je lopta preletala sve u 16 i dosla mu na glavu na drugoj stativi,samo jos zicer Mandzukica koji naravno on promasuje.Ne mogu da verujem da mogu ovako lose odigrati pa cak i da se cuvaju i sa manje od 50% moraju se dati bar 3-4 gola ovim amaterima.
edit:55 minut 0:3,prvo prelep go Josue iz koraka sa 15.metara iskosa,a onda i pogodak Schafera.
Osim gola Pekarika nakon sto je lopta preletala sve u 16 i dosla mu na glavu na drugoj stativi,samo jos zicer Mandzukica koji naravno on promasuje.Ne mogu da verujem da mogu ovako lose odigrati pa cak i da se cuvaju i sa manje od 50% moraju se dati bar 3-4 gola ovim amaterima.
edit:55 minut 0:3,prvo prelep go Josue iz koraka sa 15.metara iskosa,a onda i pogodak Schafera.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Rezultati kup utakmica danas:
TuS Koblenz Hertha BSC 2:1
Greuther Fürth FC Augsburg 2:4
Köln 1860 München 3:0
Vict. Hamburg Wolfsburg 1:3
K´lautern Arm. Bielefeld 3:0
Bayern Werder 2:1
FSV Frankfurt Schalke 0:1
Energ. Cottbus Freiburg 2:1
Sve je ocekivano, osim Herthe. Sutra na programu ima dosta zanimljivijih utakmica, nego sto je to bio slucaj veceras izmedju kojih treba izdvojiti tri derbi utakmice:Zdena04 je napisao/la:Rezultati kup utakmica danas:
Eintracht - Hamburger SV - s obzirom da se radi o duelu dvije ekipe iz Bundeslige utakmica sama po sebi je interesantna
M`Gladbach - Leverkusen - ovo je isto neka vrsta derbija zapadne Njemacke, moglo bi se reci drugi derbi po jacini u tom regionu iza BVB-S04
Kickers Offenbach - Borussia Dortmund - Biebererberg ima sutra da gori. Obje navijace skupine su pravi fanatci, a mnogi favotiti su padali u toj atmosferi i ostaje da se vidi kako ce BVB na to reagovati.
Sto se tice kupa ima osjecaja da ce ove godine neka ekipa koja ne spada u krug favorita uzeti trofej, kao sto je 2007.godine uradio Nuernberg.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ma dobro, Herthani su u cvajti u petoj brzini, zbog toga čudi njihovo ispadanje od trećeligaša. Očekivao sam više od lavova protiv poljuljanih jarčeva, isto tako od momaka sa Breisgau-a.
Prava kup utakmica se odvijala na Bavarskom tlu, gdje su koplja ukrstila dvije drugoligaške ekipe koje imaju ambicije za ulazak u viši rang.
Wolfovi solida, Schalke još manje od toga, pravi derbi ovog kola je ispunio očekivanja, Bayern bolji u prvom, Werder počeo furiozno drugo poluvrijeme, gdje je stvorio nekoliko izrazitih šansi za pogodak.
Sutra nova uzbuđenja i poneko iznenađenje, nadam se.
Prava kup utakmica se odvijala na Bavarskom tlu, gdje su koplja ukrstila dvije drugoligaške ekipe koje imaju ambicije za ulazak u viši rang.
Wolfovi solida, Schalke još manje od toga, pravi derbi ovog kola je ispunio očekivanja, Bayern bolji u prvom, Werder počeo furiozno drugo poluvrijeme, gdje je stvorio nekoliko izrazitih šansi za pogodak.
Sutra nova uzbuđenja i poneko iznenađenje, nadam se.
Vom Jäger zum Gejagten
Kakva je to liga u kojoj je Timoscuk u timu kolaAdmir_Sa je napisao/la:Ja ove znam 3 igraca, onog iz bayerna, hamburga i werderaOmerbavarac je napisao/la:![]()
Iako Njemci imaju skromniji talenat u odnosu na Spance i Engleze, mogu reci da mi se svidja napadacki stil koji gaje svi njemacki klubovi. Nikada nisu manje paznje posvecivali taktici, igra se za gol vise. Takva filozofija dovodi do toga da ekipe kao sto su Hofenhjam, Majnc ili Hanover naprave velike stvari. To se u Engleskoj ili Spaniji ne moze desiti.
