FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

haris004
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la haris004 » 29 apr 2019, 12:12

Ko nam garantuje da ce sljedeci trener bit bolji. Toliko lutanja sa trenerima, izgubljenih sezona nakon 10ak kola, dosta kvazi-stručnjaka i mi bi smijenili trenera koji ce abd uzeti duplu. Smiješno i žalosno

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 29 apr 2019, 12:23

Ne treba upisivati bodove prije vremena, nama niko ne garantuje da cemo tek tako pobjediti u petak. Zato molim momke da daju sve od sebe da pobjedimo. Jer sami o sebi zavisimo.

Isto tako mislim da ni svinjski nece tek tako uzeti bjeljince, jer im se i vracaju pojedini igraci.

Titula je primarna, a kup je šlag na tortu, iskreno mislim da s kombinovanim sastavom u srijedu mozemo uzeti 1:0.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 apr 2019, 12:28

haris004 je napisao/la:Ko nam garantuje da ce sljedeci trener bit bolji. Toliko lutanja sa trenerima, izgubljenih sezona nakon 10ak kola, dosta kvazi-stručnjaka i mi bi smijenili trenera koji ce abd uzeti duplu. Smiješno i žalosno
Bolji za akademce moze biti svaki koji ima nesto na cv-u vezano za rad sa juniorima, mladim igracima, itd.
To mu je glavni adut

Cisto sumnjam da cemo opet traziti nekog da ponovi duplu ili sl.

Ocekivanja za sljedecu sezonu trebaju biti afirmacija akademaca, sto vise,i plasman u evropu, eventualno ako ne prodamo previse igraca I budemo imali solidan start staviti 1 trofej kao cilj...kup sa Akademcima uzeti bi bilo jako dobro a da na kraju sljedece imamo recimo pola prvih 11 akademaca I dobrom minutazom za ostale...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 apr 2019, 12:31

Zip je napisao/la:Da onaj debil nije srednjak pokazao, Kovacevic nebi stao na gol. Hvala Bogu pa se to desilo..

Cinjenica je da mi od pocetka proljetnog dijela ne igramo onako kako smo igrali na Jesen. Lose i bezidejno.
Nadam se da cemo duplu uzeti, to nam kao klub jako treba.

Svi ostali su prolazni, pa i Husref, jedino FKS ostaje.
Vezao sam se za Sarajevo ne za trenera ili igrace. Oni dodju i prodju.
E, vidis i to sto ne igramo kao jesenas je do trenera i to da sada pricamo kako su Sabanovic i Pidro povrijedjeni,a igraju za U-21 repku je do trenera,da se igra dugim loptama je isto do trenera,da se ne mijenja taktika nikada takodjer je do trenera,da se izmjene vrse u 8 minuta prije kraja je do trenera ...

Ma ne mogu sve da nabrajam i necu da komentarisem dok se ne zavrsi,ali me živo interesuje,ako (Ne daj Bože),ne uzmemu ni kup ni prvenstvo,sta ce se desiti sa ovim bas idolopoklonicima lika i djela Musemica...

Pravimo se kao sve je ok,a strahujemo od svake tekme...

Nije tacno da je ekipa van forme,Jeleskovic je to fizicki spremi fantasticno,sto se vidi i iz broja povreda u odnosu na druge klubove,ali je tacno da ne igramo pas igru kojom smo dominirali jesenas i da li je ikome ovdje jasno zbog cega je tako...

Mi moramo shvatiti da smo od ekipe koja je bila strah i trepet dosli do tima koji zavisi hoce li neka druga ekipa zaigrati maksimalno protiv Zrinjskog i preznojavamo se na svakoj tekmi odigranoj na Hasetu...

Izgubimo od jedne Slobode,ok nije problem zijaniti,ali samo pogledajte igru,pogledajte igrace kojim titula visi o koncu ,nakon primljenog gola u 90 minuti se smiju ne pokazuju cak ni razocarenje...I to je do trenera...

Nemojte gledati na pobjedu protiv kona,jer je to poseban motiv za svakog od njih,ali takticki je Željo cak i bolje stajao na terenu...Na žalost i to je do trenera...

Možemo mi mazati oci,ali ja vas pitam,kakva je buducnost sa trenerom koji nije fleksibilan ,koji nema plan B,da pokusa da se nesto promjeni kada nije sve u redu?

Kakva je buducnost akademaca,kada ce uvijek jedan Bekic,Halilovic,Velkoski imati prioritet bez obzira i na formu i trenutni ucinak...

Da li se zapitate kakvo raspoloženje vlada medju tim talentima koji nikako da docekaju svoju sansu...?

