FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 11 maj 2019, 00:41

Jala brat Hordaš :lol:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 maj 2019, 00:55

Vec zamisljam izmjenu, izlazi Stanojevic, a ulazi Stanojevic :D

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 11 maj 2019, 01:04

Koliko je dobra ova pjesma o Dinamu što je Kemo rahmetli odradio. Vrh vrhova
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2019, 01:08

Pa jeste, dolazio je dugo na sjever on :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 maj 2019, 01:18

Dobar ti je ovaj polovnjak. :kafa:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 11 maj 2019, 01:25

:!:
AlfredNobel je napisao/la:
Dobar ti je ovaj polovnjak. :kafa:

Familija Stanojevic hara sredinom BH terenima u dresu FKS :o :tokralju: kakva bi to perverzija bila... i ovaj po ovim klubovima je izgleda strasan veznjak jos Rad je tada bio bolji od radnickog mada je to sve u pet deka sa talentom.... Valjalo bih dovest dobre igrace za slijedecu sezonu. Da udjemo i mi u ritam osvajanja duplih kruna i nabijanje koeficjenta za LP...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 11 maj 2019, 01:33

MortemHz je napisao/la:Pa jeste, dolazio je dugo na sjever on :D
Meni se od njega svidja pjesma (dok jos nije usao u ove turbo reperske fazone, da tako kazem) , pjesma je o gradu Sarajevu, vrh pjesma..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 11 maj 2019, 01:35

Zagor je napisao/la:
Meni se od njega svidja pjesma (dok jos nije usao u ove turbo reperske fazone, da tako kazem) , pjesma je o gradu Sarajevu, vrh pjesma..
Eto vidis a meni ova..

Doduse ovu brat Nake izvlaci :mrgreen:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 11 maj 2019, 01:37

FrancescoTotti je napisao/la:
Zagor je napisao/la:
Eto vidis a meni ova..

Doduse ovu brat Nake izvlaci :mrgreen:
bravo..dobro me podsjeti na tu pjesmu, isto vrhh
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 11 maj 2019, 01:42

Joj mrtvila na forumu

A ZA 15 SATI FK SARAJEVO POSTAJE PRVAK DRZAVE 6. PUT
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 11 maj 2019, 01:53

Ko zna nesto vise o ovim titulama i 1946?
Zvezda, zeljo, spartak, voša, hajduk...ima li jos prvaka?
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 maj 2019, 02:15

VenamaHrabrih je napisao/la:Djeca u vrticima uce i "Djeca su vojska najjaca", djeca u vrticima su se zaklinjala u Tita, moju djecu u skoli pitaju sta su po nacionalnosti... Jesu li to vrijednosti sto se uce u vrticima i skolama?
Brega, Cola i ini, utekli iz Sarajeva kad je bilo najteze. Nake Dzoan Baez i Susan Zontag dolazile u ratu i odrzavale koncerte i pretstave, " legende" i "muzicari" nisu mogli pjesmuljka napraviti. Brega plagijator. Merlin plagijator. Kemo lokalni šansonjer i kopija Zilber Bekoa i Sarla Aznavura. Pjesme kopija Adriana Celentana. Sve te legende koje nabrajate, nisu mogli i ne mogu karijeru napraviti preko Karavanki, toliko o njihovom kvalitetu. Dobro, osim Bregovica, ali koji slavu nije stekao pjesmama nego komponovanjem i preradom narodnih melosa i kojeg boli qrc za Sarajevom poslije prvog Dugmetovog albuma.
Naopaki su vam sistemi vrijednosti, forumaši moji vatreni. Lakse vam je prepisati i preuzeti neciju pjesmu, nego napraviti vlastitu. To ukazuje na lijenost i neznanje i nemogucnost suocavanja sa svakodnevnim izazovima. Lakse zabiti glavu u pijesak i ponavljati stalno istu mantru; legenda, kralj, bod, ajatolah... I tako vijekovima. Od turskih i austrijskih okupatora do Pavelica, Draze, Tita i Alije. Uvijek vam treba neka legenda i neki vođa kojeg ce te slijepo slusati i nekriticki o njemu misliti.
Nema legendi, jabuke moje pitome. Ne postoje i nikada nisu postojale. Lagali su vas nane i dede kad su vam ispredali priče za lakunoc. Isto kao sto vas je lagao i H.C. Andersen. Postoje samo ljudi koji rade svoj posao i placeni su za to sto rade. Nemojte klecati ni pred kim. Nisu ni Kemo, ni Cola, ni Brega, ni ostali, vama pjesme pravili, nego sebi. Sve svoje pjesme su naplatili masno, a za vas ni ne znaju.
Svoje pjesme pravite, svoj brend izmislite, originalni budite, yebo vas i Brega i Kemo i Pimpek i Sula i Cola... Nismo mi tu radi njih, nego oni radi nas.
Stvarate fasisticko drustvo, a niste ni svjesni toga.
A sad me banujte, ako zelite. Odmah ce vam biti lakse i sve ce procvjetati.
Dobar post.

