jacky09 je napisao/la:Uvijek iste rasprave. Neće pamet iz guzice u glavu nikako.. svatko ima svoje mišljenje.. nitko nije ni u krivu ni u pravu.
Po meni je Messi na dobrom putu da bude jedan od najvećih svih vremena.
Messi ima sve predispozicije da postane najveci svih vremena. Ja se ne sjecam da sam ikada gledao konstantnijeg igraca, barem ne konstantnijeg u samom vrhu svjetskog fudbala. Zidan je npr. imao i dobrih i losih sezona, Maradona isto tako, ali Messi je vec druga prica. Ima 22 godine, a vec 4 sezone je konstantno medju tri najbolja igraca svijeta. I kada su Kaka i Cristiano bili najbolji, Messi je bio tu medju prva tri, pa prosle sezone je ubjedljivo najbolji bio, pa evo sad i na ovogodisnjem izboru ce sigurno biti medju prvom trojicom. Moramo se sjetiti da je imao i dvije teske povrede zbog kojih je skoro dvije sezone izgubio. To se zove konstantnost, jer Messi prakticno nije imao nikad losu ili solidnu sezonu, kad god je igrao, igrao je briljantno.
Pred njim je jos najmanje 10 godina vrhunskog fudbala, sta ce sve napraviti i osvojiti mozemo samo zamisliti, tako da kako stvari stoje on ce biti najveci svih vremena, a vec sad je za ovih nekoliko godina usao u taj neki probrani klub velikana. Jeste da on nema bas onoliko magije u igri kakvu su imali Ronaldinjo ili Rivaldo, ali on ima druge kvalitete, iako nije klasicni napadac, bio je eto zlatna kopacka evrope, najbolji strijelac lige prvaka i spanske lige.
Messi je i psiholoski drugaciji od ovih breazilaca cini mi se, zato i ima tu konstantu u igri, Brazilci se uglavnom nakon sto dosegnu vrh uglavnom izgube polako, izgube motiv za igrom i pocnu da partijaju. Messi mislim da nikad nece biti takav, nije takav mentalitet, vidi se da non stop ima zelju i moti v za dokazivanjem, i ko zna koliko ce dugo ovako unistavati protivnike