FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 29 apr 2019, 09:56

Malo sam citao temu komsija na onom portalu, vezano za nasu tekmu, zalosno je ono sto oni pisu da isto misli i odredjen broj nasih navijaca da se mi kao provlacimo, da imamo srece itd. A niko da spomene da smo Zrinjskom bjezali cak 11 bodova, pa je ta razlika pala na 4 boda, pa se moze onda reci da je Zrinjski imao srece da se ta bodovna razlika istopi. Ali jok samo na Sarajevo hajka sto od protivnickih navijaca sto i od nasih navijaca/simpatizera, kazu j.ebo ovo. Rekao bi covjek da mi svake godine suvereno osvajamo prvenstvo nekoliko kola prije kraja pa nam sad ovo ne odgovara.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 29 apr 2019, 09:58

bordobijeli je napisao/la:Sve sto je dosad bilo zaboravlja se krece 15 dana odluke
4 u prvenstvu i 2 kupu. Prvo Čelik kuci jednostavno moramo dobiti, finale kupa prva utakmica bit ce tvrdo bitno ne primiti gol, onda kolo odluke u ligi mi kod Citya a zrinjski u Zenici ocekujem da ostanemo na razlici 3-4 boda poslje ovih utakmica, uzvrat kupa mnogo tesko al ocekujem trofej i onda protiv zvjezda 09 proslava duple krune. Podrska podrska i podrska kad zavrsi sve ovo onda analize, price treba li ostati i sta i kako dalje, ako volimo ovaj klub skupimo glave i podrzimo tim i sefa do kraja sezone. Vamos FKS
Tako je :salut:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 apr 2019, 10:06

On ako ostane poslije osvajanja(pog.duple) I dozvoli da ga otjeraju kao sto su ga iz slobode, srozace sliku medju navijacima totalno, otici na vrhuncu gdje ce ostati ljudima urezana slika sa proslave I podizanje pehara I to vezati za njegovo ime I prva dupla vezati za njega, imat ce taj status legende o kojem je ovde bilo govora....sto je odlika velikih npr mourinho s interom, rijkaard, pep, itd. Uzmes sve to je plafon, idemo dalje...novi izazov...

A ako nakon osvajanja ostane ocekivanja ce mu biti visa nego za bilo koga, I sjetice se ljudi svih gluposti koje je radio tokom sezone, takodje mislim da on vise nema neke dobre odnose s ekipom, ispuhalo je to, mozda jos kod Lazica nije on ga respektuje dosta zbog zvezde itd. Da ne spominjem da ce vjerovatno ostaviti ovih par ubleha u ekipi zbog kojih ce nas bilo ko u evropi derati kao mladost neki dan u prvih 20min...takodje od njega ko ocekuje da ubaci u sljedecoj sezoni jos kojeg mladog igraca u prvih 11 je zaludjen, a sa brojem Akademaca u prvom timu to je neminovno da uprava zeli da se desi...nema on zivaca za to niti zelje stoga daj sta drugo...

Treba nam neki profa, cvikeras, da razvija ove mlade igrace, I zajedno sa starijim igracima prenosi to znanje na njih, da ih brusi, da takticki zna postavit stvari da ne bude brukanja...da rotira, koristi izmjene, da vodi tekmu, ne da prati protivnika...imat ce finu siroku ekipu od 10tak akademaca, I kostur dobar seniora(ako ih ne ode vise od 3) tako da ce moci sastaviti jednu dobru svjezu ekipu I poletnu sa mladima I sa iskustvom seniora...

I mislim da bi sljedeca sezona mogla biti gledanija bas zbog te djece a ima nekih naznaka da bi I uprava to ispratila cijenama sezonskih I karata...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 29 apr 2019, 10:29

Tako si pricao i za ovu sezone. Ako ostane bit ce otjeran do sept itd. a mi igramo nikad ljepse, atraktivnije, efikasnije. Tjeranje radi tjeranja nas je prosli put vrtilo u krug 3-4 godine, na nama vodece ekipe napucavli gol razliku, nismo nadigrali nikad nikog. Nije to igrica pa ako se sjebe sezona ide restart, ponovo sve se vrati. Husref ima podrsku navijaca iako ona ne treba da bude bitna na kraju jer navijaci ne vode klub, kosto nije bila bitna protiv goska kad je 20ak ljudi skandiralo odlazi itd.

Kazem, da je neki cvikeras, stranac uradio sto je uradio Musemic ove sezone denci bi svrsavo ovda i hvalio ga na sva moguce zvona, trazi da se stadion zove po njemu itd. ali posto je NAS Husref nabij ga na **** daj nekog Jarnija da se uci na nama.
Prvi na tabeli, finale kupa, dali najvise, najmanje primili, dali najvise minuta mladim igracima, sve to HUSREF MUSEMIC.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 apr 2019, 11:04

Netacno.
Rekao sam dat mu priliku da zavrsi sezonu da vidimo moze li uzet
Polusezonu smo igrali lijepo I efikasno, trenutno ne bas...
Nije ovo tjeranje radi tjeranja, trener ce uzeti sve sto ima uzeti, to je to, sta moze sljedece? Isto ili gore? Veca sansa ovo drugo...uz jednu bitnu cinjenicu ovaj trener I dugorocna vizija sa Akademcima u ekipi ne idu zajedno, to je sve...
A I optimalan potez s njegove strane licno svi bi ga spominjali u pozitivnom kontestu, a ne kao Tuzlaci ili mi kad spomenes Saida...

Niposto da se iko uci na nama ikad vise, samo neko ko ima nesto na cv-u dolazi u obzir, vjerujem da ce Emir I Uprava naci pravog...

Mogu nazvati I ulicu, kamp, stadion po Husrefu ali samo ako uzme duplu I ode...

Nova vremena, malo modernizacije uz novog vlasnika, novi kapital, novu infrastrukturu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 apr 2019, 11:08

Denchi je napisao/la:On ako ostane poslije osvajanja(pog.duple) I dozvoli da ga otjeraju kao sto su ga iz slobode, srozace sliku medju navijacima totalno, otici na vrhuncu gdje ce ostati ljudima urezana slika sa proslave I podizanje pehara I to vezati za njegovo ime I prva dupla vezati za njega, imat ce taj status legende o kojem je ovde bilo govora....sto je odlika velikih npr mourinho s interom, rijkaard, pep, itd. Uzmes sve to je plafon, idemo dalje...novi izazov...

A ako nakon osvajanja ostane ocekivanja ce mu biti visa nego za bilo koga, I sjetice se ljudi svih gluposti koje je radio tokom sezone, takodje mislim da on vise nema neke dobre odnose s ekipom, ispuhalo je to, mozda jos kod Lazica nije on ga respektuje dosta zbog zvezde itd. Da ne spominjem da ce vjerovatno ostaviti ovih par ubleha u ekipi zbog kojih ce nas bilo ko u evropi derati kao mladost neki dan u prvih 20min...takodje od njega ko ocekuje da ubaci u sljedecoj sezoni jos kojeg mladog igraca u prvih 11 je zaludjen, a sa brojem Akademaca u prvom timu to je neminovno da uprava zeli da se desi...nema on zivaca za to niti zelje stoga daj sta drugo...

Treba nam neki profa, cvikeras, da razvija ove mlade igrace, I zajedno sa starijim igracima prenosi to znanje na njih, da ih brusi, da takticki zna postavit stvari da ne bude brukanja...da rotira, koristi izmjene, da vodi tekmu, ne da prati protivnika...imat ce finu siroku ekipu od 10tak akademaca, I kostur dobar seniora(ako ih ne ode vise od 3) tako da ce moci sastaviti jednu dobru svjezu ekipu I poletnu sa mladima I sa iskustvom seniora...

I mislim da bi sljedeca sezona mogla biti gledanija bas zbog te djece a ima nekih naznaka da bi I uprava to ispratila cijenama sezonskih I karata...
Potpisujem!
FKS treba preći na viši nivo. Mislim da sa Husrefom to nije moguće, nažalost. Obavezno mu dati neko mjesto, tehničkog direktora, rad sa mladima i sl. Isto tako, zahvaliti se Velkoskom, Hebiboviću, Bekiću. Forsirati mlade maximalno. Sigurno pretjerujem, ali možda pokušati dovesti Christopha Dauma. Dugo nema angažmana i predstaviti mu FKS kao izazov. To su samo moja sanjarenja, ali bi, marketinški, bilo fantastično. Jedno poznato ime vuče drugo i tako dalje. A iMusemiću, da ne pominjem igračima, imponovalo bi da jedno takvo trenersko ime zasjedne na kormilo. Dino Zoff, također.
Ali, jedno je ono što bih ja želio, a drugo su realne mogućnosti. Živim za dan kada ćemo to biti u stanju.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 29 apr 2019, 11:26

