Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlPrincipino
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la IlPrincipino » 19 apr 2019, 07:15

Sve više se spominje povratak Contea iz čega bih zaključio da se vraćamo na 3-5-2.

GdS piše o sastanku Paraticia i Marotte i ideji o razmjeni Dybala i Icardia međutim Dyabala želi da ostane u Juventusu ili da ode van Italije.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 apr 2019, 10:28

IlCapitano je napisao/la:
dinoo je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Daj ba, uhvatio si se te Atalante k'o pijan plota. Rezultati protiv njih otkad je Allegri tu: 9 pobjeda, 3 remija, 1 poraz. Gol razlika 25:13 u 13 utakmica. U najgorem mogućem momentu s De Scigliom na stoperu su nas uhvatili.

Ajax i Tottenham? Apsolutno da. De Jong, Schone, Van De Beek (oduševio me momak, njega bi prvog ciljao za veznog), Alli, Eriksen, Winks su super moderni, brzi, okretni i tehnički sposobni igrači. Frenkie, Van De Beek, Eriksen i Alli bi bili neizostavni prvotimci kod nas. Samo Pjanić je bolji ili na tom nivou.

Kako sad stil igre trenera? Ja mislio Allegri nema izražen stil? :think:

Kako Allegri nije uništavao ekipu kad je imao Pirla, Pogbu, Vidala, Marchisia, Teveza, Moratu u ekipi? 5 igrača u ofanzivnom dijelu terena koji su mogli baš sve s loptom, odgovoriti na svaki pritisak, poslati bilo kakvu loptu, istrčati bilo koju dionicu itd.
Da, naravno, alegri nema izrazen stil igre pogotovo za ovaj fudbal i tempo koji se zadnje dvije godine igra u ls. Procitaj ponovo moju recenicu pa ces shvatiti da sam kontekst "stil igre koji trener namece " mislio na trenere ayaxa totenhema i atalante.

Da, izvukao je maksimum iz tih igraca,iz te ekipe. Sto ti volis reci: ko je to osporio? Ko je rekao da ih je sputavao?
Ali guess what, nema vise u ekipi tih igraca nego su neki drugi igraci i neki novi fudbal se igra. Pa de molim te pogledaj stil fudbala koji gaje ove 4 ekipe koje su ostale u ls.
I nemoj ba molim te sve zivo kontrirat pa sinoc kazes da se jasno vidi da je doslo do obostranog zasicenja, i da je potrebna promjena,pa kad je u istoriji icega promjenjen cijeli tim da bi ostao trener?
Eh da, kontriranje....ayax "apsolutno da,ima bolji tim od juventusa"?!?!? Nemamo dalje o cemu pricati.
Gdje sam ovo rekao molim te? Ne možeš nekom govoriti 'pročitaj opet' i onda ovako nešto izvaliti. Pitao si konkretno za brže i tehnički bolje igrače. Na sredini terena rijetko koja ekipa u završnici LP nema bolje igrače što se tih karakteristika tiče.

Upravo, traži se da se igra neki novi fudbal s veznim redom za fudbal od prije 5 godina. Ne ide.

I niko ne traži da se promijeni pola ekipe da bi trener ostao, kako si to zaključio? Nebitan je Allegri, ko god da dođe neće ništa bolje napraviti ako se kvalitet u veznom redu i na lijevom beku ne podigne drastično i ako se ostave krnjave pozicije i igrači koji se ne uklapaju jedan s drugim.
Pa ako ovako ne ide ( a ne ide!) očigledno se ne može sve riješiti promjenom jednog igrača, nego ili remontom ekipe da bi se igrači "uklapali jedan s drugim" jer ispade da ovi igrači koje sada imamo ne razumiju zamisli trenera pa izgledamo ko kokoške i muhe po terenu pa mu onda dovedi igrače koji će se uklapati jedan s drugi.

Tvrdiš da "ko god da dođe neće ništa bolje napraviti ako se kvalitet u veznom redu i na lijevom beku ne podigne drastično". Kako možeš tako nešto tvrditi bez da nismo vidjeli i probali. Evo ja mislim da nam ne trebaju bolji igrači na tim pozicijama Can, Pjanić, Matuidi i taj Ramsey uz rezerve bentancura i khediru i sandra i spinazolu na tom lijevom beku mislim da mogu se bolje izbalansirati ako se napravi pravi stil igre da se uz sve njih na pravi način iskoristi potencijal koji nose berna,dybala,costa,ronaldo,kean,caudrado...
I eto sad ostaje da vidimo čija tvrdnja biti tačna. Ti misliš da se od njih ne može bolje ja mislim da može samo da im se da tačnije gdje šta ko kako i treba raditi da bi stigli evropske trendove.

