Hvala ljudino sto ga iskoristiSarajevoJeBordo je napisao/la:Molimo stavite ovaj havatar.
Minuta posla, hvala.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Prva ljubavi, najveća radosti, pobjedu daj nam ti!
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Molim te mozes li mi pojasniti kako da to uradim . Bio bih ti jako zahvalan , ako treba i da te pocastim . Malo sam stariji i nisam vican . Hvala i ako nemas vremena .SarajevoJeBordo je napisao/la:Molimo stavite ovaj havatar.
Minuta posla, hvala.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Desni klik na sliku iz posta u temi multimedija i kopirajte link slike, idite u postavke i Avatar. Tu u textbox zalijepite taj link i postavite velicinu na 100 i 100 u ova dva mjesta za najbolju kvalitetu. Ili moze cak 150x150Samozdravlje je napisao/la:Molim te mozes li mi pojasniti kako da to uradim . Bio bih ti jako zahvalan , ako treba i da te pocastim . Malo sam stariji i nisam vican . Hvala i ako nemas vremena .SarajevoJeBordo je napisao/la:Molimo stavite ovaj havatar.
Minuta posla, hvala.
Moze se istrpiti i veznjak, ako je talentovan drama. Mustafic, Kurdic i ne znam ko jos nisu u toj mjeri talentovani. To se jednostavno odmah vidi. Mislim da bi se Salcin mogao uz puno manje muke "istrpiti". Momak kad primi loptu vidi se koliko je sati. Moze donijeti dimenziju vise. Ukoliko Kapic ode, minute koje on dobija dati Salcinu i za dvije godine imat cemo najboljeg veznjaka u ligi.Samozdravlje je napisao/la:- Prvenstveno ovi mladi fudbaleri trebaju biti zahvalni FKS
- Ono sto klub treba jos uciniti za njih je iskrenost tipa "za ovu sezonu ti mozemo obecati 15 min/po utakmici ili obzirom na situaciju u klubu u ovoj sezoni ti ne mozemo obezbjediti min. i evo mi ti predlazemo Olimpik, MDK,Celik " , takvim igracima za koje strucne sluzbe smatraju da bi se mogli razviti u igrace (a imamo konacno strucne)obezbjediti ugovor tipa : posudba + 1-2 god.
- Po mom misljenju za beka je dovoljno 6 mj. da se razvije , za stopera mozda 12 mj. , a za igraca sredine terena treba mozda 2 god. Naravno nije to pravilo , ali igrac sredine terena treba sigurno vise vremena. Sad vanserijski talenti na svojim pozicijama mogu odmah dominirati.
- Sto se tice Akademaca ovo je fantasticno , dva momka na pragu A- repke ? Ovdje su forumasi podjeljeni po licnom antagonizmu i masa nas nece reci da je mlijeko bijelo . Primjer .
- Nek se jave oni koji su trazili da Mujakic treba odmoriti poslije jedne greske , kako Kovacevic je suvise mlad i neiskusan i da treba braniti Dzafic(e oni su ti talenti kojima je trebalo 5 utakmica , da zacementiraju svoju poziciju). Sad na pragu A-repke , slicno ocekujem i za Pidru i Sabana aBd . Poslije utakmice u Mostaru 2:2 , kad je Musemic zagrlio Kovacevica i tjesio ga sto nije odbranio penal ,znao sam da nema zime za jos jednog poslije Mujakica
- ISTRPITI mlade igrace , e to mi NIKAD necemo znati NIKAD . Pogotovo igraca sredine terena , nekako i mozemo kad dolazi sa strane , ali iz Akademije tesko Bogami .
- Za Mustafica,Kurdica , Resica bi bilo najbolje da ostanu u FKS ,ako mogu dobiti 15-20 minuta barem svaku drugu tekmu . Kad na terenu imas Stanojevica,Rahmana , Crepulju mozes jednog povuci u 70 min. i ubaciti Kurdica,Mustafica . ISTRPITI . Necemo igrati sa igracem manje , prvenstvo je dugo i eventualne greske se mogu popraviti . Ti mladi momci ce sigurno napredovati i kroz trening sa dobrim saigracima .
- No ako struka kaze da je previse rizicno (rizicno jeste) onda posudba. Tad ce igac imati vise vremena na terenu ,ali slabije saigrace . ISTRPITI .
- Sto se jucerasnje utakmice tice Mustafic nije bio nista slabiji od svi ostalih saigraca , sem Mujakica i Lazica . Nismo mi igrali sa drugim timom samo radi Mustafica , da su igrali Ahmet . Hebib , Halilovic ne bi bilo onako blijedo. Ako je Mustafic izgubio utakmicu u Banovicima onda ne znam ....
