Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Smijesne slike
Ma yebo Njemačku i njihov standard šta imaš od 1700 eura, bolje živiti Bosni gdje radiš 300h za 500KM eh meraka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Fantasista
- Kontakt:
Da vidis kako je lijepo kad kod hercegovackog robovlasnika dodjes u 7 ujutro na posao i izadjes navece u 8, milina. I jos odradis subotu koja ti nije placena a moras potpisat sihtaricu svaki mjesec gdje pise da si radio 168 sati. Ma bolje u bosni ba, kakva njemacka.
Cuj sa 500 maraka da prezivis??mozda prije 10-15 godina
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
- Donnie Darko
- Kontakt:
svako ko misli i bez trunke stida tvrdi da porodica može živjeti normalno, ili ikako, sa 500 maraka mjesečno
najiskrenije mu želim da prehranjuje svoju porodicu sa 500 maraka mjesečno
yebo novalica, on bar tvrdi da samac može sa tim parama živit
najiskrenije mu želim da prehranjuje svoju porodicu sa 500 maraka mjesečno
yebo novalica, on bar tvrdi da samac može sa tim parama živit
kako mislite tema 'smijesne slike'?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kao samac? Živjeti ne ali preživjeti da, ako se stisneš.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meni samom ne bi moglo bit 500 maraka mjesecno, a kamoli da imam porodicu, o cemu pricate vi 

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Može ti biti da preživiš, al jbo takvu svakodnevnicu kad se moraš odreći milion stvari, svakodnevno razmišljati i kalkulisati.
Ma glup smo mi narod ba.
Ma glup smo mi narod ba.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Psiha je sve.. a mi imamo skroz naopak nacin razmisljanja.
Treba da raspravljamo o tome koliko para treba da se zivi lagodno, bez pretjerivanja i bez da nesto fali. Samo kod nas se prave racunice kolika plata je potrebna da se ne umre od gladi ili zime
Treba da raspravljamo o tome koliko para treba da se zivi lagodno, bez pretjerivanja i bez da nesto fali. Samo kod nas se prave racunice kolika plata je potrebna da se ne umre od gladi ili zime
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Ja doso da pogledam neku smijesnu sliku, a nasikira se sto zivim u bosni...
- majestic24
- Kontakt:
Gdje sam ja rekao da je isto 1700 eura i 500 maraka yebem Vas mahnite???Kaunas je napisao/la:Jes isto 1700 i 500 al u qrcu. Jedino sto te tamo guli je stan, a namirnice i to je sve u 5 deka.
Rekao sam da je to nesto slicno,ali ne i isto. Sa 1700 eura u njemackoj moras isto raditi sto i u Bosni sa 500 maraka...da gledas gdje ces svaku marku potrositi,gdje mozes proci jeftinije sa kupovinom i slicno. Gledate povrsno na ono sto sam pisao.
A Vi sto govorite da se ne moze u Bosni zivjeti sa 500 maraka...sta je sa onima sto nemaju nikakva ili gotovo nikakva primanja?? Koji dobivaju 320 marak?? Od cega oni zive?
I jos jedna stvar...prije par godina kad smo ja i zena dobili bebu,3 godine smo zivjeli od 500-600 maraka mjesecno. I zivjeli smo sasvim normlano.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma pusti, znam i ja da može, u mene otac školovao i mene i brata sa 600-700 maraka, al uvijek smo imali svoju baštu i sve sadili, nije nam nikad ništa falilo, ni odjeće ni hrane, normalno djetinjstvo imali hvala Allahu.majestic24 je napisao/la: I jos jedna stvar...prije par godina kad smo ja i zena dobili bebu,3 godine smo zivjeli od 500-600 maraka mjesecno. I zivjeli smo sasvim normlano.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- ASD
- Kontakt:
U pravu je Majestic.
Imam rodbine sto zivi u Munchenu, 4 ih odraslih u malom stanu.
Ja ne bi tako mogao zivjeti da ga hebes.
Imam rodbine sto zivi u Munchenu, 4 ih odraslih u malom stanu.
Ja ne bi tako mogao zivjeti da ga hebes.
Porediti današnje vrijeme sa vremenom od prije 20 godina je suludo.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
U njemackoj, za razliku od bih, platu dogovaras u bruttu i sistem je takav da gdje god treba da uneses podatke o plati, unosis brutto platu i poreznu klasu. I zato ne vidim nikakav problem u tome sto neko iz njemacke govori kolika mu je plata u bruttu kad ga je sistem tome i naucio, drugi par cipela je sto neko iz bih misli da se ovaj kurrci.Sage je napisao/la: al kazem da vecinu koju pitas kolka mu je plata u Njem govore u brutu.
Eh sad dal se poprima njemacki mentalitet(mada treba 3 generacije proci da izbijes kvarni gen) il se tako govori da zvuci kao vise, to je tema za drugu priliku.
Apsolutna neistina.majestic24 je napisao/la:
Rekao sam da je to nesto slicno,ali ne i isto. Sa 1700 eura u njemackoj moras isto raditi sto i u Bosni sa 500 maraka...da gledas gdje ces svaku marku potrositi,gdje mozes proci jeftinije sa kupovinom i slicno. Gledate povrsno na ono sto sam pisao.
Samcu je 1700 eura sasvim dovoljno za normalan zivot, auto na kredit, stan, odjecu, hranu i da ustedi za dobrog godisnjeg.