Za mene lično klempa nije jedino mjerilo uspjeha ali se u tom takmičenju možeš porediti sam sa sobom i ako jasno ideš prema nazad, vrijeme je za promjene.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 11:40

dinoo je napisao/la:Pa ako ovako ne ide ( a ne ide!) očigledno se ne može sve riješiti promjenom jednog igrača, nego ili remontom ekipe da bi se igrači "uklapali jedan s drugim" jer ispade da ovi igrači koje sada imamo ne razumiju zamisli trenera pa izgledamo ko kokoške i muhe po terenu pa mu onda dovedi igrače koji će se uklapati jedan s drugi.

Tvrdiš da "ko god da dođe neće ništa bolje napraviti ako se kvalitet u veznom redu i na lijevom beku ne podigne drastično". Kako možeš tako nešto tvrditi bez da nismo vidjeli i probali. Evo ja mislim da nam ne trebaju bolji igrači na tim pozicijama Can, Pjanić, Matuidi i taj Ramsey uz rezerve bentancura i khediru i sandra i spinazolu na tom lijevom beku mislim da mogu se bolje izbalansirati ako se napravi pravi stil igre da se uz sve njih na pravi način iskoristi potencijal koji nose berna,dybala,costa,ronaldo,kean,caudrado...
I eto sad ostaje da vidimo čija tvrdnja biti tačna. Ti misliš da se od njih ne može bolje ja mislim da može samo da im se da tačnije gdje šta ko kako i treba raditi da bi stigli evropske trendove.

Za mene lično klempa nije jedino mjerilo uspjeha ali se u tom takmičenju možeš porediti sam sa sobom i ako jasno ideš prema nazad, vrijeme je za promjene.
Ne ispadne da oni ne razumiju nego ne mogu. Je li slučajnost da je Sandro zadnji put igrao normalan fudbal kad je imao tehnički boljeg veznog od Matuidija pored sebe? Sad je njegova uloga da primi loptu i dribla sam protiv dvojice jer niko ne čuva Matuidija. Bekovi to ne bi trebali morati raditi. Njihovo je da utrčavaju u prazan prostor, da dupliraju bok sa veznim ili krilom ili obojicom. Koja je poenta da se Ronaldo izvuče na stranu i onda napravi još veću gužvu i mora kombinovati s Matuidijem? Ne uklapaju se, nemamo dovoljno igrača koji rade više stvari dobro, većina je jednodimenzionalna, u veznom redu pogotovo. To izgleda kao mala sitnica, ali danas igrač kao Matuidi ili nemotivisan Sandro je kao neko ko ne zna šutati u košarci, potpuno izoliran i velika prepreka za vlastitu ekipu.

Tvrdim zato što smo to vidjeli ove godine. Ja sam govorio prošlo ljeto 'ok, nema veze, dovoljno su dobri', ali očigledno nisu. Možda Ramsey bude ta prevaga, nije se jednom desilo da jedan igrač napravi razliku, ali budimo ozbiljni koliko je to realno, pogotovo s njegovom historijom povreda? Ne kažem promijeni pola ekipe, ali recimo treba nam neki Toni Kroos, Marco Verratti itd. da bi bili sigurniji u taj napredak. Ko god da je trener, kakav god stil igre, sljedeće sezone ako se sastanemo sa pojačanim Realom, Barcelonom, Bayernom itd. progutaće nam vezni red i ugasiti protok lopte ka napadu. Nema osvajača LP ili eto ne mora ni osvajač nego neka ekipa koja igra fudbal za divljenje s igračem tipa Matuidija ili Mandžukića ili Khedire. Svi imaju 11 igrača koji mogu u svakom trenutku dati dugu, kratku loptu, zagraditi se, osloboditi se pritiska, probiti linije ili dodavanjem ili driblingom itd.

