Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2019, 21:00

Burberry46 je napisao/la:IlCapitano kakav si ti navijac? ispali iz LP ti prestajes pratiti Juve. Razumijem razocarenje i sve i ja sam razocaran ali Juve se u drugoj ligi pratio. Uvijek cu ga pratiti sta god bude.
Ako si to izvukao iz svega ovoga svaka ti čast.

Ukratko, vidjet ćemo na čemu smo na kraju ljeta i s čim se ide u novu sezonu. Ja samo više nemam namjeru sebe zavaravati, ići srcem u nešto za što od početka znam (sad) da nema šanse za najveći uspjeh.

Svako sebe najbolje zna. Ja sam lično dozvolio da mi ovo previše utiče na privatni život i na mene samog.

Ja uopšte nisam razočaran, nego baš ravnodušan. Poslije utakmice nisam uopšte razmišljao šta je bilo, gdje je krenulo loše nego odmah na generalno stanje i šta se treba promijeniti za ubuduće.
dinoo je napisao/la:Kakvo odustajanje...naprotiv...jos morbidnije se to ide pratiti...capitana razumijem, jer je dugo, PREDUGO gledao samo jednu stranu svijeta, a na ostale tri su mu mnogi prije ili kasnije skretali paznju, ali nije htio da vidi, vjerovao je (kao i svi juventiji na svijetu) da ono sto radimo da je to najbolje...Ali u ovom slucaju smo udarili u jedan plafon ili zid koji Alegri ,nazalost, nije znao da predje, presao ih je stotine prve 3,4 godine ali nije znao preci zid koji se zove "tempo lige sampiona" to je evouliralo zadnje dvoje tri godine, a mi nismo ispratili. Od kud bas klop,pochetino,guardiola,zidane,ovaj iz ayaxa, u samim zavrsnicama...a ne anceloti, conte, murinjo i slicni...
Trebamo se malo prilagoditi, nazalost ovaj mislim da je dao sve sto je imao
Slažem se, s razlikom da ja mislim da ne možemo ni ispratiti bez drastičnih promjena u sastavu i mentalitetu ekipe. U ovom dvomeču Allegri je probao napasti, visok presing, ofanzivan sastav pogotovo u Amsterdamu i pregaženi smo kroz sredinu i preko bekova što presingom što na kontre. Ni u jednom momentu nismo uspjeli uspostaviti kontrolu bar na 15-ak minuta, a to se nikad prije nije dešavalo koliko god loše igrali.

Allegri - što se tiče čiste sposobnosti i dalje sam siguran da nema bolje opcije od njega. Ali nažalost postoji motiv s obje strane, umor mentalni kad jedna osoba toliko vremena provede tu i generalno dosta loše energije. Zato treba ići i nadam se i zbog Juventusa i zbog njega da će sam uvidjeti na kraju sezone i predomisliti se u vezi odlaska.

Jer ako se u sljedeću sezonu uđe isto ovako, s minimalnim promjenama, poneki novi mladić tu i tamo ne znam kako se može išta drugo očekivati. Ako su ozbiljni u tim ciljevima ovoj ekipi trebaju Kroos i Kante, ne Zaniolo i Felix.

Ja kad razmišljam o prošlim osvajačima i krenem nabrajati igrače ne možeš naći slabu kariku, sve su igrači u najgorem slučaju kao Licht u najboljim danima kod nas. I najvažnije dugo godina su na okupu uz minimalne promjene i nadogradnje. Mi već 4 godine nemamo istu ekipu, ni blizu. Zato kažem da i produženje od 2 godine npr ne donosi ništa. Ili daj 5 godina da se odmah u startu zna na čemu smo i slaži ekipu kojoj će biti dozvoljeno da ostanu skupa ili mu daj otkaz pa novom treneru isto omogući. Ja ne znam drugi klub da je glavninu sezone najveća tema ko će trenutnog trenera zamijeniti, kad će sastanak, i koga će se prodati na ljeto da finansira novih 10 igrača i ostavi poziciju ili dvije prazne.
Gefufna je napisao/la:Razocarao me IlCapitano. :cry:
Nemoj da kopamo postove poslije Cardiffa :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 17 apr 2019, 21:09

Poredis moje rijeci izgovorene u afektu, sa svojim slijepim dugogodisnjim vjerovanjem u pragmaticnost? Moze, prihvatam. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2019, 21:14