Sarajevo šampion insallah.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 11 maj 2019, 02:59

imamo par talentovanih repera,ovaj mali iz helem.nejse,štela,buba je talentovan ali je otišao u tjunere za pare,popara je isto neloš ali su oni dobra baza za navijačke pjesme i to se odmah osjeti jer imamo daleko najbolje pjesme te vrste ali za himnu nam ipak treba neki melodični autor,nipošto tipa benje kojeg poštujem ali mu je autorski rad iz porodice ese beštije niti onog hudnika emir frozen camels,moraćemo nekad to uraditi ali sa ovom upravom je to misija nemoguće realno iako projekat ne bi bio skup,10 milja max

VVVBK

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 maj 2019, 03:01

nukleusmember je napisao/la:imamo par talentovanih repera,ovaj mali iz helem.nejse,štela,buba je talentovan ali je otišao u tjunere za pare,popara je isto neloš ali su oni dobra baza za navijačke pjesme i to se odmah osjeti jer imamo daleko najbolje pjesme te vrste ali za himnu nam ipak treba neki melodični autor,nipošto tipa benje kojeg poštujem ali mu je autorski rad iz porodice ese beštije niti onog hudnika emir frozen camels,moraćemo nekad to uraditi ali sa ovom upravom je to misija nemoguće realno iako projekat ne bi bio skup,10 milja max

VVVBK
Sutra cu na pijacu da pitam hocel Edvin Po se vratit da nam himnu napravi :D

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 11 maj 2019, 03:19

Laznjak je napisao/la:Ko zna nesto vise o ovim titulama i 1946?
Zvezda, zeljo, spartak, voša, hajduk...ima li jos prvaka?
Ima buraz. Svi klubovi u drugim ligama bili šampioni :crazy: Ovo je najveća glupost, s tim da i mi se napravimo ludi i možemo tražiti titulu kad smo ušli iz druge lige u prvu jugoslovensku :crazy:

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 11 maj 2019, 03:30

Sabinho je napisao/la:Treba nam realno "jaca himna", koja bi bila sa nesto vise navijackog ritma i koju je lakse uskladiti medju tribinama. Cesto se desava da sjever pjeva prije samog pjevaca i istoka. "Divove", staru himnu (ja te volim Sarajevo bordo su ti boje), "U novi boj" i "Sarajevo ljubavi moja" pustati za vrijeme zagrijavanja.
Samo dobro ozvučenje na stadionu i "Divovi" će da grme u takt.. Pri tom ne mislim na jače ozvučenje već kvalitetnije koje pokriva sve tribine podjednako da oni koji pjevaju mogu čuti ono što ide na razglasu.. Onih par kutija na zapadu je na žalost smiješno i za sam protokol, kamoli nešto ozbiljnije.. Da ne kažem još i natkriven stadion...
Al da je krenuti od terena, ozvučenje i krov je trenutno manje bitno...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 11 maj 2019, 06:25

Osvanulo je braco idemo hairli danas po prvi pehar ove sezone :bih:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 11 maj 2019, 08:10

Svi u Banoviće :njanjanja:
Bordo bijeli za život cijeli!!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 maj 2019, 08:19

Dobro jutro svim navijacima. Nadam se da je danas dan kada podizemo prvi pehar. Malac mi je sinoc zaspao umotan u bordo zastavu. U kuci se osjeti pretpraznicno raspolozenje. Volio bih da danas u 19h sve vec bude gotovo i da iduce utakmice gledamo samo akademce i kostur tima za iducu sezonu.

Zao mi je sto sam krivo shvacen zbog Kemine pjesme. Nikog ne pljujem, niti mi je to namjera. Jednostavno, nisam u tom fazonu. Ne slusam Kemu, Merlina itd. niti sam ih ikad slusao. Koliko god "Sarajevo, ljubavi moja", nekom bila lijepa, meni je samo patetična pjesmica kojom se autor priblizio slušalačkoj masi, igrajuci na kartu lokal-patriotizma. Nista bolja od " Poletjela golubica sa Baš-čaršije", "De fakto Fato" (ima stih Radeljaš je naš) i sl. Više volim da napravimo svoju pjesmu, koja nece biti nikakva kopija i prepjev, nego da uzimamo nečije. Kemo je svoju veličinu, iako ponavljam, ne volim i ne slušam njegovu muziku, dokazao u ratu i od mene ga ne treba braniti. Ja sam ovaj grad branio i odbranio i odlikovan bio za to, i više se najezim kad vidim djecicu kad osvoje kup i kad vidim da moje Sarajevo napreduje i pobjeđuje i postaje svjetionik i primjer kako treba raditi. Trominutne pjesme o ljubavi u meni ne bude nikakvu emociju, pogotovo ako sluze za popunu prostora između dva bloka reklama.
"Divovi" nije losa navijacka pjesma, iako i na njoj ima kamara posla. Nek se pjeva bilo koja pjesma. Bolje je pjevati, nego psovati igračima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2019, 08:20

Svi u Banoviće!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []