Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

J1897
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la J1897 » 18 apr 2019, 10:02

Sacchi: 'Juve has no game, individuality is not enough'
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 18 apr 2019, 10:04

J1897 je napisao/la:Sacchi: 'Juve has no game, individuality is not enough'
Nista novo nije rekao
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 18 apr 2019, 10:06

IlPrincipino je napisao/la:Ma šta je jučer Di Marzio javljao i ostali samo me je dodatno iznerviralo. Tako da se nadam da se neće desiti neke stvari koje oni najavljaju i najradije bih preskočio prelazni rok i sve i počeo odmah sa novom sezonom.

Nije sudac čestito ni odsvirao kraj utakmice Juve - Ajax a oni su već počeli sa kampanjom o novoj sezoni i napadu na Ligu Prvaka slijedeće sezone što mi još više digne pritisak.
Mah uvijek nas povezuju s nekim igracem ali iskreni ne znam ni ja sam koji bi to igrac donio prevagu a da je dostupan za Juve
❤️1946❤️

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 18 apr 2019, 10:16

Opste poznata stvar. To je krivica iskljucivo uprave, a tek ce biti ukoliko nakon ove blamaze struĆnjak ne dobije otkaz.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 18 apr 2019, 10:20

Stranac je napisao/la:
Opste poznata stvar. To je krivica iskljucivo uprave, a tek ce biti ukoliko nakon ove blamaze struĆnjak ne dobije otkaz.
Koga umjesto strucnjaka?
Poznavajuci Juventus bit ce opet neko iz Italije a da li ima taj neko dovoljno znanja i autoriteta to cemo da vidimo
Max ostaje ili eventualno Conte dolazi sto opet nista ne mijenja
❤️1946❤️

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 18 apr 2019, 10:38

Ako dodje Conte odmorit cu malo od Juventusa.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 18 apr 2019, 10:44

Kamuflazn je napisao/la:Ako dodje Conte odmorit cu malo od Juventusa.
Odmorit ces vraga isto sto ja necu odmoriti. Nisam odmarao kada su na klupi bile vece ublehe. Daj Boze da grijesim ali jedna od ove dvije opcije nas ceka
Max ili Conte. Ostali sto valjaju imaju dobre klubove u kojima su dobro placeni
❤️1946❤️

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 apr 2019, 11:38

Trebaju nam brzi igraci i bolji tehnicari? Jel stvarno neko vjeruje da totenham ili ayax ili atalanta imaju brze igrace i bolje tehnicare ili je moooooozda po srijedi stil igre koji trener nametne a igraci u svojim mogucnostima to isprate.
Tvrdim da nasi igraci nisu slabiji od ayaxovih a oni naprave 10 sansi za gol a mi jednu (centarsutom). Kako to?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 apr 2019, 12:10

Daj ba, uhvatio si se te Atalante k'o pijan plota. Rezultati protiv njih otkad je Allegri tu: 9 pobjeda, 3 remija, 1 poraz. Gol razlika 25:13 u 13 utakmica. U najgorem mogućem momentu s De Scigliom na stoperu su nas uhvatili.

Ajax i Tottenham? Apsolutno da. De Jong, Schone, Van De Beek (oduševio me momak, njega bi prvog ciljao za veznog), Alli, Eriksen, Winks su super moderni, brzi, okretni i tehnički sposobni igrači. Frenkie, Van De Beek, Eriksen i Alli bi bili neizostavni prvotimci kod nas. Samo Pjanić je bolji ili na tom nivou.

Kako sad stil igre trenera? Ja mislio Allegri nema izražen stil? :think:

Kako Allegri nije uništavao ekipu kad je imao Pirla, Pogbu, Vidala, Marchisia, Teveza, Moratu u ekipi? 5 igrača u ofanzivnom dijelu terena koji su mogli baš sve s loptom, odgovoriti na svaki pritisak, poslati bilo kakvu loptu, istrčati bilo koju dionicu itd.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2019, 12:46

Ne znam koliko tačna izjava i gdje je ovo Pirlo izjavio ali...

Pirlo:'Mislim da Mandzukic ne bi trebao da bude centralni napadač slijedeće sezone ako Juventus cilja da osvoji Ligu Prvaka.'

Nije da se ne slažem sa njim.