Gefufna je napisao/la:Poredis moje rijeci izgovorene u afektu, sa svojim slijepim dugogodisnjim vjerovanjem u pragmaticnost? Moze, prihvatam. :mrgreen:
Ne vidim vezu između ovog što sam pisao danas i 'vjerovanjem u pragmatičnost' - šta god to bilo :mrgreen:

Ne razumijem šta je pisac htio reći.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 17 apr 2019, 21:21

Svi pisci su neshvaceni u svom vremenu. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 apr 2019, 21:24

Ja mislim da smo svi slozni da nam je potrebmo novi trener i novi ifraci s karakterom..
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 17 apr 2019, 21:27

IlCapitano onako sam te pitao bez obzira na post. Zanimalo me a sto se posta tice korektan je :)

I zapamti za Juve se uvijek navija i kad je lose i dobro
1946

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 17 apr 2019, 21:29

Ma neve lLcapitano nigdje.. previse je on vezan za Juve :mrgreen: kao i mi ostali.

Sad je najpotrebnije da se ujedinimo jer vidite kako svi slave po italiji ..

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 apr 2019, 21:58

Pridruzujem se IlCapitanu.
1993 sam zavolio klub,dijete bio. Ev u 2019 po prvi puta gledam Juventus i ne osjecam se....dobro? Muka mi od ovog naseg "fudbala",od Alegrija,Agnelija...
Evo trenutno gledam ove engleze lude pa 5 golova za 20 minuta,ne znas odakle sipaju ideje kod momaka...
A Juve??? Centarsut! Jeb.eni centasut. Juve sa Alegrijem mi fudbal ogadio.
Ako ostane ta ubleha na klupi,bez mene dok je tu. Ne mogu.
Ako ga zamijeni neko slican bit cu tu al ne kao do sada i boli me tuki dal je to "navijacki". Ja znam i kad sam zaplakao,i kad vrisnuo i kada oka nisam sklopio cijelu noc pa ujutro na posao 12h radi. Zamijenio se sa kolegom i 24h radio da mogu gledati ovaj jad sa Ajaxom :facepalm:
Treba da jos godinu dana slusam Alegrijevo calma i moramo biti u martu ovo ono??
Sledece god ako on ostane Juve ce biti jos gori. Apsolutno sam siguran u to.
Ja to ne gledao OPET. :arrow:

Gentile5
Kontakt:

Post Postao/la Gentile5 » 17 apr 2019, 22:29

Mene je samo strah koga ce dovesti umjesto alegrija kad bi ga i mjenjali. Ne bi se cudio da dodje mihajlovic ili zeman :lol: . Za contea ne znam sta bi rekao, a vidimo da au tucheli, emery i co. promasaji. Volio bi se i nadati da ce doci de liht, felix, chiesa(kad njega gledam vidim bernu), al kad vidim da nam je ramsy prvo pojacanje sa tolikim primanjima ne nadam se nicemu boljem.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 apr 2019, 23:06

Eno i Guardioli vode na mašice daju kao i meni sinoć.

:mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 17 apr 2019, 23:07

Evo mislim da je pep upravo postao slobodan na ljeto :D

Siguran sam da njemu ne bi trebao niko prema naprijed, ovo sto on igra se odlicno moze ukomponovat sa ronaldom,costom,dybalom,bernom,caudradom,pjanicem,ramsijem,canom,cancelom,sandrom,bonucijem,chielinijem...ima tu jos momaka sposobnih, dovesti mozda dvojicu.

Nikakav remont ne bi bio potreban za pepa,njemu samo trebaji momci koji znaju igrati lopte a svi ovi gore itekako znaju, samo im daj ideje i krila.

Motiv? Dobodjenjem takvog trenera bi vratio motiv u kompletan roster,klub,upravu,navijace...i rijesis sve muhe jednim udarcem. Sta ces dzaba placati chiesu 50 miliona,daj pepu te pare i daj mu ugovor 4,5 godina pa cemo vidjeti jel dybala, berna ili pjanic grohno...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2019, 23:44

dinoo je napisao/la:Evo mislim da je pep upravo postao slobodan na ljeto :D

Siguran sam da njemu ne bi trebao niko prema naprijed, ovo sto on igra se odlicno moze ukomponovat sa ronaldom,costom,dybalom,bernom,caudradom,pjanicem,ramsijem,canom,cancelom,sandrom,bonucijem,chielinijem...ima tu jos momaka sposobnih, dovesti mozda dvojicu.

