MehJustin je napisao/la:Sve se ostvarilo.Clutch je napisao/la:-
Ako misliš na Gasola, nije Embiid mogao ništa ni Siakamu i Ibaki u postu. Razlog je timska pozicioniranost Raptorsa, uvijek su skupljali u reketu, ne znam da je jednom pokušao doći do obruča kada krene sa faceupom. Možda je i koljeno ali odbrana Toronta je bila tu. Povremeno udvajanje ili jednostavno pristutnost iza leđa i Phila nije imala odgovor osim teških šuteva preko ruke, posebno jer svojom dužinom Raptorsi odlično pokrivaju zone dodavanja.
Nevjerovatno je da nisu bili spremni napadački, ali Brownu očito uvijek treba jedna utakmica da se pripremi jer sam na prvu ne zna. Kad ti protivnik može preuzeti bar 80% akcija onda se treba okrenuti nečem drugačijem. Rotacija od 9 igrača u situaciji kad ti fali glavni igrač sa klupe. No bueno. Kawhiu 'pustili' da napada izolacije da bi testirali situaciju (po izjavi Browna). Kako je to drugačije moglo završiti nego kako jest. Al dobro vidjet ćemo Game 2.
Kawhi je mašina, a Siakama mi mrsko gledat jer pogađa najgluplje šuteve s lakoćom. Ebo ga floater.