NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2010\2011
Blake Griffin je sljedeca velika zvijezda NBA predobar vec mi je jedan od drazih u NBA
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
New Orleans je dobio Milwaukee i to u utakmici koja je mogla završiti i u drugom smjeru(95-91 za Stršljenove. Presudna je bila 3/4 u kojoj su domaći riješili u svoju korist sa 31:25. Što se tiče domaćih, odlično izdanje CP-a, koji je zabio 17 poena a pri tome dodao još 16 asistencija. D. West je dodao 22 poena uz odličan šut iz igre 9/14, te zgrabio 7 skokova. Još su dvocifreni bili Belinelli(18p, 6sk), te Ariza(11p, 5sk, 4 osvojene lopte, ali uz očajan šut 4/13). Ono što me iznendalo je neuzimanje niti jednog šuta od strane Emeke Okafora. Imao je 9 skokova za 25 minuta, ali niti jednom nije uputio loptu ka košu protivnika.
Kod Milwaukeea su čak tri igrača bili na double-double učinku(Jennings 15p i 10asista, Gooden 15p i 11sk, te Bogut 15p i 15sk). Delfino je bio sjajan sa postignutih 5 trica, za ukupnih 19 poena, ali to nije bilo dovoljno da se skine skalp domaćinima. Correy Maggetthe je sa klupe ubacio 16 poena za 19 odigranih minuta, te je ugrabio i 6 skokova. Ono što me brine, te što je @Dema dobro naglasio je slaba igra Salmonsa(sindrom jedne dobre i jedne katastrofalne sezone). Postigao je svega 5 poena, te u tome leži najveća slabost gostiju.
Utakmicu večeri su odigrali Minnesota i Sacramento Kingsi(gosti slavili sa 117-116 i to bez kažnjenog Evansa).
Kod Milwaukeea su čak tri igrača bili na double-double učinku(Jennings 15p i 10asista, Gooden 15p i 11sk, te Bogut 15p i 15sk). Delfino je bio sjajan sa postignutih 5 trica, za ukupnih 19 poena, ali to nije bilo dovoljno da se skine skalp domaćinima. Correy Maggetthe je sa klupe ubacio 16 poena za 19 odigranih minuta, te je ugrabio i 6 skokova. Ono što me brine, te što je @Dema dobro naglasio je slaba igra Salmonsa(sindrom jedne dobre i jedne katastrofalne sezone). Postigao je svega 5 poena, te u tome leži najveća slabost gostiju.
Utakmicu večeri su odigrali Minnesota i Sacramento Kingsi(gosti slavili sa 117-116 i to bez kažnjenog Evansa).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- adriano_leite
- Kontakt:
Moji Cavsi pokazase svijetu da se moze i bez Jamesa, toliko onim kriticarima koji su nam predvidjali 12 pobjeda, ostalo je jos 11 ahahaha, strasno, odlicno smo odigrali utakmicu, konacno imamo trenera, svaka cast Brownu, ali Scott je 5 puta veci trener od Browna. J.J. Hickson me odusevio, momak igra na nivou All Stara, pogotovo jer je protiv njega bio K.G. za mene najbolji krilni centar danasnjice. Ramon Sessions je veliko pojacanje, ali imao je 4 izgubljene lopte, malo je forsirao, ali razumljivo je jer je zeljan dokazivanja pred onako vatrenom publikom Cavsa. Publika je bila na nivou playoffa, mozda cak i glasnija. Cavsi mogu i bez Jamesa, te rebuilding proces koji je predvidjan, moze se reci da je cista glupost, jer kostur ekipe je isti, to sam uvijek govorio, imamo timske igrace, kojima je ime na prsima vazno i ginu za njega. Nisam za preveliku euforiju ali mozda ulazak u playoff se i ne cini tako nerealnim. Prica se o trade-u AV, ali wild thing je pokazao da je srcan i da ga ne treba dati osim ako nam neko ne ponudi neku zvijezdu za njega i da ne zaboravim Ryana Hollinsa, igrac poput AV samo malo vece izdanje, gine momak, po meni mnogo podcijenjen igrac, ali svakako ce biti veliko pojacanje za nas, to je pokazao i u utakmici sinoc. Jawad Wiliams je jedna truba, kretencina, debilcina, ne znam koje jos epitete da mu pripisem, ali on je glupan kakvog nema, ne mogu da vjerujem da on moze igrati a Eyenga ne moze, ali bice bolje i bice vremena za napredak Eyenge, jer Scott je poznat po dobrom odnosu sa mladjim igracima, pa tako i sa Hicksonom, momak je zvijer sada i onakav nam treba. Scott zna dugme za pokretanje mladih igraca, dok je Brown pustao da James sve odredjuje, ali kako god, sada je nova era Cavsa pred nama. GO CAVS GO
