BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Omerbavarac
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 24 okt 2010, 18:02

Nesto ovako sam prizeljkivao, da vam Hoffa otkine barem bod. Bili su vrlo blizu da sav plijen odnesu, ali sudija je ocigledno najveci krivac. Sta je tu je, i bod je dobar. 8-)
Jedna prava Bundesligaska utakmica sa dosta naboja a eto i uz crveni karton Seje.
BVB je na kraju imao srece, ali kako kazu, sreca prati hrabre. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 24 okt 2010, 18:07

BVB je na neposten nacin dosla do boda,sudija im je bukvalno dao bod! svirao je nepostojeci faul u 94 minuti,iz kojeg su postigli gol,iako je sudija produzio utakmicu 3 minute! Salihovic kao i vecina igraca Hofenhajma su s razlogom bili izrevoltirani,nepravdu niko ne podnosi! kradje se desavaju i u Bundesligi,nazalost...

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 24 okt 2010, 18:12

Svaki bod je sladak pogotov` kada se dobije u 90 minuti...Nisam gledao utakmicu i moze li mi neko reci sta se desilo kod izvodjenja penala Sahina,na "Livescore-u"jednu sekundu se ispostavi da je bio gol a drugu promasaj...
Chelsea F.C.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 okt 2010, 19:56

Možda i najlošiji meč BVB-a u sezoni, ali ipak na kraju moramo biti zadovoljni bodom. SAPenheim je igrao odlično, pogotovo u defanzivi. Već u 9-oj minuti gosti dolaze do vodstva, a strijelac je bio Ba nakon odlične kontre gostiju. Već u 14-oj minuti penal za BVB nakon što je Vorsah igrao rukom u svom kaznenom prostoru. I onda na scenu stupa glavna figura današnjeg meča, bogalj u crnom - Wolfgang Stark. :evil: Sahin izvodi penal i pogađa za 1-1, međutim uhljup pokazuje da se ponovo izvede kazneni udarac. I ovog puta Sahin dobro šutira, ali golman gostiju Starke odlično brani. Naravno uhljup nije primjetio da je Starke izašao najmanje 2 metra ispred gol crte i tako skratio ugao, što mu je i omogućilo da odbrani odlično izvedeni penal Sahina. Do kraja prvog poluvremena, vidno uzdramni igrači BVB-a nisu uspjeli mnogo napraviti, a gosti su igrali veoma disciplinovano i uz puno trke, tako da naši nisu uspjeli stvoriti neku veću priliku pred njihovim golom. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje, čak smo promašili i par odličnih prilika preko Lucasa i Grossonje, mada su i gosti opasno prijetili iz kontri, a čak je Vukčević i uzdrmao prečku sredinom drugog poluvremena. I onda, ponovo na scenu stupa najbolji njemački sudac, koji svira nepostojeći faul na da Silvi u sudijskom vremenu. Loptu namješta isti, i velemajstorski pogađa za 1-1 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. :mrgreen:

Ovaj bod nam je zlata vrijedan, jer smo prikazali najlošiju partiju u ovoj sezoni. Jako loša predstava Kube, a izdvojio bih i loše partije Grossonje, Kagawe, Pišonje i Schmellea. Jedino so stoperi odigrali na svom nivou, dok su Lucas i Sahin odigrali dosta ispod svojih mogućnosti, ali moram naglasiti da su i gosti odigrali jako kvalitetno danas.

Pobjedom Mainza u Leverkusenu, pali smo na drugu poziciju, ali već u narednu nedjelju imamo priliku da je povratimo pobjedom protiv istog na Bruchwegu. U međuvremenu slijedi nam gostovanje kod Kickersa u Offenbachu u srijedu, a u pitanju je meč u okviru 1/16 finala DFB Pokala.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 okt 2010, 20:16

Onaj faul koji je njima sviran je sitnica u odnosu na cist gol koji je nama ponisten tako da gosti nemaju pravo da se zale jer da je tad bilo 1-1 vjerovatno ne bi uzeli ni bod.

Nadam se da u srijedu Klopp odmara prvotimce pa makar ispali iz kupa...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 okt 2010, 20:53

Sranja se desavaju...fakat smo bolji od njih !
Rani go, zatim promasimo pogodjeni penal...tako da 1 poluvrijeme i nismo mogli nista napraviti kad smo na psiholoski bili srozani...
Drugo poluvrijem sam gledao do prilike Grosonje ( deff momak nije za BvB, svaka njemu cast trci al brate imam atletika ko moze trcat)...ako moze neko da napise dali smo i dalje vrsili pritisak i imali nekih prilika??
Unaprijed Hvala !

