FK Sarajevo (opšte diskusije)
-
belosevic28
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)
Opasne su krize identiteta
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- UstanikSBII
- Kontakt:
Broj trofeja sve govori i sve ostalo su nostalgija i subjektivno mišljenje. Po tom kriteriju Željo je najveći klub pa Zrinjski pa tek onda možeš Sarajevo staviti.
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Da ste vi toliko pauzirali imali bi dva peta mjesta dosad.Stroj1946 je napisao/la:1946-1992UstanikSBII je napisao/la:Najveći tim u BiH je Željobelosevic28 je napisao/la:Bjelocarapasi i ujkani okupirali temu najveceg bh kluba.
Neka, mashallah.pa ako ćemo gledati titule ide Zrinja a Sarajevo je tu negdje 3 ili 4
Ne igra se fudbal kod nas od 1992
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Nije ovdje niko pauziroGradonacelnik je napisao/la: Da ste vi toliko pauzirali imali bi dva peta mjesta dosad.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Gradonacelnik je napisao/la:
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- Gradonacelnik
- Kontakt:
I jedno četvrtfinale kupa većih džemata!Stroj1946 je napisao/la:Nije ovdje niko pauziroGradonacelnik je napisao/la: Da ste vi toliko pauzirali imali bi dva peta mjesta dosad.
Ma šta pričaš ba debilu to..... HahahahahahahahahGradonacelnik je napisao/la:I jedno četvrtfinale kupa većih džemata!Stroj1946 je napisao/la:Nije ovdje niko pauziroGradonacelnik je napisao/la: Da ste vi toliko pauzirali imali bi dva peta mjesta dosad.
Oni igraju za Doglavnikov kup,ne interesuje ih Kup Marsala Tita,niti 2 titule prvaka Jugoslavije ...2 puta biti prvak one države,navedi mi klub iz BiH da može to reci...Deranje i Zvezde i Dinama i Partizana i Hajduka,vi možete samo sanjatai,igrati Kup Uefa i bara -bara igrati sa tada jednim od najacih klubova Evrope Hamburgerom,igrati sa Menceseter Unitedom,za vas je misao koju nikada necete ispuniti,možda jedino lijepiti postere tih klubova po svalcionicama...Stroj1946 je napisao/la:Nije ovdje niko pauziroGradonacelnik je napisao/la: Da ste vi toliko pauzirali imali bi dva peta mjesta dosad.
15. novembra 1967. godine, na stadionu Koševo, Fudbalski klub Sarajevo je ugostilo Manchester United. 40 hiljada gledalaca nisu imali priliku da vide golove, ali mnogi pamte nezaboravnu atmosferu i brojne prilike igrača Sarajeva.UstanikSBII je napisao/la:Najveći tim u BiH je Željobelosevic28 je napisao/la:Bjelocarapasi i ujkani okupirali temu najveceg bh kluba.
Neka, mashallah.pa ako ćemo gledati titule ide Zrinja a Sarajevo je tu negdje 3 ili 4
Nakon sigurnih 3:1 i eliminacije Olimpijakosa (Nikozija), žrijeb je odlučio da će ekipa Sarajeva u četvrtfinalu Kupa šampiona za protivnika imati prvaka Engleske, ekipu Manchester Uniteda.
Ipak, uz oporavljenog Musemića, te uz podršku blizu 40.000 navijača, Sarajevo je ugostilo Engleze, te u hrabroj i muškoj igri, čak i bilo bolji protivnik. Susret je završen bez pobjednika. Zbog grube igre gostiju, teže se povrijedio standardni prvotimac Boško Prodanović, zadobivši povredu zbog koje je morao pauzirati sve do maja iduće godine.
U revanšu na Old Traffordu, ekipa Uniteda predvođena jednim od najboljih fudbalera svih vremena, Georgeom Bestom, slavila je sa 2:1. Gol utjehe za Sarajevo je postigao Delalić. Ovom pobjedom United se plasirao u četvrtfinale, te kasnije i osvojio Kup šampiona.
FK Sarajevo - FC Manchester United 0:0
Stadion: Koševo
Gledalaca: 40.000
FK Sarajevo:
Muftić, Fazlagić, Blažević, Jesenković, Vujović, Bajić, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Prljača, Antić - trener Miroslav Brozović
FC Manchester United:
Stepney, Dunne, Burns, Crerand, Foulkes, Sadler, Fitzpatrick, Kidd, Charlton, Best, Aston - trener Matt Busby
Ovo kada budem citao za Zrinjski,Široki ,Gosk,...Onda cu reci jeste vala si u pravu,a ti placi lagano dok ovo citas...
