ABA Liga 2018/19

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Šampion ABA Lige za sezonu 2018/19?

Budućnost
22
31%
Crvena Zvezda
25
35%
Cedevita
6
8%
Partizan
12
17%
Olimpija
4
6%
Mornar
0
Nema glasova.
Ostali
3
4%

Ukupno glasova: 72

filip13

Re: ABA Liga 2018/19

Post Postao/la filip13 » 20 apr 2019, 08:51

akisarajevo92 je napisao/la:Covjek samo odradjuje posao :kafa:

slika

da, gradja je razlog zasto Baron ne igra NBA, a zato su tamo Barea, McConnell, Dellavedova i slicni :mrgreen:

jedan langford nije ni blizu nba,kamoli baron

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 apr 2019, 10:52

eh sada šta reći nakon 2:0 do 2:2. Ja iskreno nisam očekivao jer imao si razbijenu Budućnost nakon dva meča i umjesto da odmah riješiš stvar ti dozvoliš da se oni vrate skroz u igru. Ko je favorit sutra, gledajući prva dva meča reklo bi se Zvezda zbog navijača i atmosfere koja će sigurno biti još gora nego prošli put (pogotovo ako bude egal meč ili Budućnost bude vodila). Ima taj faktor za slabu igru stranaca u Pioniru prve dvije da nisu očekivali onakav prijem od navijača i sigurno da će sada biti pripremljeni na to tako da ih to ne može iznenaditi. Budućnost je dobila na samopouzdanju to je sigurno jer izgubih pet utakmica od jednog tima i to svaku ubjedljivo pa ih u 3 dana dva puta dobiješ. Stratosa nema a on je znao dosta puta povući tim u tim egal utakmicama, KS nije taj kalibar.

Ne znam stvarno, hoće li biti egal meč ili dominacija Zvezde ili će možda Budućnost razbiti Zvezdu usred Beograda Boga pitaj. Jednu stvar znam dobije li Budućnost Zvzedu u BG i podigne titulu u Pioniru tek će onda doći do usijanja u odnosima ova dva kluba jer taj poraz dugo, dugo bi bolio sve u Zvezdi.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 apr 2019, 11:38

FoSte95 je napisao/la:.
Mogu li znati za koga ti onako generalno navijas?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 apr 2019, 12:20

marconato je napisao/la:
Nisam neki pretjerani fan košarke ( msm bio sam kao mali dok je Bosna igrala regionalnu ligu i bila neki faktor u istoj). Sad vise pratim onako da sam u toku sa aktuelnostima :)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 apr 2019, 13:34

FoSte95 je napisao/la:eh sada šta reći nakon 2:0 do 2:2. Ja iskreno nisam očekivao jer imao si razbijenu Budućnost nakon dva meča i umjesto da odmah riješiš stvar ti dozvoliš da se oni vrate skroz u igru. Ko je favorit sutra, gledajući prva dva meča reklo bi se Zvezda zbog navijača i atmosfere koja će sigurno biti još gora nego prošli put (pogotovo ako bude egal meč ili Budućnost bude vodila). Ima taj faktor za slabu igru stranaca u Pioniru prve dvije da nisu očekivali onakav prijem od navijača i sigurno da će sada biti pripremljeni na to tako da ih to ne može iznenaditi. Budućnost je dobila na samopouzdanju to je sigurno jer izgubih pet utakmica od jednog tima i to svaku ubjedljivo pa ih u 3 dana dva puta dobiješ. Stratosa nema a on je znao dosta puta povući tim u tim egal utakmicama, KS nije taj kalibar.

Ne znam stvarno, hoće li biti egal meč ili dominacija Zvezde ili će možda Budućnost razbiti Zvezdu usred Beograda Boga pitaj. Jednu stvar znam dobije li Budućnost Zvzedu u BG i podigne titulu u Pioniru tek će onda doći do usijanja u odnosima ova dva kluba jer taj poraz dugo, dugo bi bolio sve u Zvezdi.
Može biti svašta u Pioniru, i ja mislim da će na kraju Zvezda prelomiti tekmu al' sigurno ih neće razvaliti kao u prve dvije utakmice, sada su kao što kažeš i igrači Budućnosti dobili na samopouzdanju, a Zvezdini igrači nisu toliko kvalitetniji od igrača Budućnosti da bi u meču sezone tako lako rutinirali protivnika :D

Iskreno, volio bih da Budućnost dobije :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 apr 2019, 15:57

FoSte95 je napisao/la:
marconato je napisao/la:
Nisam neki pretjerani fan košarke ( msm bio sam kao mali dok je Bosna igrala regionalnu ligu i bila neki faktor u istoj). Sad vise pratim onako da sam u toku sa aktuelnostima :)
A fudbal (od domacih)?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 20 apr 2019, 16:16

Navijaci Zvezde,a i generalno radikalni Srbi se zgrazavaju na nesto.

Da se razumijemo volio bih da ih Buducnost dobije,ali ovo je seljacko ponasanje i krkanluk,ali ovi drugi nemaju pravo prigovarati. Njima je samo dovoljno okacit Marakanu 2005. godine i dovoljno govori o njima. Nista se ne moze poredit sa tim, kad osude to onda mogu laprdat o ugrozenosti u Podgorici.

A i vala kad zakrvis sa Crnogorcima isto se trebas zapitat dobro sta to ti radis. Hrvati su ustase,vatikanska ****, Bosnje su balije i turska kopilad, siptari su siptari,ali kako da sa bracom po vjeri ovoliko zakrviste. Sad im Crnogorci fakticki vise je.bu majku i vise ih mrze nego Hrvati i Bosnjaci.

