AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 28 apr 2019, 23:14

Ova ekipa je toliko dno dotakla da ne vjerujem da mogu odigrati lošije od ovoga.

A još uvijek nema naznaka da će Gatuso dobiti otkaz, a očigledno ni on nema namjeru ići. :rol:

Stoji činjenica da je sad možda prekasno za izmjene, ali sa novim trenerom bi makar postojala mrvica šanse da će uspjeti oživiti ekipu jer bi nam naredne 4 pobjede vrlo moguće donijele top 4. Apsolutno ništa ne možemo izgubiti u ovom momentu jer gore od ovoga ne može, može biti samo potencijalno bolje sa novim čovjekom na klupi.
Sa Gatusom, ni tu malu mrvicu šansi nemamo. Pa ovako loši nismo bili ni u onim najgorim momentima prije par godina, nevjerovatno šta se dešava.

E kakvo vnogo su pojeli u januaru, kada su ga odlučili ostaviti nakon onog katastrofalnog niza rezultata zimus, a imali su spremnog Jardima da uskoči, koji je trenerčina za ovoga. :facepalm:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 28 apr 2019, 23:16

Trener totalno pogubljen, a sa time naravno i igrači.
Više mi je pun klinac ove 433 formacije za koju nemamo igrača. Igramo je isključivo zbog Susa, ali dok je ovaj bio u formi i bio naš najbolji igrač, pa smo sve trpjeli zbog njega, jer je ovo jedna formacija u kojoj on može igrati. Sada kada je lik van forme, treba ovu formaciju promijeniti. Nemamo mi niti jednog igrača koji može ovo igrati. Za ovo nam trebaju dva jaka krila i tri kvalitetna vezna koji znaju sa loptom, a u ovom trenu mi ništa od toga nemamo. Pogrešna formacija, igrači koji to ne mogu igrati, i rezultat je vidljiv.

Ima li neko da nam napravi vidio ili gif onog šuta Borinia na kraju tekme, ono je prikaz igre Milana ove sezone. Lik šuta prema golu a lopta završi iza njegovih leđa.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 apr 2019, 23:17

Što se mene tiče sad ga mogu i ostaviti
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 apr 2019, 23:29

I ja bih najradije poslao sve u qurac i okrenuo se narednoj sezoni, ali si opet u takvoj situaciji da sa četiri naredne pobjede imaš neke šanse za top 4. A jači smo od sva četiri tima i pobjede bi bile vrlo izgledne, u nekim normalnim okolnostima i potencijalnog novog trenera.

Tako da, ako postoji ikakva šansa da se nešto uradi, onda se mora pokušati. Preveliki je ulog da bi se tek tako lako odrekli šansi za top 4. Prije se nismo ni za šta borili ili su se borili za LE, za šta je sve nas bolio qurac, ali sad je borba za LŠ, to uveliko mjenja stvar.

FORZA MILAN !

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 apr 2019, 23:33

rope11 je napisao/la:
Gefufna je napisao/la:
rope11 je napisao/la:U ovom momentu je čak i LE upitna :rol:

Šta uradi Gatuso u mjesec dana, od faktički izborene LŠ do strepnje da ni u top 6 ne završiš.
A tebe cekaju komsije za +10 izjavu. :mrgreen:
Došao si na pogrešnu adresu, ja nisam učestvovao u tim diskusijama. :mrgreen:

Siamo vs Romagnoli, ako se ne varam.

