NBA Playoffs & Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Ko ce biti MVP finala?

Steph Curry
48
35%
Klay Thompson
2
1%
Draymond Green
4
3%
KD
7
5%
Kawhi Leonard
62
45%
Pascal Siakam
9
7%
Kyle Lowry
3
2%
Neko drugi
2
1%

Ukupno glasova: 137

Brokula
Kontakt:

Re: NBA Playoffs & Finals

Post Postao/la Brokula » 11 maj 2019, 22:04

Meni ne igra Stef toliko bolje bez KD-a koliko Klay. Ozbiljna razlika na oko, ne znam da li i statistika to potvrđuje
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 11 maj 2019, 22:06

BosniaBoston je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:Eto Curry je GOAT jestel zadovoljni
Bila je jednom jedna slika sa finala protiv Cavsa, neko je postavljao, čini mi se donnie. Na toj slici i najveći laik može razumjeti o čemu ti pričam. Evo da ti docaram, trči Draymond kontru JR (čini mi se) stoji na liniji za 3pts i čuva Currya dok metar od njega prolazi Green kao na autostradi Milano-venecija, JR neće ni da ga pogleda već ga pušta da zakuca sam samcat, jer mu je zadatak bio čuvanje Stepha. Ako ti ta slika nije dovoljna onda ne znam o čemu dalje da ti pričam, i to nije jedanput već stotinu puta se tako odbrana pozicionira.
Sinoć bukvalno pravi prostor Iggyu kroz cijelu tekmu, lik koji važi kao ciglar zabija 5 trica druže moj. A na Curryu po dvojica, eto dosta od mene.
Shvatam ja,i to jeste istina.Problem je u tome sto se konstantno igronise to sto se i na Durantu igra brutalna odbrana.U 1.rundi najbolji defazivax cllipa(beverley),u 2. najbolji defanzivac raketa(Paul) ga cuvali.Nije durant trevor ariza da ga 1 defanzivac moze limitirati
Paul ga cuvao?

Stani vise molim te :pray:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 22:06

Brokula je napisao/la:Meni ne igra Stef toliko bolje bez KD-a koliko Klay. Ozbiljna razlika na oko, ne znam da li i statistika to potvrđuje
Ne , puno bolje Steph , nije stvar u poenima.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 maj 2019, 22:08

BosniaBoston je napisao/la:
Bila je jednom jedna slika sa finala protiv Cavsa, neko je postavljao, čini mi se donnie. Na toj slici i najveći laik može razumjeti o čemu ti pričam. Evo da ti docaram, trči Draymond kontru JR (čini mi se) stoji na liniji za 3pts i čuva Currya dok metar od njega prolazi Green kao na autostradi Milano-venecija, JR neće ni da ga pogleda već ga pušta da zakuca sam samcat, jer mu je zadatak bio čuvanje Stepha. Ako ti ta slika nije dovoljna onda ne znam o čemu dalje da ti pričam, i to nije jedanput već stotinu puta se tako odbrana pozicionira.
Sinoć bukvalno pravi prostor Iggyu kroz cijelu tekmu, lik koji važi kao ciglar zabija 5 trica druže moj. A na Curryu po dvojica, eto dosta od mene.
Shvatam ja,i to jeste istina.Problem je u tome sto se konstantno igronise to sto se i na Durantu igra brutalna odbrana.U 1.rundi najbolji defazivax cllipa(beverley),u 2. najbolji defanzivac raketa(Paul) ga cuvali.Nije durant trevor ariza da ga 1 defanzivac moze limitirati
Ma sve ga ekipa izvlacila, ono sinoc i protiv okc izuzetak, gdje game 6 Klay 11 trojki zvizno. 4 finala coj'k igro nea ni jedan fmvp, nadji mi superstara da je igrao 4 finala uzeo 3 a da ima 0. Nemoj mi samo reci Chris Bosh i to.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 maj 2019, 22:10

bombaysaphire je napisao/la:
Brokula je napisao/la:Meni ne igra Stef toliko bolje bez KD-a koliko Klay. Ozbiljna razlika na oko, ne znam da li i statistika to potvrđuje
Ne , puno bolje Steph , nije stvar u poenima.
Ma znam ja o čemu ti pričaš, tj na šta misliš. Ja konkretno mislim na individualne partije. Naravno kad je Stef centralna tačka napada, warriorsi su druga dimenzija. Tek u ovakvim utakmicama ustvari se vidi koliko je on žrtvovao svoje igre da bi osvajali. Rijetko koji superstar bi to uradio, ako ijedan
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 maj 2019, 22:12

Epidaurus je napisao/la:Rocketsima je na jedan cudan nacin i odgovaralo vise da igra KD. Kad je on na terenu Warriorsi nakon prve neuspjesne akcije odustaju od daljnjeg protoka lopte i daju najcesce njemu loptu u izolaciju. Houstonovoj odbrani to svakako vise odgovara nego konstantni protok lopte i igranje po 2-3 akcije u jednom napadu dok se ne nadje otvoren suter cisto iz razloga sto nemaju dovoljno disciplinovane defanzivce da sve pokriju i izrotiraju.

To je naravno sasvim legitimna opcija kad imas takvog strijelca u ekipi al opet s druge strane to nisu Warriorsi u punom sjaju. Ono sinoc u drugom poluvremenu i pogotovo u zadnjoj cetvrtini su bili Warriorsi u punom sjaju gdje Klay i prije svih Steph otvaraju ogroman prostor kretanjem kroz blokove i dovode odbranu do pucanja. Naravno ne smije se zaboravit ni reaktiviranje onog strasnog Steph-Green picka gdje odbrane panicno udvajaju Stepha i Greenu ostavljaju 4 na 3. Iz takvog picka je na kraju i proizasla ona Klayeva dagger trica, a u 4. cetvrtini Warriorsi su realizirali 8 od 10 napada gdje su igrali taj pick. Ono je bila retrospektiva na GSW iz 2015-16 sezone i bilo je spektakularno :bow:

Upravo to , objasnio si , ejvala.

Haj i ti da napišeš post da valja , košarkaši, yebo li te Alem i ti njega :rol: :rol:

Šta misliš u eventualnom finalu , da li Lopez može biti faktor X?
Licno mislim da Bucksi imaju ozbiljne sanse protiv Warriorsa zbog energije i sirine koju imaju. Imaju dovoljno sutera da ih ofanzivno dovoljno isprate, a Giannisa tesko da iko moze zaustavit. Warriorsi me nisu uopce nesto previse dojmili al favoriti su svakako, barem na papiru. Bucksi su dovoljno disciplinovani i imaju dovoljan broj defanzivaca da ispreuzimaju sta treba i Giannisa jos kao osigurac da pokrije svaku gresku. Najveci problem im moze biti neiskustvo i nedostatak prave, kvalitetne druge opcije jer ni Middleton, ni Brogdon ni Bledsoe to nisu.

Brook moze biti faktor svakako. Pogotovo ako Kerr pocne divljat sa postavama sa 4 ciglasa. Warriorsi nisu ekipa tipa Rocketsa koja ciljano napada missmatch i tu bi Lopez mogao naci svoju sansu al ako ga pocnu gadjat Steph-Green pickom (vjerujem da ce ga Bud drzat na Greenu) onda bi moglo biti ogromnih problema jer je u branjenju picka bas bas uzasan. Opet sa Giannisom na parketu se taj Brookov problem nepokretnosti mozda moze i nekako kompenzovat.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 maj 2019, 22:14

Fourth quarter scoring with 1:16 remaining: Steph Curry 15, Rockets 15

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 22:24

Epidaurus je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Rocketsima je na jedan cudan nacin i odgovaralo vise da igra KD. Kad je on na terenu Warriorsi nakon prve neuspjesne akcije odustaju od daljnjeg protoka lopte i daju najcesce njemu loptu u izolaciju. Houstonovoj odbrani to svakako vise odgovara nego konstantni protok lopte i igranje po 2-3 akcije u jednom napadu dok se ne nadje otvoren suter cisto iz razloga sto nemaju dovoljno disciplinovane defanzivce da sve pokriju i izrotiraju.

