FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

NoName
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la NoName » 08 apr 2009, 12:36

adnan_hz je napisao/la:
denimb je napisao/la:Pa ne znam bas kako ce to izgledati na kraju kvalifikacija sa ostalim ekipama, ali po sadasnjem stanju Hrvatska, Francuska i Rusija su nosioci, bilo bi lijepo kada bi upali s njima u bubanj da ih izbjegnemo.

Ali, sada je najbitnije dobiti sljedecu u Armeniji, a onda cemo kalkulisat s ovim :D
drug hrvatska ima sanse da ne igra ni baraz.. posto su najgora drugoplasirana tako d ami lako mozemo kao nosioci se provuci..
Adnan, Hrvatska je odigrala 5 utakmica i stoga nije realno ocekivati da se ne plasiraju.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 12:50

Grp
Team
v • d • e
Pld W D L GF GA GD AG Pts Notes
7 France 5 3 1 1 7 6 +1 4 10 ab
5 Bosnia and Herzegovina 5 3 0 2 14 6 +8 5 9 ab
4 Russia 4 3 0 1 8 3 +5 1 9 ab
3 Slovakia 4 3 0 1 7 5 +2 3 9 ab
1 Hungary 4 2 1 1 4 2 +2 2 7 ab
2 Switzerland 4 2 1 1 7 6 +1 4 7 ab
9 Scotland 5 2 1 2 4 6 −2 2 7 a
8 Republic of Ireland 4 1 3 0 3 2 +1 1 6 ab
6 Croatia 3 1 1 1 4 4 0 0 4 ab
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 08 apr 2009, 12:54

Pojasni ako nije problem. Ja mislim da dalje nece ici Madjarska ili Sjeverna Irska a ova tvoja tabela mi nije bas najjasnija.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 12:59

znaci... ovo je poredak drugoplasiranih repki.. s tim da se rezultati protiv zadnje plasiranih ponistavaju u ukupnom zbiru bodova jer zadnja grupa ima 5 ekipa.. zadnja drugoplasirana ekipa ispada ostale igraju baraz.. dijele se ekipe u dvije grupe po 4 ekipe..

evo i link: http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_ ... ion_(UEFA)

ev sad gledam ovom rang listom smo 5. u trecem sesiru za slijedece kvalifikacije

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 08 apr 2009, 13:16

adnan_hz je napisao/la:znaci... ovo je poredak drugoplasiranih repki.. s tim da se rezultati protiv zadnje plasiranih ponistavaju u ukupnom zbiru bodova jer zadnja grupa ima 5 ekipa.. zadnja drugoplasirana ekipa ispada ostale igraju baraz.. dijele se ekipe u dvije grupe po 4 ekipe..

ev sad gledam ovom rang listom smo 5. u trecem sesiru za slijedece kvalifikacije
Adnan, OK je to što navodiš, međutim HR ima utakmicu manje (5 utakmica) dok većina ostalih drugoplasiranih ima 6. Poređenje HR - HUN:

Utakmice do kraja:
CRO - UKR, BLR - CRO, CRO - BLR, ENG - CRO, KAZ - CRO - realno nekih 10 bodova, ukupno 20 bodova
HUN - SWE, HUN - POR, POR - HUN, DEN - HUN - realno može do max. 4 boda, ukupno 17 bodova

Obje ekipe su osvojile po 6 bodova protiv najslabijih ekipa iz grupe tako da bi Hrvatska imala 14 a Mađarska 11 bodova. Dalje je jasno.

Spominješ 3 šešir. O kakvom se sad trećem šeširu radi?

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 08 apr 2009, 13:16

Svedno je jeli smo 38 ili 150, Fifa rang. lista za mene uopste nema smisla. :roll:

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 08 apr 2009, 13:52

Ja nikad nisam cuo, da se i u barazu, dijeli u 2 sesira. Ja mislim, da sviju bace u jedan sesir i gotovo.

Moze mi neko dati neki link ili text, gdje to pise????

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 13:52

NoName je napisao/la:
adnan_hz je napisao/la:znaci... ovo je poredak drugoplasiranih repki.. s tim da se rezultati protiv zadnje plasiranih ponistavaju u ukupnom zbiru bodova jer zadnja grupa ima 5 ekipa.. zadnja drugoplasirana ekipa ispada ostale igraju baraz.. dijele se ekipe u dvije grupe po 4 ekipe..

Adnan, OK je to što navodiš, međutim HR ima utakmicu manje (5 utakmica) dok većina ostalih drugoplasiranih ima 6. Poređenje HR - HUN:

Utakmice do kraja:
CRO - UKR, BLR - CRO, CRO - BLR, ENG - CRO, KAZ - CRO - realno nekih 10 bodova, ukupno 20 bodova
HUN - SWE, HUN - POR, POR - HUN, DEN - HUN - realno može do max. 4 boda, ukupno 17 bodova

Obje ekipe su osvojile po 6 bodova protiv najslabijih ekipa iz grupe tako da bi Hrvatska imala 14 a Mađarska 11

bodova. Dalje je jasno.

Spominješ 3 šešir. O kakvom se sad trećem šeširu radi?

ma slijedece kvalifikacije cemo biti u trecoij jakosnij grupi...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 apr 2009, 14:26

izet fazlinovic je napisao/la:Ja nikad nisam cuo, da se i u barazu, dijeli u 2 sesira. Ja mislim, da sviju bace u jedan sesir i gotovo.