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Najveci dobitak je odlazak Mike Browna
Ne izgledaju lose Cavsi ali... tesko, gotovo nemoguce da uhvate play off...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Ma Salmons je isto uradio u Bullsima odigrao polusezonu na prosjeku od 18p onda pao na ovakve igre ko sinoc i onda ga morali trade a on onda opet polusezonu briljantno odigrao izgleda da lik igra tako valjda ce drugu polovicu se probudit a dotad ga se mora dobro trpitMonolog je napisao/la:New Orleans je dobio Milwaukee i to u utakmici koja je mogla završiti i u drugom smjeru(95-91 za Stršljenove. Presudna je bila 3/4 u kojoj su domaći riješili u svoju korist sa 31:25. Što se tiče domaćih, odlično izdanje CP-a, koji je zabio 17 poena a pri tome dodao još 16 asistencija. D. West je dodao 22 poena uz odličan šut iz igre 9/14, te zgrabio 7 skokova. Još su dvocifreni bili Belinelli(18p, 6sk), te Ariza(11p, 5sk, 4 osvojene lopte, ali uz očajan šut 4/13). Ono što me iznendalo je neuzimanje niti jednog šuta od strane Emeke Okafora. Imao je 9 skokova za 25 minuta, ali niti jednom nije uputio loptu ka košu protivnika.![]()
Sinoc neunistivi Kidd 18 asistencija svaka cast.Najvise na otvaranju.Noah 19 skokova a Ellis 46 poena Huostonu.
Nesta se mijenja Sas igraju napadacki.Huoston prima puno koseva i valjda ce to popravit.
Inace mi se GSW jako svidaju ko ekipa igraju lijepu kosarku.Cllipersi iszo zanimljivi s ovim Blake-om ,covjek je jak a sposoban s loptom ima i moze sutat uc pod kosem uzet ofanzivni skok ,moze na dosta razlicitih nacina postizat poene.
JJ Hickson po meni favorit za MIP sinoc protiv predobre ekipe pod kosem ubacio 21 poen.
- adriano_leite
- Kontakt:
Realno tesko ce biti ali ne i nemoguce, jer kad pogledas, realno smo jaci od skoro pola ekipa na istoku: Indiana, New Jersey, Sixersi, Pistonsi, Washington i Toronto, pa mozda i Bobcatsa, mozda i nije toliko objektivno ali ipak mislim da jeste, dok u Quicken Loans Areni mozemo dobiti pa usudit cu se reci svaku ekipu koja nam dodje, jer sinoc smo to pokazali protiv po meni najjace ekipe trenutno u NBA.BernardBarnjak je napisao/la:Najveci dobitak je odlazak Mike BrownaNe izgledaju lose Cavsi ali... tesko, gotovo nemoguce da uhvate play off...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
nisu jaci ni od washingtona (kad se vrati howard), a pogotovo ne charlotte. a tu su negdje i sa netsima. playoff je teska misija za cavse. ,pobjeda protiv bostona nista nemora znacit. dok god traje regularna sezona.
McGrady sinoc za nekoliko minuta na parketu upisao 2 skoka,nijedan poen i 3 asistencije.Najbolji igraci u duelu protiv Netsa su bili Prince,Stuckey,Villanueva koji su upisali po 14 poena,Hamilton ih pratio sa 13 i Ben Gordon sa 12..Kao sto sam vec napisao na temi Detroita kobna je bila 3/4 kada su domacini dobili 11 razlike.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
JJ
Ja pisao za njega prošle sezone da će postat odličan igrač šteta što nema koga još dobrog u ekipi.
OKC rutinski protiv ipak slabije ekipe svaka čast Bullsima,ali oni su vrh istoka nikako se ne mogu takmičit sa 4 najjače ekipe u ligi
SAS rutinski,NYN dobili
ne izgledaju loše PO je moguć
Pistonsi
Hajmo otvorit kladu koliko će oni dobit tekmi ove sezone 9 ili 10
Koja sam još tekmu upratio,a da Dirk životinja i to je to
Ja pisao za njega prošle sezone da će postat odličan igrač šteta što nema koga još dobrog u ekipi.
OKC rutinski protiv ipak slabije ekipe svaka čast Bullsima,ali oni su vrh istoka nikako se ne mogu takmičit sa 4 najjače ekipe u ligi
SAS rutinski,NYN dobili
Pistonsi
Koja sam još tekmu upratio,a da Dirk životinja i to je to
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
NYN ne postoji.