Eto takva je trenutna situacija, i ima samo tendenciju da se dodatno pogorsa.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 apr 2019, 19:50

marconato je napisao/la:
A fudbal (od domacih)?
Od domaćih jedino baš Slaviju gotivim jer sam na njenom stadionu najljepše trenutke u djetinjstvu proveo. A normalno pošto živim u Sarajevu volio bih da jedan ili željom ili sarajevo (malo više Sarajevo :mrgreen: ) se malo uzdignu pa da Evropa dođe u moju sredinu :D

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 20 apr 2019, 22:48

Pored majstora Norrisa Colea, fascinirao me Jackson, kako je igrao u oba pravca.
Inače koliko sam gledao ove sezone Budućnost, uvijek se trudio na terenu, i ono što nije svojstveno strancima, ginuo je u odbrani.

E sad poslije 2-2 , dolazimo do toga da je Budućnost u blagoj psihološkoj prednosti , jer su se vratili iz mrtvih i stranci su proradili.
Zvezda je imala dvije meč lopte, i dobru igru igru 3/4 ali je falilo nešto. To nešto je Stratos.

Veliki je psihološki pritisak na Zvezdi , ogroman i mislim da neće moći izdržati.
Željni osvete od prošle sezone , satrali su Budućnost u prva dva meča i došli na korak od titule, dvije meč lopte su propale i nema dva bitna igrača prve petorke, možda i najbitnijeg Stratosa.
Budući dolazi u punom sastavu , plus Cole je pokazao kakva je veličina u završnici, plus spomenuti Jackson koji daje sve od sebe.
"Problem" kod majstorice jeste da nema popravnog, npr. ekipu stane šut u prvom poluvremenu, uvuče se nervoza , a naravno protivniku sve ide od ruke , iz takvih situacija se veoma teško vratiti.

Što se tiče navijača ( ako se tako mogu imenovati , i jedni i drug ) i nemilih scena, glavni krivac je Nebojša Čović.
Ljudi olako zaboravljaju da je lik političar , i da je njemu najbitnije da ima što više mržnje , jer on od toga živi.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 21 apr 2019, 13:02

- Delimično sam posmatrao meč iz hotela, delimično iz hale. Meni je za treću utakmicu spremljena kanonada linča i to ne pljuvanjem nego tiplovima, šrafovima, tačno definisana ekipa, tačno je bilo razrađeno da kada izađem iz tunela ko i kako da me napadne i ubode i ako stignem do kluba koje sve šrafove bi trebalo da dobijem u glavu. To je uradio organizovano Dragan Bokan. Sve ovo nema nikakve veze navijačkom grupom "varvari". Oni su bili u hali, istakli su transparent, time su probali da ih ucene - rekao je Čović
:crazy: :crazy: :lolno:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 apr 2019, 13:54

Sarafi jesu bacani po parketu, nista nije slagao...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 apr 2019, 14:34

Vučić u Srebrenici vs Čović u Podgorici :hmmmmm:
Šta li im je zajedničko?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 22 apr 2019, 09:45

Internet ratnici i idioti koji u svemu vide politiku. To.

CZ je favorit. Domaći teren i sve što ide uz to.
Budućnost skup indijanaca s kojima bi bolji trener napravio rezultat. Repeša to nije.
Sve dok dva CZ tima igraju ligu, ona nije regularna.... I to je ključan problem.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 apr 2019, 11:34

https://sportsport.ba/kosarka/paklen-do ... iko/315620

koliko neko budala treba biti pa doci na aerodorom i psovati igracu protivnickog tima

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 apr 2019, 11:38

Iako bih volio da Budućnost osvoji očekujem laganu pobjedu Zvezde.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 apr 2019, 11:50

U atmosferi linca, kakva je stvorena, sve osim pobjede Zvezde bilo bi vanvremensko iznenadjenje.

Ali opet je prezanimljivo pratiti kako ce na ogroman rezultatski pritisak odgovoriti Zvezdnini igraci, treneri, navijaci i onaj njihov ljigavi politicar.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 apr 2019, 12:02

JohnCleese je napisao/la:U atmosferi linca, kakva je stvorena, sve osim pobjede Zvezde bilo bi vanvremensko iznenadjenje.

Ali opet je prezanimljivo pratiti kako ce na ogroman rezultatski pritisak odgovoriti Zvezdnini igraci, treneri, navijaci i onaj njihov ljigavi politicar.
Sigurno nece ulaziti na parket, nasrtati i pljuvati na igrace i rukovodstvo Budućnosti, kao sto je to radio sin ministra policije Cg... ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 apr 2019, 12:46

strasno,bas strasno je ovo na pocetku ovog snimka,tek sd vidjeh ovo,nesto ne vjerujem da bi ovako usli u teren i psovali da je umjesto čovića sin prvog covjeka zvezde neko 30 cm viši

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 apr 2019, 12:56

marconato je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:U atmosferi linca, kakva je stvorena, sve osim pobjede Zvezde bilo bi vanvremensko iznenadjenje.

Sigurno nece ulaziti na parket, nasrtati i pljuvati na igrace i rukovodstvo Budućnosti, kao sto je to radio sin ministra policije Cg... ;)
Valjda nece, ne bi valjalo
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 apr 2019, 13:01

Ja imam neki osjećaj, da Budućnost danas uzima.

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.