Moze mi neko dati neki link ili text, gdje to pise????
http://www.bhraja.ca/Vijesti/Sport/Kako ... ijal?.html

Baraž u novembru, žrijeb u oktobru

Baraž za plasman na SP igraće se u novembru ove godine, a žrijeb će biti obavljen u drugoj polovini oktobra. Prilikom žrijeba biće napravljene dvije jakosne grupe od po četiri ekipe, a odrediće se na osnovu posljednje FIFA rang – liste prije žrijeba, tako da postoji mogućnost, ukoliko napredujemo na listi više od nekih drugoplasira da dobijemo i nešto „lakšeg protivnika“.

;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 08 apr 2009, 14:45

a dobro smo skocili na rang listi, ako pobjedimo sve utakmice do kraja ima velike sanse da udjemo u 1 jakosnu skupinu i onda nas boli k**** ko ce nam doci u barazu...ha ya...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 08 apr 2009, 16:13

Adnan ja koliko znam nema veze koji si na fifinoj rang listi sa tim u kom ces sesiru biti u izvlacenju grupa za sledecekvalifikacije,naime ako zavrsimo 2 u grupi mislim da u sledecim kvalifikacijama ce biti samo nosioc grupe iznad nas tj bicemo u drugoj jakosnoj skupini ...Mislim da to tako hoda.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 16:27

LFCBiH je napisao/la:Adnan ja koliko znam nema veze koji si na fifinoj rang listi sa tim u kom ces sesiru biti u izvlacenju grupa za sledecekvalifikacije,naime ako zavrsimo 2 u grupi mislim da u sledecim kvalifikacijama ce biti samo nosioc grupe iznad nas tj bicemo u drugoj jakosnoj skupini ...Mislim da to tako hoda.

nisi upravu... gleda se rang lista.. mi smo sad u 3. jakosnoj grupi... po tvom ispadne lihtenstajn koji je 213242343 na rang listi osvoji slucajno drugu mjesto i da je odmah slijedece kvalifikacije u drugoj jakosnoj grupi... skontaj malo... to se godinama gradi a ne u jednom ciklusu..

evo ti i link pa pogledaj jakosne grupe: http://www.football-rankings.info/2009/ ... ients.html

1-9 prva
10-18 druga
19-27 treca
itd....

mi smo trenutno 24. u Evropi sto na svrstava u 3 jakosnu grupu...
Zadnja izmjena: adnan_hz, dana/u 08 apr 2009, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 08 apr 2009, 16:32

adnan_hz je napisao/la:
LFCBiH je napisao/la:Adnan ja koliko znam nema veze koji si na fifinoj rang listi sa tim u kom ces sesiru biti u izvlacenju grupa za sledecekvalifikacije,naime ako zavrsimo 2 u grupi mislim da u sledecim kvalifikacijama ce biti samo nosioc grupe iznad nas tj bicemo u drugoj jakosnoj skupini ...Mislim da to tako hoda.

nisi upravu... gleda se rang lista.. mi smo sad u 3. jakosnoj grupi... po tvom ispadne lihtenstajn koji je 213242343 na rang listi osvoji slucajno drugu mjesto i da je odmah slijedece kvalifikacije u drugoj jakosnoj grupi... skontaj malo... to se godinama gradi a ne u jednom ciklusu..
Kazem netvrdim ali mislim da je onako kako sam opisao prethodno u svakom slucaju potrazicu malo kako hodaju stvari oko tog ali mislim da sam u pravu ...Sjeti se proslih kvalifikacija kad se govorilo upravo o tome kad je Muzurovic preuzeo rep i govorio o tome da je bitno ostati na 3 mjestu da bi ostali u toj 3 jakosnoj skupini ...

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 16:34

sta si ne dokazan bolan... evo ti link pa vidi http://www.football-rankings.info/2009/ ... ients.html

pa normalno da je to govorio muzurovic jer je znao da ne moze do drugog mjesta ili da s eplasira na prvenstvo pa je govorio da se sto bolje plasiramo tj budemo bar 3. kao ne bi ispali u 4. jakosnu grupu...

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 08 apr 2009, 16:44

E, Ciro, jesi majstor...

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 16:45

da apsolviram gleda se koeficijent drzave tj rang kod jakosnih grupa.. sto je bolje plasirana reprezentacija tj. drzava na rang listi samim tim i nasi klubovi dobijaju na tom.. jer se moze dobti dodatno mjesto u evropskim takmicenjima...

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 08 apr 2009, 16:48

Pa neznam opet kazem nisam siguran ali eto na tom link pogledaj da je Engleska 5 Hrvatska 6 kako su se onda nasli u istoj grupi kad su obje trebale biti nosioci grupa !

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 16:50

slusaj kad je bio zrijeb za ove kvalifikacije hrvatska je bila 9. na engleska 10 na rang listi zato su se nasli skupa u krupi.. hrvatska prva jakosna grupa englezi 2. mjenja se tabela bolan.. nismo ni mi bili tad 24.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 08 apr 2009, 16:57

ne mogu vjerovat da ljudima je jos uvjek nesto nejasno oko baraza i oko sesira za naredne kvalifikacije :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 08 apr 2009, 17:03

evo satra se objasnjavajuci al djaba...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.