AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 30 apr 2019, 17:28

Al pazi, nisu meni ti transferi problem. Problem je što se znalo gdje škripi i to se nije rješavalo
Il Club più titolato al mondo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 apr 2019, 18:24

Doveli su dobre igrače, ok, al' džaba kada nisu sredili ono što je svima bilo očigledno.

Šta meni vrijedi transfer Bakayoka ili Caldare, neće oni unaprijediti našu igru, Castillejo kao backup opcija ok, al' nepotreban iz razloga što je bilo bitnije tada dovesti lijevo krilo i bar dva tehnički dobra veznjaka.

Za te pare su se mogli dovesti nama potrebniji igrači, jer kažem ovi što su oni doveli ljetos su stvarno ok, al' nije to ono što nama treba.

Tako da ta priča oko FFP ne pije vode, može im se kroz prste pogledati i što su imali malo vremena ljetos + su odradili odličan zimski mercato, al' sve to pada u vodu kada ćeš ti već ko zna koju sezonu ostati bez LP, niko neće gledati pojedinačno na neke dobre stvari kod Lea i Maldinija, gledat će se konačni rezultat, a on će na kraju biti isti kao i prethodnih pet sezona, tj. nikakav.

Što se tiče Gatuza, govorio sam kako ga ne treba mijenjati ako će doći neki novi talijanski mediokritet od trenera, i ostajem pri tome. Sa izuzetkom trenutnog stanja stvari, gdje smatram da bi promjena trenera trenutno prodrmala ekipu, pa makar na klupu doveli i Bracu Vrbanjušu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 apr 2019, 18:53

Transferi manje-više, bilo je promašaja, ali bilo je i dobrih poslova. Izvukao se maksimum oko situacije sa Bonucijem i Ingvajnom, doveo se jedan od najvećih brazilskih talenata i to na rate, što je još dodatno rasteretilo finansije, doveo se najbolji igrač lige za bagatelu... to su poslovi gdje je pravi Leonardo došao do izražaja. I smiješne su mi priče da neko njega treba tjerati.

Najveći zajeb je bio Gatusso i što ga zimus nisu otjerali, ali vjerujem da su toga sad i sami svjesni.
Ali ako ćemo rezonovati stvari na njihov način, sam raskid Gatussovog ugovora i novi trener, sve bi to koštalo i sve bi donijelo novi trošak, što ne bi išlo u prilog ffp-u. Pa su išli linijom manjeg otpora, kontajući da će Gatuso moći izgurati sezonu al' yebi ga...

Nije ni lako sa ovim klubom, to je činjenica. :mrgreen:
Ostavio im Berluskoni hamelj u klubu, gdje će trebati godine da se klub finansijski oporavi i stabilizuje, pa na sve to i uefa koja se nakačila na grbaču i koja ne dozvoljava da se taj proces ubrza, pa sve to ide polako i oprezno sa svakim novčićem koji uložiš.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 apr 2019, 19:20

Plizzari je produžio ugovor do 2023. Što se mene tiče Dollarumu bih prodao ovo ljeto, pod uslovom da ga neko želi. Tu je i Reina koji još uvijek brani na vrhunskom nivou.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 30 apr 2019, 19:30

Naravno. Pored Romagnolija koga ne bih dirao za Donnarumu, Susa i Hakana se jedino mogu dobiti neke pare s kojima bi se trebali kupiti ciljna pojačanja koja nam trebaju.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 30 apr 2019, 19:31

