AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 23 apr 2019, 00:24

Raspored je sve, samo ne lagan. Torino, Fiorentina, pa i Spal u gostima, koji su poludili u zadnje vrijeme i dobijaju sve redom... ne piše nam se dobro, osim ako se nešto drastično ne promjeni u igri. U što sumnjam, ne vidim na čemu bih temeljio optimizam jer mizerno izgledaju zadnjih mjesec i po, bez naznaka da bi se moglo nešto promjeniti.
Što je najgore, jači su od svih nabrojanih ekipa i protiv svih bi realno trebali biti favoriti, ali forma je u tolikom padu da ni 5% ne vjerujem da mogu izvući bar 4 pobjede i remi.

Ove dvije na San Siru bi se valjda trebale dobiti, makar nešto pozitivno. Ali kako izvući minimum 7 bodova u ove preostale tri, boga pitaj.

Treba se čudo desiti da ova ekipa na kraju završi četvrta. A imali su sve u svojim rukama... :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 23 apr 2019, 00:50

Poslije onog poraza od Intera i one pauze sve je pošlo po zlu. Ne znam šta se mora desiti da se prekine ovaj crni niz ali ako misle uzeti to četvrto mjesto moraju doći sebi.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 apr 2019, 11:05

Pravi thriller nas ceka u zadnjih 5 kola, vidjeli smo svi u par zadnjih kola sta znaci igrati protiv ekipe koje ima odnosno nema, motiva za sta igrati. Gledajuci iz te perspektive, evo pregled preostalih 5 kola konkurenata za top4 plasman.

Milan
Torino (g) max nabrijan protivnik i pot. konkurent za EL/CL, ali imaju pretezak raspored
Bologna preporodjeni pod Mihom, vec su dobili Intera na San Siru u feb
Viola (g) nemaju za sta igrati, u mojim ocima najlaksi mec 3p
Frosinone nadajmo se da ce ispasti inace cemo tesko izac na kraj sa njima
SPAL (g) obezbijedili opstanak, lagan plijen 3p

"garant 6p"

Roma
Cagliari nemaju za sta igrati, 3p
Genoa (g) bitka za opstanak, tezak mec rimljanima
Juve derbi, nema sanse da ce im Juve prodati tekmu
Sassuolo (g) nemaju za sta igrati, 3p
Parma potencijalna banana, ukoliko se umjesaju u borbu za opstanak, inace lagan plijen Romi

"garant 6p"

Atalanta
Udinese borba za opstanak, prije ce Juvea dobiti nego ove, ipak min 1p
Lazio (g) direktni konkurenti za 4.mj
Genoa bitka za opstanak, tezak mec, min 1p
Juve (g) Iako je Juveu zadnja utakmica pred domacom publikom, nemaju za sta igrati, uzimaju gosti min 1p
Sassuolo nemaju za sta igrati, 3p

Atalanta je oborila rekord Serie A sa 40+ pokusaja protiv Empolija neki dan, odigrali 0-0, dosta slicne tekme ih cekaju protiv Udinese i Genoe kuci, bunker moraju probiti a realizirati sanse, nisam bas ubjedjen da su u stanju to uciniti tek tako

"garant 6p"

Lazio
Samp (g) realno nemaju za sta igrati, 3p
Atalanta direktni konkurent za 4.mj
Cagliari (g) nemaju za sta igrati, 3p
Bologna ukoliko obezbjede opstanak do tada, lagan plijen 3p
Torino (g) vjerovatno ce se boriti za EL, no otpadnu li - uzece gosti sva 3p

"garant 9p"

Zakljucak: Lazio ima najlaksi rapsored do kraja, srecom zaostaju 4p za Milanom. Bice ovo neizvjesno sve do zadnjeg kola :rol: :rol: :rol: :rol:

senadrosoner
Kontakt:

Post Postao/la senadrosoner » 23 apr 2019, 14:15

Mislim da je došlo vrijeme da se riješimo i Susa presporo sve to radi okreni se tam-vam lijevo desno nikako konkretno da radi nešto usporava igru definitivno.

