Ako si to izvukao iz svega ovoga svaka ti čast.Burberry46 je napisao/la:IlCapitano kakav si ti navijac? ispali iz LP ti prestajes pratiti Juve. Razumijem razocarenje i sve i ja sam razocaran ali Juve se u drugoj ligi pratio. Uvijek cu ga pratiti sta god bude.
Ukratko, vidjet ćemo na čemu smo na kraju ljeta i s čim se ide u novu sezonu. Ja samo više nemam namjeru sebe zavaravati, ići srcem u nešto za što od početka znam (sad) da nema šanse za najveći uspjeh.
Svako sebe najbolje zna. Ja sam lično dozvolio da mi ovo previše utiče na privatni život i na mene samog.
Ja uopšte nisam razočaran, nego baš ravnodušan. Poslije utakmice nisam uopšte razmišljao šta je bilo, gdje je krenulo loše nego odmah na generalno stanje i šta se treba promijeniti za ubuduće.
Slažem se, s razlikom da ja mislim da ne možemo ni ispratiti bez drastičnih promjena u sastavu i mentalitetu ekipe. U ovom dvomeču Allegri je probao napasti, visok presing, ofanzivan sastav pogotovo u Amsterdamu i pregaženi smo kroz sredinu i preko bekova što presingom što na kontre. Ni u jednom momentu nismo uspjeli uspostaviti kontrolu bar na 15-ak minuta, a to se nikad prije nije dešavalo koliko god loše igrali.dinoo je napisao/la:Kakvo odustajanje...naprotiv...jos morbidnije se to ide pratiti...capitana razumijem, jer je dugo, PREDUGO gledao samo jednu stranu svijeta, a na ostale tri su mu mnogi prije ili kasnije skretali paznju, ali nije htio da vidi, vjerovao je (kao i svi juventiji na svijetu) da ono sto radimo da je to najbolje...Ali u ovom slucaju smo udarili u jedan plafon ili zid koji Alegri ,nazalost, nije znao da predje, presao ih je stotine prve 3,4 godine ali nije znao preci zid koji se zove "tempo lige sampiona" to je evouliralo zadnje dvoje tri godine, a mi nismo ispratili. Od kud bas klop,pochetino,guardiola,zidane,ovaj iz ayaxa, u samim zavrsnicama...a ne anceloti, conte, murinjo i slicni...
Trebamo se malo prilagoditi, nazalost ovaj mislim da je dao sve sto je imao
Allegri - što se tiče čiste sposobnosti i dalje sam siguran da nema bolje opcije od njega. Ali nažalost postoji motiv s obje strane, umor mentalni kad jedna osoba toliko vremena provede tu i generalno dosta loše energije. Zato treba ići i nadam se i zbog Juventusa i zbog njega da će sam uvidjeti na kraju sezone i predomisliti se u vezi odlaska.
Jer ako se u sljedeću sezonu uđe isto ovako, s minimalnim promjenama, poneki novi mladić tu i tamo ne znam kako se može išta drugo očekivati. Ako su ozbiljni u tim ciljevima ovoj ekipi trebaju Kroos i Kante, ne Zaniolo i Felix.
Ja kad razmišljam o prošlim osvajačima i krenem nabrajati igrače ne možeš naći slabu kariku, sve su igrači u najgorem slučaju kao Licht u najboljim danima kod nas. I najvažnije dugo godina su na okupu uz minimalne promjene i nadogradnje. Mi već 4 godine nemamo istu ekipu, ni blizu. Zato kažem da i produženje od 2 godine npr ne donosi ništa. Ili daj 5 godina da se odmah u startu zna na čemu smo i slaži ekipu kojoj će biti dozvoljeno da ostanu skupa ili mu daj otkaz pa novom treneru isto omogući. Ja ne znam drugi klub da je glavninu sezone najveća tema ko će trenutnog trenera zamijeniti, kad će sastanak, i koga će se prodati na ljeto da finansira novih 10 igrača i ostavi poziciju ili dvije prazne.
Nemoj da kopamo postove poslije CardiffaGefufna je napisao/la:Razocarao me IlCapitano.