FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Hajd sve i da ste trenutno bolji po formi, Zizovicu, ali ybt kako ste bili bolju proslu utakmicu kad ste skoro na srecu pobijedili 1:0? Idi lizi se sa ostalim i nisi za bolje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Sutra insallah 0-1 iz nepostojeceg penala van 16. Samo da se ponjamoke u stau Zizovicu i dusebriznicima.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Jedan je pokopao Amara i prodao Ivicu a drugi je podijelio Zeljeznicar.Dokoljenko je napisao/la:Trenutno dva otvorena neprijatelja. Elvedin Begic i Senad Misimovic. Od samog pocetka sinhronizovano rade protiv Zelje, jedan sa sudijama i lobijima a drugi preko placenika na ** i drugim nacinima, kao npr otudjenje dokumentacije iz kluba. Jasno kao dan, ko hoce da vidi.
To ne opravdava debile koji su zakuhali ovo sa licencom. Ne mogu da shvatim kako moras biti glup ili nesposoban da ti se ovo desi. U vremenima kada nas svi cekaju na ziceru, mi parazitima damo slamku na koju ce se zakaciti. Strasno. Pucamo sebi u nogu.
Da mi sutra probamo obezbijediti evropu na terenu a o ovome nakon toga. Naprijed Zeljo ljubavi moja!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
bhsport je napisao/la:Jedan je pokopao Amara i prodao Ivicu a drugi je podijelio Zeljeznicar.Dokoljenko je napisao/la:Trenutno dva otvorena neprijatelja. Elvedin Begic i Senad Misimovic. Od samog pocetka sinhronizovano rade protiv Zelje, jedan sa sudijama i lobijima a drugi preko placenika na ** i drugim nacinima, kao npr otudjenje dokumentacije iz kluba. Jasno kao dan, ko hoce da vidi.
To ne opravdava debile koji su zakuhali ovo sa licencom. Ne mogu da shvatim kako moras biti glup ili nesposoban da ti se ovo desi. U vremenima kada nas svi cekaju na ziceru, mi parazitima damo slamku na koju ce se zakaciti. Strasno. Pucamo sebi u nogu.
Da mi sutra probamo obezbijediti evropu na terenu a o ovome nakon toga. Naprijed Zeljo ljubavi moja!
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Sutra pobjeda. Pustiti da napadaju, jer na kontre su opasni, a mi tanki u tom segmentu odbrane.
https://sportsport.ba/fudbal/kakva-majs ... kre/318243
Gledaj Muse brata, u nas je samo znao trčati pravolinijski

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Zvezdi priznata titula iz 1946., Željezničar još uvijek čeka odgovor NS BiH
Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije prihvatila je danas incijativu Crvene zvezde da joj se prizna titula prvaka iz 1946. godine, javljaju srbijanski mediji.
Naime, te godine igrala su se republička prvenstva, a najbolje ekipe kvalifikovale su u Prvu saveznu ligu Jugoslavije, čija je prva sezona odigrana 1946./47. godine.
Zvezda je početkom marta zvanično podnijeli inicijativa sa zahtjevom da Skupština FSS, kao najviši organ Saveza, prizna osvojenu titulu iz 1946. godine.
Na današnjoj sjednici Pravne komisije odlučeno je da se Zvezdi prizna titula, što će u velikoj mjeri uticati na konačnu odluku, koju u utorak donose delegati Skupštine FSS. Zvezdina titula još uvijek nije zvanična, ali će biti ako Skupština FSS-a ovu odluku Pravne komisije potvrdi da narednom zasjedanju.
Protiv ove odluke bili su Partizan i Spartak iz Subotice. Naime, u Spartaku smatraju kako njima podjednako pripada titula iz 1946. godine, pošto su oni bili pobjednici u prvenstvu Vojvodine. Spartak je tako ostvario pravo učešća u Prvoj saveznoj ligi za sezonu 1946/47., baš kao i Zvezda, koja je iste godine bila najbolja u Srbiji.
Nogometni savez Hrvatske je na isti način dodijelio još jedan trofej Hajduku budući da je ekipa iz Splita te 1946. godine bila prva u ligi Hrvatske.
Prvak prvenstva NR Bosne i Hercegovine bio je Željezničar i osvajanjem republičkog prvenstva Plavi su stekli pravo učešća u saveznom prvenstvo.
Tim s Grbavice je još 2013. godine pokrenuo priču oko priznavanja titule iz 1946. godine, a u julu prošle godine poslali su i zvanični zahtjev Nogometnom savezu BiH, potvrđeno je za portal Klix.ba iz FK Željezničar.
Međutim, odgovor na Grbavici, kako nam kažu, još uvijek nisu dobili pa se nadaju kako će prihvatanjem Zvezdine inicijative u Srbiji ubrzati i donošenje odluke za prvaka BiH iz 1946. godine.
Od tada je Željo osvojio sedam titula i najtrofejniji je bh. klub u historiji. Davne 1972. godine Plavi su postali prvaci Jugoslavije, a naslov u BiH su osvajali 1998., 2001., 2002., 2010., 2012. i 2013. godine.
jeb.eš 46tu, najvažnija titula je ona slijedeća
Bas je kod nas igrao 34 ipo minite ukupno.Raonffa je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/kakva-majs ... kre/318243

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
- Kontakt:
Željo mora vala i zapeti oko ovog priznavanja titule iz 1946 , ali buduci na neke stvari tesko da ce biti uskoro nesto od toga krov na istoku i neke druge stvari idu tome u prilog

Nadam se da će Amar ovo preokrenuti u Željinu korist.jestamaji je napisao/la:jeb.eš 46tu, najvažnija titula je ona slijedeća

Samo da završi ova Prokleta sezona

Obavezno ubrzati pricu za titulu iz 46. OBAVEZNO

Mislim da ne bi bila losa ideja za sljedecu sezonu ojacati strucni stab i dovesti Jusufbasica. To bi sigurno bio pametan potez.
Bio bi dobar potez. Juka je majstor ovog zanata. Dovesti ga, ako ne u prvi, u omladinski sigurno.
- Dokoljenko
- Kontakt:
Naprijed Zeljo!
Momci, koje su prognoze? Ja kazem nasa pobjeda.
Momci, koje su prognoze? Ja kazem nasa pobjeda.
Mi smo Željini, Željo je naš!
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
- kerimatomic1921
- Kontakt:
0-1 iz nepostojeceg penala, 87. minut. Da se ponjamoke u stau Zizovicu i dusebriznicima.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Danas 2-0,jedan crveni za Radnik a nama penal i licenca ce lec i idemo u evropu.Dalje Dzeko ce se prodat i tu cemo dobit pare.Ovo ljeto ogromna lova ce da dodje u nas klub.
Danas ce biti nemoguce da utakmica prodje bez crvenog kartona.
- Dokoljenko
- Kontakt:
Vrlo vjerovatno. Ne smijemo praviti greske, dozvoliti da nas isprovociraju i uvuku u svoj ritam, jer vjerujem da sudija nece puno oklijevati da nas zakolje.Bezideja je napisao/la:Danas ce biti nemoguce da utakmica prodje bez crvenog kartona.
Nadam se golu za pobjedu, u 94 minuti. Nek pucaju čirevi.
Mi smo Željini, Željo je naš!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.