**** ga je Honda dobar dio karijere.BosniaBoston je napisao/la: Biutton je inace jako podcjenjen vozac,malo ga je ebao mlakonja karakter da vise uspije u karijeri
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Formula 1
Ma Button da je imao bolji bolid u par sezona bio bi još više konkurentan, ova titula je realna i mislim da je zaslužuje.
"We need to suffer. And we need to fight."
Donnie Darko je napisao/la:Vettel nije nazadovao, samo je situacija u kojoj se nalazi drugačija. Uvijek je bio sklon greškama, i psihički prilično labilan, pogotovo kada stvari ne idu po njegovom, samo što je imao bolid 4 godine koji mu je omogućavao da se ogroman procenat utrka osjeća ugodno u vrhu, što mu je hranilo samopouzdanje i daje momentum tokom sezone + što nije imao ikoga približno svoje kvalitete u tim šampionskih danima da ga uzdrma. Nešto slično ko Hamilton danas, samo što Hamilton funkcioniše i pod pritiskom. Mislim Vettel je elitni vozač, skoro uvijek je bio, i danas je sigurno bolji nego prije 6,7,8 godina, kad ide sve po njegovom bio je i ostao nezaustavljiv. Samo što sada ima otprilike podjednako jak bolid, i jaču ekipu protiv sebe, govorim za zadnje dvije sezone. Rano je za ovu još govorit o stanju, pogotovo prije Španije gdje dolaze ozbiljni updejti.BosniaBoston je napisao/la:Vettel je do hamovog raskida sa nicole bio dosta kompletniji i sigurniji vozac od lewisa.Pa lewis imao manje poena od buttona npr,dok su bili kolege.Sad je sazrio,manje kvarova dozivljava.Stari kao vino,a vettel kao mlijeko
Čudan mi je ovaj argument oko bodova njega i Buttona u McLarenu, tj čudan mi je koncept računanja ukupnih bodova kroz tri sezone. Hamilton je imao jednu užasnu sezonu u karijeri, 2011., i zbog toga Button ima par bodova više, ali je sveukupno bio mnogo jači i bolji u te tri sezone, i to zna svako ko je imalo pratio i ne razumijem otkud uopšte dilema tu neka. 2012. je bio skoro pa na nivou na kojem je u Mercedesu, vozački jedna od njegovih boljih sezona i bio je najbolji vozač uz Alonsa, i ostao bi u borbi za titulu do samog kraja da se ekipa, od bolida pa do glupih grešaka i poteza nije totalno posrala na njegove šanse za bilo šta ozbiljno, a to bi ga i stavilo osjetno iznad Buttona za te tri sezone ukupno, mada je to opet glup način zbrajanja bodova. Button je bio bolji jednu sezonu u kojoj su sve ekipe osim Red Bulla bile potpuno irelevantne.
Pa dovoljno je rec da se Vettel osjecao ugrozenim od vozaca tipa Marka Webbera tokom njihovih godina u Red Bullu.Webber je svakako solidan vozac ali ni blizu neke elite.Vettel je svakako kvalitetniji od Webbera,al kad bi ga poredio sa vozacima koji su 2 i vise puta uzimali titule zavrsio bi mi debelo na zadnjem mjestu.Ja bi cak Buttona i Vettela svrstao tu negdje,s tim sto je Vettel godinama imao najdominantniji bolid na gridu, dok je Button recimo citavih 6 mjeseci u onoj sezoni 2009 imao bolid koji se mogao smatrati najboljim.
