Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bambina
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la bambina » 21 okt 2010, 09:56

Daj Bože i da ovo doživimo i da se to smeće očisti što prije!Vrijeme je :lol:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 okt 2010, 23:48

RKO je napisao/la:
amho je napisao/la:suspenzijom se amabas nista ne bi desilo sa garniturom ljudi u savezu. oni bi i dalje bili tu gdje jesu, samo sto saveza ne bi bilo u fifi i uefi. sve selekcije i klubovi bi bili eliminisani iz medjunarodnih takmicenja kao da ne postoje, a igraci koji jos nisu zaigrali za bih, opredijelili bi se za druge reprezentacije. uslov za stavljanje suspenzije van snage bi i dalje bilo uskladjivanje statuta nfsbih sa statutima fife i uefe, sto znaci da bi se samo izgubio citav reprezentativni ciklus, a nista se ne bi dobilo. fifa i uefa nece umjesto naseg saveza donosit statut... to moramo 'mi' odradit...

javnost (mediji i navijaci) mora napravit pritisak da se ispune uslovi fife i uefe... svaka druga varijanta donosi vecu stetu svima, a najmanje onim ljudima koji sjede u savezu.
Ovde si ga u potpunosti u pravu
srbi imaju druge ideje dragi moji...srbi ce sve ucinit da nas suspenduju

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 28 okt 2010, 12:48

cao, ne znam da li je bilo na nekoj drugoj temi ali evo interesantan tekst, kome nije mrsko neka procita ;)

Ubij, zakolji, da hooligan ne postoji!

http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... &Itemid=66

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 okt 2010, 10:54

brazzo je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Sa 24sata
Platini: "BiH će sigurno biti diskvalifikovana ako Savez ne izmijeni Statut"
20. 10. 2010. • 19:24 S. B.

24SI - Predsjednik UEFA-e Michel Platini poručio je Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da će naša zemlja biti diskvalifikovana iz međunarodnih takmičenja ukoliko do marta ne usvoji novi Statut i ne izabere jednog predsjednika.

Sa Platinijem je o toj temi u Zagrebu razgovarao sportski novinar TV1 Sabahudin Topalbećirević.

On mu je kazao da Bosni i Hercegovini prijeti sigurna diskvalifikacija ukoliko ne budu ispunjeni zahtjevi UEFA-e i FIFA-e.
tako i treba sa mešetarima i lopovima oni nemaju mjesta u fudbalskoj porodici ;)
Ti mislis da je to dobro :oops:
Oni ce i dalje ostati u savezu, tako i u kantonima itd pm drze se skupa..Ovo je lose, ako se desi puno cemo izgubiti dijece u nogometu BH, negovorimo samo o A rep.BIH nego o dijeci talentima oni od 16,7,8,9,20 godina :evil: :evil:
FIFA ako susp..nema ni love godisnje, a BH liga sta sa njom ako nemozes igrati u Europi??? :shock: Njima najvise ovo smeta oni ce morati izabrati tzv 1 cojeka :mrgreen:
a posto je to copor cobana sve je moguce da nece uspijeti do marta izabrati 1 cobana :cry: od bh fudbal u pm odese talenti Slovenija, Austr,Svice itdd.
To je dobro :? jeste kako da ne samo za one koji zele lose bh fudbalu ;)
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 29 okt 2010, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2010, 11:17

Šta je ovaj gore htio reći? Prevodioc molim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 okt 2010, 11:35

Virtu4l je napisao/la:Šta je ovaj gore htio reći? Prevodioc molim.
Sta ti smeta smile :mrgreen: KOFOL NERAZUMIJEM, sve profesori bos.jezika
Jeli ti mislis da je BH fudbal samo A rep.BiH?

FK Željezničar

Podrška Papetu

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 29 okt 2010, 12:15

Los Blancos, jel' ti stvarno malouman il' ?! Pa ako ih diskvalifikuju onda znači da če se klubovi pobuniti protiv njih, ti ljudi više neče moč radit tu, jer FIFA i UEFA kad nekoga diskvalifikuju i suspenduju znači da on zauvjek gotov za njih i nemože radit u domenu FIFA i UEFA. Samo malouman čovjek nemože skontat da je ovo bolja prilika nego da oni izaberu čovjeka jednog i da opet rade kao dosad.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 29 okt 2010, 14:58