Milan mora imati ubitačna ta dva krila a ne Suso i Borini mora bit bezidejno..

Muka je gledati svaku utakmicu patnja...

Još samo dodati Calabria je x puta kvalitetniji od Contia.
Ac.Milan 2001-2024!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 apr 2019, 15:46

Gledam malo ovo iduce kolo igramo Torinom koji nas je zadnji put kao domacin dobio 2001 god, zadnjih 5 meceva u Torinu je zavrseno nerijeseno, sve mirise na jos jedan X koji nam najmanje pase jer roma igra kuci kao i atalanta, bice jako tesko doci do LP

Ovdje su mnogi govorili da za LP treba 72 boda, ta granica je debelo ispod ove sezone, sa 65 bodova vjerujem da smo sig ucesnici LP, dakle obe kuci dobiti i jednu u gostima

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 apr 2019, 16:54

Da smo samo dobili yebenu Parmu i Udinese, mogli smo biti na +5 (+4, ali računam da protiv svih imamo bolji međusobni omjer). Da ne pričam da se još uzeo bar bod protiv Juventusa i Sampdorie, kao što je i trebalo da bude u nekim normalnijim okolnostima, moglo se na +7 otići što bi bilo doboljno.

Znači uračunao sam samo zadnje 3-4 utakmice koje su djelimično mogle riješiti pitanje plasmana u top 4, a koliko glupih kikseva smo imali tokom čitave sezone, bog bi ga više znao. Da smo pola od toga uzeli, već bi davno osigurali LŠ i ne bi danas ni pričali o ovome. :roll:

Po mojoj nekoj procjeni nam trebaju 4 pobjede i recimo bod sa Torinom, vjerujem da će i ostali minimalno jednom kiksnuti tako da ćemo i mi imati taj luksuz da sa nekim remiziramo. Neka im je bog na pomoći, ne vidim kako mogu ovo ostvariti sa ovakvim antifudbalom koji pokazuju zadnja 2 mjeseca.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 24 apr 2019, 09:17

Uprskali smo dosta toga sami sebi, ali s druge strane sve ekipe mimo mašinerije Juvea su imali uspone i padove tokom sezone. Torino je dosta slična ekipa Milanu, defanzivno solidni ali ofanzivno dizelaši, zato sve miriše na novi X.

Velika razlika je Piatek vs Belotti, gdje je ovaj naš duplo više golova zabio otkad je stigao na San Siro(krajem januara, 10 golova), nego Belotti od 1.jan svega 5 golova.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 apr 2019, 10:35

Veceras mi je nebitna utakmica i odmorio bih par igraca, daleko bitnije je prvenstvo.
Piatek, Rom, Bakayoko, Hakan...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2019, 11:55

Ma ne može se reći ni da je nebitna, nisu sto godina ništa osvojili. A još sad nema ni Juventusa u završnici, ko god da iz onog drugog duela prođe, Milan će bar na papiru biti favorit.
Nema šanse da je ovo nebitno, neka idu do kraja i konačno osvoje neki qurac. Od onog skudeta koji se već čini kao davna prošlost se ništa nije uradilo, bruka i sramota za ovakav klub. :roll:

Aj da Juventus čeka u finalu, pa rekao bih i ja da tjeraju sve u qurac i fokusiraju se na ligu, ali čekaju te Fiorentina/Atalanta, to je jedinstvena prilika.

Danas valjda 343 formacija i konačno Caldara :think:

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 24 apr 2019, 12:51

Od čega će se igrači odmarati, od igranja jedne utakmice sedmično zadnjih 6mj? Budimo realni, jedino što im može biti je povreda neka, ali povreda ima i na treninzima.

Napokon osvojiti nešto, makar bio taj kup, iako je meni lično sasvim nebitno, ovim luzerima kojih je squadra prepuna, jako bitno. Neka osjete trijumf, ko god je se bavio sportom na malo većem nivou zna o čemu pričam.

Ali večeras nova patnja, čim je Gattuso najavio da želi da utakmica bude PR talijanskog fudbala međunarodno miriše 0-0 i penali :rol:

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 apr 2019, 13:51

Konacno Caldara.