I umjesto da se broj akademaca poveca u prvoj postavi on ce se rapidno smanjiti,odlaskom Mujakica...

Lako je govoriti niko nije lud da mijenja trenera sada...

Pa to niko i ne govori,ali svi mi govorimo da je ovakvo stanje u ekipi izuzetno nestabilno i ta homogenost se izgubila u dosta stvari za koje je ipak nadležan Musemic...

Ne bih vise nastavljao,ali daj smanjite to velicanje nekog koje imao najbolju ekipu u PL,a pitanje je da li cemo se sastati kod Vjecne vatre... :silent:
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 29 apr 2019, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 apr 2019, 12:34

Nikad mi nece biti jasni ljudi, koji bi nesto mijenjali, samo da bi zamjenili. Prosto nevjerovatno, a da pri tome niti jednu soluciju ne predloze.

Ja bih sutra Mourinha za trenera, bi matere mi mile, a moze i Wenger iz penzije.

Koliko vas je spremno snositi odgovornost, ukoliko neki kojeg smatrate boljim usere sve sto smo sa Husrefom postigli, ili cemo postici?

Ili ovi iz uprave?
Nesto kad funkcionise se NE MIJENJA!

A za nesto vise su potrebni bolji fudbaleri, jer i ptticama na grani je jasno da sa ovim igracima ne mozemo nista u Evropi postici.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 apr 2019, 12:41

emir79 je napisao/la:Nikad mi nece biti jasni ljudi, koji bi nesto mijenjali, samo da bi zamjenili. Prosto nevjerovatno, a da pri tome niti jednu soluciju ne predloze.

Ja bih sutra Mourinha za trenera, bi matere mi mile, a moze i Wenger iz penzije.

Koliko vas je spremno snositi odgovornost, ukoliko neki kojeg smatrate boljim usere sve sto smo sa Husrefom postigli, ili cemo postici?

Ili ovi iz uprave?
Nesto kad funkcionise se NE MIJENJA!

A za nesto vise su potrebni bolji fudbaleri, jer i ptticama na grani je jasno da sa ovim igracima ne mozemo nista u Evropi postici.
A ko to ima bolji tim u PL BiH od nas...?
Zasto sada uporedjujemo LŠ sa Pl BiH,govorimo o trenutnoj situaciji,kada nam o koncu visi i titula i Kup...
Ko govori o tome da se sada mijenja nesto,mora se izdurati,ali vise ne pretjerujte sa Hiusom kao da je Gurdiola,zatvorite malo tastature i sacekajte da vidimo hocemo li se iskobeljati iz ovog mulja...
Nama i ulaganja u klub zavise od ove sezone,a doveli smo je do toga da nas lipsana Sloboda hladno uzme i da se molimo dragom Allahu dj. da Mladost odigra muski...

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 29 apr 2019, 12:41

Kamuflazn je napisao/la:Kovacevic 2790'
Mujakic 2793
Pidro 1893
Šabanović 860
Kurdić 447
Resić 407
Mustafić 696
Salcin 39
Djokanovic 90
Hasanović 25
= 10040 minuta mladima u sezoni koja moze biti najuspjesnija ikad, stvarno ne vidim sta se moglo vise na konto mladih uciniti. Po meni je ovo fantasticno i ovim smjerom klub treba da ide i dalje u buducnosti.
Gdje ces ovo napisati, znas da Husref ne daje priliku djeci...
I dosta je da napises jednom ovo, ovdje samo treba ponavljati kako djeca ne igraju, kako smo prvi jer Zrinjski kiksa, kako je Husref neznalica, kako imamo srece utd
**** sve činjenice i dokaze, to nije bitno....
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 apr 2019, 12:50

YNWA je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Kovacevic 2790'
Mujakic 2793
Pidro 1893
Šabanović 860
Kurdić 447
Resić 407
Mustafić 696
Salcin 39
Djokanovic 90
Hasanović 25
= 10040 minuta mladima u sezoni koja moze biti najuspjesnija ikad, stvarno ne vidim sta se moglo vise na konto mladih uciniti. Po meni je ovo fantasticno i ovim smjerom klub treba da ide i dalje u buducnosti.
Gdje ces ovo napisati, znas da Husref ne daje priliku djeci...
I dosta je da napises jednom ovo, ovdje samo treba ponavljati kako djeca ne igraju, kako smo prvi jer Zrinjski kiksa, kako je Husref neznalica, kako imamo srece utd
**** sve činjenice i dokaze, to nije bitno....
Svi mi ovdje odlicno znamo kako su ta djeca pocela da igraju...Možemo mi pisati bajke o Husu,ali navedi mi i jednu važnu tekmu da je recimo Resic usao,a da rezultat nije bio dva ili tri razlike...Navedimi tekmu u kojoj je Djokanovic poceo kao starter...
Ma...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 apr 2019, 12:51