- BosniaBoston
- Kontakt:
darker10 je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Vettel nije nazadovao, samo je situacija u kojoj se nalazi drugačija. Uvijek je bio sklon greškama, i psihički prilično labilan, pogotovo kada stvari ne idu po njegovom, samo što je imao bolid 4 godine koji mu je omogućavao da se ogroman procenat utrka osjeća ugodno u vrhu, što mu je hranilo samopouzdanje i daje momentum tokom sezone + što nije imao ikoga približno svoje kvalitete u tim šampionskih danima da ga uzdrma. Nešto slično ko Hamilton danas, samo što Hamilton funkcioniše i pod pritiskom. Mislim Vettel je elitni vozač, skoro uvijek je bio, i danas je sigurno bolji nego prije 6,7,8 godina, kad ide sve po njegovom bio je i ostao nezaustavljiv. Samo što sada ima otprilike podjednako jak bolid, i jaču ekipu protiv sebe, govorim za zadnje dvije sezone. Rano je za ovu još govorit o stanju, pogotovo prije Španije gdje dolaze ozbiljni updejti.BosniaBoston je napisao/la:Vettel je do hamovog raskida sa nicole bio dosta kompletniji i sigurniji vozac od lewisa.Pa lewis imao manje poena od buttona npr,dok su bili kolege.Sad je sazrio,manje kvarova dozivljava.Stari kao vino,a vettel kao mlijeko
Čudan mi je ovaj argument oko bodova njega i Buttona u McLarenu, tj čudan mi je koncept računanja ukupnih bodova kroz tri sezone. Hamilton je imao jednu užasnu sezonu u karijeri, 2011., i zbog toga Button ima par bodova više, ali je sveukupno bio mnogo jači i bolji u te tri sezone, i to zna svako ko je imalo pratio i ne razumijem otkud uopšte dilema tu neka. 2012. je bio skoro pa na nivou na kojem je u Mercedesu, vozački jedna od njegovih boljih sezona i bio je najbolji vozač uz Alonsa, i ostao bi u borbi za titulu do samog kraja da se ekipa, od bolida pa do glupih grešaka i poteza nije totalno posrala na njegove šanse za bilo šta ozbiljno, a to bi ga i stavilo osjetno iznad Buttona za te tri sezone ukupno, mada je to opet glup način zbrajanja bodova. Button je bio bolji jednu sezonu u kojoj su sve ekipe osim Red Bulla bile potpuno irelevantne.
Pa dovoljno je rec da se Vettel osjecao ugrozenim od vozaca tipa Marka Webbera tokom njihovih godina u Red Bullu.Webber je svakako solidan vozac ali ni blizu neke elite.Vettel je svakako kvalitetniji od Webbera,al kad bi ga poredio sa vozacima koji su 2 i vise puta uzimali titule zavrsio bi mi debelo na zadnjem mjestu.Ja bi cak Buttona i Vettela svrstao tu negdje,s tim sto je Vettel godinama imao najdominantniji bolid na gridu, dok je Button recimo citavih 6 mjeseci u onoj sezoni 2009 imao bolid koji se mogao smatrati najboljim.
I ti sad pretjerujes jarane
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nije ti to nikakvo pretjerivanje.Red Bull je 2010-2013. imao daleko najbrzi bolid.Sta da ti pricam jarane,oni su u te 4 godine imali 51 pol poziciju sto znaci da su na 51 utrci imali svog vozaca na celu startnog poretka.To ti dodje gotovo 3 pune sezone jbt.Od tih 51,Vettel je imao cak 41.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Al realno 2010. Red Bull nije imao toliku prednost nad ostalim.Vettel nikad nije ni vodio šampionat do zadnje utrke.Jednostavno čovjek je dokazao tu da je zasluzio titulu,ko je kriv alonsu sto nije mogao petrova prestic.2012. svi spominju alonsovu nesrecu ali naravno niko otkazivanje alternatora vettelu u valenciji kad je ubjedljivo bio 1. te u monzi gdje bi bio na podijumu da nije doslo do otkazivanja.Poslije toga osvojio 4 trke zaredom.Alonso je mozda vise zasluzio te sezone ali nije ni vettel nezasluzeno osvojio.2011. i 2013. auto bilo dominantno,tu nema sta mada i tu treba odvesti fantasticno kao vettel.Stvarno vam je bezveze prica.Da je 2008. bio danasnji bodovni sistem na snazi massa bi osvojio titulu i hamilton bi dobio etiketu chokera,ko zna u kakvom bi mu pravcu karijera otisla.Ali to nije tema diskusije.I spomenuo si da vettel nije imao jake suvozace.Eto nek su kovalainen,rosberg i bottas jaki u pm.Hamilton je nesumnjivo bolji(dok se ne dokaze suprotno),ali ovo je stvarno podcjenivanje vetteladarker10 je napisao/la:Nije ti to nikakvo pretjerivanje.Red Bull je 2010-2013. imao daleko najbrzi bolid.Sta da ti pricam jarane,oni su u te 4 godine imali 51 pol poziciju sto znaci da su na 51 utrci imali svog vozaca na celu startnog poretka.To ti dodje gotovo 3 pune sezone jbt.Od tih 51,Vettel je imao cak 41.
