Pa uči jbo ga ti, puna Tz tih škola, sjedneš i zagriješ stolicu, neće ti ništa biti od toga.Penaltiky je napisao/la:Niht šprajhenzi dojč.jasmin10 je napisao/la:Evo ti prilika da radis u Českoj u Lufthansu.Penaltiky je napisao/la:Mislim da se dobija ukoliko ugovor istekne i ukoliko je sporazumni raskid. Barem u TK.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Da bi dobio naknadu morao si dobiti otkaz npr. zbog tehnoloskih,ekonomskih ili organizacionih promjena zbog kojih je prestala potreba za obavljanje posla ili u smanjenju obima posla sto tebi ne odgovara jer traze radnike.A moglo je i u slucaju da ne ostvarujes dobre rezultate odnosno nemas potrebna znanja i sposobnosti u obavljanju poslova na kojima radis.To ti je nekako najbolja opcija uz visak na poslu.To ti barem uvijek moze pisati.A ti si dobio dvije najgore opcije otkaz i sporazumni raskid,jbg njemu dobro nista ne gubi a tebi nastetio.Steta,majku mu moglo je to bolje proci.Moj ti je savjet postavljaj uslove koji tebi odgovaraju.Cijeni sebe i ako mislis da dobro radis ti odredjujes cifru za rad.Postavljas uslove.Ja sam takav,ne moram raditi 3-4 mjeseca sjedit cu u kuci al necu radit kako mi drugi kazu,jer smatram da to mogu.Ja sam trazio platu 800 + 150 topli.Sedmicno jedan dan slobodan ali nisam htio prijavu.I prihvatio je to,3 godine funkcionisalo.Onda mi je trebala prijava,jer na birou nisam postojao,nema me zavedenog.Spustio sam 700 platu+150 topli+sedmicno slobodan + 5 vezanih dana godisnjeg u odgovarajucem mjesecu+tehnoloski visak prilikom napustanja posla.Al zato i radim kako treba. 
!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Sranje od posla. Moj rođak prošao prije 4-5 godina i odmah odustao nakon uslova. Sad je u Njemačkojjasmin10 je napisao/la:Evo ti prilika da radis u Českoj u Lufthansu.Penaltiky je napisao/la:Mislim da se dobija ukoliko ugovor istekne i ukoliko je sporazumni raskid. Barem u TK.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
U interesu globalnih sila glede nekog konflikta, BiH se nalazi na samom zacelju. Prije bih rekao kako smo za nasih zivota, na ovim prostorima svjedoci zadnjeg sukoba.Rat će sigurno nas zadesit opet u narednih 20-30 godina. To je neizbježno jer tako svijet funkcionise. Samo budala može mislit da će ovdje bit sve mirno i da smo proslost zakopali duboko iza nas.
Glede Rusije, jedna BiH nema nikakav znacaj, bilo po pitanju eksploatacije rude (rudnici smedjeg i mrkog uglja), izlaza na more ili cega vec. Ruse pominjem kao uzdanicu Srbije.
Ameri su jos 90-ih brojnim rezolucijama, priznanjem te generalno prijateljskom politikom pokazali sto misle.
Nismo nekakvo tranzitno podrucje (mozda za krijumcaranje narkotika).
Jedina opasnost su komsije, koje prema naoruzanju, zajedno sa nama spadaju u onaj rang zaostalih i svako buduce djelovanje uslovljeno je mentorstvom neke sile.
Cak, ma koliko morbidno zvucalo, nema se rasta trositi municija, ozbirom da mjesecno ovu zemlju napusta desetine mladih. Na iducem popisu u FBiH mogli bi brojati nesto jace od 500k.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 13 maj 2019, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Imas pravo na naknadu iskljucivo ako si tehnoloski visak.bambus je napisao/la:Da bi dobio naknadu morao si dobiti otkaz npr. zbog tehnoloskih,ekonomskih ili organizacionih promjena zbog kojih je prestala potreba za obavljanje posla ili u smanjenju obima posla sto tebi ne odgovara jer traze radnike.A moglo je i u slucaju da ne ostvarujes dobre rezultate odnosno nemas potrebna znanja i sposobnosti u obavljanju poslova na kojima radis.To ti je nekako najbolja opcija uz visak na poslu.To ti barem uvijek moze pisati.A ti si dobio dvije najgore opcije otkaz i sporazumni raskid,jbg njemu dobro nista ne gubi a tebi nastetio.Steta,majku mu moglo je to bolje proci.Moj ti je savjet postavljaj uslove koji tebi odgovaraju.Cijeni sebe i ako mislis da dobro radis ti odredjujes cifru za rad.Postavljas uslove.Ja sam takav,ne moram raditi 3-4 mjeseca sjedit cu u kuci al necu radit kako mi drugi kazu,jer smatram da to mogu.Ja sam trazio platu 800 + 150 topli.Sedmicno jedan dan slobodan ali nisam htio prijavu.I prihvatio je to,3 godine funkcionisalo.Onda mi je trebala prijava,jer na birou nisam postojao,nema me zavedenog.Spustio sam 700 platu+150 topli+sedmicno slobodan + 5 vezanih dana godisnjeg u odgovarajucem mjesecu+tehnoloski visak prilikom napustanja posla.Al zato i radim kako treba.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- Barbarossa
- Kontakt:
jasmin10 je napisao/la:Ovo sam sada nasao da pise.kraljttbvb je napisao/la:Ako si minimalno 8 mjeseci bio prijavljen, onda imas 3 mjeseca po 330 KM.jasmin10 je napisao/la:S biroa se ne moze primati ako ja podnosim zahtjev za sporazumni raskid ugovora ?
Mislim da njih ne interesuje ko je raskinuo ugovor...