Naravno, dosta toga je i na Allegriju. Krivo mi je što nije isprobao Bernardeschija umjesto Matuidija u veznom redu na više utakmica. Krivo mi je što je Mandžukića forsirao i kad je bilo jasno da je mrtav. Evo završio je sezonu zbog povrede, a rizikovao je ili on ili medicinski tim ili svi skupa. Bilo je očigledno da se ne kreće dobro.

Ne znam stvarno, a volio bih znati više nego išta, čija je odluka da se vezni red ignoriše ili samo krpi i čija je odluka da se ovakav Sandro drži kao taoc. Prodaj njega, Grimaldo ima klauzulu 50m, vrhunski bek. Ako Pjanić hoće ići u Real, iskoristi to i dobij Kroosa u zamjenu. Ako Dybala hoće ići ili ga prodaješ iskoristi to pa dovedi Verrattija npr. u zamjenu. Pljuni pare za Ndombelea, Barellu. Probaj nešto. Ovaj Van De Beek iz Ajaxa ne vjerujem da je preskup, ne spominje se puno kao ostali iz tima, a izgleda mi momak kao kompletan igrač. Kako god i ko god, Ramsey ne smije biti jedino pojačanje u sredini i Matuidi i Khedira trebaju ići. Znači Ramsey i još dvojica bi već bilo obećavajuće.

Evropski trendovi se ne stižu s ovim veznim redom. Živi bili pa vidjeli.

I slažem se da klempa nije jedino mjerilo, ali iz nekog razloga je postala opsesija svima, pljuje se svaki trener redom koji ne osvoji, ne samo kod nas. Ferguson je najbolji ikad, a osvojio je koliko, 2-3 u 26 godina? Meni dovoljno. Ja gledam Juventus jer ga volim, volio sam nas u prvom dijelu sezone, ali od Januara ovamo ništa. Krivo mi je što se gubi malo duh, nabacujemo i krpimo stvari, ne gradi se tim kroz par godina, nego mijenjamo kao na traci svako ljeto. Tim iz 2015. je meni i dalje najdraži, mogao bih ih gledati da gube još 5 finala, ali sam uživao i u igri i u svakom igraču jer sam znao da imaju karakter, muda, inteligenciju itd.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 apr 2019, 12:11

igraca kao Matuidi moras imati, u kranjoj liniji covjek je WC osvojio. Volio bih i ja nekog novog Vidala na tom mjestu, koji ima puno vise dimenzija u igri, ali tesko je to naci.Vezni red moze istrpiti jednog jednodimenzionalnog igraca

nas problem je puno jednodimenzionalnih igraca. Paradoksalno po stilu igre jedini moderan veznjak je Kedira, pored svih svoji godina i fizickih ogranicenja.

istrpio bi ti i Pjanica, kao sto si i Pirla da su pored Vidal i Pogba ili Markizio iz Prajma (i opet je bilo nekih slabosti vidljivh).
Istrpio bi i Matuidia da su pored Modric i Kroos. Jednostavno ekipa koja hoce da uzme LP ne trpi slabosti i ne trpi igraca koji ne moze da se nosi protiv svog rivala 1v1.

Sjetite se finala protiv Reala kad su oni apsolutno stvorili visak cinjenicom da su ostavili Ramosa i Varanea 2v2 sa nasim napadacima.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 apr 2019, 15:22

Zasto je zapostavljen vezni red? Zato sto Bog mili nije znao jel nam primarna formacija sa 2 ili sa 3 vezna. Ako se vec 2 sezone igralo sa 2 vezna a pare lupale u vrhunska krila (costa, bernardeschi..) kako ces onda trpiti u rosteru 3 wc veznjaka ,dovodis svjetskog prvaka, produzujes ugovor drugom svjetskom prvaku, zadrzavas pjanica koji je wc veznjak, dovodis cana, bentancur sazrijeva...vidis kako to zvuci proslo ljeto.
Naravno, primarna formacija je 4231 (koja je btw improvizovana onomad pred lazio kad smo 17.na tabeli bili i upalila i nanizemo 25 pobjeda).
E onda ide nova improvizacija, 433 i od jednom costa,dybala izgledaju ko hadzira u zitu, al se redaju pobjede u seriji a jer nam je s tim potezom odbrana dobila na cvrstini a gore ce "oni vec nesto napraviti" a znakova za alarm bilo na sve strane...zadnje ozbiljne ukakmive su redali u nizu jos u oktobru, poslije toga pobjeda protiv atletica ( i to 2 gola glavom i penal) i to je to.
Zasto prozivati matuidija , pa lik je defanzivni vezni,ne pravi od njega pogbu, baci te sablone,pravi druge ,prilagodi se karakteristikama igraca, zar alegri nije bio najbolji u tome. Stavi diamond 442 sa dybalom iza ronalda i mandze, sa matuidijem iza pjane i cana npr. I otvori stranu vrhunskim bekovima koje imamo, a can i
matuidi neka pokrivaju eventualne kontre, a imace gore ko raditi duple pasove sa bekovima.
Stavi 343 ...sve jasno da ne objasnjavam
Itd itd