#Punoljetstvo
- Donnie Darko
- Kontakt:
da je 2008. bio današnji bodovni sistem sezona bi se odigrala drugačije
tom logikom, da se nije mijenjao bodovni sistem 2010., hamiltonu bi se sad smiješila šesta titula u nizu i najveći niz u historiji, samo što to nema nikakvog smisla jer bi sve bilo drugačije od prve utrke u sezoni
tom logikom, da se nije mijenjao bodovni sistem 2010., hamiltonu bi se sad smiješila šesta titula u nizu i najveći niz u historiji, samo što to nema nikakvog smisla jer bi sve bilo drugačije od prve utrke u sezoni
- Donnie Darko
- Kontakt:
a nije ni istina svakako

sa dodatnim bodom za najbrži krug

- BosniaBoston
- Kontakt:
Izvini pogrijesio sam,ali nije to bila ni poentaDonnie Darko je napisao/la:a nije ni istina svakako
#Punoljetstvo
Nigdje ja nisam rekao da je Vettel los vozac ili nesto slicno,nego da bih se kladio protiv njega protiv velike vecine vozaca koji su 2 ili vise puta uzimali titule.Recimo ja licno mislim da bi Hamilton ,Alonso,Schumacher ili eto Senna recimo izvukli puno vise iz ovog Ferrarija.BosniaBoston je napisao/la:Al realno 2010. Red Bull nije imao toliku prednost nad ostalim.Vettel nikad nije ni vodio šampionat do zadnje utrke.Jednostavno čovjek je dokazao tu da je zasluzio titulu,ko je kriv alonsu sto nije mogao petrova prestic.2012. svi spominju alonsovu nesrecu ali naravno niko otkazivanje alternatora vettelu u valenciji kad je ubjedljivo bio 1. te u monzi gdje bi bio na podijumu da nije doslo do otkazivanja.Poslije toga osvojio 4 trke zaredom.Alonso je mozda vise zasluzio te sezone ali nije ni vettel nezasluzeno osvojio.2011. i 2013. auto bilo dominantno,tu nema sta mada i tu treba odvesti fantasticno kao vettel.Stvarno vam je bezveze prica.Da je 2008. bio danasnji bodovni sistem na snazi massa bi osvojio titulu i hamilton bi dobio etiketu chokera,ko zna u kakvom bi mu pravcu karijera otisla.Ali to nije tema diskusije.I spomenuo si da vettel nije imao jake suvozace.Eto nek su kovalainen,rosberg i bottas jaki u pm.Hamilton je nesumnjivo bolji(dok se ne dokaze suprotno),ali ovo je stvarno podcjenivanje vetteladarker10 je napisao/la:Nije ti to nikakvo pretjerivanje.Red Bull je 2010-2013. imao daleko najbrzi bolid.Sta da ti pricam jarane,oni su u te 4 godine imali 51 pol poziciju sto znaci da su na 51 utrci imali svog vozaca na celu startnog poretka.To ti dodje gotovo 3 pune sezone jbt.Od tih 51,Vettel je imao cak 41.
Iskreno i ja bih. Realno sve i jedan vozač kojeg si nabrojao su čisto vozački bolji od Vetela..i psihički stabilniji i u svakom segmentu bolji.aDobar primjer je prošla utrka gdje 10 krugova vozi šampionsku dok ostatak neobjašnjivo pada.Pa Leclerc je već u ove 2 trke pokazao bolju konstantnost i u brzinu i u vožnji pod pritiskom-naravno ne računam kvarove.
LeClerc je danas na drugom treningu letio, jedini ispod 1:43. Nevjerovatan talenat, nadam se da će u Ferrariju to prepoznati i imati muda da ga guraju ispred Vettela.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
A tek danas leti ..vidit cemo kvali
- chelsea358
- Kontakt:
Ako Ferrari danas ne obezbijedi na startu 1-2 neće nikad
Pa i da obezbjede oni ce sve sjebat u utrci ...ko i obicno 
Nece se valjda vise niko zabiti u zid mater mu yebem.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- akisarajevo92
- Kontakt:
kuknjavamessilla je napisao/la:Nece se valjda vise niko zabiti u zid mater mu yebem.
Don't believe the hype.
- BosniaBoston
- Kontakt:
jao.LeClerc je bio u pravu kad je rekao da je dosta ucio od Seba 
#Punoljetstvo
akisarajevo92 je napisao/la:kuknjavamessilla je napisao/la:Nece se valjda vise niko zabiti u zid mater mu yebem.
Katastrofa. Odustat od pracenja ove sezone.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ovaj Ferrari je proklet

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.