Koln - HSV 3-2
Odlična utakmica i pobjeda Kolna zahvaljujući
hat-tricku Novakovića. Novi trener Schaefer je zabilježo i drugu pobjedu u nizu, a mislim da će Koln konačno početi igrati dobro i u kontinuitetu, jer Soldo je
gušio ovu ekipu u proteklom periodu. Čovjek ze zapita

kakav
klotz moraš biti da ti jedan ekstra napadač poput Novakovića sjedi na klupi.
Vukojebina - Stuttgart 2-0
Zaslužena pobjeda domaćih uz 6. pogodak Džeke u ovoj sezoni. Možda mu pripišu i prvi gol koji je postigao Kjaer (tako se službeno vodi zasad). Gosti dosta bezopasni i bezidejni, i izgleda da će ovu sezoni provesti u sivilu prosječnosti.
Werder - Nurnberg 2-3
Zaslužena pobjeda gostiju (barem po statističkim pokazateljima), uz fantastičnu partiju supertalentovanog Gundogana, koji je postigao 2 gola.
Gundo pruža fantastične partije u zadnje vrijeme (bio je strijelac i u prošlom kolu) i diže sebi cijenu iz kola u kolo. Werder ponovo ulazi u crnu seriju, a mislim da će im čitava sezona proći u tom tonu toplo-hladno i teško da će izboriti plasman u LP naredne sezone.
St. Pauli - Frankfurt 1-3
Skibbeova mašinerija niže pobjedu za pobjedom, a Gekas neumorno trpa protivničke mreže. Iako su gubili 1-0 na neugodnom Millerntoru, uspjeli su okrenuti uz 2 gola Gekasa (jedan iz penala) i pogodak Caio-a. Inače, Asamoah je
pocrvenio u 48. minuti i time olakašao put gostima do pobjede. Mislim da bi Frankfurt mogao napraviti iskorak ove sezone i konačno izboriti plasman u Europu nakon dugo vremena.
K'lautern - M'gladbach 3-0
Pobjeda za
Vragove i to nakon dugo vremena. Zanimljivo je da su sve tri gola postigli u zadnjih 18 minuta, a strijelci su bili Tiffert, Nemec i Lakić. M'gladbach je u velikoj krizi, a izgleda da su ove sezone u stanju pobjediti jedino
Aspirindžije.
U 18.30 h igraju
Schalke - L'kusen i tu očekujem siguran trijumf gostiju.

Der Mann für die entscheidenden Tore.