Jbg, tvrdoglavost je nesto sto nije alegrija krasilo i pomoglo mu je da se izvuce iz nekih situacija. Sada je pokazao previse tvrdoglavosti , i jbg sada nek snosi posljedice.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 15:47

dinoo je napisao/la:Zasto je zapostavljen vezni red? Zato sto Bog mili nije znao jel nam primarna formacija sa 2 ili sa 3 vezna. Ako se vec 2 sezone igralo sa 2 vezna a pare lupale u vrhunska krila (costa, bernardeschi..) kako ces onda trpiti u rosteru 3 wc veznjaka ,dovodis svjetskog prvaka, produzujes ugovor drugom svjetskom prvaku, zadrzavas pjanica koji je wc veznjak, dovodis cana, bentancur sazrijeva...vidis kako to zvuci proslo ljeto.
Naravno, primarna formacija je 4231 (koja je btw improvizovana onomad pred lazio kad smo 17.na tabeli bili i upalila i nanizemo 25 pobjeda).
E onda ide nova improvizacija, 433 i od jednom costa,dybala izgledaju ko hadzira u zitu, al se redaju pobjede u seriji a jer nam je s tim potezom odbrana dobila na cvrstini a gore ce "oni vec nesto napraviti" a znakova za alarm bilo na sve strane...zadnje ozbiljne ukakmive su redali u nizu jos u oktobru, poslije toga pobjeda protiv atletica ( i to 2 gola glavom i penal) i to je to.
Zasto prozivati matuidija , pa lik je defanzivni vezni,ne pravi od njega pogbu, baci te sablone,pravi druge ,prilagodi se karakteristikama igraca, zar alegri nije bio najbolji u tome. Stavi diamond 442 sa dybalom iza ronalda i mandze, sa matuidijem iza pjane i cana npr. I otvori stranu vrhunskim bekovima koje imamo, a can i
matuidi neka pokrivaju eventualne kontre, a imace gore ko raditi duple pasove sa bekovima.
Stavi 343 ...sve jasno da ne objasnjavam
Itd itd

Jbg, tvrdoglavost je nesto sto nije alegrija krasilo i pomoglo mu je da se izvuce iz nekih situacija. Sada je pokazao previse tvrdoglavosti , i jbg sada nek snosi posljedice.
Pa kako je došlo do toga? Cijelo prvo ljeto su ganjali Gotzea, Draxlera ovog onog jer je Max tražio polušpicu, na kraju mu doveli Hernanesa i Cuadrada. Užasan start i morao je mijenjati da okrene na pravac. Poslije otkupiše Cuadrada, doveli Higuaina pored Mandžukića, a prodali Pogbu i nisu doveli zamjenu u vezni red. Eto ok ta treća sezona je bila neodlučna, ali šta bi prošle godine? Završili sezonu sa 433 i opet nije doveden veznjak. Nemoj molim te. Garantujem da su i oni (Allegri, Paratici, ko god) mislili da se može ovako, da je 'dovoljno'. Ako dovodiš već Ronalda onda ga zabij do kraja dugovima i dovedi prave veznjake u klub, pa si miran 3 godine, ništa ne moraš kupovati.
Nije tako bilo.