Steta sto ove sezone niti jedan klinac nije dobio priliku, mogao je makar u kupu neko da uleti umjesto pojedinih levata.

U prosloj je bilo mrtvo, veceras ocekujem golove.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 24 apr 2019, 14:32

Konacno Caldara, eee takav igrac nam je samo falio, eeee on ce izvuci milan i vratiti na prave staze....u najmanjju ruku rame zu rame sa ronaldom.... :tokralju:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2019, 14:44

Mnogo veći potencijal i mnogo veći plafon ima i od Zapate i Musake, što će pokazati dok uhvati formu. A kako je uhvatiti kad ne igra, trebao ga je Gatuso još davno gurnuti u prvu postavu.

Inače Leo pregavara oko Malcoma, navodno bi bila posudba sa obaveznim otkupom. Što se Evertona tiče, svi pišu da su dogovori u poodmakloj fazi i da će vjerovatno do juna zvanično biti naš igrač. Yebote život, sa samo ova dva igrača bi se nivo igre digao za minimalno 30%.
Da isposluje posudbu Malcoma i da dovede Evertona po sličnoj formuli kao Paquetu (plaćanje na nekoliko rata), spasili bi sebi bruku para za ovaj merkato, pogotovo zato što će se zaraditi i solidna cifra od prodaja tako da im ni uefa neće skakati za vrat. Dovesti top veznjaka (pretpostavljam da je i dalje zaljubljen u esemesa, mada pristajem na bilo koga osim Kessija) i ova ekipa bi bila vrh.

I ono najbitnije, novi trener, džaba i igrači kada Gatuso veze nema šta da radi s njima. A to će čini mi se biti najteže za naći.

:tokralju:

Calabria Caldara Rom RR
Sms Bakayoko Paqueta
Malcom Piatek Everton

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 apr 2019, 14:54

Ma nema se sta odmarati, samo kontra efekat napraviti previse rotirati ekipu, juve je to uradio pa ih je ajax ubio ko mraz paprike.

A ulog j velik vcrs finale je u pitanju i znas da si tamo favorit jer ne igra juve, prilika za teofej neki nakon dugo vremena.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 apr 2019, 15:12

Mene je najvise strah povreda, a kup mi nikad nije bio nesto woow. Istina, nemamo nista osvojeno godinama, ali opet najveci ulog je LP.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2019, 15:41

Ma neće ih ubiti ova jedna utakmica viška, nismo valjda toliki pehovi da se neko povrijedi. Ona finalna utakmica je nakon završetka sezone tako da je ne računam.

A igrač se svakako može povrijediti bilo kad u ligaškoj utakmici, možemo već narednog kola izgubiti bitnog igrača.

Ali zadnja stvar koja nam sad treba su produžeci, a ništa nije isključeno, pogotovo kad vidim formaciju sa tri stopera. :problem:

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 apr 2019, 19:31

Joj od toliko SK ovi stavili utakmicu bas na ovaj sto nemam :wtf:

Najavljuju 3-4-3 formaciju, opet eksperiment i opet nece uspjet :zzz:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2019, 20:37

Mislim da je dobra formacija, dati će nam neku stabilnost. Ili bi bar u teoriji trebalo biti tako. :mrgreen:

Ona go.vna su prvo razvila transparent za Musolinija uz fašističko salutiranje, a sada ponovo ispred i na stadionu uzvikuju rasističke parole. Da li će savez i na ovo zatvoriti oči? :facepalm:

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 24 apr 2019, 20:41

rope11 je napisao/la:Mislim da je dobra formacija, dati će nam neku stabilnost. Ili bi bar u teoriji trebalo biti tako. :mrgreen:

Ona go.vna su prvo razvila transparent za Musolinija uz fašističko salutiranje, a sada ponovo ispred i na stadionu uzvikuju rasističke parole. Da li će savez i na ovo zatvoriti oči? :facepalm:
Naravno da hoće.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 apr 2019, 20:43

ispostovacu bracu irriducibilije kad kessie i bakayoko budu imali loptu u posjedu :kafa:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.