Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Muameer
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Muameer » 04 apr 2019, 21:47

flwz je napisao/la:@muammer, nisam bas upucen u to koliko bi mogao da zaradis ali oko te cifre se i vrti. Restoran naravno je jedina opcija da se neke pare klepe u tom poslu posluzivanja.
Kako sam ja primjetio i u razgovoru sa kolegama, ovdje je sramota ne dati baksis, slagat cu te ali kao najmanje 5-10% iznosa bi trebao da bude baksis haha.

PS: naravno, od te cifre se ovdje takodje i ne moze bas zivjeti to moras imati na umu.
Hvala na replici,
Naime upoznao sam sad na svadbi tipa,koji radi kao medicinski tehnicar i beben job,konobarisr,i od neben joba kao konobar +baksis,placa najamninu/kiriju...mislim da to nije losa kombinacija,solidna varijanta..

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 04 apr 2019, 23:17

Muameer je napisao/la:
flwz je napisao/la:@muammer, nisam bas upucen u to koliko bi mogao da zaradis ali oko te cifre se i vrti. Restoran naravno je jedina opcija da se neke pare klepe u tom poslu posluzivanja.
Kako sam ja primjetio i u razgovoru sa kolegama, ovdje je sramota ne dati baksis, slagat cu te ali kao najmanje 5-10% iznosa bi trebao da bude baksis haha.

PS: naravno, od te cifre se ovdje takodje i ne moze bas zivjeti to moras imati na umu.
Hvala na replici,
Naime upoznao sam sad na svadbi tipa,koji radi kao medicinski tehnicar i beben job,konobarisr,i od neben joba kao konobar +baksis,placa najamninu/kiriju...mislim da to nije losa kombinacija,solidna varijanta..
Brate definisi nebenjob prvo, tj. na koliko sati ces radit isti?

Ako radis pola radnog vremena, npr u Austriji je to 700e uz placeno osiguranje, te u 2-3 smjene sedmicno uzmes sigurno u prosjeku 500+ baksisa(mjesecno), pazi kao foodrunner, odnosno server hrane. Kao konobar je to vec par stotina eura vise od same plate. Normalno, ako radis u nekom ozbiljnjjem lokalu, gdje posao ide, a klijentela ima kesa. U Becu 95% konobara zarade vise od baksisa, nego od same plate.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 04 apr 2019, 23:22

AshburtonG je napisao/la:
Muameer je napisao/la:

Hvala na replici,
Brate definisi nebenjob prvo, tj. na koliko sati ces radit isti?

Ako radis pola radnog vremena, npr u Austriji je to 700e uz placeno osiguranje, te u 2-3 smjene sedmicno uzmes sigurno u prosjeku 500+ baksisa(mjesecno), pazi kao foodrunner, odnosno server hrane. Kao konobar je to vec par stotina eura vise od same plate. Normalno, ako radis u nekom ozbiljnjjem lokalu, gdje posao ide, a klijentela ima kesa. U Becu 95% konobara zarade vise od baksisa, nego od same plate.
Pa radio bih na maksimalan broj sati,koji se moze raditi konobar kao Neben job u Njemackoj(mislim 10 sati/mozda grijesim)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 apr 2019, 13:53

450 eura je maksimalno kolko mozes da zaradis. Otprilike se radi 45 sati za poslove za koje ti ne treba skola
naprijed rejal

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 07 apr 2019, 07:27

Sveti je napisao/la:450 eura je maksimalno kolko mozes da zaradis. Otprilike se radi 45 sati za poslove za koje ti ne treba skola
Hvala na replici,znam znam..nego me samo zanima da ki baksis koji zaradim radeci neben job,kao kellner slada u tu ukupnu sumu od 450 eura ili u 450+,samo me to,,kopka,,?Hvala :)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 apr 2019, 08:22

Muameer je napisao/la:
Sveti je napisao/la:450 eura je maksimalno kolko mozes da zaradis. Otprilike se radi 45 sati za poslove za koje ti ne treba skola
Hvala na replici,znam znam..nego me samo zanima da ki baksis koji zaradim radeci neben job,kao kellner slada u tu ukupnu sumu od 450 eura ili u 450+,samo me to,,kopka,,?Hvala :)
Nema ti baksis nista sa platom. Znaci dobijas 450 eura plus taj baksis
naprijed rejal

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 07 apr 2019, 08:32

Sveti je napisao/la:
Muameer je napisao/la:
Nema ti baksis nista sa platom. Znaci dobijas 450 eura plus taj baksis
Jutro,pozzdrav s dezure,hvala ti puno,necemo vise offtopic:)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 apr 2019, 21:54

Treba bjezat iz drzave BiH :kafa:
Aljegri, out!

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 07 apr 2019, 21:56

Treba se vraćat u državu BIH :kafa:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 07 apr 2019, 21:56

Serem se na državu BiH
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 07 apr 2019, 22:20

Zašto
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 07 apr 2019, 22:21

Kako je samo zalosno da nakon 35 godina rada imas 350 maraka penzije i ti pitas zasto.

:lol:
Aljegri, out!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 07 apr 2019, 23:11

VelaHavle je napisao/la:Kako je samo zalosno da nakon 35 godina rada imas 350 maraka penzije i ti pitas zasto.

Jel istina da se Bosna vise voli iz Njemacke? :think:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 apr 2019, 23:21

VelaHavle je napisao/la:Kako je samo zalosno da nakon 35 godina rada imas 350 maraka penzije i ti pitas zasto.

Meni od kuma amidza kaze da u Njemackoj ima 1200 evra penziju. Dok plati stan i rezije, ostane mu 300 evra.
Da nije i zenine penzije, umro bi od gladi.
Ako on laze, lazem i ja...

Zato se penzioneri i vracaju ovamo da zive.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 apr 2019, 23:40

Kod nas penzija 350, dok plate stan rezije, u minusu su 150.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 08 apr 2019, 05:53

S tim da je to kod njih drukčije, imaš državnu penziju, recimo tih 1200€ a većina Švaba je plaćala i privatne fondove i osiguranja dok su radili.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 08 apr 2019, 06:43

Kaunas je napisao/la:

Jest. I onog Asteriksa sam cak pozelio. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 08 apr 2019, 09:02

Kaunas je napisao/la:

Ne znam, nako :mrgreen:
Aljegri, out!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 08 apr 2019, 09:04

kraljttbvb je napisao/la:

Meni od kuma amidza kaze da u Njemackoj ima 1200 evra penziju. Dok plati stan i rezije, ostane mu 300 evra.

Ja kada budem u penziji, stan ili kucu cu imat aBd.

Moze biti da je tako ali da sam na njegovom mjestu otisao bi negdje drugo.
Aljegri, out!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 apr 2019, 14:11

kraljttbvb je napisao/la:

Pa BiH je super s tom penzijom, a može vala sebi i po Hrvatskoj izabrat gdje će živjet, pa nek uživa ko čovjek.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 6 gostiju.