Mene od početka nije zanimala pozicija Intera niti bi mi ikakvu satisfakciju predstavljalo da završimo ispred njih, od početka mi je samo bilo bitno da završe u top 4. Ko će biti ispod ili iznad, zaboli me qurac.
Mago vs Romagnoli mislim.Nije 10 (još),nit sam ja tada kada je on to rekao vjerovao da će bit baš 10,al sve više što razmišljam realna razlika između te dvije ekipe i je 10+ bodova.Koliko je Milan ispod Intera trenutno toliko je Inter ispod Napolija.Samo su neki u to odbijali povjerovati.I Milanisti kada im se reklo ovo prvo i neki Interisti kada sam na početku sezone govorio o ovom drugom.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 28 apr 2019, 23:51

Ne znam ko je, ali ja nisam učestvovao u tim pričama. :mrgreen:

Zadnje što me zanimalo je gdje će Inter završiti. Razumio bih ovo likovanje da je u pitanju borba za skudeto al' yebote, koga briga da li će Inter završiti ispod ili iznad u ovim okolnostima, kad obe ekipe bježe dvadesetak-tridesetak bodova od Juventusa i kad se takmiče ko će odigrati goru sezonu? :mrgreen:

Prema svemu sudeći, ako ne dođe do promjene trenera, ovi će i iz top 6 ispasti. Ali teško mi je zamisliti da će Gatuso i sutra ostati u timu.

Milan management are reflecting on Gattuso’s future, according to @AntoVitiello
Hvala qurcu. U ovom momentu više nije ni važno koga će postaviti na klupu, gori svakako ne može biti.

FORZA MILAN !

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 29 apr 2019, 00:03

Raonffa je napisao/la:Jedino promjena trenera i pozitivan šok mogu da nam donesu četiri pobjede u naredna četiri meča, a moguće da ni to neće biti dovoljno za LP :)
Koja ce budala mijenjat trenera cetiri kola prije kraja prvenstva :?:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 apr 2019, 00:44

A zašto ne probati spasiti stvar? Vjerovatno jeste prekasno, ali dokle god postoje šanse za LŠ, vrijedi probati. Ima se za šta igrati i boriti, Milan bi sa 4 pobjede vrlo vjerovatno uletio u top 4.

Gatuso sam kaže da ga igrači odavno ne fermaju na treninzima i da je užasna atmosfera među svima, što se jasno oslikava na terenu. Kompletno rasulo, da gore od ovoga ne može. :facepalm:
I zašto držati takvog čovjeka na klupi, koji bi vjerovatno uzeo max. 4 boda do kraja i vrlo vjerovatno ispao i iz top 6, umjesto da se ipak pokuša sa nekim novim? Niko ne garantuje ni da bi novi trener spasio stvar, ali daj bar da pokušamo, ne možeš ništa izgubiti.

Veće je pitanje da li postoji budala koja bi pristala na ovaj poduhvat, da preuzme ekipu i odradi 4 utakmice? :mrgreen:
Po meni nije nemoguće ni da Leonardo zauzme pozicije trenera, što uopšte ne bi bilo loše.

FORZA MILAN !

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 29 apr 2019, 01:09

Promijenis trenera i ocekujes cetiri pobijede za redom,meni je ta logika bezveze.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 apr 2019, 01:10

berardi25 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Jedino promjena trenera i pozitivan šok mogu da nam donesu četiri pobjede u naredna četiri meča, a moguće da ni to neće biti dovoljno za LP :)
Pa onaj tim koji još uvijek ima šansu za LP, a sa trenutnim trenerom je u katastrofalnom nizu i nema šanse da se sa njim domogne te LP, a u slučaju da ne ode u LP, svakako će dobiti otkaz.

Postavlja se pitanje, šta možeš izgubiti sa promjenom trenera? Ja vidim samo pozitivnu stranu, negativnu nikako.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 29 apr 2019, 01:18

Raonffa je napisao/la:
berardi25 je napisao/la:
Pa onaj tim koji još uvijek ima šansu za LP, a sa trenutnim trenerom je u katastrofalnom nizu i nema šanse da se sa njim domogne te LP, a u slučaju da ne ode u LP, svakako će dobiti otkaz.