To je naravno sasvim legitimna opcija kad imas takvog strijelca u ekipi al opet s druge strane to nisu Warriorsi u punom sjaju. Ono sinoc u drugom poluvremenu i pogotovo u zadnjoj cetvrtini su bili Warriorsi u punom sjaju gdje Klay i prije svih Steph otvaraju ogroman prostor kretanjem kroz blokove i dovode odbranu do pucanja. Naravno ne smije se zaboravit ni reaktiviranje onog strasnog Steph-Green picka gdje odbrane panicno udvajaju Stepha i Greenu ostavljaju 4 na 3. Iz takvog picka je na kraju i proizasla ona Klayeva dagger trica, a u 4. cetvrtini Warriorsi su realizirali 8 od 10 napada gdje su igrali taj pick. Ono je bila retrospektiva na GSW iz 2015-16 sezone i bilo je spektakularno :bow:

Upravo to , objasnio si , ejvala.

Haj i ti da napišeš post da valja , košarkaši, yebo li te Alem i ti njega :rol: :rol:

Šta misliš u eventualnom finalu , da li Lopez može biti faktor X?
Licno mislim da Bucksi imaju ozbiljne sanse protiv Warriorsa zbog energije i sirine koju imaju. Imaju dovoljno sutera da ih ofanzivno dovoljno isprate, a Giannisa tesko da iko moze zaustavit. Warriorsi me nisu uopce nesto previse dojmili al favoriti su svakako, barem na papiru. Bucksi su dovoljno disciplinovani i imaju dovoljan broj defanzivaca da ispreuzimaju sta treba i Giannisa jos kao osigurac da pokrije svaku gresku. Najveci problem im moze biti neiskustvo i nedostatak prave, kvalitetne druge opcije jer ni Middleton, ni Brogdon ni Bledsoe to nisu.

Brook moze biti faktor svakako. Pogotovo ako Kerr pocne divljat sa postavama sa 4 ciglasa. Warriorsi nisu ekipa tipa Rocketsa koja ciljano napada missmatch i tu bi Lopez mogao naci svoju sansu al ako ga pocnu gadjat Steph-Green pickom (vjerujem da ce ga Bud drzat na Greenu) onda bi moglo biti ogromnih problema jer je u branjenju picka bas bas uzasan. Opet sa Giannisom na parketu se taj Brookov problem nepokretnosti mozda moze i nekako kompenzovat.

Interesantno, možda bi i njima više odgovaralo da igra Durant.Isto tako očekujem ofanzivni pad Greena, iz nekog razloga Houston ga je baš ignorisao , a ovaj maksimalno koristio.
Dobro je da je tu i Brogdon , značiće im.
Opet ponavljam, prva utakmica protiv GSW-a je najbitnija, valjda ce lažni Pop to pripremiti.

Eventualno finale.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

AdkoHz
Kontakt:

Post Postao/la AdkoHz » 11 maj 2019, 22:30

ovog covjeka si uzo za primjer?
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 11 maj 2019, 22:32

Teska srca moram priznati da Edward Jr. nije najbolji igrac lige. Top5 sigurno, ali da je najbolji ono sinoc si ne bi dopustio.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 maj 2019, 22:35

Justin je napisao/la:Teska srca moram priznati da Edward Jr. nije najbolji igrac lige. Top5 sigurno, ali da je najbolji ono sinoc si ne bi dopustio.
Pa pos.ralo onog, nije igrao cijelu seriju, sinoc mu bio game 1. Dok je ovaj 35 trpo svaku jebga