Prve sezone smo počeli 3-5-2 i kasnije prešli na 4-3-1-2 i tako do kraja sezone. Sljedeću sezonu nakon što nije dovedena polušpica probali smo opet 4-3-1-2, imali onaj užasan start da bi Allegri prebacio na 4-3-3 sa Moratom na krilu u LP i upalilo je. Onda kasnije rotirali 4-3-3 i 3-5-2 do kraja sezone. Onda se prodaje Pogba, ne dolazi zamjena, nastavljamo sa ovim formacijama od prošle godine, nije funkcionisalo jer je Marchisio bio povrijeđen i nakon poraza od Fiorentine u gostima prelazimo na 4-2-3-1 sa Mandžukićem na krilu i idemo u finale LP. Prošle godine smo na početku igrali 4-2-3-1, nije funkcionisalo jer Khedira više nije mogao toliko pokrivati, dolazi Matuidi kao veliko rješenje u veznom redu nakon što smo opet cijelo ljeto potrošili ganjajući duhove i vraćamo se na 4-3-3.

Dakle, formacija sa dva vezna je bila negdje od Februara pretprošle sezone i jedan dio prošle. A sjećam se čim je doveden Matuidi Agresti je pisao da je doveden zbog povratka na 4-3-3. Znači nije izgovor da nisu znali šta se igra nego su stvarno mislili da je Matuidi to rješenje.

Matuidi nije defanzivni vezni, nikad nije ni bio. I u Parizu i u Francuskoj i kod nas uvijek, ali uvijek je bio lijevi vezni koji se priključuje napadu. Čak sad na SP je bio lijevo krilo, kao Mario nekad kod nas. On nema ni brzinu, ni pregled igre ni dinamiku da bude zadnji vezni. To bi tek bila smrt.

I kažem opet, nemam ništa protiv njega, drag mi je i dobar igrač. Ali ako hoćemo na megdan ekipama koje danas igraju brz, direktan nogomet sa puno presinga ne može nam Blaise biti standardni prvotimac i najbolji veznjak poslije Pjanića.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 apr 2019, 16:23

Kako i zasto ima onih(jako malo i sve manje u zadnje vrijeme) koji ne vide da je daleko najveci problem ovog Juventusa Alegri je izvan mojih mentalnih kapaciteta.
Igra na nivou SPAL-a,nikakav pecat igri niti ideja se ne nazire jer ne postoji, iz svemira se vidi da se pobjedjiivalo na individualni kvalitet ali ne,do igraca je.
Artur je Iniesta pa Barsa leti.
Rakitic je Xavi.
Can,Pjanic i svjetski prvak Matuidi su balvani.
Da me j.ebes ne ide mi u glavu kako se ne vidi da roster Juventusa je vise nego dovoljan da se igra neuporedivo bolji fudbal nego sto se igra.
Zadnji klin u kovceg ove depresivne ekipe ce bit ostanak Alegrija. To je apsolutna istina. Makar Messi i prime Scholes dosli. Bez sistema bogovi sa Olimpa ne mogu.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 apr 2019, 16:29

FM rjecnikom cojk je DM,M (LC) i znamo sta to znaci i treba ga koristiti kao ball winning midfieldera. Al et ne gledam psg, pa ne znam je li igrao neko krilo tamo. Za repku je igrao svasta i ukljucivao se u napad kao i kod nas.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 16:47

dinoo je napisao/la:FM rjecnikom cojk je DM,M (LC) i znamo sta to znaci i treba ga koristiti kao ball winning midfieldera. Al et ne gledam psg, pa ne znam je li igrao neko krilo tamo. Za repku je igrao svasta i ukljucivao se u napad kao i kod nas.
Pa i koristi se tako i igra ovdje što igra cijelu karijeru.
Marvin je napisao/la:Kako i zasto ima onih(jako malo i sve manje u zadnje vrijeme) koji ne vide da je daleko najveci problem ovog Juventusa Alegri je izvan mojih mentalnih kapaciteta.
Igra na nivou SPAL-a,nikakav pecat igri niti ideja se ne nazire jer ne postoji, iz svemira se vidi da se pobjedjiivalo na individualni kvalitet ali ne,do igraca je.
Rakitic je Xavi.
Da me j.ebes ne ide mi u glavu kako se ne vidi da roster Juventusa je vise nego dovoljan da se igra neuporedivo bolji fudbal nego sto se igra.
Zadnji klin u kovceg ove depresivne ekipe ce bit ostanak Alegrija. To je apsolutna istina. Makar Messi i prime Scholes dosli. Bez sistema bogovi sa Olimpa ne mogu.
Hajde da prihvatimo da je Allegri 'najveći' problem (nije), sigurno nije jedini. To je ono o čemu se ovdje raspravlja, ali kako to objasniti nekom ko ulijeće kao padobranac svojom retorikom o Maxu koji se nije ni spomenuo kako treba, a pogotovo ga niko nije branio nakon ispadanja :lol:

Valjda misliš kad Allegri ode svi drugi problemi će se riješiti sami od sebe?
iz svemira se vidi da se pobjedjiivalo na individualni kvalitet ali ne,do igraca je.
Volio bih da mi na ovo daš odgovor bar jednom, a pitao sam te sigurno 100 puta - gdje su ti strašni individualci kad se kiksa, izgubi, ispadne? Znači dovoljno su dobri da uprkos Allegriju sami rješavaju utakmice, ali kad se ispadne onda je samo Allegri kriv? :yawn:

Barsa leti? :lolno: Mislim, znam da ne gledaš ni utakmice Juventusa, kamo li Barcelone, ali Barca sigurno ne 'leti', pogotovo ne onako kako ti misliš da ekipa treba letjeti. Valverde ima jako slične kritike kao Allegri, skoro preslikane stvari se pišu, ali ok.
Rakitic je Xavi.
Rakitić-Busquets-Arthur je za 3 svjetlosne godine tehnički bolji vezni red od našeg. Bolji su i u nekim drugim stvarima, ali pogotovo tehnički.

I niko nije rekao da su balvani, opet ne čitaš kao i obično. Dobri su na papiru, ali razgovaramo opet o tipu igrača, ne kvalitetu.
Svakako, kao što smo i igrali do Januara. Što opet nema veze s tim da ovi trenutni igrači u sredini nisu dovoljno dobri ni kvalitativno ni tehnički da odgovore presingu i održe nenormalan tempo koji većina ekipa forsira.

Puno je problema, od kontinuiteta rostera igrača, do nekih rupa u ekipi, tvrdoglavosti Allegrija, fizičkoj spremi i ozljedama, mentalnoj snazi dosta igrača koji bi trebali biti vođe itd. Sve stvari koje su ovih dana nabrojane, prepričane, ali ima onih koji osjećaju potrebu za trenutkom pažnje i skretanjem razgovora tamo gdje ga niko nije odveo. Dapače, 90% nas se složilo da Allegri treba ići, uključujući i mene, još prije par mjeseci.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inače, engleska štampa piše da City odustaje od Ndombelea jer se odlučio preći kod nas za 70m :pray:

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 apr 2019, 17:00

Ti si tek neki dan skontao da Juve nije ono sto si mislio da jest a ja to govorim 2 god tako da prestani sa citiranjem svih ziv bio.
Trazis odgovor na pitanje koje je uvredljivo i pokusat odgovarat. Jer 2 Ronaldova gola glavom su po tebi Alegrijeva.
Sta ova ekipa moze a sta ne moze ces moc ti a i ja da pricamo tek kad je bude vodio neko ko zna sta hoce. Do tad ostaje bolna cinjenica da ova ekipa sa ovim trenerom lici na k.urac goli i da i nema igraca koji ce to promijenit.
Ostat ce ubleha,i doci je pojacanja. Jos gori cemo bit.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 apr 2019, 17:03

Nije ba tolko puno problema, imamo dosta extra igraca, dovescemo sigurno jos 2,3 samo je alegri problem jer je izgubio kontrolu nad igrom, nemamo nista vise prepoznatljivo, stila nemamo, energije nemamo, povrjedjuju se igraci ko na traci. Ne znamo vise dozirat formu, znaci imao je svo vrijeme svijeta da izvede energetsku bombu i zadrzi prednost iz amsterdama a mi na terenu ko rinaka....