Postavlja se pitanje, šta možeš izgubiti sa promjenom trenera? Ja vidim samo pozitivnu stranu, negativnu nikako.
Prekasno druze,Gatuzo je davno bio zreo za otkaza,to svi znamo,a pogotovo vi navijaci Milana,on je trebao biti smijenjen poslije petnaestog kola,sad je kasno,pogotovo ozbiljni klubovi to ne rade u zavrsnici sezone, a Milan jest ozbiljan klub bez obzira na trenutne rezultate ;)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 apr 2019, 01:28

Stoji to da je još davno trebao dobiti otkaz, ali ne razumijem zašto ne pokušati spasiti stvar? Šta se može izgubiti? Ne tvrdim da bi novi trener spasio stvar al' ono, daj makar da probamo, ništa ih ne košta.

Naredna četiri kola su relativno laka i u svim mečevima u normalnim okolnostima bi Milan bio favorit. Potrebno je samo razdrmati ekipu i unijeti pozitivni šok, nešto slično što je Solskajer donio Mančesteru.
Sad zavisimo i od ostalih timova, ali pošto Roma i Atalanta imaju nezgodniji raspored do kraja, Milan bi sa pobjedama vrlo lako mogao završiti u top 4. I radi toga se treba boriti i uraditi sve što je u tvojoj moći da se dokopaš tih pozicija, a ne samo prepustiti se situaciji i pustiti ga da ostane do kraja, jednostavno je preveliki ulog da bi se tek tako digle ruke od svega.

Ovo sa Gatusom je toliko dno dotaklo, da mislim da ne može niže i gore od ovoga. I bili bi idioti da ga ostave do kraja, ne samo jer će izvisiti po pitanju LŠ nego što bi vrlo moguće ostali i bez LE.

FORZA MILAN !

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 29 apr 2019, 01:57

Sretno vam u borbi za LP al ja ne vidim sta promijena trenera moze napravit u poslijednja cetiri kola,mozda Milan osvoji 12 bodova pod vodstvom Gatuza :hmmmmm:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 apr 2019, 02:43

I oni su se vodili tvojom logikom, kao neka ga do kraja, što mjenjati, ekipa će proigrati bla bla bla... pa vidi dokle nas je taj stav doveo. :mrgreen:
Trebalo je ovo uraditi prvenstveno u januaru ili eventualno prije nekoliko kola, kad se počelo nazirati da kola idu nizbrdo. Sad je već donekle stvarno kasno, ali ne i prekasno.

Sam je priznao da je izgubio ekipu, da ga ne slušaju i da je katastrofalna atmosfera u klubu tako da ne vidim kako će osvojiti ni 2 boda, a kamo li 12. Ne pamtim kad sam vidio ovako lošu i nepovezanu ekipu, gdje je sve otišlo u pi.čku materinu i gdje apsolutno više ništa ne funkcioniše.
Ova ekipa je itekako u stanju dobiti sve utakmice do kraja, prvenstveno zato jer je kvalitet na njihovoj strani... ali treba i neko da ih razdrma i unese pozitivni šok. Ništa više, samo to.

I opet, ni to nije garant da će se sve utakmice dobiti do kraja, ali vrijedi pokušati.

FORZA MILAN !

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 29 apr 2019, 05:51

rope11 je napisao/la:I ja bih najradije poslao sve u qurac i okrenuo se narednoj sezoni, ali si opet u takvoj situaciji da sa četiri naredne pobjede imaš neke šanse za top 4. A jači smo od sva četiri tima i pobjede bi bile vrlo izgledne, u nekim normalnim okolnostima i potencijalnog novog trenera.

Tako da, ako postoji ikakva šansa da se nešto uradi, onda se mora pokušati. Preveliki je ulog da bi se tek tako lako odrekli šansi za top 4. Prije se nismo ni za šta borili ili su se borili za LE, za šta je sve nas bolio qurac, ali sad je borba za LŠ, to uveliko mjenja stvar.
Ti si gori od Gatuza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 29 apr 2019, 09:33

Ne znam sta je problem u tome da Leo preuzme ekipu do kraja.

Sta ako su 4 kola do kraja, lik ima jednu pobjedu u zadnjih 8 kola, lagano mu spucas nogu i zbogom.

Rino je neiskusan, ne zna covjek, vidi se to na tome kako ga starije kolege treneri procitaju i otresu sa prosjecnim ekipama.