GunnerS je napisao/la:Los Blancos, jel' ti stvarno malouman il' ?! Pa ako ih diskvalifikuju onda znači da če se klubovi pobuniti protiv njih, ti ljudi više neče moč radit tu, jer FIFA i UEFA kad nekoga diskvalifikuju i suspenduju znači da on zauvjek gotov za njih i nemože radit u domenu FIFA i UEFA. Samo malouman čovjek nemože skontat da je ovo bolja prilika nego da oni izaberu čovjeka jednog i da opet rade kao dosad.
dobro ja sam malouman, ti si genije :mrgreen: jel to moze BH klubovi da naprave savez posebno i tako nesto, posto je to sve po kantonima, primijer sve bagra u kantonima 80 % njih je ista od osnivanja BH saveza i oni su tu i dan danas malo se mijenjaju mijesta u savezu itddd pa de mi reci ko koga tu ebe :mrgreen: bez nacionalnog saveza nema lige a FIFA o UEFA nedopusta klubovima da se mijesaju u nacionalni savez jarane ;)
bh klubovi ce se pobuniti protiv njih, smijesno :mrgreen: koliko su nasi klubovi u dobrim odnosima
tj. sigurno su ljudi u savezu mnogo boljim odnosima jedan za drugog, sve radi po bh kantonima zato zzzzzzzzzzzz to je nemoguce ;)
Imamo mi puno problema ispred koje treba rijesiti, da bi se rijesili ljudi u savezu ;)
mislim da se svaki kanton treba rijesiti svoje bagre koja je tu zasijela na celo, ali nemoguce :mrgreen: ja znam da u mome su 80 % oni koji su posle rata oni su tu jos...pa eto oni kofol nepodrazavaju Muniba i slicne njemu :mrgreen: :mrgreen:

FK Željezničar

Podrška Papetu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 29 okt 2010, 21:01

Ma ja ipak mislim da i za ovo Safet kriv :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 okt 2010, 21:04

Adinjo je napisao/la:Ma ja ipak mislim da i za ovo Safet kriv :mrgreen:
:mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 29 okt 2010, 21:07

Ma Zijada Blekica staviti na mjesto presjednika nogometnog saveza BIH.Svi problemi bi se rijesili :D
Zadnja izmjena: Megamon, dana/u 29 okt 2010, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 29 okt 2010, 21:08

Predsjednik FSRS Kovačević nije sretan zbog «dekora» na stadionima kada igra reprezentacija:

- Ikonografija, ratne zastave, nekorektni transparenti.., sve to odvlači ljude iz RS-a da ne prihvataju bh. reprezentaciju. Možda je ponajmanji problem što u A selekciji nema više Srba, jer vjerovatno kvalitetom to ne zaslužuju ili su se opredjelili za druge selekcije - naglašava Kovačević.

Cuj ovo, ljiljan da bude ratna zastava. Ovi iz FSRS na celu sa Dodikom su odlucili da nas totalno uniste.

jessus123
Kontakt:

Post Postao/la jessus123 » 29 okt 2010, 21:31

Pa dokle ovo vise,pa mater im j***m cuj da igra vise srba ???????????????????????????? Pa pobogu mili ja nemam nista protiv toga da igraju svi srbi u reprezentaciji ali da su dorasli da tu igraju...Zato svi srbi koji imaju kvaliteta da igraju za jednu reprezentaciju odlaze u susjedne zemlje.. I onda mi kaze hoce da igra vise srba u repki??? Ma nek mi puse ku**c oni vise i njihov FSRS ...Potpuni je apsurd ovo sto nam cine i ovo je vise nedopustivo,je*u nas i nakon 15 godina iz drugog entiteta i nedaju nijednoj sferi zivota u ovoj zemlji da se razvija,pa cak i nogometu...OVO JE NEDOPUSTIVO !!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 okt 2010, 21:46

Sad ce @Curtman da uleti sa onim njegovim nije savez kriv,kriv je Medunjanin.ibricic,Vedo,Pape itd
Rodila ga majka res pecenog :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 29 okt 2010, 22:58

Ljudi moji kako ne shvatate ? Jedno vrijeme je bio predsjednik entiteta ujedno i predsjednik NSBIH. UEFA/FIFA za to nisu htijeli ni da cuju, jer nasa repka nije imala apsulutno nikakve sanse da pomrsi nekom racune. Sad su stvari drugacije, i imamo jaku ekipu, ovim nam potresaju fudbal u zemlji i j.ebu nam moral. I naravno da ce nas suspendovat ako bi bili blizu da odemo na EP.