Mislim da ce Majnc posustati i na kraju zavrsiti na cetvrtom ili petom mjestu. Volio bih da Dortmund bude prvak, ali je Bajern jos uvijek favorit
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
valencia kao uvijek fino rezonuje stvari.
nešto u vezi zadnje račenice, nije šteta moj ti vale, nego je ogromna prednost bundeslige njeno poslovanje. razumijem te šta si htio reći, ali isto tako očekujem od tebe da shvatiš neke stvari.
znamo svi šta je najlakše, da te kupi neki nezainteresovani milioneri (kao što je slučaj u engleskoj ligi) i da onda odriješiš kesu i samo upreš prstom u igrača kojeg želiš. ovdje se to malo dugačije radi, ali bez obzira na sve, ova liga uvijek nudi nove lauterne, hoffenheime, mainzove...
kao što je poznato, neMre bayern biti prvak kad god poželi. kod nekih kao što si ti, to je odraz bayernove slabosti, kod drugih, dapače, odraz ujednačenosti lige.
nešto u vezi zadnje račenice, nije šteta moj ti vale, nego je ogromna prednost bundeslige njeno poslovanje. razumijem te šta si htio reći, ali isto tako očekujem od tebe da shvatiš neke stvari.
znamo svi šta je najlakše, da te kupi neki nezainteresovani milioneri (kao što je slučaj u engleskoj ligi) i da onda odriješiš kesu i samo upreš prstom u igrača kojeg želiš. ovdje se to malo dugačije radi, ali bez obzira na sve, ova liga uvijek nudi nove lauterne, hoffenheime, mainzove...
kao što je poznato, neMre bayern biti prvak kad god poželi. kod nekih kao što si ti, to je odraz bayernove slabosti, kod drugih, dapače, odraz ujednačenosti lige.
Vom Jäger zum Gejagten
Nije stvar u milionerima. Engleski klubovi imaju vece prihode od TV prava i mnogo jace sponzore, tako da samim tim imaju i vecu kupovnu moc. Liga je atraktivnija, na vecoj je cijeni, tako da je sasvim logicno da su klubovi bogati. Bilo bi dobro kada bi klubovi kao sto su Stutgart, Salke ili Hamburg pratili Volfzubrg ili Salke i u svoje timove dovodili igrace kao sto su Diego ili Raul. Njemackoj ligi je potrebno vise 'zvijezda' da bi liga dobila na popularnosti. Zasto klubovi kao Hamburg ili Salke ne istrsu lovu i dovedu nekog 'senazionalnog' brazilca kao sto je Nejmar!? To bi u pocetku znacilo 'crvenilo', ali bi se dugorocno isplatilo ako se ne bi pretjerivalo. Posljednji veliki transfer u Bundes ligi (ako izuzmemo Bajern koji je 5 puta mocniji od ostatka lige) koji ja pamtim jeste prelazak Marsija Amorosa u Dortmund. Mislim da je to ost'o najveci transfer ostatka lige, a desio se prije desetak godinageronimo je napisao/la:valencia kao uvijek fino rezonuje stvari.![]()
nešto u vezi zadnje račenice, nije šteta moj ti vale, nego je ogromna prednost bundeslige njeno poslovanje. razumijem te šta si htio reći, ali isto tako očekujem od tebe da shvatiš neke stvari.![]()
znamo svi šta je najlakše, da te kupi neki nezaineresovani milioneri (kao što je slučaj u engleskoj ligi) i da onda odriješiš kesu i samo upreš prstom u igrača kojeg želiš. ovdje se to malo dugačije radi, ali bez obzira na sve, ova liga uvijek nudi nove lauterne, hoffenheime, mainzove...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Samo, bih te ispravio malo u tome da Nijemci imaju skromniji talentValencia je napisao/la:Kakva je to liga u kojoj je Timoscuk u timu kolaAdmir_Sa je napisao/la:Ja ove znam 3 igraca, onog iz bayerna, hamburga i werderaOmerbavarac je napisao/la:![]()
!?