Nikakav remont ne bi bio potreban za pepa,njemu samo trebaji momci koji znaju igrati lopte a svi ovi gore itekako znaju, samo im daj ideje i krila.

Motiv? Dobodjenjem takvog trenera bi vratio motiv u kompletan roster,klub,upravu,navijace...i rijesis sve muhe jednim udarcem. Sta ces dzaba placati chiesu 50 miliona,daj pepu te pare i daj mu ugovor 4,5 godina pa cemo vidjeti jel dybala, berna ili pjanic grohno...
Koja logika? Pep koji se sramoti svake godine u LP je poželjan? Zašto? Zato što igra zabavan fudbal?

On je Costu doveo pa je i kod njega grohnuo. Gotze grohnuo. Zašto Guardiola nije bio problem tu? Cuadrado je kopija, sumnjam da bi se i on naigrao. Kakav je to gabor imao u Cityu (polufinale sezonu prije) pa je ulupao 700m u ekipu u 3 godine? Koliko koštaju ta dvojica? Stvarno misliš da bi on bio zadovoljan ovim veznim redom? Zašto nije išao po Cana i Ramseya? Bili su besplatni, iz domaće lige... Nemoj da se zajebavamo, ne bi možda potrošio prve sezone ogromne pare, ali već sljedeće ljeto bez 300 miliona ne bi prošli ili bi kukao na svakoj presici da igrači nisu dovoljno dobri.

Ko je rekao da su Pjanić i Berna grohnuli? Odigrali vrlo dobre sezone obojica. S druge strane zanima me ko je to bio trener Dybali kad je postao takva zvjezdica, a ko sad kad je grohnuo?

Sa ovim zadnjim se slažem, bio bi to ogroman motiv jer igrači njega uglavnom idoliziraju. Kako bi se slagao s Ronaldom i dokle bi to išlo, pogotovo sa pritiskom koji Juventus stavlja na sebe, ako ne bi osvojili LP u prve dvije sezone ne znam. Ali bilo kakva promjena bi donijela pozitivan šok, kao i Allegri što je kad je došao.
tuzlak1987 je napisao/la:Ali mora se priznati da ti sa njim ne bi ni bilo zao sto ispadnes jer bi nesto odigrao, imao bi sta da vidis, znao bi sto si ispao. Ovako prodjemo na patnju, pa ispadnemo na patnju. Draze bi ti bilo da si nesto odigrao pa da znas da si pokusao.
Slažem se, odličan je u prodavanju magle i izigravanju žrtve. Zna li se zašto su ispali u ovom dvomeču? Zar nije on izveo retardiran sastav u prvoj utakmici i odbio uvesti De Bruynea i ostale do zadnje minute? Ne gledate vi ostale istim kritičkim očima kao one koji su tu trenutno.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 17 apr 2019, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 apr 2019, 23:48

Mi i Pep dva razlicita svijeta, njemu trebaju igraci i rekonstrukcija. Ja se ne slazem da sa trenutnim sastavom Juventusa njemu ne bi trebala rekonstrukija ekipe, on bi sigurno trazio dobre pare i tacno po imenima igrace koji mu trebaju. A znamo da u Juventusu to tako ne ide i generalno u Italiji su nesposobni te treneri moraju uvijek biti spremni za kompromise u vidu druga opcija, treca opcija, cetvrta opcija i sve se gleda u cilju da se ustedi sa iznimkom jednog velikog transfera koji je dozvoljen kao sto je Higuain i Ronaldo.

Ali mora se priznati da ti sa njim ne bi ni bilo zao sto ispadnes jer bi nesto odigrao, imao bi sta da vidis, znao bi sto si ispao. Ovako prodjemo na patnju, pa ispadnemo na patnju. Draze bi ti bilo da si nesto odigrao pa da znas da si pokusao.

