FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la AlfredNobel » 12 maj 2019, 00:29

Ten Hag je isto odlična opcija. Pokazao da zna, da gaji stil koji je Barcin DNK, a zna i raditi s mladim. Treba se što više okretati ovim mlađim trenerima, jer ima strašnih talenata i ljudi koji donose nešto novo. Već su sad cijenjeni, a biće još više kako vrijeme odmiče. Dolaze nova vremena, donose novitete. Sve više gube na cijeni ovi stariji treneri. Ten Hag, Naggelsman, Nuno Espirito Santo, Pochettino, Eddie Howe, Southgate, a tu je i Tuchel, pa i Emery itd. Iz naše okruženja, Dalić koji je napravio historijski rezultat, Bjelica, Milojević.

Od ovih nešto starijih, tu je Setien, koji mi se strašno sviđa.

Ima bruku primjera, mladi treneri su strašni i treba imati njih nekoliko u vidu. Ne kažem sad da može svako od pobrojanih voditi Barcu i ne kažem da bi bili odmah uspješni u Barci, jer nije isto voditi recimo jedan Ajax i Barcu, to se podrazumijeva. Ali, svakako ih treba pratiti i imati na radaru. Tu će, nadam se, biti i Xavi za nekoliko godina.

Koeman, pa Ten Hag po meni. Ten Haga bi doveo bez razmišljanja.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2019, 00:32

MrHc je napisao/la:@Romario blokat cu te ! Nemoj me ljutit. Znaci ponavljaj za mnom Arthur je klasa, Arthur je klasa i Arthur je klasa.

Nije on kriv sto nema kome dodati loptu naprijed, nije on kriv sto su mu saigraci zvani samo polako i okolo. Daj ga Pepu u City pa ces vidjet sta je klasa.

Ja ne razumijem kakvo je ovo svr.savanje na igrace koji su odigrali 5-6 ozbiljnih tekmi za godinu dana i to u nekom transu. Ja ti garantujem da bi Pique u Atletico Madridu ili Celziju bio najbolji stoper svijeta. A ovako kad mora izaci na 40-50 metara od gola i pokrivati rupe koje ostavlja Busquets i Alba i Roberto nije svejedno.

Rakitic je fenomenalan igrac za cuvanje ledja Messiju problem nastaje kada treba nesto iskreirati a Messi pokriven sa dvojicom, Busquets iza njega a Vidal do njega.

Barca se treba okrenuti korijenima ! Istrpiti Puiga, Alenu, Grimalda, Cucurelu i sta ti ga ja znam koga vec ne. Ne trebamo ganjati misice nego mozak ( Xavi - Iniesta ). To su problemi sistemski. Valverde mozda jest mozda nije za Barce. Zamjerim mu samo sto je forsirao igru na misice na ustrb ljepote. I onda tako dodjes u situaciju da ti vezni red cine Vidal - Busquets - Rakitic / SMRTNI GRIJEH /.

Messi na laznu devetku ili u vezni red na ofanzivnog. Grizman u spica ako Messi ode u vezu i dovesti krilo uz nadanja da ce Dembele biti zdrav.

Veza De Jong - Arthur - Messi bi pojela sve !!!
Blokaj odma, haj svakakva razmisljanja treba postovati al ovo je do jaja

Cuj mesi u vezi, a covjek vec otezano hoda a kamoli trci, i onda bi taj vezni pojeo nekoga, jest kad bi igrali protiv paraplegicara

Upitno je mozel mesi i kao spic kako je slabasan, a u veznom redu bi tek posto predmet sprdnje, i jos s arturom

A i ovaj dio o dokazanoj klasi arturu i nedokazano de beku, jedan je jedan od najbitnijih igraca u najbitnijim utakmicama lige prvaka, drugi jedan od najnebitnijih igrac tima koji se osramotio u istom i ovaj drugi kao dokazan, a drugi kao nije

De bek je vec pokazo da je igracina, artur su dokazuje, mozda bude od njega nekad japija za nosioca igre, sad trenutno je samo solidan obecavajuci igrac koji ne moze vise od sata utakmice izdrzati i to u spanskoj ligi gdje nije neki intezitet, treba racunati na artura, davati mu sansu sigurno i vidjecemo sta ce biti, dobar je momak i dobro pojacanje, al treba nam nesto bolje da nosi vezni red, a i treba nam vise veznjaka, de bek je drugaciji tip igaca i neka in obojice, mogu igrati i zajedno, al porediti artura sa njim il de jongom je smijesno, a grohotom smijesno reci da je on klasa za njih

I kad pricamo o korijenima, barcini i ajaxovi su skoro isti, njihovi igraci i igra se savrseno uklapaju u taj povratak korijenima, i ja sam za to i na tome treba raditi, kakav alena, ceka se on dugo, on ti je jedino za posudbe, a ova ajaxova djecurlija su se vec dokazala i dvije klase su iznad artura, a pet klasa iznad alene, i ovaj ajaxov trener bio bi povratak korijenima, vise je ajax ove godine licio na pravu barcu nego barca sama na sebe
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 12 maj 2019, 00:35

MrHc je napisao/la:
Veza De Jong - Arthur - Messi bi pojela sve !!!
Misliš pojeo bi je svako. Ako igras sa tri igrača u vezi citava ekipa mora trcati i raditi i pomagati toj vezi a vezni igrači moraju biti na 11 kilometara u prosjeku.
Arthur ne moze odigrati 60 minuta jačeg tempa, a Messi ne moze pretrčati 6 kilometara.

Ako cemo igrati sa tri veznjaka onda moras imati dva kmeta za Messija i jednog da iznosi loptu.
U napadu neki trolist da je učinkovit kao MSN.

Ili ako hoces da su veznjaci kreativniji Messija na lažnu devetku i dva krila ala Pedro i Alexis koji ce neumorno špartatu gore dole.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 01:35

Znaci, Messija u 32 godini u sredinu i to veza sa trojicom :lol: :tokralju:

jbt se, vi niste normalni :rol: :rol:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 maj 2019, 02:01

let3 je napisao/la:Znaci, Messija u 32 godini u sredinu i to veza sa trojicom :lol: :tokralju:

Pa sta ako ima 32,nema 40.Nek igra ofanzivnog veznog.Iza njega biskvit i raketa(ili njihove zamjene),naprijed zamjene coutinha,suareza i jos jedno krilo
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 12 maj 2019, 02:07

Jest al Messi nije obicni igrac od 32 godine a i da jeste to nisu godine gdje ces citavu sezonu rintati u nekom tempu.
Uostalom Messi nastoji produziti karijeru sto je vise moguce i sigurno se nece gurati kao veznjak.
On se vrati u sredinu posalje magičnu loptu ali da napravi 90 pasova po utakmici, ma daaaj.
Don't hate what you don't understand.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 maj 2019, 03:38

BosniaBoston je napisao/la:
let3 je napisao/la:Znaci, Messija u 32 godini u sredinu i to veza sa trojicom :lol: :tokralju:

Pa sta ako ima 32,nema 40.Nek igra ofanzivnog veznog.Iza njega biskvit i raketa(ili njihove zamjene),naprijed zamjene coutinha,suareza i jos jedno krilo
:rol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 11:00

Ma bude li vezni red opet Rakitic-Busquets ja ih necu ni gledat
27.10.2020

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 12 maj 2019, 11:06

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 maj 2019, 11:42

Barcelona players pushing for Valverde to stay, and he wants to. Now the only issue at the club isn't only the president and directors, but the footballers too. Things are getting out of control quickly.
Majku im yebem svima. U šta se pretvorio ovaj klub.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 12 maj 2019, 11:48

Luzeri, dobar im Valverde jer je pizda koja ne smije ni zagalamiti na njih nit ce klupirati ove starosjedioce.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 maj 2019, 12:06