Iako Njemci imaju skromniji talenat u odnosu na Spance i Engleze, mogu reci da mi se svidja napadacki stil koji gaje svi njemacki klubovi. Nikada nisu manje paznje posvecivali taktici, igra se za gol vise. Takva filozofija dovodi do toga da ekipe kao sto su Hofenhjam, Majnc ili Hanover naprave velike stvari. To se u Engleskoj ili Spaniji ne moze desiti.
Mislim da ce Majnc posustati i na kraju zavrsiti na cetvrtom ili petom mjestu. Volio bih da Dortmund bude prvak, ali je Bajern jos uvijek favorit. Cigani ce zaredat pet pobjeda, Dortumund pet kikseva i eto Bajerna na prvom mjestu. Steta sto ostali njemacki klubovi nemaju finansijsku moc kao Totenhem ili Atletiko Madrid.
Što se tice nacija ni Spanci a bogami ni Englezi nisu do koljenja Nijemcima tu se boljinom mogu pohvaliti Braziil , i Italija donekle !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Mislio sam na nacionalna prvenstva u kojim igraju igraci iz raznih drzava...CoDe je napisao/la:
Samo, bih te ispravio malo u tome da Nijemci imaju skromniji talent![]()
![]()
Što se tice nacija ni Spanci a bogami ni Englezi nisu do koljenja Nijemcima tu se boljinom mogu pohvaliti Braziil , i Italija donekle !
A da Spanci nisu do koljena Njemcima to vec spada u bisere... Na EP njemacka reprezentacija nije presla pola centra, a na SP su ih spanci razvlacili ko spagete. Spanci su trenutno najjaci, to ce svako objektivan potvrditi.
ne igraju na tu kartu, ali se nadaju tome. i to ne bez razloga.Valencia je napisao/la: Izgleda da Njemci igraju na kartu bankrota engleski i spanski klubova
misliš? ja sam ubjeđen u suprotno. šta mogu reći osim onog poznatog..."vrijeme će pokazati".Valencia je napisao/la: ali to nece docekati
to je poznato široj narodnoj masi. nemoj misliti da i tu neće doći do promjena.Valencia je napisao/la: Engleski klubovi imaju vece prihode od TV prava i mnogo jace sponzore
o ovome se može uvijek raspravljati, ali pošto je vrijeme spavancu, ja ti želim laku noć.
Vom Jäger zum Gejagten
Npr.kažem da Arsenal neče doživjet sigurno bankrot
Kao ni Baca nit Real... 
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
njemci dragi moji neigraju i neracunaju na nesrece drugih nego su sami uzeli sudbinu u svoje ruke ,ulozili preko 600 miliona u omladinski fudbal i tako da dan danas imaju pun **** mladzih igraca od 21 godinu koji puno zaista puno obecavaju,.,,nikad u historiji njemacka nije imala ovoliko vrhunskih mladih igraca...pogledajte holtbija schurlea krossa,marina,mullera,holgera,contenta pa schiebera,gotzea,moritza,risea,reinartza,schwaba,plus ove 17godisnjake kitel(eintracht),leitner(1860) ma strava...kod engleza kad za par godina gerard lempard terry ferdinand isprde svoje nevidim bas puno engleskih mladih igraca koji bi mogli napravit karijeru kao oni...ali otom potom...
Mislim da giganti kao Mancester, Liverpul ili Arsenal tesko mogu propasti (uvijek ce se naci neki novi bogatas koji ce zeljeti tu glamuroznu 'igracku'). Al' i ako propadnu, umjesto njih ce osvanuti neki drugi 'bogataski klub' koji ce nastaviti dominaciju engleskog fudbala. Napravljen je jedan sistem koji privlaci 'egoisticne bogatase' i tesko ce se to promjeniti u skorijoj buducnosti. Meni se to nikako ne svidja, ali nemocan sam, mogu samo ocajavati zajedno sa bundesligasimageronimo je napisao/la:misliš? ja sam ubjeđen u suprotno. šta mogu reći osim onog poznatog..."vrijeme će pokazati".
Doci ce samo onda kada njemacki klubovi pocnu dovoditi 'izvikane zvjezdice' i kada svoje najbolje igrace prestanu prodavati u inodstrane klubove ili monopolisticki Bajern.to je poznato široj narodnoj masi. nemoj misliti da i tu neće doći do promjena.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.