A Juventusu da bude u skladu sa LP treba jos novca. Ja se ne slazem i da je problem bila povreda Cuadrada, Coste, jos nekih. Nisu oni bili u planovima velikih ekipa. Mi realno ne kupimo jake Evropske igrace, to vecinom kupe druge ekipe. I ovdje se pri sklapanju ekipe gledalo koliko kosta Costa, a koliko neki igrac od 22 godine. Vidi se da prodjemo bolje 30-40 miliona i ode se na Costu.
A problem je isto sto je Allegri rotacijama i rigidnoscu, svojom formacijom usporio i unistio neke igrace, usporio im napredak.
U ovu ekipu treba ozbiljnu lovu upumpati da se moze igrati ovako kao City.

Izuzetak su kazem Ronaldo npr. ali iako je on dosao tu je trebalo jos nekih 300 miliona da to bude prava ekipa. A ne sa ovoliko rupa. Ima ovdje greske i Marotte iz proslosti pa i sada novih ljudi. A ima i do toga sto Allegri formacijom dodatno i ono sto ima unisti.
Ali recimo da se sve to stavi u 11 i Costa i Dybala i Ronaldo i Pjanic i Bernardeschi uz bekove Sandra i Cancela, ultraofanzivno i da se to uigraca mislim da opet to ne bi bila vrh ekipa da uzme LP. Dybali je plafon bio visok ali ga nikada nece dostici, Pjanic ima upitnike, Berna ima upitnike, Coste ima svaka ekipa koja je u top8. U vezi ti trebaju dva igraca? Stoper ti treba? Puno tu toga treba, a jos i Allegri ne zna sa ovim sto ima.

Recimo da ti budes siguran u nesto treba ti Pogba, veznjak X, top krilo, lijevi bek i De Ligt. Ili da napravis vrhunski skauting pa da izvuces neke nove Pogbe, Vidale i time unaprijedis ekipu za relativno mali novac. Sa tim smo izgleda vec neki period stali. Bentancura ne racunam, on meni jednostavno nije ono sto se naziva top potencijalom i top buducim igracem.

Za Serie A sa druge strane ekipa je top, i iskusna i kvalitetna. Ali ne mozes reci da dovodis Cana i Ramseya da pucas na LP, to je iluzija. Ja ne znam sta je njima u glavama, da li stvarno misle da sa njima mogu napasti vrh Evrope ili je klasicna suplja Talijanska gdje se gleda da ustedis i klepas godinu za godinom Serie A. Prije da je ovo drugo, a da misle da nekim ludim spletom okolnosti mogu sa takvim igracima napasti Evropu. Klasicno Talijanski realno, dovedes besplatno veznjaka, a tamo 10ak veznjaka koji ce dominirati Evropom narednih godina pokupe drugi velikani.

Juventus da dovede nekog mladog igraca sa top predispozicijama za buducnost on mora biti clan neke slabije ekipe iz Serie A kao sto je Dybala bio. A iskusnije igrace uzimamo iz EU ekipa ako su slobodni ili u godinama. To je taj sablon koji se radi godinama. Tipa sada ide Chiesa, a mi nemamo sanse za De Ligtom ili De Jongom nekim. To kupe drugi velikani. Nama iz Evrope dolaze Tevez kada nema gdje drugo i takvi igraci, dovoljno dobri za Serie A ali odbaceni i van planova u ostatku Evrope.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 apr 2019, 00:07

Dobra konstatacija za ovo neselektivno kupovanje i guranja vruceg krompira u ruke Allegriju. Jos ljetos se mogao predvidjeti sistem igre Juventusa koji se zasnivao na centarsutevima na Ronalda i Mandzu i doslovce je tako ostalo, jer nema sistema koji bi odgovarao Ronaldu i ostalim igracima. I najgore od svega, sto bas kljucni igraci tog sistema Cancelo i Sandro totalno zakazu, jedan od starta drugi od polovine sezone. Nije Dybala zaboravio fudbal igrati, niti su Matuidi i slicni postali smotani, vec zbog prilagodbe sistemu su dobili potpuno nove funkcije u timu, a sve u cilju prilagodjavanja ekipe Ronaldu.

Sa puno slabijim igracima smo imali daleko kvalitetniju igru i puno bolje rezultate. Ovo je vjestacki pokusano da se napravi pobjednicko okruzenje. Malo je falilo da podje od ruke, ali opet nije odrzivo.

Ja bih volio da mi dobro padnemo u sljedecih par godina i ovako se borimo za ulazak u grupnu fazu lige prvaka. Tad bi se vratila ona zar za pracenjem Juventusa, da se svaka utakmica Serie A gleda sa nestrpljenjem, gledaju se rivali i slicno. Ovako smo svi razocarani jer smo svjesni da nam fudbal prestaje sve do oktobra-novembra kada pocinju konkretnije utakmice grupe faza LP. Jer nazalost uospte ne registrujemo Serie A kao bitan faktor. A i da u klub dodju igraci koji ce krv pisati za ovaj dres, a ne omladinci sa 20ak godina koji nece ni da potrce u odbranu prilikom kontre..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 18 apr 2019, 01:01

Burberry46 je napisao/la:IlCapitano onako sam te pitao bez obzira na post. Zanimalo me a sto se posta tice korektan je :)

I zapamti za Juve se uvijek navija i kad je lose i dobro
za Juve se ne navija, Juve se voli :tralala: :tralala: :beba:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 apr 2019, 01:15

lol89 je napisao/la: za Juve se ne navija, Juve se voli :tralala: :tralala: :beba:
Jos kad dodje Djeko ludilo

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 apr 2019, 06:59

A mi kao nismo ulupali 300 miliona u ovaj tim?
Zasto pep? Zato sto ,pored ovih muha koje bi pobili vezano za motivaciju i to, dosao bi neko ko bi ili iskoristio ovaj ofanzivni potencijal ili bi lagano zabili sebi zadnji klin u kovceg i krenuli od pocetka. Kakve to igrace city ima, david silva,gundogan i kompany? Svu trojicu mozes za 60 miliona pokupiti, al ti ne trebaju, samo kazem.
Ko su ti igraci teske kategorije (iniesta, xavi, zaneti, milito, messi, ronaldo itd itd) u ayaxu, totenhemu, portu, romi, pa i u tom liverpulu da ne kazem i u citiju pa ljudi zadnje dvije godine ni manje a mnogi i vise od nas doguraju.sve je lahko staviti u kontra kontekst samo da bi se kontriralo.

Edf, inzaghi (oba), ranieri, mourinho...pep...koga bi vise volio gledati na klupi? Pa nek ispadnemo iz lige sampiona sa pepom...to ce biti neka novina za nas,je li?
Ili ako ispadnemp sa alegrijem i ruganijem,imamo opravdanje a ako se ispadne sa pepom i kompanijem to je katastrofa?
Eto ispadosmo sa ronaldom i dybalom a ljudi prodjose sa llorenteom i tadicem, sta cemo sad?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 apr 2019, 08:54

dinoo je napisao/la:A mi kao nismo ulupali 300 miliona u ovaj tim?
Zasto pep? Zato sto ,pored ovih muha koje bi pobili vezano za motivaciju i to, dosao bi neko ko bi ili iskoristio ovaj ofanzivni potencijal ili bi lagano zabili sebi zadnji klin u kovceg i krenuli od pocetka. Kakve to igrace city ima, david silva,gundogan i kompany? Svu trojicu mozes za 60 miliona pokupiti, al ti ne trebaju, samo kazem.
Ko su ti igraci teske kategorije (iniesta, xavi, zaneti, milito, messi, ronaldo itd itd) u ayaxu, totenhemu, portu, romi, pa i u tom liverpulu da ne kazem i u citiju pa ljudi zadnje dvije godine ni manje a mnogi i vise od nas doguraju.sve je lahko staviti u kontra kontekst samo da bi se kontriralo.

Edf, inzaghi (oba), ranieri, mourinho...pep...koga bi vise volio gledati na klupi? Pa nek ispadnemo iz lige sampiona sa pepom...to ce biti neka novina za nas,je li?
Ili ako ispadnemp sa alegrijem i ruganijem,imamo opravdanje a ako se ispadne sa pepom i kompanijem to je katastrofa?
Eto ispadosmo sa ronaldom i dybalom a ljudi prodjose sa llorenteom i tadicem, sta cemo sad?
Jesmo ulupali. I trener je dežurni krivac za sve, zasluženo. Zašto se onda priziva neko drugi ko je ulupao tri puta više u različitim klubovima otkad je Allegri tu i ostvario lošiji uspjeh od naše ublehe? Zašto se skače na svaki spomen kako pojedini dijelovi ekipe nisu dobri, a priziva se trener koji bi u startu to dokazao tražeći velike promjene?