- UstanikSBII
- Kontakt:
Jugoslavija 5 vojna sila Europe. (Bilo nekad) KK Bosna prvak Europe (bilo nekad, sad pred gašenjem). Sarajevo ugostilo Olimpijadu (bilo nekad, sad jedino može ugostiti horor film na istim lokacijama). Sarajevo poslje rata i oni prije imaju malo toga zajedničkog osim imena i nostalgije!Vanja8 je napisao/la:15. novembra 1967. godine, na stadionu Koševo, Fudbalski klub Sarajevo je ugostilo Manchester United. 40 hiljada gledalaca nisu imali priliku da vide golove, ali mnogi pamte nezaboravnu atmosferu i brojne prilike igrača Sarajeva.UstanikSBII je napisao/la:Najveći tim u BiH je Željobelosevic28 je napisao/la:Bjelocarapasi i ujkani okupirali temu najveceg bh kluba.
Nakon sigurnih 3:1 i eliminacije Olimpijakosa (Nikozija), žrijeb je odlučio da će ekipa Sarajeva u četvrtfinalu Kupa šampiona za protivnika imati prvaka Engleske, ekipu Manchester Uniteda.
Ipak, uz oporavljenog Musemića, te uz podršku blizu 40.000 navijača, Sarajevo je ugostilo Engleze, te u hrabroj i muškoj igri, čak i bilo bolji protivnik. Susret je završen bez pobjednika. Zbog grube igre gostiju, teže se povrijedio standardni prvotimac Boško Prodanović, zadobivši povredu zbog koje je morao pauzirati sve do maja iduće godine.
U revanšu na Old Traffordu, ekipa Uniteda predvođena jednim od najboljih fudbalera svih vremena, Georgeom Bestom, slavila je sa 2:1. Gol utjehe za Sarajevo je postigao Delalić. Ovom pobjedom United se plasirao u četvrtfinale, te kasnije i osvojio Kup šampiona.
FK Sarajevo - FC Manchester United 0:0
Stadion: Koševo
Gledalaca: 40.000
FK Sarajevo:
Muftić, Fazlagić, Blažević, Jesenković, Vujović, Bajić, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Prljača, Antić - trener Miroslav Brozović
FC Manchester United:
Stepney, Dunne, Burns, Crerand, Foulkes, Sadler, Fitzpatrick, Kidd, Charlton, Best, Aston - trener Matt Busby
Ovo kada budem citao za Zrinjski,Široki ,Gosk,...Onda cu reci jeste vala si u pravu,a ti placi lagano dok ovo citas...![]()
![]()
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Vidis za Sarajevo zna i M.United,a Boga mi ne vjerujem da zna za Zrinjski...Niti ce kada znati,igrati sa Busbyevim bebama,to je rijetko ko mogao tada...
Isto kao kad bi sada Zrinjski igrao sa Barcelonom 0:0 u Mostaru i izgubio na Nou Kampu 2:1,je li to moguce...Naravno da nije,jer postoji sportska istorija,a tamo je zabilježeno Sarajevo ,a ne Široki Brijeg ili Listica...
Isto kao kad bi sada Zrinjski igrao sa Barcelonom 0:0 u Mostaru i izgubio na Nou Kampu 2:1,je li to moguce...Naravno da nije,jer postoji sportska istorija,a tamo je zabilježeno Sarajevo ,a ne Široki Brijeg ili Listica...
- UstanikSBII
- Kontakt:
Ma ok sve to stoji al sve je to prošlo vrijeme u nekim drugim sistemima i načinima razmišljanja koji se neće više ponoviti. Za Tita je znao čitav svijet za Aliju poneko za ove danas nitko. Od povijesti se ne živi to su samo lijepa sjećanja na neka vremena i statistički podaci od kojih mi danas malo toga imamo.Vanja8 je napisao/la:Vidis za Sarajevo zna i M.United,a Boga mi ne vjerujem da zna za Zrinjski...Niti ce kada znati,igrati sa Busbyevim bebama,to je rijetko ko mogao tada...