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 okt 2010, 23:46

k_c je napisao/la:BVB je na neposten nacin dosla do boda,sudija im je bukvalno dao bod! svirao je nepostojeci faul u 94 minuti,iz kojeg su postigli gol,iako je sudija produzio utakmicu 3 minute! Salihovic kao i vecina igraca Hofenhajma su s razlogom bili izrevoltirani,nepravdu niko ne podnosi! kradje se desavaju i u Bundesligi,nazalost...

Drug moj da ja tebi nesto kazem kao prvo nemoj tako ba cuj nezasluzeno po cemu ba ne zasluzeno. Mogun ja shvatit da ti volis Hofenheim radi nasih. Al nemoj jbg sad prejtjerivat jbg pricaj onako kako jest jbg. Istina je da faul nije bio u toj pomenutoj 93 ili 94 min, a sjecas li se penala koji je dosudjen za BvB i Sahin ga lijepo zabije i defektni sudija ga ponavlja zato sto je Barrios usao u sesnesterac ranije i ponovi penal i onda Sahin fula a opet je neko usao ranije u sesnesterac tako da bi ga po pravilu opet trebao ponovit i plus jos Starke izadje 2 metra ispred linije kao sto je Hare vec rekao. Poslije tog Grossonja ima dobru priliku za gol, pa onda Vukcevic precka, pa Barrios 100% sansu al fenomenalni Starke brani, pa opet Grosonja glavom puca opet Starke brani, zatim Hummels pored gola, i onda druze moj cist penal na Suboticu cist ko suza defektni zuti Beck ga dize ko bager cist penal ko suza i tek onda taj faul koji nije bio nije postojao... Dakle druze moj kad sve saberes i oduzmes vidis da je BvB imao vise prilika da dodje do 3 boda a ne da takve gluposti pricas da smo na ne posten nacin dosli do ovog boda daj ba jbg budi samo realan... A sto se tice Sejad seje Salihovica ja ga stvarno volim cjenim i postujem kao igraca i zato sto je nas ali brate dragi zasluzio je crveni i to nije prvi putda on dobio crveni uvijek on glumi nekog frajera i znao je cesto dobit crveni jbg recimo sad nama odmaze u kvalifikacijama bezze ono uradi u zenici i sad nam fali a dobro bi nam dosao al et steta stvarno jer je igracina velika a ponasanje nula bodova standarno kucni odgoj nista drugo i on to sebi ne smije dozvolit znaci svi su se iznervirali hofenhajmovci a jedino se on pravi frajer i zasluzi crveni jbg ba .. isto tako u zenici svi su nerovozni a opet on frajer i dobije crveni... znam i ja sam bio u zenici tu utakmicu i jako se iznervirao i isto bi ono uradio sto je on uradio u tom trenutku al on je profesionalac i ne smije sebi te greske dozvolit jbg ... tako nemoj zezat jbg znaci i ja ga volim i njeg i vedu al treba samo bit realan i neka uvijek pobjedi sport i bolji...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 okt 2010, 23:51

adnan24 je napisao/la:Onaj faul koji je njima sviran je sitnica u odnosu na cist gol koji je nama ponisten tako da gosti nemaju pravo da se zale jer da je tad bilo 1-1 vjerovatno ne bi uzeli ni bod.

Nadam se da u srijedu Klopp odmara prvotimce pa makar ispali iz kupa...
Ma imamo mi finu ekipu da mozemo i sa kombinovanim sastavom proc u kupu i nemoj ba da ispadamo ne slazem se s tobom tu neka nas u kupu sto dalje to bolje pa nikad se ne zna mozda izvucemo kakve lahke protivnike pa se izvucemo s kakvom titulom na kraju hehe jer iskreno sumnjam da mozemo uzet salataru o euroligi i ne sanjat pa se nadam barem kupu ... treba odmorit Lucasa , Nurku, Hummelsa jer on je bas osjetljiv na povrede Subota neka igra on je cvrst cojk se nikad nije povrjedio hehe, dedea treba pustit, Susija odmorit, i pustit malo GOTZINHA da izvodi carolije svoje ... Nadam se da cemo pjevat Berlin Berlin wir fahren nach Berlin ! ale ale ale ooo BvB 09 !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 okt 2010, 23:56