Postao/la MrHc
"Valverde mozda jest mozda nije za Barce"

pa sta taj covjek treba da uradio da kazes sto posto nije za barcelone, da izgubi 10 nula, ne mogu da vjerujem da ima iko ko misli da ovaj moze vise voditi barcu nakon dvije nevidjene blamaze

jos je ernesto bio nevidjeni sreckovic u ove dvije sezone, kolicine srece su nevjerovatne koje je imao, sve mu se poklapalo kao da je sam sebi birao protivnike i formu u kojoj su se nalazile, iskljucivo na srecu je dvije titule u spaniji uzeo u situaciji nikad gore konkurencije, inace ne bi ni to uzeo siguran sam

u ligi prvaka gdje se najvise obrukao je tek imao srecu nevidjenu, u prvoj sezoni izvuces celzi koji je bio u strahovitoj krizi uto vrijeme, pa onda dobijes romu koja je bila smijesna i primala po pet sest komada, i onda jos imas srecu u prvoj utakmici da sami sebi daju dva gola, imas 4 1 rezultat potpuno nezasluzen i onda to ne odbranis, otkaz je tad morao dobiti

onda dolazi sledeca sezona, konkurencija u spaniji jos i gora, i naguzove i sretno i na misice obezbijedis titulu do polusezone maltene, u kupu ides do finala lagano, liga prvaka kao da sam sebi protivnike biras, dolazitek u polufinalu ozbiljniji protivnik kojem je pamet razvucena zbog borbe za titulu, i onda jos jednom te pomazi sreca da dobijes rezultatom 3 0 tu ekipu a nisi taj rezultat ni blizu zasluzio, da se oni izmasaju, onda ides na revans dje im nema najboljeg igraca, moraju igrati sa sacirijem i origijem, i to prospes, 4 komada dobijes, obrukas se za sva vremena i jos vidis da bi te u finalu ceko totenham, pa to je za razapinjanje na glavnom trgu, ne za otkaza

novi trener ozbiljan ce i od coutinje i dembe napravit igracine, i od de jonga i beka i koga god mu pismenog dovedu

nikad nisam tvrdio da je valverde jedini odgovoran, tu je i mesijeva odgovornost ogromna kao kapitena i glavnog igraca koji je podbacio ponovo kad je najbitnije, albe i jos nekih igraca, al trener takvu blamazu jednostavno ne moze prezivjeti i ne mogu vjerovati da iko moze pomisliti da nas taj covjek vodi sledece sezone, ne radi se tu samo o dva kiksa, opet kazem samo zahvaljujuci sreci izgledali smo bolji nego sto jesmo jer nismo imali konkurenciju jaku, ernesto nije uspio napraviti ono sto je morao, jaku barcu, zato mora ici, imao je bolju situaciju nego iko, nije imao muda da pokaze igracima da je autoritet, da jednu ohebinu suareza izvede kad je igrac manje na terenu, da mesija fizicki pripremi i nabrije, zamjeri mu se sto je ubio ljepotu igre, to je i manji problem, da je cvrstom igrom prosao ne bi mu niko bogzna zamjerio, al kakva cvrstina kad u dvije najbitnije utakmice primis 7 golova

ja sam ubijedjen da ce cak i ova sugava uprava mu dati otkaz da bi svoje guzice cuvali i malo oraspolozili igrace, vece je pitanje ko ga ce dovesti koliko ce stati iza novog trenera, dovedu li nekog trenera koji ce se slizati s ufuranim zvijezdama nista se nece na bolje promijeniti, samo nam moze pomoci neko novi koji ce biti tvrdoglav i razdrmati zvijezde,cak i po cijeni da udje u sukob s mesijem i klanom, kojem ce prvi uslov biti odlazak suareza i koji ce i mesija cijediti na treninzima i dovesti ga u formu, il ga na klupi ostavljati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 maj 2019, 12:11

slika

:tokralju: slika sve govori za ovogodišnju LP :tokralju:

Ovi igraci su još jednom pokazali koje su pic.ke od ljudi, jer ko traži da ziheraš i dalje vodi, taj ne želi dobro klubu.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 12 maj 2019, 12:36

Messi na Anfieldu imao 5 šuteva i 3 asistencije za šut, to su jedini šutevi Barcelone na gol u revanšu

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 maj 2019, 13:48

Sad ako Uprava ne pokaže neki autoritet, nema od ovog hljeba. Presjeci to odmah na kraju sezone, dovedi novog i nema tu puno mudrosti. Čuj oni mu dali podršku, hoće da ostane, pa picka vam materina bezobrazna toliko para uzimate, imate sve povlastice i opet se nađu da pametuju. Nije Barca Željo pa da radi ko šta hoće.