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
E to je upravo vas najveci problem,vi pokusavate prilagoditi istoriju onako kako vam odgovara...Istorija i postoji da dogadjaji ostanu tu medju nama,da ih upoznamo,da ih shvatimo...Velicina jednog kluba mjeri se i kroz njegovu istoriju ...A vi,prihvatate ono sto vam odgovara,ali cinjenice koje vam nisu bas po volji jednostavno zamaskirate u nesto nevažno koje je pregazilo vrijeme...E da ,za Tita jeste znao cijeli svijet i za SFRJ,e u toj državi je Sarajevo dva puta bilo prvak,na tvoju i vasu žalost ,biti prvak u toj državi ni jedan klub za koje preferiras niti ce biti ,a niti bi mogao biti...Kada nastojis takve istorijske cinjenice,kao sto su igranje cetvrtfinala Kupa Šampiona umanjiti,onda shvati da time samo pokazujes svoje pravo lice,a ono je nekako iskrivljeno od zlobe i zavisti...UstanikSBII je napisao/la:Ma ok sve to stoji al sve je to prošlo vrijeme u nekim drugim sistemima i načinima razmišljanja koji se neće više ponoviti. Za Tita je znao čitav svijet za Aliju poneko za ove danas nitko. Od povijesti se ne živi to su samo lijepa sjećanja na neka vremena i statistički podaci od kojih mi danas malo toga imamo.Vanja8 je napisao/la:Vidis za Sarajevo zna i M.United,a Boga mi ne vjerujem da zna za Zrinjski...Niti ce kada znati,igrati sa Busbyevim bebama,to je rijetko ko mogao tada...
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Istorija je i da ste se vi rodili kad smo mi malo sjeli da odmorimo!Vanja8 je napisao/la:E to je upravo vas najveci problem,vi pokusavate prilagoditi istoriju onako kako vam odgovara...Istorija i postoji da dogadjaji ostanu tu medju nama,da ih upoznamo,da ih shvatimo...Velicina jednog kluba mjeri se i kroz njegovu istoriju ...A vi,prihvatate ono sto vam odgovara,ali cinjenice koje vam nisu bas po volji jednostavno zamaskirate u nesto nevažno koje je pregazilo vrijeme...E da ,za Tita jeste znao cijeli svijet i za SFRJ,e u toj državi je Sarajevo dva puta bilo prvak,na tvoju i vasu žalost ,biti prvak u toj državi ni jedan klub za koje preferiras niti ce biti ,a niti bi mogao biti...Kada nastojis takve istorijske cinjenice,kao sto su igranje cetvrtfinala Kupa Šampiona umanjiti,onda shvati da time samo pokazujes svoje pravo lice,a ono je nekako iskrivljeno od zlobe i zavisti...UstanikSBII je napisao/la:Ma ok sve to stoji al sve je to prošlo vrijeme u nekim drugim sistemima i načinima razmišljanja koji se neće više ponoviti. Za Tita je znao čitav svijet za Aliju poneko za ove danas nitko. Od povijesti se ne živi to su samo lijepa sjećanja na neka vremena i statistički podaci od kojih mi danas malo toga imamo.Vanja8 je napisao/la:Vidis za Sarajevo zna i M.United,a Boga mi ne vjerujem da zna za Zrinjski...Niti ce kada znati,igrati sa Busbyevim bebama,to je rijetko ko mogao tada...
UDBAS,istorija je da su tvoji prijavljivali i hapsili fratare i Katolicki kler,ali istorija je i kad vase žene kažu "Kako vi možete stalno,a ovaj moj jednom mjesecno..."Gradonacelnik je napisao/la:
Istorija je i da ste se vi rodili kad smo mi malo sjeli da odmorimo!![]()
![]()
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Al kad smo odmorili, karamo vas uzduž i poprijeko!Vanja8 je napisao/la:UDBAS,istorija je da su tvoji prijavljivali i hapsili fratare i Katolicki kler,ali istorija je i kad vase žene kažu "Kako vi možete stalno,a ovaj moj jednom mjesecno..."Gradonacelnik je napisao/la:
![]()
![]()
![]()
Zato mi imamo vehabije da nas zastite od guy momaka,ipak cemo mi nastaviti da prakticiramo "Kako vi možete stalno,a ovaj moj..."Gradonacelnik je napisao/la:Al kad smo odmorili, karamo vas uzduž i poprijeko!Vanja8 je napisao/la:UDBAS,istorija je da su tvoji prijavljivali i hapsili fratare i Katolicki kler,ali istorija je i kad vase žene kažu "Kako vi možete stalno,a ovaj moj jednom mjesecno..."Gradonacelnik je napisao/la:
![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.