Nezaposlena osoba nema pravo na novčanu naknadu:
• kad je svjesno doprinijela prestanku radnog odnosa;
• kad se utvrdi da je dobrovoljno napustila posao bez opravdanog razloga.
Nazalost mislim da necu imati pravo. Zvao biro da mi potvrde, niko se ne javlja.
Nemaš kad potpišeš sporazumni nista
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
- Fantasista
- Kontakt:
Ako si ti dao otkaz odnosno raskinuo ugovor onda nemas pravo na lovu. Samo kada firma raskine ili kada ti istekne ugovor mozes dobijati naknadu.
Meni je istekao ugovor i nisu mi produzili, neki dan mi doslo rijesenje 366 km po mjesecu. Takodje kolega koji je napustio napisali mu na rjesenju da on podnosi otkaz i rekli mu na birou da nema pravo na naknadu.
Meni je istekao ugovor i nisu mi produzili, neki dan mi doslo rijesenje 366 km po mjesecu. Takodje kolega koji je napustio napisali mu na rjesenju da on podnosi otkaz i rekli mu na birou da nema pravo na naknadu.
Đe ona od 30-35 godina nađe dimije i šamiju kakvu je nosila očeva pranena 1912 sunce ti ****
ameba uzorak i cvijeće 
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Šta baPenaltiky je napisao/la:Đe ona od 30-35 godina nađe dimije i šamiju kakvu je nosila očeva pranena 1912 sunce ti ****![]()
![]()
ameba uzorak i cvijeće
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ušo u Bimgo, kontam neka nena, kad se okrenu zenska 30-35 godina, suzdrzim se da se ne odvalim smijat, gleda me ona radnica poker face nabacilaOsim13 je napisao/la:Šta baPenaltiky je napisao/la:Đe ona od 30-35 godina nađe dimije i šamiju kakvu je nosila očeva pranena 1912 sunce ti ****![]()
![]()
ameba uzorak i cvijeće
Migrante u ZHK u dvoranu Pecara, ne treba im preko ljeta.
Po tome bi im mogli kakav kamp na Tusnju napravit da budu citavu godinu tamoPenaltiky je napisao/la:Osim13 je napisao/la:Šta baPenaltiky je napisao/la:Đe ona od 30-35 godina nađe dimije i šamiju kakvu je nosila očeva pranena 1912 sunce ti ****![]()
![]()
ameba uzorak i cvijeće
Migrante u ZHK u dvoranu Pecara, ne treba im preko ljeta.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mozemo za Pakistance napraviti probu za kriket, uzeti medalju za BiH makar u Evropskom kriket prvenstvu mozda.
Tj najveci uspjeh Muslimanskog sporta sto bi u CP rekli.
Tj najveci uspjeh Muslimanskog sporta sto bi u CP rekli.
- Fantasista
- Kontakt:
Danas nova tura migranata prodje kraj doma penzionera. Oni sto spavaju kod Melaina su strahota.
Dobro su naucili nas jezik, neki dan kod Bingo Tusa me pita imam li koju marku da mu dam za kartu. Iz Libije kaze, Gadafi vam nije valjao eto nek vam je sad dobro. Naziva mi selam, ja mu nisam htio odg. I pita on mene jesam li musliman
Dobro su naucili nas jezik, neki dan kod Bingo Tusa me pita imam li koju marku da mu dam za kartu. Iz Libije kaze, Gadafi vam nije valjao eto nek vam je sad dobro. Naziva mi selam, ja mu nisam htio odg. I pita on mene jesam li musliman
1. Klima to onemogućavaRigoletto je napisao/la: Po tome bi im mogli kakav kamp na Tusnju napravit da budu citavu godinu tamo
2. Migranti su dobrodošli samo tamo gdje je Alija Izetbegović dobrodošao, ergo Široki.
- Barbarossa
- Kontakt:
U dolini Krivaje od izvora do ušća postaje kritično već
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Treba ih u prihvatilista i lopate u ruke i alat sta bilo i nek idu cistit rijeke,jezera,šume obnavljat igrališta itd.
Nema gore vrste ljudi,nit ce ikad bit.
Neke izbjeglice koje traže veća prava nego sto ih ja imam u državi u kojoj sam rođen,nazalost imaju ih.
Kod nas čovjek koji je invalid branio drzavu ili sl. Umire od bijede ali treba pomoc nekom nehljebu koji je pobjego iz vukojebine i oce da mi sudi po serijatu,da siluje a da se primjenjuju zakoni njegov drzave (slucaj kad je u svedskoj osloboden lik za silovanje jer ona nije bila pokrivena a u njegovoj kulturi je to onda ok) da kradu,seru po vikendicama,provaljuju i razbijaju (pogledajte narod kojem su razorene vikendice jer gamad ne moze prespavati kulturno)
Volio bi da ih Amerika sravni,ko ih **** nisu korist društvu ni svojem ni našem.
Nema gore vrste ljudi,nit ce ikad bit.
Neke izbjeglice koje traže veća prava nego sto ih ja imam u državi u kojoj sam rođen,nazalost imaju ih.
Kod nas čovjek koji je invalid branio drzavu ili sl. Umire od bijede ali treba pomoc nekom nehljebu koji je pobjego iz vukojebine i oce da mi sudi po serijatu,da siluje a da se primjenjuju zakoni njegov drzave (slucaj kad je u svedskoj osloboden lik za silovanje jer ona nije bila pokrivena a u njegovoj kulturi je to onda ok) da kradu,seru po vikendicama,provaljuju i razbijaju (pogledajte narod kojem su razorene vikendice jer gamad ne moze prespavati kulturno)
Volio bi da ih Amerika sravni,ko ih **** nisu korist društvu ni svojem ni našem.
Imal ženki?Osim13 je napisao/la:Ustupite svoje domove izbjeglicama
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.