UEFA nece nikad dozvolit da Hrvatska,Slovenija,Srbija i BiH idu na isto takmicenje. Ili je Srbija i Hrvatska, ili Hrvatska i Slovenija itd...A mi necemo jos dugo, jer uvijek ce prije neko od ovih pomenuti otici na neko od takmicenja. Upitanju je lova, i kako bi prvenstvo izgledalo da ga cini tri ili vise ekipa iz jedne bivse Juge, koja je Evropi sto Meksiko dodje Amerima.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 29 okt 2010, 23:07

Mislim da cemo usvojiti statut do 31 marta,ipak je ulog veliki,ili te ima ili si nestao...Sumnjam da ce Srbi ici na tu kartu da na najbrutalniji nacin uniste fudbal u BIH,ako to i ucine to ce biti kratkorocno,jer bi se odmah formirao novi Savez sa pravim sportistima iz svih naroda,dakle Srbi mogu samo kratkorocno zagorcati zivot bh fudbalu,ali nadam se da su prestavnici RS svjesni da ni njima to nije u interesu,izgubili bi kredibilitet kod FIFE I UEFE,i a to moze znaciti da ce iz te fudbalske asocijacije njih kazniti,i fudbal u RS a ne u BIH..nadam se da ce pamet i razum preovladati a ne fasiisticka ideologija tamo nekih primitivaca!..

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 30 okt 2010, 00:19

Najbolja situacija koja bi se mogla desiti:
-26.marta utakmica s rumunima
-31. dobijemo suspenziju
-u roku od mjesec-mjesec i pol osnuje se novi FS bez i jednog sadasnjeg clana(kanton,federacija,RS)koji bi dobili dozivtnu zabranu rada u nogometu.Ovi novi nemogu bit gori i da hoce od ovih
-Sve spremno za za utakmicu sa Rumunima u Junu

U slucaju da popusimo dugorocnu suspenziju(propustimo utakmicu sa Rumunima) jbli smo jeza....odose Kvalifikacije,gubimo par igraca iz sadasnjeg sastava,mladi sto igraju za Austriju,Svedsku,Svicarsku....opredjelit ce se za te zemlje,kad se ponovo vratimo bit cemo na razini Litvanije,Gruzije malo jaci od Malte,Luxemburga....

A ovakvom Savezu su najvise kumovali politika i premijer ligasi...koji su radi svojih(kriminalni-potplacivacki ciljeva) ugurali svoje ljude pa se ovi pohasili dosli do para,fotelje pa ni njih vise ne sljive....i imamo ovo sranje.
RIP SALE VILENJAK

SviSmoMiBosna
Kontakt:

Post Postao/la SviSmoMiBosna » 30 okt 2010, 10:44

KONGO je napisao/la:Ljudi moji kako ne shvatate ? Jedno vrijeme je bio predsjednik entiteta ujedno i predsjednik NSBIH. UEFA/FIFA za to nisu htijeli ni da cuju, jer nasa repka nije imala apsulutno nikakve sanse da pomrsi nekom racune. Sad su stvari drugacije, i imamo jaku ekipu, ovim nam potresaju fudbal u zemlji i j.ebu nam moral. I naravno da ce nas suspendovat ako bi bili blizu da odemo na EP.

UEFA nece nikad dozvolit da Hrvatska,Slovenija,Srbija i BiH idu na isto takmicenje. Ili je Srbija i Hrvatska, ili Hrvatska i Slovenija itd...A mi necemo jos dugo, jer uvijek ce prije neko od ovih pomenuti otici na neko od takmicenja. Upitanju je lova, i kako bi prvenstvo izgledalo da ga cini tri ili vise ekipa iz jedne bivse Juge, koja je Evropi sto Meksiko dodje Amerima.
UEFA/FIFA je dala rok za minimum uvjete da bi nas savez bio funkcionalan mnogo prije nego sto je reprezentacija pocela da se stabilizuje. Ako je ko promjenio pristup od kako su stvari poceli da idu na bolje, onda su to neki nasi "novinari". Zasto se oni ne cuju kad nasi fudbalski poglavari otvoreno kazu da ne mogu da usvoje zahtjevUEFA/ FIFA-e ? Taman i da je tacno da izvana ima ljudi koji kroje sudbinu malim drzavama, to ne brani sabotere iznutra. Koja druga zemlja osim BiH ima sabotere iznutra ? Dakle problem je tu i prica o konspiracijama izvana je absurdna, koliko god da ima istine u njoj. Ne kaze se dzaba," ocisti prvo ispred svoje avlije"
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 01 nov 2010, 11:37

Dominković: FIFA i UEFA tvrde da imamo preveliku administraciju i višak uposlenika

Oni traže drugačiju sistematizaciju radnih mjesta kako bi se ojačao rad Saveza. Na svakom sastanku su nam rekli da imamo preveliku administraciju i višak uposlenika. Ne znam kako, ali morat ćemo riješiti ovaj problem - govori Dominković.

Eh, dok svaki svog uvali u savez, naravno da ima visak uposlenika.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.