Znam mislio sam NYK,ali mi se omakloWolverine je napisao/la:NYN ne postoji.
E hvala ti što me opomenu
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
BernardBarnjak je napisao/la:Najveci dobitak je odlazak Mike BrownaNe izgledaju lose Cavsi ali... tesko, gotovo nemoguce da uhvate play off...
brate moj men to igleda ovako realno dje god bude LBJ igrao to je luzerska elipa nema dalje... najvise mi se dopadaju boston lakersi i new jersey
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Phoenix i GSW vec godinama igraju najatraktivniju košarku i njeguju napadacku košarku (Phoenix na prvom, a GSW na drugom mjestu po broju postignutih koševa po utakmicu - godinama), ali zato i primaju najviše jer se slabo odbrane igraju....zato i ne mogu nikad uzeti trofej jer su u play offu igraju granitne odbrane, jbg.
Ako je neko u prilici neka procita knjigu Seven seconds or less, americkog spotskog novinara Jacka McCalluma koji opisuje sezonu Sunsa iz 2005/06 pod vodstvom D' Antonia kada su napadi trajali po 7 sekundi i kada je usavršen run and gun sistem.
Ako je neko u prilici neka procita knjigu Seven seconds or less, americkog spotskog novinara Jacka McCalluma koji opisuje sezonu Sunsa iz 2005/06 pod vodstvom D' Antonia kada su napadi trajali po 7 sekundi i kada je usavršen run and gun sistem.
Pogledao sam snimak tekme Houston-Golden State.Kakav napadaci basket 132:128 pobedili Wariorsi i to im je prva pobeda nakon 5 godina na otvaranju sezone.Monta Elis stao na 46 poena,Cury je dodao 26p i 11 ass,a David Lee 17 poena i 15 skokova.
Definitivno ako zelimo jednu relaksaciju dovoljno je pogledati mec GS i mozete se stvarno opustiti.
Veceras dva meca na programu,prvi je Orlando-Washington gde ocekujem jednu rutinsku pobedu Orlanda,te UTah-Phoenix gde bi trebala biti tekma sa dosta poena,a imam neki osecaj ne znam zasto da bi Sunsi ovo mogli uzeti.
Definitivno ako zelimo jednu relaksaciju dovoljno je pogledati mec GS i mozete se stvarno opustiti.
Veceras dva meca na programu,prvi je Orlando-Washington gde ocekujem jednu rutinsku pobedu Orlanda,te UTah-Phoenix gde bi trebala biti tekma sa dosta poena,a imam neki osecaj ne znam zasto da bi Sunsi ovo mogli uzeti.
Zadnja izmjena: Devil, dana/u 28 okt 2010, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Curry 25 poena ,2 skoka a ne 16 i 11 asista.Ne znam otkud ti da bi Curry mogao 16 skokova uhvatit.I ja sam gledao dio utakmice Ellis ima opasan napadacki arsenal a Cury jedan od najboljih sutera danasnjice.Devil je napisao/la:Pogledao sam snimak tekme Houston-Golden State.Kakav napadaci basket 132:128 pobedili Wariorsi i to im je prva pobeda nakon 5 godina na otvaranju sezone.Monta Elis stao na 46 poena,Cury je dodao 26p i 16 skokova,a David Lee 17 poena i 15 skokova.
Ma mislio sam na asistencije ali napisah skokove gledajuci Leea,i njegov ucinak.
Svakako da bi bilo cudo da Curry ima 16 skokova,to bi bilo ravno cudu da Golden State odigra odbranu.
Svakako da bi bilo cudo da Curry ima 16 skokova,to bi bilo ravno cudu da Golden State odigra odbranu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
hehe i mene si iznenadio reko sta je ovo 16 skokova malog curryaDevil je napisao/la:Ma mislio sam na asistencije ali napisah skokove gledajuci Leea,i njegov ucinak.![]()
K'o sto rece iznervirani predsjednik Cavsa kad je Dzejms odbio potpisati ugovor i otisao za Miami, prije ce Cleveland osvojiti prsten, nego Dzejms 
Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
ne treba zaboravit da bi mu taj isti covjek i dalje drko ku*ac da je ovaj osto u clevelandu.
dobro sve mi to znamo ali moze li bez tih opisa eto valjda imas neki zanimljiviji zakljucak od tih pocecu mioslit o tebi na jedan drugi nacinWolverine je napisao/la:ne treba zaboravit da bi mu taj isti covjek i dalje drko ku*ac da je ovaj osto u clevelandu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.