Za familiju je 1700 eura malo, ali u njemackoj nikad ne radi samo jedno u porodici,vec oboje. Zena ako je na porodiljnom prima 68% plate dok ne pocne da radi, plus djeciji dodatak koji je oko 200e po djetetu. Dakle, sve je, samo ne malo i nedovoljno.
Prehranjivalo se u bosni i sa manje od 500 maraka necemo se lagati, i nije u tome stvar, vec se stvara kriva slika o zivotu u inostranstvu, a eto lose je toliko da svi hrlimo prema vani, ukljucujuci i mene prvog.
naprijed rejal
- majestic24
- Kontakt:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma pusti, znam i ja da može, u mene otac školovao i mene i brata sa 600-700 maraka, al uvijek smo imali svoju baštu i sve sadili, nije nam nikad ništa falilo, ni odjeće ni hrane, normalno djetinjstvo imali hvala Allahu.majestic24 je napisao/la: I jos jedna stvar...prije par godina kad smo ja i zena dobili bebu,3 godine smo zivjeli od 500-600 maraka mjesecno. I zivjeli smo sasvim normlano.
Ma brate nerviraju me neke gluposti sto pojedinci pisu.
Nigdje nisam rekao da je Bosna bolja od Njemacke i slicno...vec samo hocu da ukazem na neke stvari. Ide mi to neka hvalisanje na qrac iskreno. Ja ih puno poznajem koji su u Njemackoj,Austriji ili gdje vec. Dodju u Bosnu ,obavezno se vozi mecka ili bmw,sat na ruci ko tanjur za kolace...hvale se na sva usta,a realnost je da 30 dana jedu kruh i salamu jer nema za drugu hranu od svih troskova.
@Sveti
Moze se u Njemackoj prezivjeti i sa 1000 eura ako treba...dijeli stan,nemas auto,ne dolazis u Bosnu vise od 2 puta godisnje i to je to.
Evo liste troskova ,crno na bijelo pa vi pricajte ovo ili ono
Stan 45-50 kvadrata (dvosoban) - 800 eura (2 kirije unaprijed obavezno)
Auto,kredit,osiguranje 200-250 eura
Ostali troskovi stan (rezija,smece,ciscenja razna itd -najmanje 150 eura
Eto,1200 eura troskova ,a nisi nista jeo,nigdje otisao,nista kupio.
Znam dobro kakvo je stanje jer za 5 mjeseci napustam sloveniju i idem za njemacku.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Mislim, sta god da kazem ocigledno je da imas svoje neko misljenje, koje postujem iako neke stvari ne moraju da budu takve.majestic24 je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma pusti, znam i ja da može, u mene otac školovao i mene i brata sa 600-700 maraka, al uvijek smo imali svoju baštu i sve sadili, nije nam nikad ništa falilo, ni odjeće ni hrane, normalno djetinjstvo imali hvala Allahu.majestic24 je napisao/la: I jos jedna stvar...prije par godina kad smo ja i zena dobili bebu,3 godine smo zivjeli od 500-600 maraka mjesecno. I zivjeli smo sasvim normlano.
Ma brate nerviraju me neke gluposti sto pojedinci pisu.
Nigdje nisam rekao da je Bosna bolja od Njemacke i slicno...vec samo hocu da ukazem na neke stvari. Ide mi to neka hvalisanje na qrac iskreno. Ja ih puno poznajem koji su u Njemackoj,Austriji ili gdje vec. Dodju u Bosnu ,obavezno se vozi mecka ili bmw,sat na ruci ko tanjur za kolace...hvale se na sva usta,a realnost je da 30 dana jedu kruh i salamu jer nema za drugu hranu od svih troskova.
@Sveti
Moze se u Njemackoj prezivjeti i sa 1000 eura ako treba...dijeli stan,nemas auto,ne dolazis u Bosnu vise od 2 puta godisnje i to je to.
Evo liste troskova ,crno na bijelo pa vi pricajte ovo ili ono
Stan 45-50 kvadrata (dvosoban) - 800 eura (2 kirije unaprijed obavezno)
Auto,kredit,osiguranje 200-250 eura
Ostali troskovi stan (rezija,smece,ciscenja razna itd -najmanje 150 eura
Eto,1200 eura troskova ,a nisi nista jeo,nigdje otisao,nista kupio.
Znam dobro kakvo je stanje jer za 5 mjeseci napustam sloveniju i idem za njemacku.
Sretno u Njemackoj
naprijed rejal
Ma ni slicno. Samac sa 1700 u Njemackoj moze svaki mjesec ustediti 700-800 eura. Znaci ustedis za mjesec 3 ciste bosanske plate. Zavisi od pojedinca, nekome bi i 5k malo bilo, neko ce sa 1500 normalno da zivi, tako je i kod nas. Al nisu primanja najveci razlog odlaska odavde 100%.majestic24 je napisao/la:Gdje sam ja rekao da je isto 1700 eura i 500 maraka yebem Vas mahnite???Kaunas je napisao/la:Jes isto 1700 i 500 al u qrcu. Jedino sto te tamo guli je stan, a namirnice i to je sve u 5 deka.
Odlazak u inostranstvo ili smijesne slike?

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- Illmatic09
- Kontakt:
Ovisno koliko se plaća stan, Minhen i južni dio Njemačke je skup što se tiće stanova.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.