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 maj 2019, 22:36

AdkoHz je napisao/la:

ovog covjeka si uzo za primjer?
izraz curry gravity ne postoji bez razloga

ne postoji zbog jr smitha

AdkoHz
Kontakt:

Post Postao/la AdkoHz » 11 maj 2019, 22:39

Justin je napisao/la:Teska srca moram priznati da Edward Jr. nije najbolji igrac lige. Top5 sigurno, ali da je najbolji ono sinoc si ne bi dopustio.
nije nikad ni bio
fact
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 maj 2019, 22:40

Gospodin :kafa:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 11 maj 2019, 22:44

alemsa je napisao/la:
Pa pos.ralo onog, nije igrao cijelu seriju, sinoc mu bio game 1. Dok je ovaj 35 trpo svaku jebga
Ma nije mu se smjelo dogoditi da od Ayeshe i role playera ispadne. Moramo priznati sada da smo bili u krivu. Jbg.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Jorginho5
Kontakt:

Post Postao/la Jorginho5 » 11 maj 2019, 22:44

Steph Curry je na dan šeste utakmice htio odraditi šuterski trening u dvorani Rocketsa i manager Warriorsa mu je rezervirao dvoranu od 19:00 do 20:00. Chris Paul je nekako saznao za to i odlučio je otići tamo prije Curryja da mu zauzme dvoranu. Curry je ponudio da svatko vježba na svojoj polovici, ali je Paul to odbio i tako su izbacili Curryja iz dvorane.

Ova priča ima sretan završetak jer je Curry ipak odradio šuterski trening u dvorani, i to u zadnjoj četvrtini kad je ubacio Rocketsima 23 poena i nakon tekme se zaderao "KICK ME OFF THE COURT AGAIN, BOY!"

:mrgreen:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 maj 2019, 22:47

Cuj mozda bi im odgovaralo da igra Durant :rol:
Malo ozbiljnosti. Ne moze neko za nekog tvrditi da je najbolji, top3, top 5 ili top 10 igrac lige a onda u drugoj recenici ici sa pricom kako je za protivnika bolje da on igra, lol. Pa to je onda prevara neka od igraca.

Ovdje ljudi u fazonu da ce limitirana trojka Livingston, Looney, Iguodala kombinovano davati 40 po utakmici a vala i Klay biti jaci faktor u napadu pa ici ce sve glatko.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 maj 2019, 22:47

Jorginho5 je napisao/la:Steph Curry je na dan šeste utakmice htio odraditi šuterski trening u dvorani Rocketsa i manager Warriorsa mu je rezervirao dvoranu od 19:00 do 20:00. Chris Paul je nekako saznao za to i odlučio je otići tamo prije Curryja da mu zauzme dvoranu. Curry je ponudio da svatko vježba na svojoj polovici, ali je Paul to odbio i tako su izbacili Curryja iz dvorane.

Ova priča ima sretan završetak jer je Curry ipak odradio šuterski trening u dvorani, i to u zadnjoj četvrtini kad je ubacio Rocketsima 23 poena i nakon tekme se zaderao "KICK ME OFF THE COURT AGAIN, BOY!"

ovo se zove pišanje po nekome

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 maj 2019, 22:50

Jorginho5 je napisao/la:Steph Curry je na dan šeste utakmice htio odraditi šuterski trening u dvorani Rocketsa i manager Warriorsa mu je rezervirao dvoranu od 19:00 do 20:00. Chris Paul je nekako saznao za to i odlučio je otići tamo prije Curryja da mu zauzme dvoranu. Curry je ponudio da svatko vježba na svojoj polovici, ali je Paul to odbio i tako su izbacili Curryja iz dvorane.

Na stranu njegovo košarkaško umjeće , Curry je veoma iritantan lik , i simpatičan je samo navijačima GSW-a.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 maj 2019, 22:52

Curry :ljepota:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.