Repovi koji se vuku iz prošlosti su problem. Ne može se odmah sve srediti, činjenica je da nije doveden veznjak sa mozgom uz Paquetu. On dobar je da ga se stavi malo naprijed. Ima se solidna klupa, ali nedostaje LW ako će igrati 4-3-3. E sada novi trener i njegova filozofija, treba igrače dovoditi po njegovoj viziji. Ako će mijenjati formaciju onda prodati balast iz ekipe:Montolivo, Bertolacci, Donarumma A., Mauri, Borini, Zapata, Hakan i eventualno Suso. Od plata i transfera iskoristiti za nove i mlađe igrače. U drugoj opciji prodati Musachia, a ostaviti Zapatu i Abatea kao rezervni stoperski par (ne vjerujem sam sebi da ovo pišem - dobro su igrali u paru). Na ovo dovesti 2 vezna koja znaju fudbal, Leonardo već je kaparisao neke Brazilce, Bergwijna ili nekog sličnog. Jedan veznjak bi trebalo biti top klasa. Castileho, Laxalt, Bigila/Kessi, A. Silva, Cutrone, Calabria, Abate, Zapata (Musachio), Reina (Plizzari), par juniora bila bi odlična klupa.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 apr 2019, 20:50

Rope je objasnio oko transfera, da ne ponavljam.

Bezveze dovedeni Bakayoko i Caldata, kaze Faraon. Caldara je uletio zbog Bonucija jer si ga se morao rijesiti, to je najbolje sto se moglo izvuci iz toga, a dobro za buducnost. Bakayoko nije kupljen, posudjen je i nije nas kostao previse, a nisi mogao ostati na Bigli i Mauriju, Montolivo je odbacen od pocetka sezone.
Znate i sami da se lijevo krilo trazilo, raspitivalo se za neke igrace, ali jednostvano se nije moglo dovesti za male pare, tako i na zimu kad si bukvalno morao traziti napadaca zbog Higuaina, te zamjenu za Bonaventuru koji je mogao biti rjesenje za krilo i lijevog veznog do kraja sezone, ali Boze moj.
Pogotovo na zimu je tesko bilo dovesti dobro krilo, a narocito da se uklopi i cijenu koju mozemo platiti. Ne mozemo mi dovesti pola tima odjednom, lagano popunjavamo kadar jer smo ograniceni.
Evo i sad, imas Kessia i Bakayoka koje moraz otplatiti i u startu si spickao dosta para.
Vratis Silvu i imas napad sredjen, odbranu i vise nego solidnu, samo tog lijevog beka da nadjes pa nek se bori sa RR. A prodas Strinica i frizurica na toj strani.
Moras se rijesiti Hakana i Susa u najmanju ruku, da bi nesto muljao i kupovao. Ostalo ni kinte ne vrijedi.

Dolaruma jedini nas moze iscupati i nadam se da odlazi za masne pare.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 30 apr 2019, 22:03

ama sta su to uradili sa transferima? dobili smo caldaru za bonnucija koji nije odigrao 2 utakmice, bolje je da su kesh uzeli za njega...higuain promasaj sreca pa ga otjerase....kojeg su kapitalca doveli? zvijezdu?lidera? vodju? NIKOG...za vodju bonnucija smo dobili caldaru...je li itko svjestan koliko nas je juve preveslao? kupili su pionteka i paquetu,ok transferi ali ako cemo se zadovoljavati paquetom ili pjontekom mi smo definitivno PROSJECAN klub....

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 apr 2019, 22:10

E jbm Memaga I ti opet ideš u drugu krajnost, jedino sam ja ovdje normalan :)

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 30 apr 2019, 22:12

Gledate li ajax?
Ako se ovo sto oni igraju zove fudbal,kakav onda sport nasi panjevi igraju ? :thumbdown:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 apr 2019, 22:13

Naši igraju antifudbal. Nisi čuo za taj sport?

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 30 apr 2019, 22:24

samo objektivno receno, kada bi nasi parmaci igrali duplo slabije nego Ajax bila bi mrtva trka sa juvetom u za titulu....