EDIT:

SportMediaset: Juve mete na ljeto Salah, Icardi, Zaniolo, De Light, Chiesa, felix, Varane, Umtiti, Dias :urnebes:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 apr 2019, 12:48

Tačno je.

Andrea #Pirlo to Sky:

- Midfield with little quality to dominate opponents in Europe.

- Mandzukic can no longer be the center forward if #Juventus wants to win UCL

- Condition of injury and conditioning to be solved.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 apr 2019, 13:05

dinoo je napisao/la: Tvrdim da nasi igraci nisu slabiji od ayaxovih a oni naprave 10 sansi za gol a mi jednu (centarsutom). Kako to?
To se dino ne mora tvrditi. Mora se donijeti odluka da se to ne vidi\gleda.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 apr 2019, 13:17

IlPrincipino je napisao/la:
EDIT:

SportMediaset: Juve mete na ljeto Salah, Icardi, Zaniolo, De Light, Chiesa, felix, Varane, Umtiti, Dias :urnebes:
Jel se to našlo izvorište nafte ispod stadiona ili? :mrgreen:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 18 apr 2019, 13:41

Osim13 je napisao/la:
IlPrincipino je napisao/la:
EDIT:

Jel se to našlo izvorište nafte ispod stadiona ili? :mrgreen:
Pa zar de light nije 99% u barsi

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 18 apr 2019, 13:45

Ma ovi su ba kao naš expres. Nisu relevantni sekunde.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 apr 2019, 21:59

Ramsy loza. Can i Khedira gotovi za sezonu. Ne pamtim u 20i vise godina da su nas ovako povrede iskasapile. Od jula pa do evo maja. Strasno.
Max Allegri

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 apr 2019, 22:28

Cinjenica da su nas povrede ove sezone unistile, kada smo trebali imati klupu u kljucnom dijelu sezone istu nismo imali. A i Ramsey izgleda ima prosjek ala Can-Khedira. Sezona koja ce se samo pamtiti po dobro, po 8 skudetu, po meni najlosija predstava (po igri) u nizu od 8 sezona, kada se sve sagleda...
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 apr 2019, 23:40

IlCapitano je napisao/la:Daj ba, uhvatio si se te Atalante k'o pijan plota. Rezultati protiv njih otkad je Allegri tu: 9 pobjeda, 3 remija, 1 poraz. Gol razlika 25:13 u 13 utakmica. U najgorem mogućem momentu s De Scigliom na stoperu su nas uhvatili.

Ajax i Tottenham? Apsolutno da. De Jong, Schone, Van De Beek (oduševio me momak, njega bi prvog ciljao za veznog), Alli, Eriksen, Winks su super moderni, brzi, okretni i tehnički sposobni igrači. Frenkie, Van De Beek, Eriksen i Alli bi bili neizostavni prvotimci kod nas. Samo Pjanić je bolji ili na tom nivou.

Kako Allegri nije uništavao ekipu kad je imao Pirla, Pogbu, Vidala, Marchisia, Teveza, Moratu u ekipi? 5 igrača u ofanzivnom dijelu terena koji su mogli baš sve s loptom, odgovoriti na svaki pritisak, poslati bilo kakvu loptu, istrčati bilo koju dionicu itd.
Da, naravno, alegri nema izrazen stil igre pogotovo za ovaj fudbal i tempo koji se zadnje dvije godine igra u ls. Procitaj ponovo moju recenicu pa ces shvatiti da sam kontekst "stil igre koji trener namece " mislio na trenere ayaxa totenhema i atalante.

Da, izvukao je maksimum iz tih igraca,iz te ekipe. Sto ti volis reci: ko je to osporio? Ko je rekao da ih je sputavao?
Ali guess what, nema vise u ekipi tih igraca nego su neki drugi igraci i neki novi fudbal se igra. Pa de molim te pogledaj stil fudbala koji gaje ove 4 ekipe koje su ostale u ls.
I nemoj ba molim te sve zivo kontrirat pa sinoc kazes da se jasno vidi da je doslo do obostranog zasicenja, i da je potrebna promjena,pa kad je u istoriji icega promjenjen cijeli tim da bi ostao trener?
Eh da, kontriranje....ayax "apsolutno da,ima bolji tim od juventusa"?!?!? Nemamo dalje o cemu pricati.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 apr 2019, 23:51

mah imas dvije opcije ili da prilagodis ekipu Ronaldu ili da ti se opet desi ovo sto se desilo kad se Ronaldo pokusavao prilagoditi ekipi.

potreban nam je prije sve vruhunski stoper, tj bolji od Bonucija- sto nije tesko naci. Debila nije trebalo ni vracati. A ako prodas Bonucija i backup stoper.