Kaze sta ako ne osvojimo???
Osvajamo titulu!!!
Vi razapinjete trenere uvijek bio prvi ili peti mozda malo vise kad je prvi a još i finalist kupa.
Sramota Husrefe sta radis taldjijo Jahica si jedinstvu uvalio, najvise bodova, golova, pobjeda, prvi i finalisti kupa sramotna vise sta radis.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 29 apr 2019, 12:51

Vanja8 je napisao/la:
Zip je napisao/la:Da onaj debil nije srednjak pokazao, Kovacevic nebi stao na gol. Hvala Bogu pa se to desilo..

Cinjenica je da mi od pocetka proljetnog dijela ne igramo onako kako smo igrali na Jesen. Lose i bezidejno.

E, vidis i to sto ne igramo kao jesenas je do trenera i to da sada pricamo kako su Sabanovic i Pidro povrijedjeni,a igraju za U-21 repku je do trenera,da se igra dugim loptama je isto do trenera,da se ne mijenja taktika nikada takodjer je do trenera,da se izmjene vrse u 8 minuta prije kraja je do trenera ...

Ma ne mogu sve da nabrajam i necu da komentarisem dok se ne zavrsi,ali me živo interesuje,ako (Ne daj Bože),ne uzmemu ni kup ni prvenstvo,sta ce se desiti sa ovim bas idolopoklonicima lika i djela Musemica...

Nije tacno da je ekipa van forme,Jeleskovic je to fizicki spremi fantasticno,sto se vidi i iz broja povreda u odnosu na druge klubove,ali je tacno da ne igramo pas igru kojom smo dominirali jesenas i da li je ikome ovdje jasno zbog cega je
Mi moramo shvatiti da smo od ekipe koja je bila strah i trepet dosli do tima koji zavisi hoce li neka druga ekipa zaigrati maksimalno protiv Zrinjskog i preznojavamo se na svakoj tekmi odigranoj na Hasetu...

Izgubimo od jedne Slobode,ok nije problem zijaniti,ali samo pogledajte igru,pogledajte igrace kojim titula visi o koncu ,nakon primljenog gola u 90 minuti se smiju ne pokazuju cak ni razocarenje...I to je do trenera...

Nemojte gledati na pobjedu protiv kona,jer je to poseban motiv za svakog od njih,ali takticki je Željo cak i bolje stajao na terenu...Na žalost i to je do trenera...

Možemo mi mazati oci,ali ja vas pitam,kakva je buducnost sa trenerom koji nije fleksibilan ,koji nema plan B,da pokusa da se nesto promjeni kada nije sve u redu?

Kakva je buducnost akademaca,kada ce uvijek jedan Bekic,Halilovic,Velkoski imati prioritet bez obzira i na formu i trenutni ucinak...

Da li se zapitate kakvo raspoloženje vlada medju tim talentima koji nikako da docekaju svoju sansu...?

I umjesto da se broj akademaca poveca u prvoj postavi on ce se rapidno smanjiti,odlaskom Mujakica...

Pa to niko i ne govori,ali svi mi govorimo da je ovakvo stanje u ekipi izuzetno nestabilno i ta homogenost se izgubila u dosta stvari za koje je ipak nadležan Musemic...

Ne bih vise nastavljao,ali daj smanjite to velicanje nekog koje imao najbolju ekipu u PL,a pitanje je da li cemo se sastati kod Vjecne vatre... :silent:
Potpisujem :thumbup: :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 apr 2019, 12:54

bordobijeli je napisao/la:Kaze sta ako ne osvojimo???
Osvajamo titulu!!!
Vi razapinjete trenere uvijek bio prvi ili peti mozda malo vise kad je prvi a još i finalist kupa.
Sramota Husrefe sta radis taldjijo Jahica si jedinstvu uvalio, najvise bodova, golova, pobjeda, prvi i finalisti kupa sramotna vise sta radis.
Sa ovom ekipom u odnosu na druge timove bi mogao bilo ko biti prvi...Za petama nam je Zrinjski ,a napustili su ga najbolji fudbaleri...
I ti si kao siguran da osvajamo,jasno mi je da iz tebe govori i nada i želja kao i iz svih nas,ali jesi li bas siguran ili trcis da vidis kakav je rezultat na Mladost-Zrinjski...?