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 30 apr 2019, 22:37

Šta mislite o mogućnosti da slijedeći trener bude van Bomel
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 apr 2019, 22:48

No

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 apr 2019, 23:07

Memaga ga bas uprska sad, on bi kapitalca za 30mil. A ne mozemo trositi puno i da hocemo,a opet tu nije kriv Maldini, j3bem ga ja.
Na osnovu igara u Brazilu Paqueta je doveden kao pojacanje. A za kapitalca o tom, po tom.
Jesil mogao za Kaku ili T. Silvu garantovati da ce biti kapitalci. Ili A. Silvu da nece, pa i u Sevilji nista bolji, a svi smo svrsavali kakvog "kapitalca" preuzesmo konkurenciji. :)

075 ❤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 30 apr 2019, 23:36

Beduin je napisao/la:Memaga ga bas uprska sad, on bi kapitalca za 30mil. A ne mozemo trositi puno i da hocemo,a opet tu nije kriv Maldini, j3bem ga ja.
Na osnovu igara u Brazilu Paqueta je doveden kao pojacanje. A za kapitalca o tom, po tom.
Jesil mogao za Kaku ili T. Silvu garantovati da ce biti kapitalci. Ili A. Silvu da nece, pa i u Sevilji nista bolji, a svi smo svrsavali kakvog "kapitalca" preuzesmo konkurenciji. :)
nije mogao znati niko za kaku i silvu ali su ko i paqueta i piantek dovedeni kao pojacanja koja u buducnosti se mogu razviti a isto tako i ne moraju ( povrede isl ), stim sto je silva t imao od koga uciti i usavrsavati se ( nesta maldini ) odnosno kaka ( rui kosta pirlo sedorf itd sem gatussa naravno ) a piantek i paqueta fakticki nemaju skim igrati niti paqueta dobije pas niti oni ispracaju njegovu ideju, a pogotovo piantek koji nije dobio lopte zadnjih 5 utakmica a kamo li da su mu sansu stvorili.....tako da je to besmisleno porediti....
Kapitalac je tata Ibra e njega su trebali dovesti zajedno sa fabregasom, to su kapitalci hajmo reci kratkorocni ali bi mogli odigrati 2 dobre sezone i sigurno bi digli ekipu za 30 posto, imali bi KICMU ekipe a to je golman dva centralna beka srednji vezni i napadac, vjruj te mi da bi drugacija prica bila... ( Sjecam se sezone kad je Ibra derao guzove a parmak NOCERINO bio drugi strijelac ekipe, eh to je taj efekat koji kapitalci nose,otvaraju ostale igrace.... )

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 apr 2019, 23:58

Znaci umjesto Paquete i Piateka da smo doveli Fabregasa i Ibru bili bismo za jos 30% bolji?
Pratis li Fabregasa ove sezone? Ibru koliko god i ja gotivio, u Seria A ne znam da bi puno donjeo ovom Milanu, iskreno.
Sa druge strane, je li ti poznato da se pokusalo dovesti ga i nije se moglo dogovoriti, previsoka plata i ugovor na 2 godine?
Opet kazem, trebamo se druze svi pomiriti da ne mozemo trositi koliko mi hocemo, da vecina klubova ne zeli slati nam igrace na posudbu, vec zele keš, da dosta igraca kao gotov proizbod ne zele u klubove poput naseg bez Evrope i jakih utakmica, motivacije, bonusa i ostalih fazona. Mi moramo ovako sklapati tim, sigurno jos sezonu-dvije da bismo imali nesto konkretno. Sigurno da ne sjede Maldini i Leo skrstenih ruku, pogotovo Maldini se ne bi prihvatio ove funkcije tek tako.

075 ❤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 01 maj 2019, 00:06

da bili bi smo trenutno za 30 posto bolji....Ibra bi donio samo svojim prisustvom na terenu mnogo, vec sam primjer napisao a kamo li sto bi nase phickice , manekene samarao po svlacionici...
a to druze da nan treba vremena to macku o rep, nismo mi celik ( kojeg volim iz srca kao i milan ) pa da trebaju godine da se nesto napravi...
npr.juventusa su istjerali iz serije a rasprodala se skoro sva momcad trebala je godinu dana da se vrate, vec sljedece ili trece godine su prvaci bili...
onda o cemu mi pricamo ? kakve silne godine? vec 6 sezona ne igramo l p...zar to nisu godine?

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 maj 2019, 00:14

Malo si pobrkao stvari glede Juventusa

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 01 maj 2019, 00:22

Nije ni Memagina svaka za baciti, pogotovo zadnja recenica.
Al nameracio se na Caldaru otkako je dosao :lol:
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.