Nidje veze, znaci ti si za to da svaki put mjenjamo trenera kad upadnemo u krizu, a krize su sastavni dio kolektivnog pa i pojedinacnog sporta.
Sta ne valja sa akademcima? Pidro nije igrao zbog povrede i sigurno bi igrao prije Bekica kosto je i igrao, saban se isto povrijedio i ispao iz rotacije do tada igrao redovno u prvenstvu i u kupu do povreede.
Tako da fakat ne znam o cemu pricas sto se tice akademaca, jedino po meni resic bi trebao dobiti vecu minutazu, mustafic je ispao ali to je do njega a i svakako ne moze igrati pored crepulje, kapica, stanojevica ranije adukora, kurdic je tu 5 izbor na stoperu. Evo konkretno reci sta se moglo vise nemoj supljirati. Opet tvrdim da je neki ciko sa cvikama stranac napravio ovo sto je Musemic ti bi ga ovdje glorifikovao isto kosto kodru glorifikuje jer je zamjenio strane u jednoj utakmici, kao potez maga, van vremenski itd. Malo ti je to papanski.
Ali eto, u maju cemo detaljnije pricati oko ovoga.

Cak i u kupu protiv sloge priliku dobili; Djokanovic, Salcin, Hasanovic.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 29 apr 2019, 11:31

Denchi je napisao/la:Netacno.
Nije ovo tjeranje radi tjeranja, trener ce uzeti sve sto ima uzeti, to je to, sta moze sljedece? Isto ili gore? Veca sansa ovo drugo...uz jednu bitnu cinjenicu ovaj trener I dugorocna vizija sa Akademcima u ekipi ne idu zajedno, to je sve...
A I optimalan potez s njegove strane licno svi bi ga spominjali u pozitivnom kontestu, a ne kao Tuzlaci ili mi kad spomenes Saida...

Niposto da se iko uci na nama ikad vise, samo neko ko ima nesto na cv-u dolazi u obzir, vjerujem da ce Emir I Uprava naci pravog...

Nova vremena, malo modernizacije uz novog vlasnika, novi kapital, novu infrastrukturu...
Kakava ulica i bakraci Hase rahmetli je najveca legenda kluba pa nema ulice , Jedino ako ovi sa ciganske mahale pristanu da im se ulica zove po treneru :crazy:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 apr 2019, 11:38

robertkosar je napisao/la:

Kakava ulica i bakraci Hase rahmetli je najveca legenda kluba pa nema ulice , Jedino ako ovi sa ciganske mahale pristanu da im se ulica zove po treneru :crazy:
Kako Hase nema ulicu??!! Pa ona ulica što se spušta od škole za djecu sa govornim i slušnim smetnjama u ulicu koja vodi pored stadiona do Pionirske doline, zove se Asima Ferhatovića.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 29 apr 2019, 11:38

Ima Hase ulicu.
ISTINA ZA VEDRANA!

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 29 apr 2019, 11:39

Hase rahmetli ima ulicu u naselju Breka...

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 apr 2019, 11:41

Amca007 je napisao/la:Ja bi Husa ostavio vjecno. Nama ovakvim kakvi smo samo trener koji ebe mater svima moze pomoci. Ako dodje kakav mlakonja gotovi smo. Husa za predsjednika!!
Sa ovim ne očekuj nikakav iskorak FKS.

Ako nam je to, da se yebu majke, budućnost, onda nam je crna budućnost...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 29 apr 2019, 11:43

Kovacevic 2790'
Mujakic 2793
Pidro 1893
Šabanović 860
Kurdić 447
Resić 407
Mustafić 696
Salcin 39
Djokanovic 90
Hasanović 25
= 10040 minuta mladima u sezoni koja moze biti najuspjesnija ikad, stvarno ne vidim sta se moglo vise na konto mladih uciniti. Po meni je ovo fantasticno i ovim smjerom klub treba da ide i dalje u buducnosti.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!

Smjecanindzemo
Kontakt:

Post Postao/la Smjecanindzemo » 29 apr 2019, 11:55

revolt je napisao/la:Smijeniti trenera koji donese prvu duplu krunu (ako bude aBd) ili dugo cekanu titulu prvaka, je samoubistvo u najavi. Pogotovo trenera koji je ljubimac 95% navijaca i javnosti. Ovim potezom bi sebi stavili takav kamen oko vrata a i narednom treneru kojem bi bilo 3 puta teze i cija svaka greska bi se preuvelicavala(najgore za klub). Zato ne vjerujem da ukoliko, a aBd hocemo, uzmemo titulu, a pogotovo duplu, da ce iko dirati Husrefa.
Btw statistika je neumoljivo na Husrefovoj strani. U svakom aspektu. Od bodova i gol razlike do broja minuta omladinaca u igri.
Nemojte zaboraviti da smo pred pocetak sezone doveli 3 igraca Tatara, Handzica i Sisica. Sva 3 popljuvana. Najavljivana borba za Evropu o tituli niko nije ni sanjao a kamo li duploj kruni. Ali valjda je to nas balkanski mentalitet, malo macku teleca glava, strpljenja ni na mapi, popljuj ono sto si jucer bio kao da se nikad nije desilo. Samo neizbjezan scenario toga je sunovrat. Vec viđeno kod nas.
Kada neko kaze da mi koji ga branimo, volimo Husrefa vise nego Sarajevo, ja kazem vi volite svoje interese ili makar svoje ego tripove da ste fudbalski znalci vise nego Sarajevo. AKO HUS NE OSVONI TITULU, neka ide. I treba. Međutim mi smo jedini na dunjaluku koji bi tjerali trenera u sezoni poput ove, pod laznim nekim strucnim analizama o njegovom "neznanju". OK ima gresaka, ljudi prigovaraju Gvardioli, ali dosadasnji rezultati daju za pravo da ga se ne dira te da mu se ukaze maksimalno povjerenje.

Iskreno se nadam da ce Hadžija uspostaviti mir koji se "organizovano" pokušava narušiti od strane interesnih grupa, tzv. "prijatelja kluba", te da neće praviti greške prethodnika i kretanja u avanture sa kojekakvim trenerima. Zrinjski je pokušao sa Antom Mišom koji je više mego poznato i dokazano trenersko ime na ovim prostoroma pa su ga otpustili cim prije pa brze bolje opet vracaj Baku da vadi iz govana.

Dajte da se ujedinimo do kraja. Ovo bi mogla biti historijsks sezona i lansirna rampa za dugorocnu dominaciju. Bez licnih animoziteta da smo uz igrace i trenera pa aBd da se radujemo svi skupa za manje od mjesec dana kao nikad do sada.

Nista, samo da procitate jos jednom sta je lik napisao. Bravo pasa :salut:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2019, 11:59

Kamuflazn je napisao/la:Kovacevic 2790'
Mujakic 2793
Pidro 1893
Šabanović 860
Kurdić 447
Resić 407
Mustafić 696
Salcin 39
Djokanovic 90
Hasanović 25
= 10040 minuta mladima u sezoni koja moze biti najuspjesnija ikad, stvarno ne vidim sta se moglo vise na konto mladih uciniti. Po meni je ovo fantasticno i ovim smjerom klub treba da ide i dalje u buducnosti.
Ti misliš da je trener zaslužan za ovo ili?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 29 apr 2019, 12:00

Joooooooooj - nema ulice.
Šta napisa živ i zdrav bio.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2019, 12:03

Fakat, kako ne znaš da Hase ima svoju ulicu? :problem:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 29 apr 2019, 12:03

MortemHz je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Kovacevic 2790'
Mujakic 2793
Pidro 1893
Šabanović 860
Kurdić 447
Resić 407
Mustafić 696
Salcin 39
Djokanovic 90
Hasanović 25
Ti misliš da je trener zaslužan za ovo ili?

Nego ko je zasluzan?
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 29 apr 2019, 12:09

To da li ce Husref ostati nakon ove sezone zavisi od rezultat koji ce ostvariti, ali prije svega vizije i plana novog vlasnika odnosno rukovodstva kluba.
Ako nece biti nekih vecih ulaganja u ekipu i ako nije plan jacanje kluba ne vidim smisao u dovodenju nekog vrhunskog trenera, a nece takvog ni traziti u tom slucaju. I ako bude tako ne znam zaista da neko iz lige moze puno bolje raditi od Husrefa jer svi ovi nasi premijerligaski treneri su u pet deka.
Jedino ako vlasnik bubne neku vecu lovu za pojacanja, da pravimo dominaciju u domacoj ligi i iskorak u Evropi onda tesko da ce Husref moci pratiti te ambicije.
Ja bi volio ovaj drugi scenario,mada dabogda da bude od toga ista.
Husrefu licno zelim da osvoji duplu i ako je pametan da se sam povuce i ako bi mu ovi nudili novi ugovor, da ode kao gospodin i trenerska legenda i kao takav da bude upamcen.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 apr 2019, 12:10

Da onaj debil nije srednjak pokazao, Kovacevic nebi stao na gol. Hvala Bogu pa se to desilo..

Cinjenica je da mi od pocetka proljetnog dijela ne igramo onako kako smo igrali na Jesen. Lose i bezidejno.
Nadam se da cemo duplu uzeti, to nam kao klub jako treba.

Svi ostali su prolazni, pa i Husref, jedino FKS ostaje.
Vezao sam se za Sarajevo ne za trenera ili igrace. Oni dodju i prodju.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.