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 29 apr 2019, 13:09

@Vanja :clap: :bow: :salut:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 29 apr 2019, 13:10

:kafa: :kafa: Meni drago sto ce gosk ispast
:kafa: :kafa:
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 apr 2019, 13:15

skoroalen je napisao/la:@Vanja :clap: :bow: :salut:
Ma treba istinu reci...Te Hus ovo ,te Hus ono...
Nisam komentarisao do sada,ali kad se pretjera onda neke stvari vise ne možes presutjeti i sto je najgore i ovi koji ga kuju u zvijezde ,Boga mi ko da je on stvorio nasu svetinju,vide da tu nema buducnosti i napretka i opet pisu isto...Ma preko glave mi je vise sablonskih postova...
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 29 apr 2019, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 29 apr 2019, 13:18

Vanja8 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Kaze sta ako ne osvojimo???
Osvajamo titulu!!!
Sa ovom ekipom u odnosu na druge timove bi mogao bilo ko biti prvi...Za petama nam je Zrinjski ,a napustili su ga najbolji fudbaleri...
I ti si kao siguran da osvajamo,jasno mi je da iz tebe govori i nada i želja kao i iz svih nas,ali jesi li bas siguran ili trcis da vidis kakav je rezultat na Mladost-Zrinjski...?
Ma pitanje je da li bi svako sa ovom ekipom bio prvi,nismo mi bas igracki toliko jaki kao sto mislimo. Nasa najveca snaga je bila to zajednistvo i ta hemija unutar tima. Treba posten biti pa priznati da mnogi od nas nisu vjerovali u neki veliki domet ove ekipe na pocetku sezone, cak je klupska primarna ambicija bila Evropa, a ako se uzme neki trofej. Kad je Tatar potpisivao svi smo u glas govorili ko je ovaj, taraba, ovakav, onakav, igrao u drugoj ligi Hrvatske, a sada ga glorifikujemo kao mega zvijezdu.
Zasto ekipa sada losije igra?
Mislim zbog pritiska rezultata. U prvom dijelu sezone nisu imali cilj titulu, igralo se opustenije, ljepse upravo zato. I u toj atmosferi mladi igraci su lakse dobili vise prostora, a upravi je svakako cilj bio da se sto vise mladih igraca afirmise radi njihove prodaje i punjenja klubske kase,pa je Husref imao i s te strane obavezu da ih sto vise uvede u ekipu, ne vjerujem da bi svi ovi momci dobili sansu da se samo Husref pitao. Ali eto poklopilo se sve i rezultat i afirmacija mladih igraca.
U drugom dijelu sezone, nakon +5 pojavila se realna mogucnost da uzmemo titulu i tu nastaje frtutma, Husref je tu pogrijesio jer sa zeljom da 'igra na sigurno' on je sam sebi skocio u stomak, forsiranje jednih te istih, izuzev Mujakica i Kovacevica vise niko nije bio standardan od akademaca, izgubili smo kvalitet igre koji smo imali. I umjesto da ta razlika bude veca, mi strepimo do zadnjeg kola i samo zahvaljujuci tome da je i nas jedini konkurent oslabljen i ne moze da iskoristi nase nevjerovatne kiksove opstajemo na toj prvoj poziciji.
I upravo u ovom drugom dijelu sezone Husref je pokazao odredene svoje nedostatke kao trenera i mislim da se dobro treba preispitati njegov daljnji angazman ,trebao je samo nastaviti onako kako je radio u prvim dijelu sezone. Nadam se samo da cemo sezonu ipak privesti kraju sa titulom, a mozda i duplom.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 29 apr 2019, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 29 apr 2019, 13:19

Hus je dobar dok se plan A ne procita, plan B su ulasci Handzica i Kapica s klupe, u 75+ minutama, pa onda kova nabija prema njihovom 16... To meni nikad nece bit jasno, tri tekme, 9 izmjena ti izvrsis 5 a trebaju ti svjezi igraci... Ne pljujem, samo konstatujem
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 29 apr 2019, 13:22

Igrano u petak zbog moje tv...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2019, 13:24

Vanja je kralj
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 apr 2019, 13:25

Vanja8 je napisao/la:

Nije tacno da je ekipa van forme,Jeleskovic je to fizicki spremi fantasticno,sto se vidi i iz broja povreda u odnosu na druge klubove,ali je tacno da ne igramo pas igru kojom smo dominirali jesenas i da li je ikome ovdje jasno zbog cega je tako...

Al on se bori za duplu :kafa:

Slazem se za ovo sto si napisao :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2019, 13:25

Radi se o susretu Sarajeva i Čelika (MOJA TV) koji je bio planiran za subotu, no ipak će biti odigran u petak sa početkom u 19:30 sati. Razlog je TV prijenos s obzirom da će u ovom kolu čak četiri sureta biti u direktnom TV prijenosu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], Hajdeee, hansbosna, napoleon72, Velaxsa i 71 gost.