FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

old school
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la old school » 30 okt 2010, 17:34

Hamo je napisao/la:Ja jesam musliman pa ni ja ne vidim razloga da to pjevam.To mi ga dođe na isto kao da sada ja usred klanjanja u recimo 2. safu krenem da navijam Naprijed Željo četo plava,momci zamijenili ste Božju kuću i stadion.Što se tiče tih rezultata u gostima to je sasvim normalno,čak smo i dobri.Ipak u onom dugogodišnjem sivilu ne znam jesmo li izvojevali 3 pobjede u gostima.
nemoj hamicu puno ti razmisljati nije to za tebe :D znac ostaje da se pjeva kako ja pjevam :D
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

smaram
Kontakt:

Post Postao/la smaram » 30 okt 2010, 17:35

drago mi je što smo se dotakli ove teme oko ovog "jug je naša sveta strana, po islamu odabrana", i jako mi je drago što se ovaj dio nije pjevao na derbiju i što je izbačen totalno. Jednostavno to nije u stilu nas TM87, niti u stilu jedne institucije kakva je FK ŽELJEZNIČAR. Uvijek nas je krasila ta multietničnost i zašto bi zbog jedne crne rupe koja se desila 92.-95. to prestalo biti tako. Uostalom, raja s kojom idem na tekme, od nas 10-tak 2-ica su hrvati i uvijek mi je bilo ofirno kad se pjevala ova fraza, s jedne strane što je ne podržavam, a s druge strane upravo zbog ova 2 druga.
Ima nas svakakvih, učinimo da različitosti budu bogatstvo, a ove ostale manje grupice i njihovi dragi klubići nek rade šta žele. ;)
VOLIM MAJKO GRBAVICO TEBE I SVOG ŽELJU VIŠE NEGO SEBE!!!
Volim majko Grbavico tebe i tvog Želju više nego sebe.
Fuck the system!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 30 okt 2010, 17:35

samo za poredjenje:

izmedju 2000-2005 kada smo bili uvijek prvi ili drugi na kraju sezone, u gostima smo ostvarli 28 pobjeda, 28 remija i 29 poraza (opet negativan) dok smo kuci ostvarili 76 pobjeda, 5 remija i 4 poraza... sto samo ukazuje da nam je liga PREdomacinska...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 okt 2010, 17:36

Hamo je napisao/la:Nemoj svršit muslimanu.Jesi klanjo 5 vakata namaza,dao bi ruku u vatru da nisi. 8-)
Svaka čast Hamo, ote mi riječ iz usta :D . Sve neki veliki vjernici u ovoj našoj državi :)

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 30 okt 2010, 17:41

Ma uredu sve to, da pjesma ima ikakvu logiku... Kaba je prema jugoistoku, tako da...
Osim - drugo ime za Želju !

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 30 okt 2010, 17:46

Nego šta mislite kako će mali Baljić zadovoljiti :?: Old school imaš jedno mjesto zove se minaret kupi si megafon i deri se JUG JE NAŠA ... ;)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 okt 2010, 18:29

Hamo je napisao/la:Nego šta mislite kako će mali Baljić zadovoljiti :?: Old school imaš jedno mjesto zove se minaret kupi si megafon i deri se JUG JE NAŠA ... ;)
Dobar si Hamo. :D

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 okt 2010, 18:40

Volio bi da Baljić zabije gol, em je moj imenjak, em nam fali napadača ( kvalitetnih ), a zamislite da on eksplodira i možda i het-trick u Mostaru zabije :D

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 30 okt 2010, 19:03

Taj ako tri puta loptu dotakne bit će uspjeh.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 okt 2010, 19:17

elSaik je napisao/la:Taj ako tri puta loptu dotakne bit će uspjeh.
Hebiga sad, ne može biti toliko loš :D

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 30 okt 2010, 19:25

tm84 je napisao/la:
old school je napisao/la:jug je nasa sveta strana po islamu odabrana uvijek pjevao i uvijek cu pjevati ;)
pjevaj ;) niko ti ne brani... a nemoj samo napadat one koji ne pjevaju to... recimo mene... nisam musliman pa ne vidim razlog da pjevam to... 8-)

imam prijedlog.

ili ukinuti taj dio u pjesmi ili uvesti:

jug je nasa sveta strana, po islamu/krscanstvu odabrana :lol:
A sta cemo za ateiste ;)
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 30 okt 2010, 22:23

svi smo mi muslimani htio to neko priznati ili ne,hamo efendija :D
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

sektm87or
Kontakt:

Post Postao/la sektm87or » 30 okt 2010, 22:36

mak_033 je napisao/la:
tm84 je napisao/la:
old school je napisao/la:jug je nasa sveta strana po islamu odabrana uvijek pjevao i uvijek cu pjevati ;)
pjevaj ;) niko ti ne brani... a nemoj samo napadat one koji ne pjevaju to... recimo mene... nisam musliman pa ne vidim razlog da pjevam to... 8-)

imam prijedlog.

ili ukinuti taj dio u pjesmi ili uvesti:

jug je nasa sveta strana, po islamu/krscanstvu odabrana :lol:
A sta cemo za ateiste ;)
ja sam ateista
da ovo nije sekularna drzava ja ne bi imao nista protiv toga da se pjeva taj dio al jeste sekularna
i mislim da se religija treba ostavit kuci i u dzamiji/crkvi/sinagogi/budistickom hramu
na jugu smo svi isti!!!!!
ALI SVI!!!
I SAMO JE JEDNA RELIGIJA ŽELJO!!!!!!!
8-) 8-) 8-) 8-)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 30 okt 2010, 22:59

Činjenica je da Željo ima veliki broj navijača iz sva tri naroda, što je rijetkost u BiH. Koliko ih je imao prije rata da i ne spominjem. E sad se trebate zapitati kako se osjećaju ti ljudi dok se pjevaju dotični stihovi. Mislim u najmanju ruku nelagodno. Ovim stihovima kao da se indirektno govori ko treba da ide na Jug. Ne bih želio da jednog dana Željo postane provincijski, jednonacionalni ili jednoreligijski klub, na to treba misliti, kakav efekat ostavljaju ti stihovi na druge.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 30 okt 2010, 23:02

Ajd sad da se fino pobijemo izmedju sebe :evil:

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 30 okt 2010, 23:03

Pa bar je oko te pjesme najmanji problem. Ako pjesma ide "Jug je nasa Sveta strana,po Islamu odabrana",onda pripadnici islamske vjeroispovjesti idu na Jug,a ostali na Sjever i Zapad,a uskoro i na Istok,nadam se.

Ne treba praviti problem gdje ga nema,jer uvijek kad se nesto zabranjuje samo se postigne kontraefekat.

smaram
Kontakt:

Post Postao/la smaram » 30 okt 2010, 23:08

Neprilagodjen je napisao/la:Pa bar je oko te pjesme najmanji problem. Ako pjesma ide "Jug je nasa Sveta strana,po Islamu odabrana",onda pripadnici islamske vjeroispovjesti idu na Jug,a ostali na Sjever i Zapad,a uskoro i na Istok,nadam se.

Ne treba praviti problem gdje ga nema,jer uvijek kad se nesto zabranjuje samo se postigne kontraefekat.
:lol: :lol: :lol:
Fuck the system!!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 30 okt 2010, 23:09

Neprilagodjen je napisao/la:Pa bar je oko te pjesme najmanji problem. Ako pjesma ide "Jug je nasa Sveta strana,po Islamu odabrana",onda pripadnici islamske vjeroispovjesti idu na Jug,a ostali na Sjever i Zapad,a uskoro i na Istok,nadam se.

e tebe sam cekao s komentarom objektivni kriticaru .

uuuuu al si liberalan odjednom, sad ovo je kao najmanji problem odes na drugu tribinu i rjesen problem. Znas li da bi se analogijom i tom logikom raznovrsni odgovori mogli davati na svasta nesto.

razozarao si me!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 30 okt 2010, 23:13

Znas li da bi se analogijom i tom logikom raznovrsni odgovori mogli davati na svasta nesto.
Ovo je previse sofisticirano za moje mozdane vijuge,pa bih te molio da spustis misao na moj nivo,kako bih mogao shvatiti sta je pisac htjeo da kaze.

smaram
Kontakt:

Post Postao/la smaram » 30 okt 2010, 23:13

jovanbl je napisao/la:

e tebe sam cekao s komentarom objektivni kriticaru .

uuuuu al si liberalan odjednom, sad ovo je kao najmanji problem odes na drugu tribinu i rjesen problem. Znas li da bi se analogijom i tom logikom raznovrsni odgovori mogli davati na svasta nesto.

razozarao si me!
prdežu, zamolio bih te da ispariš s naše teme i pustiš nas da dišemo punim plućima.
Fuck the system!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 18 gostiju.