Onda vrhunski veznjak, top klasa. Mozda cak i 2, ali eto nadati se da Ramsey poludi kao sto povremeno zna.

te napadac kompatibilan sa Ronaldom.

morat ce se odrediti put tri igraca :
da li je Bonuci dovoljno dobar da se sa njim uzme LP (moje misljenje naravno da nije),

sta sa Dibale, da li unovciti i dovesti igraca koji ce igrati sa Ronaldom ili on ima buducnost u ovom sistemu (ovdje je tesko biti pametan)

da li je Pjanic igrac koji ce ti donijeti LP (po meni nije, previse povreda, kao i zahtjevanje prevelike prilagodbe ostatka veznog reda). Alegri je izvukao maksimum iz Pjanica u ovom sistemu, i opet ima previse slabosti. Prije svega stalne povrede, pitanje kondicije koje je potegao i Pirlo, a to se ogleda u nemogucnosti da se oslobodi igraca koji ga markira. Svaka ekipa koja ima trkacki potentnog ofanzivnog veznog, kao recimo Ajax onog malca bez ikakvih problema markira Pjanica, on nije u stanju da se oslobodi i mi ostajemo bez igre jer je on taj kome treba prilagoditi cijelu ekipu. Mislim da njegov makismalni ucinak nije na nivou igraca poput Mesija, Ronalda (mada eto malo je to pretjerano, ali poenta je na igracima kojima se sve mora podrediti), u krajnjoj liniji i Prila iz prajm tajma itd itd (igraca kojima moras prilagoditi sve, ali koji konstantno isporucuju ucinak)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 apr 2019, 00:33

dinoo je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Daj ba, uhvatio si se te Atalante k'o pijan plota. Rezultati protiv njih otkad je Allegri tu: 9 pobjeda, 3 remija, 1 poraz. Gol razlika 25:13 u 13 utakmica. U najgorem mogućem momentu s De Scigliom na stoperu su nas uhvatili.

Da, naravno, alegri nema izrazen stil igre pogotovo za ovaj fudbal i tempo koji se zadnje dvije godine igra u ls. Procitaj ponovo moju recenicu pa ces shvatiti da sam kontekst "stil igre koji trener namece " mislio na trenere ayaxa totenhema i atalante.

Da, izvukao je maksimum iz tih igraca,iz te ekipe. Sto ti volis reci: ko je to osporio? Ko je rekao da ih je sputavao?
Ali guess what, nema vise u ekipi tih igraca nego su neki drugi igraci i neki novi fudbal se igra. Pa de molim te pogledaj stil fudbala koji gaje ove 4 ekipe koje su ostale u ls.
I nemoj ba molim te sve zivo kontrirat pa sinoc kazes da se jasno vidi da je doslo do obostranog zasicenja, i da je potrebna promjena,pa kad je u istoriji icega promjenjen cijeli tim da bi ostao trener?
Eh da, kontriranje....ayax "apsolutno da,ima bolji tim od juventusa"?!?!? Nemamo dalje o cemu pricati.
Gdje sam ovo rekao molim te? Ne možeš nekom govoriti 'pročitaj opet' i onda ovako nešto izvaliti. Pitao si konkretno za brže i tehnički bolje igrače. Na sredini terena rijetko koja ekipa u završnici LP nema bolje igrače što se tih karakteristika tiče.

Upravo, traži se da se igra neki novi fudbal s veznim redom za fudbal od prije 5 godina. Ne ide.

I niko ne traži da se promijeni pola ekipe da bi trener ostao, kako si to zaključio? Nebitan je Allegri, ko god da dođe neće ništa bolje napraviti ako se kvalitet u veznom redu i na lijevom beku ne podigne drastično i ako se ostave krnjave pozicije i igrači koji se ne uklapaju jedan s drugim.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.