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 17:18

Marvin je napisao/la:Ti si tek neki dan skontao da Juve nije ono sto si mislio da jest a ja to govorim 2 god tako da prestani sa citiranjem svih ziv bio.
Trazis odgovor na pitanje koje je uvredljivo i pokusat odgovarat. Jer 2 Ronaldova gola glavom su po tebi Alegrijeva.
Sta ova ekipa moze a sta ne moze ces moc ti a i ja da pricamo tek kad je bude vodio neko ko zna sta hoce. Do tad ostaje bolna cinjenica da ova ekipa sa ovim trenerom lici na k.urac goli i da i nema igraca koji ce to promijenit.
Ostat ce ubleha,i doci je pojacanja. Jos gori cemo bit.
Tražim odgovor na pitanje na koje nemaš odgovor. Tj. imaš 'mrzim Allegrija, tražim svaki način da diskreditujem sve što je napravio i ništa manje', ali to pokušavaš upakovati u 'argumente', generalizuješ, izmišljaš itd. :thumbup:
dinoo je napisao/la:Nije ba tolko puno problema, imamo dosta extra igraca, dovescemo sigurno jos 2,3 samo je alegri problem jer je izgubio kontrolu nad igrom, nemamo nista vise prepoznatljivo, stila nemamo, energije nemamo, povrjedjuju se igraci ko na traci. Ne znamo vise dozirat formu, znaci imao je svo vrijeme svijeta da izvede energetsku bombu i zadrzi prednost iz amsterdama a mi na terenu ko rinaka....
Kad smo imali stil sa Allegrijem? Koliko trenera uopšte ima stil osim Pepa, Kloppa i ovih što ih pokušavaju kopirati? Koji je stil bio 2015-2017 kad smo igrali dobro, lijepo, bili bolji nego sada?

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 apr 2019, 17:24

Ko je rekao da smo tada igrali lijepo? Bolji jesmo bili jer je tim bio sadrzan od vise defanzivnih igraca koji su bolji neho ovi defanzivni igraci, tadasnji bbc je bolji nego danasnji. Od napadaca smo imali samo 2, a napade smo gradili isto kao i sada od stopera, s tim da je sada trener primoran da koristi vise ofanzivnih igraca jer su kupljeni a opet ih stavlja da glume vezne igrace (mandzo,dybala,cuadrado,berna,costa pa i ronaldo u karijeri nije ovako nisko stojao kao zadnjih par mjeseci).

I onda se desava ono sto ti zoves ne uklapaju se. A haman ispade da bi mi bolje igrali da igramo 541 sa ronaldom gore i bedemom iza njega a kad treba iskoristiti brze igrace i driblere koji NE igraju odbranu i napraviti akcije koje ne sadrze SAMO centarsuteve ...e tu padamo na ispitu

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 17:39

Nećemo prepisivati historiju jbg. Zadnje dvije godine je svašta pošlo po zlu, ali prve tri smo igrali vrhunski, pogotovo prve sezone.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 20 apr 2019, 17:40

Danas titula, a vi se svadjate. :opaopa:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 apr 2019, 17:40

Pusti ga dino ba,ne vrijedi. Ima sledecu sezonu da opet "odjednom" skonta ovo sto se pise 2 godine.
Ako bude htio da skonta,al tesko.
Ja znam da nazalost sve sto se napravilo,a u pravljenju je i sam Max ucestvovao ce zestoko da faila opet ako on ostane na klupi ili neko slican dodje.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 20:00

:ljepota:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 20:13

Bez obzira na sve, meni je Scudetto uvijek poseban. Počeo sam navijati baš pred Farsopoli, kao klinac nisam mogao ni pratiti sve utakmice, uglavnom kroz Peticu na HRT-u Ponedjeljkom. Serie B nisam imao gdje gledati, pratio rezultate sa biltena iz kladionice od jarana iz klupe. Prve prave godine nakon povratka samo sam znao za razočarenja i zato ovo nikad neće dosaditi.

Hvala momcima, hvala treneru (Conteu također) i upravi, ostvarili su nešto što će teško iko ikad ponoviti :bow: :ljepota:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 apr 2019, 20:39

#Allegri a @DAZN_IT: “In queste cinque partite rimanenti, magari, sperimenterò qualcosa soprattutto per il futuro”.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 20 apr 2019, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 apr 2019, 20:40

Prvo pol harla hurla kad se još Woj povrijedi reko' jeb ga.

Drugo puno bolje.

Braćo moja čestitam vam svima osmi Scudetto i 37-i ;)

Falio nam je čupo Cuadrado, mnogo, danas se sjajno kretao, nudio, pretrčavao, ne bih ga dao za brdo karamela.

Woj

Cancelo, ??? Chiellini, ??? (Spina)

Cua, Can, Pjanić, Blaise, ??? Berna,???

Kean, Ronaldo, Ramsey, Costa, Mandžo,???

Vjerojatno će Leo ostati, ja ga više zaista očima ne mogu gledati, također bih se riješio Ruganija i Dybale.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.