Hare_BvB je napisao/la:Možda i najlošiji meč BVB-a u sezoni, ali ipak na kraju moramo biti zadovoljni bodom. SAPenheim je igrao odlično, pogotovo u defanzivi. Već u 9-oj minuti gosti dolaze do vodstva, a strijelac je bio Ba nakon odlične kontre gostiju. Već u 14-oj minuti penal za BVB nakon što je Vorsah igrao rukom u svom kaznenom prostoru. I onda na scenu stupa glavna figura današnjeg meča, bogalj u crnom - Wolfgang Stark. :evil: Sahin izvodi penal i pogađa za 1-1, međutim uhljup pokazuje da se ponovo izvede kazneni udarac. I ovog puta Sahin dobro šutira, ali golman gostiju Starke odlično brani. Naravno uhljup nije primjetio da je Starke izašao najmanje 2 metra ispred gol crte i tako skratio ugao, što mu je i omogućilo da odbrani odlično izvedeni penal Sahina. Do kraja prvog poluvremena, vidno uzdramni igrači BVB-a nisu uspjeli mnogo napraviti, a gosti su igrali veoma disciplinovano i uz puno trke, tako da naši nisu uspjeli stvoriti neku veću priliku pred njihovim golom. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo bolje, čak smo promašili i par odličnih prilika preko Lucasa i Grossonje, mada su i gosti opasno prijetili iz kontri, a čak je Vukčević i uzdrmao prečku sredinom drugog poluvremena. I onda, ponovo na scenu stupa najbolji njemački sudac, koji svira nepostojeći faul na da Silvi u sudijskom vremenu. Loptu namješta isti, i velemajstorski pogađa za 1-1 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. :mrgreen:

Ovaj bod nam je zlata vrijedan, jer smo prikazali najlošiju partiju u ovoj sezoni. Jako loša predstava Kube, a izdvojio bih i loše partije Grossonje, Kagawe, Pišonje i Schmellea. Jedino so stoperi odigrali na svom nivou, dok su Lucas i Sahin odigrali dosta ispod svojih mogućnosti, ali moram naglasiti da su i gosti odigrali jako kvalitetno danas.

Pobjedom Mainza u Leverkusenu, pali smo na drugu poziciju, ali već u narednu nedjelju imamo priliku da je povratimo pobjedom protiv istog na Bruchwegu. U međuvremenu slijedi nam gostovanje kod Kickersa u Offenbachu u srijedu, a u pitanju je meč u okviru 1/16 finala DFB Pokala.

Kao i uvijek slazem se s tvojim komentarom samo da jos dodam onu sitnicu koju sam i proslo kolo dodao, ponovo je bio taj mentalitet upitanju da smo vjerovali u to da mozemo dat gol i borili se do zadnje sekunde, dakle taj mentalitet ta vjera u sebe u svoje sposobnosti to vise nije slucajnost to je doista tako momci vjeruju da mogu dat gol i u zadnjoj minuti, naravno bilo je malo i srece al nekad srecu treba i izprovocirat kao sto je danas bio slucaj fulali penal radi sudije naravno, grosonja fulo brrigol fulo sudija nije dao penal nad nedeljicem al mi dalje se borimo i onda naravno uz gresku sudije i neko cudo malo i srecu dobijemo slobodnjak al dzaba ti slobodnjak onaj ako ga nema ko zavrnut i smjestit dje treba nije ono bio sad penal pa da se toliko po sudiji pljuje vec obicni slobodnjak a s one pozicije ne ulazi sad bas svaki vec svaki 5 mozda i svaka cast za da silvu i da opet pohvalim klopponju i upravu sto su ga doveli pametan potez je to bio !! I treba pohvalit Gotzea momak je dobar bio...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 okt 2010, 12:23

Moritz Leitner je ocigledno jedan od novih dragulja koje cemo dovest igra za Munchen 1860... Igra na mjestu ofanzivnog veznog a moze i po krilima igrat i cak na mjestu zadnjeg veznog, jako brz dinamican igrac tehnicki dobro podkovan... Zeli ga jos i Werde, Bayer, Bayern, Stuttgart i mi... Za sada kako stvari stoji nam je Bayer najveci konkurent oko dovodjenja ovog momka.. Jos da napomenem da ima svega 17 godina.... Ako ga mi uspijemo dovest igrat ce jos jednu sezonu u Munchenu 1860 pa ce onda da nosi sveti BvB dres... et tako nekako mi sve djeluje kao da ce ovo bit nas novi igrac ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 okt 2010, 14:25

