Možda malo više da napišem...
Moje mišljenje je da mnogi ljudi na stvari gledaju pogrešno. Sve ima svoj uzrok i svoju posljedicu. I mi, budući da rastemo kao klub, da nam odluke sada budu uzroci posljedica u budućnosti, mi radimo kontra: želimo da naše odluke sada budu posljedice uzroka iz prošlosti.
Ne možemo rasti ako ćemo napraviti petlju uzroka i posljedica na relaciji sadašnjost-prošlost. Sadašnjost i budućnost su bitni, jer svi mi valjda želimo da nam klub raste i postane bolji nego što je trenutno.
Za mene FK Sarajevo kao klub koji dolazi iz grada regionalnog centra, turistične destinacije, relativno dobre infrastrukture, relativno visokog standarda, relativno dobre povezanosti sa ostatkom svijeta... nije ni blizu svog limita. Ja u našem klubu vidim najmanje potencijal da postane kao FC Basel.
Nazad na temu: ako imaju imalo mudrosti u sebi Sabrina i ekipa neće na kraju sezone sjesti i reći hajde da vidimo šta je Husref i njegova ekipa napravila pa da odlučimo da li ćemo produžiti ugovor ili ne, nego će sjesti i reći hajde da vidimo šta mi možemo postići kao klub u naredne 3-4 godine pa se odlučiti kojim ljudima će dodijeliti povjerenje da to i naprave.
Neki dan sam napravio listu po meni najboljih igrača od dolaska Tana do danas koji su igrali za Sarajevo i opća ocjena je bila da oni zajedno ne bi mogli proći u grupnu fazu najmanje Lige Europa što znači da je objektivni domet naše ekipe u naredne 3-4 sezone titula ili najmanje drugo, treće mjesto. Sa Husrefom takve rezultate imamo i vrlo je izgledno, gledano na njegove dosadašnje rezultate, da to možemo i ponoviti.
A budući da klub koji raste, a i bilo što što raste, treba stabilnost po vertikali i horizontali onda je najbolja opcija ne razmatrati druge trenere nego Husrefu produžiti ugovor.
I konačno kad će biti vrijeme da se Husrefu kaže zbogom? Dvije od tri opcije su da mu zdravlje ili neki drugi nekontrolisani faktor ili događaj naruše sposobnost da vodi ekipu ili da njegov standard padne ispod dosadašnjeg standarda. Treća opcija je kada klub postane toliko zreo da može napraviti iskorak kojeg Husrefu na osnovu njegovih referenci ne možeš nužno povjeriti. Tada treba sjesti i razmisliti da li postoji opcija koja bi na osnovu referenci mogla unaprijediti klub ili ukazati povjerenje Husrefu na neko vrijeme pa iz njegovih rezultata izvući zaključke da li je on sposoban da klub povede na višu razinu.