I ako postoji neki problem unutar kluba i ekipe, a postoji vec duze vrijeme sigurno, neka to iznese Rino u javnost i rijesena stvar. Ako neko ima muda i da je budala to je on sigurno.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 29 apr 2019, 10:10

Gatuso se jednostavno pogubio i ne zna kako se izvući iz septičke jame u koju je pao. Slijepo vjeruje i štiti igrača do mazohizma. Ali to mu igrači ne vraćaju. Da ne govorim o izmjenama, jednostavno čovjek je trener kakav je bio kao igrač. Igrao srcem i žrtvovao se za su igrače, ali limitiran igrač koji se uklapao u ekipu. Kao trener je isto limitiran i daje sve od sebe ali te ljubavi nema sa druge strane. Ima dobrih osobina i mislim da je i da će biti solidan trener za Seria A, ali vrhunski sumnjam
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 apr 2019, 10:20

koraj je napisao/la:
rope11 je napisao/la:I ja bih najradije poslao sve u qurac i okrenuo se narednoj sezoni, ali si opet u takvoj situaciji da sa četiri naredne pobjede imaš neke šanse za top 4. A jači smo od sva četiri tima i pobjede bi bile vrlo izgledne, u nekim normalnim okolnostima i potencijalnog novog trenera.

Ti si gori od Gatuza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jel' nismo jači od Bologne, Spala i Frosinonea? Jel' nerealno reći da ih možemo dobiti, u nekim normalnijim okolnostima od ovih? :roll:
Najzajebanija bi bila Fiorentina, ali prosječna ekipa koja se nema više ni za šta boriti, moglo bi se dobiti.

Dokle god postoje šanse za LŠ, a postoje, treba pokušati šta god je u njihovoj moći da se nekako dokopaju tih pozicija. Ni smjena Gatusa nije nikakav garant da će ekipa dobiti naredne utakmice, ali bi bar postojala neka nada i šansa... sa Gatusom ni toga nema, ni 1% mogućnosti.
I ne samo da nema šanse za LŠ nego postoji ogromna mogućnost da ne izbori nijedno evropsko takmičenje, što bi bila još veća bruka.

FORZA MILAN !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 apr 2019, 10:44

Ipak će ga ostaviti. :facepalm:
Boli njih qurac što će sve uništiti, a bilo je priča da su mogli staviti trenera iz Primavere koji bi radio uz pomoć Leonarda i Maldinija, što je potencijalno moglo razbuditi ekipu i dati nadu da možemo do top 4. Sad se i ta mala nada izgubila.

To je bilo to. Da bog da sve četiri izgubio i da bog da ni LE ne izborili.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 29 apr 2019, 11:58

Sta reci, koju posluku porati....

Torino je zasluzeno dobio, ekipa koja jako tesko dolazi do sansi je jucer djelovala poprilicno leprsava protiv nas, dakle ne stima nam cak ni defanziva. Cudno je da Piatek koji je golgeter lige ne pocinje utakmicu, ali svakako svejedno kad covjek u napadu nema lopti.

Bakayoko je imao 2 sanse i to je sve bilo od nas, prvi gol poklon penal, pred penal cijeli pab vice stani Gigio - ne mici, jer krkan Bellotii redovno puca po sred gola punim. Zamalo nas taj Gigio nije kostao ranije kad je natjerao Paquetu na prekrsaj i zuti, Reina je stabilniji, iskusniji i bolji golman od malog. Tacno, njegovo tek dolazi a ovome prolazi, ali Milan sebi nemoze priustiti takav luksuz. Zrtvovati malog za FFP i kreativnog veznjaka, vec sam ranije pisao - neka sa sobom vodi burazera, Strinica, Laxalta, Musaku kiksera, Bertolaccija, Montoliva, Maurija, Borinija te Kessie/Bakayoka - nema mjesta za obojicu.

Preostale utakmice se moraju dobiti za bilo koju sansu za LP, i to sve 4 - a Roma mora kiksat protiv nekoga, recimo Juvea :kafa:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.