Damir_BvB je napisao/la:Moritz Leitner je ocigledno jedan od novih dragulja koje cemo dovest igra za Munchen 1860... Igra na mjestu ofanzivnog veznog a moze i po krilima igrat i cak na mjestu zadnjeg veznog, jako brz dinamican igrac tehnicki dobro podkovan... Zeli ga jos i Werde, Bayer, Bayern, Stuttgart i mi... Za sada kako stvari stoji nam je Bayer najveci konkurent oko dovodjenja ovog momka.. Jos da napomenem da ima svega 17 godina.... Ako ga mi uspijemo dovest igrat ce jos jednu sezonu u Munchenu 1860 pa ce onda da nosi sveti BvB dres... et tako nekako mi sve djeluje kao da ce ovo bit nas novi igrac ...
U pitanju je pravi supertalent, i jako je bitno da ga dovedemo što prije, jer sve veći broj ekipa se interesuje za njega. Ja sam ga gledao samo jednom, i to nedavno, kada je briljirao u meču između U19 selekcija Njemačke i Sj. Irske. Tada je postoigao strašan gol, nakon sjajne solo akcije. :P Nadam se da ćemo ga dovesti u Dortmund.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 okt 2010, 20:09

Bez Kube i Bendera u srijedu...ako bi se ja pitao ovako bi to izgledalo:

................Roman..............
Piszek....Neven....Santana....Dede
......Da Silva......Sahin.....
Gotze......................Kevin
............Feulner..............
..............Robert................

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 okt 2010, 00:55

adnan24 je napisao/la:Bez Kube i Bendera u srijedu...ako bi se ja pitao ovako bi to izgledalo:

................Roman..............
Piszek....Neven....Santana....Dede
......Da Silva......Sahin.....
Gotze......................Kevin
............Feulner..............
..............Robert................
Ma ništa od tog. :x Poznavajući Nijemce i njihovu posvećenost DFB Pokalu, očekujem najjači mogući sastav za ovo neugodno gostovanje kod najbolje ekipe u trećoj ligi. Kuba je odigrao najlošiji meč u sezoni, ali et' izgleda da nije bio u potpunosti zdrav. Slično je bilo i sa Benderom, koji je izdržao samo poluvrijeme, i mislim da je Klopponja pogriješio što ga je stavio u početni sastav protiv SAPenheima, jer je bilo evidentno da mali nije 100 % spreman za taj meč, a i bespotrebno se rizikovalo sa dodatnim komplikovanjem te njegove ozlijede. Vjerovatno će da Silva zauzeti njegovu poziciju u meču protiv Kickersa.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 26 okt 2010, 11:04

Weidenfeller, Pisonja, Subotic, Hummels, Schmelle ( Dede ), Da Silva, Sahin, Grossonja, Gotzinhoooooo, Made in Japan, Barrigol po mom misljenju taj sastac ce da izadje na teren i mozda se negdje nadje mjesta i za Feulnera mozda umjesto Sahina jer Nuri je nesto malo povrjedjen ebe ga koljeno ja mislim, a Schmellea ahilova peta mislim...

Jos jedna vijest u vezi transfera Barcelona i Real Madrid prate naseg Sahina, mislim pogotovo sto se tice Barce da bo ovo moglo bit tacno jer u slucaju da ne dovedu Fabregasa Sahin bi mogao bit alternativa, ma da su skoro rekli da nece bit vecih transfera i da ce se koncentrisat na svoje igrace u mladjim pogonima, a real iskreno sumnjam jer im ne treba ... tako da od ovog sto pisu ne bih rekao da je sta tacno ali et u svakom slucaju lijepo je kad naseg igraca povezuju sa najboljim klubom na svijetu barcom ... bravo Nuri majstore ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 okt 2010, 10:50

BVB: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – da Silva, Sahin – Götze, Kagawa, Großkreutz – Barrios
BvB Echte Liebe !!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 okt 2010, 11:42

do kad sahin ima ugovor znali ko?

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 27 okt 2010, 15:43

gruezi je napisao/la:do kad sahin ima ugovor znali ko?
Do 2013.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 okt 2010, 19:28

Večeras očekujem pobjedu, mada se ne smije potcijeniti ekipa Kickersa, koja je kroz historiju znala prirediti velike senzacije u kupu. Odlično igraju ove sezone, prvi su u trećoj ligi, i gotovo je sigurno da ćemo ih naredne sezone gle'ati u cvajti. Zanimljivo je da je Andy Moller menadžer ove ekipe (ak' se ne varam), a trener im je Wolfgang Wolf koji je dugi niz godina bio i trener Vukojebine i Frankena u Bundeski. Jedno je sigurno, čeka nas pravi pakao na Bieberer Bergu , ali mislim da će naš kvalitet presuditi. :P

Ev' jedan mali uvod za večerašnji meč :arrow: http://dortmund.theoffside.com/team-new ... tmund.html

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 okt 2010, 22:22

Napeto napetoooooo al uvjeren sam da cemo sad pobjedit i to sa 2 razlike :D
BvB Echte Liebe !!!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 okt 2010, 22:23

Evo ovako , zelio bih redom pozdraviti porodice igracima , treneru itd :) :x :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.