Nije poenta samo u kvalitetu igrača nego tipu igrača. Mi imamo kvalitetne igrače, ali nekompatibilne. Posao bekova nije da probijaju jedan na jedan driblingom nego da utrčavaju u prazan prostor koji ostave krila i vezni igrači. Ko u nas to konstantno može uraditi? Koji vezni može konstantno driblingom napraviti višak, šutati sa distance, dati loptu u prostor napadaču?

Pep ima savršenu ekipu krojenu za sebe. Allegri snosi dio krivice ako dosad nije dao jasne zahtjeve poimence igrače koji mu trebaju, ali ne mora ti trener reći tačno šta treba da bi vidio da nema smisla slupati pare na Ronalda i onda ga okružiti Matuidijem, mrtvim Sandrom, Khedirom, Bentancurom itd.

Ne mislim ja da je Pep loš trener, dapače, vrhunski je. Jedan dio mene bi i volio vidjeti taj eksperiment. Samo opet, zašto se stalno priča kako talijani ne mogu napredovati, kako im je filozofija zastarila, kako je Allegri ubleha, ne iskorištava ovo ili ono, a onda priziva trener koji se smatra najboljim ikad ili jednim od, revolucionar, ima svu slobodu i resurse, nula pritiska od strane medija i navijača jer je nekog ubjedio da je on genije, a sve što krene loše se pripisuje igračima. Bukvalno njemu opravdavate ono što Allegriju zamjerate, a samo jedan ima idealne uvjete za uspjeh.

Šta ćemo sad? Nastaviti dalje kao i svaki od ostalih 31 klubova koji ne osvoje LP u datoj sezoni. Ispali smo i obrukali se od slabije ekipe, niko ne poriče. Moja poenta ovog što pišem nije o ovom dvomeču, to sam bukvalno u drugoj rečenici jučer rekao. Poenta je da Juventus trenutno odstupa od onog što ga je dovelo u situaciju da bude tu gdje jeste. Pokušavaju na silu, preskaču korake i traže instant uspjeh. Znači šira slika. Šta će se desiti u sljedeće dvije godine ako Allegri ostane? Šta će se desiti ako dođe Guardiola ili neko drugi? Hoće li se i njemu mijenjati svake godine 10 igrača? Hoće li i njemu dovoditi 3. opciju svaki rok? Ako neće, zašto se to nije uradilo za Allegrija ili za Contea još prije?

Magično rješenje za osvajanje LP nije ofanzivan fudbal ili trener koji će uvijek ići na gol više. Da jeste Guardiola bi osvojio svake sezone. Bukvalno jedini zajednički sadržilac za sve ekipe unazad Bog zna koliko godina jeste:

- ekipa je godinama na okupu
- ekipa je popunjena vrhunskim ili u najgorem slučaju vrlo dobrim igračima koji se uklapaju skupa na SVAKOJ poziciji, bez iznimke
- ekipa mora imati veliku dozu i sreće i zdravlja kroz cijelu sezonu i na kraj doći u najboljem fizičkom i mentalnom stanju
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 18 apr 2019, 09:46, ukupno mijenjano 1 put.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 18 apr 2019, 09:02

Kao prvo od Guardiole nema nista jer njegova plata je previsoka...
Ja bi radije Kloppa ili zasto ne Pochettina probati ako ce se vec dovoditi neko :mrgreen:
Jer od domaci trenera nema niko sto bi nas digo na drugi nivo..
Mi jednostavno moramo poceti dovoditi tehnicare koji znaju s loptom, a ne samo da trce po terenu kao muha bez glave. Cijelu sezonu igramo sve nesto nazor, ali dobivalo se zahvaljujuci kvalitet koji presudi na kraju. Dobro bilo je tu koja utakmica gdje je to licilo na nesto ali vecinom je to bilo trumo.
Da bi se poceli nadati klempi moramo poceti igrati vise tehnicki i brzi fudbal i naravno igraci moraju grizti na terenu..

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2019, 09:06

Ma šta je jučer Di Marzio javljao i ostali samo me je dodatno iznerviralo. Tako da se nadam da se neće desiti neke stvari koje oni najavljaju i najradije bih preskočio prelazni rok i sve i počeo odmah sa novom sezonom.

Nije sudac čestito ni odsvirao kraj utakmice Juve - Ajax a oni su već počeli sa kampanjom o novoj sezoni i napadu na Ligu Prvaka slijedeće sezone što mi još više digne pritisak.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.