Fino Valverdeu otkaz, dovesti novog, kome se to od njih ne sviđa, fino ispisnica. Dosta više zayebavanja, k'o da je njihov klub pa oni odlučuju. Ovi fudbaleri kako vrijeme odmiče sve bezobrazniji i bezobrazniji.

Messi vuče ovu ekipu, to je činjenica i to slijep vidi. Da nije zabio ona dva gola na Camp Nou, ne bi ni dobili nadu za finale. Ali, ono što mi je zasmetalo na Anfieldu je njegova nonšalancija i to ne mogu da shvatim. Pa igraš za finale, a ti šetaš k'o da je neki ramazanski turnir u Gračanici. Pa daj vrati se nazad, pomozi tu nazad malo Robertu i Vidalu, ne moraš sad poginuti za svaku loptu i bezveze se trošiti, ali daj malo elana ebote. To ne mogu da shvatim i za to nema opravdanja, po meni.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 12 maj 2019, 13:53

Podržavao bih ga i ja da imam zagarantovano mjesto u prvom timu. :kafa:

Znaju da ko god novi dođe valja oznojit guzicu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 maj 2019, 13:56

messija mi vise nije zao, sam sebi je dopustio ovo. sam sebi se posrao na prajm. mozda je cak i glavni odgovorni.

kakva steta sto je najbolji u sutanju lopte ikad mentalni patuljak.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 maj 2019, 13:57

messilla je napisao/la:Podržavao bih ga i ja da imam zagarantovano mjesto u prvom timu. :kafa:

Znaju da ko god novi dođe valja oznojit guzicu.
Upravo to. Sad ako se Uprava ne pokaže, zayebi ti ovo narednu sezonu.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 maj 2019, 14:07

Kazem opet, dzaba i De Jong i de Ligt i Griezmann i sva pojacanja na svijetu ako ova ziheraska neznalica ostane na klupi, upropastit ce ih sve. Realno, ne moramo osvajati LP, ali ja hocu da svake subote i nedjelje uzivam u onom sto vidim, pogotovo na Campu.

A zahvaljujuci njemu ja na prste jedne ruke mogu prebrojati utakmice sa lijepom igrom gdje se uzivalo. Ostalo je sve bila patnja gdje se protivnik izmasi skroz, pogodi stativu precku i onda mi spremimo 2 gola na individualni kvalitet i uzmes 3 boda i svi sute.

Liverpool je nama na Anfieldu napravio isto ono sto nam je napravio Real Madrid u kupu na Campu gdje su sve zivo promasili, onaj Vinicius i gdje smo izvukli 1:1. Da su pogodili pola od onih prilika, moglo je lagano da bude 1-4. To je cinjenica. Liverpool zabio, Rejal promasio. Ziva istina.

Ali daleko od toga da je ovaj ziheras jedini krivac. Bar 7-8 igraca uopste ne zasluzuje da nosi ovaj dres po pristupu i igri.

Ko god napadne ovu Barcelonu uz malo srece ce ih pobijediti. A Mrav je u ove 2 godine imao i vise srece nego pameti. Messi i Ter Stegen su donijeli ove 2 lige zadnje na individualni kvalitet, sto je opet zalosno.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 maj 2019, 14:25

ma messiju valverde godi jer nema muda da se zakači sa njim, nit da mu dira ikoga od njegove ekipice užih prijatelja

ekipici užih prijatelja, tj okosnici ekipe godi valverde jer zašto im ne bi godio, igraju koliko žele da igraju

ostali igrači nemaju pravo glasa

valverdeu godi sve ovo jer zna da nikad nije ni trebao biti u ekipi veličine barcelone, al eto tu je, i može ostati još, čak će i pisat u historiji da je osvajao lige, neće niko pitat protiv koga ih je osvojio

upravu boli qurac sve dok su pare dobre, što će biti dok je messi tu, titule lige u kombinaciji sa trenerom koji ih ne zahmeti, ugodno ljudima

svako ko ima moć je kriv jer su svi dopustili ovo, kolektivno, i svima je sve ok, govore naučit ćemo iz ovoga, sljedeće godine će bit drugačije i tjt

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.