Kompromis je napisao/la:Majstore samo trcanje i to minimum 40-50min odjednom bez pauze... a ako ti je organizam u stanju onda to radi 2x dnevno (idealno poslije dorucka i navecer)... kad pocnes osjecati zamor tijela, a hoćes nakon par dana, sto vise proteina i bjelancevina unosi jer oni daju najveću snagu tijelu... normalno i dalje ne jedes slatko i ne pijes sokove osim onih domacih koje sebi isjedis bez secera... pored toga radis vjezbe koje traju 15 tak minuta za dio tijela koji zelis stanjiti... i to 2x dnevno... imas na youtubeu takvih vjezbi koliko hoces...
Plivanje nije lose, cak stavise dobro je ako imas vremena i za to... ali nista ne razbija kalorije kao trcanje...
Nisi mu mogao gore savjete dati!
Prvo 1h trcanja je gubljenje vremena,
druga stvar trcati poslije dorucka je obicna glupost, svaki laik zna da jee najbolje sagorijevaju masti na prazan stomak, i mozda najveca glupost koju si napisao je to da nekim vjezbama od 15 min mozes "stanjiti" dio tijela koji zelis!Masti se sagorijevaju po cijelom tijelu ravnomjerno, samo sto svako od nas ima razlicitu raspodjelu masti, neko ima vise masti na stomako, neko na prsima, neko na nogama itd
Gumistucna je napisao/la:jel ko voljan pomoc oko gubitka kilograma, ishranom sam uspio izgubit 8 , zelim jos 10, medjutim evo mjesec dana stagnira iako i dalje pazim sta jedem ,, kalorije i sl , koje vjezbe uz to je najbolje radit,trcanje, planiranje, il šta već?
Moj savjet druze, ako vec stagnira, pokusaj sa HIIT kardio (kardio u intervalim, npr biciklo 1min brzo, 1 min lagano skroz i tako neki 20 do 25, ne vise)
Prednost HIIT kardia sto proces sagorijevanja masti se nastavlja i nakon sam vjezbe.Isto tako povecaj unos vode, il moj savjeti koji redovno koristim kad idem u tzv. cat, ujutru na prazan stomak zeleni caj ili veliku casu vode, tako se ubrzava metabolizam.
Stagiranje dolazi ako unosis tacan broj kalorija kroz dan (djaba sto se "zdravo" hranis") da bi gubio masti ili ti kg, moras biti u kalorijskom deficitu.A biti ces tako ako manje jedes ili povecas svoju fizicku aktivnost!Naravno ishranu idalje prati to je nummero UNO!