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
Samozdravlje
- Kontakt:
E ako nisu talentovani onda je mozda za njih potreban pojacan individualni rad , ali u drugoj sredini . Iskreno nisam profesionalno strucan , kao amateru navijacu mi se cine da su ok . Ako nisu talentovan ko ih zadrza 3-4 god. u Akademiji i ko ih je uopste doveo i predlozio ? Ovo za Salcina ne sumnjam i vjerujem da si informisaniji , ja samo onako iznesoh svoje misljenje (forum). Raduje me lijepo misljenje o Salcinu , inace oni su meni svi jednako dragi i imam iste zelje za sve njih , nasi Akademci . LPSabinho je napisao/la:Samozdravlje je napisao/la:-
Moze se istrpiti i veznjak, ako je talentovan drama. Mustafic, Kurdic i ne znam ko jos nisu u toj mjeri talentovani. To se jednostavno odmah vidi. Mislim da bi se Salcin mogao uz puno manje muke "istrpiti". Momak kad primi loptu vidi se koliko je sati. Moze donijeti dimenziju vise. Ukoliko Kapic ode, minute koje on dobija dati Salcinu i za dvije godine imat cemo najboljeg veznjaka u ligi.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
"URL koji si poslao je neispravan" , shvatam ako nemas zivaca objasnjavati nekom analfabeti . Hvala na pokusaju , pokusat cu sutra traziti pomoc male raje .astonHz je napisao/la:Desni klik na sliku iz posta u temi multimedija i kopirajte link slike, idite u postavke i Avatar. Tu u textbox zalijepite taj link i postavite velicinu na 100 i 100 u ova dva mjesta za najbolju kvalitetu. Ili moze cak 150x150Samozdravlje je napisao/la:Molim te mozes li mi pojasniti kako da to uradim . Bio bih ti jako zahvalan , ako treba i da te pocastim . Malo sam stariji i nisam vican . Hvala i ako nemas vremena .SarajevoJeBordo je napisao/la:Molimo stavite ovaj havatar.
Minuta posla, hvala.
Ma nije meni problem nikad bio objasnit. Imao sam isti problem oko toga, ne znam do cega je. Nije radilo, pa odjednom mogu postaviti sliku... Valjda neko zna to bolje objasnit sta je bugSamozdravlje je napisao/la:"URL koji si poslao je neispravan" , shvatam ako nemas zivaca objasnjavati nekom analfabeti . Hvala na pokusaju , pokusat cu sutra traziti pomoc male raje .astonHz je napisao/la:Desni klik na sliku iz posta u temi multimedija i kopirajte link slike, idite u postavke i Avatar. Tu u textbox zalijepite taj link i postavite velicinu na 100 i 100 u ova dva mjesta za najbolju kvalitetu. Ili moze cak 150x150Samozdravlje je napisao/la:
Molim te mozes li mi pojasniti kako da to uradim . Bio bih ti jako zahvalan , ako treba i da te pocastim . Malo sam stariji i nisam vican . Hvala i ako nemas vremena .![]()
![]()
Salcin nije veznjak... bar to upratite. Lik je poluspic, desetka, majstor, genije. Njegova i pozicija kurdica stopera i mustafica zadnjeg ili centralnog veznog nisu ni slicne, kurdic i mustafic nisu krila i napadaci pa da im se lijepi lopta za nogu. Ovi momci treba da znaju linije kretanja, postavljanja, primanja lopte i predavanja a to znaju. Mustafic je svaki put bio postavljjen defanzivno odlicno protiv tuzle. Obojica su fizicki odlicno gradjeni, imaju odlicnu motoriku i za svoje pozicije dobro rade s loptom. Ja ne vidjeh da se u ligama petice igracima tipa Kedire lijepi lopta, cak sta vise, na vi su sa njom dosta cesto ali plucima i inteligencijom su WC igraci (bio).
Dobro, mozda se mahalski gleda probacis kroz noge i bolji si igrac ali danas su ti igraci jako malo cijenjeni a fizicki dominantni igraci su trazeni.
Dobro, mozda se mahalski gleda probacis kroz noge i bolji si igrac ali danas su ti igraci jako malo cijenjeni a fizicki dominantni igraci su trazeni.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Sabinho je napisao/la:Mustaficu je posudba neophodna. Mi sa njim ne mozemo dobijati tekme, sa druge strane on ne moze napredovati na klupi. Godina u Krupi/Olimpiku/GOSK-u bi mu bas legla.
Jedino sad u subotu sto se drugima nije igralo i hodalo jer su kao nezadovoljni pa je igrao sam u veznom redu protiv ekipe koja je bila napaljena do bola.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Ako imas mogucnost pogledati utakmicu "iz pocetka" na 13 min i 20 sec. ces vidjeti kako "ne zna poslati upotrebljiv pas " .Pantelija je napisao/la:Salcin nije veznjak... bar to upratite. Lik je poluspic, desetka, majstor, genije. Njegova i pozicija kurdica stopera i mustafica zadnjeg ili centralnog veznog nisu ni slicne, kurdic i mustafic nisu krila i napadaci pa da im se lijepi lopta za nogu. Ovi momci treba da znaju linije kretanja, postavljanja, primanja lopte i predavanja a to znaju. Mustafic je svaki put bio postavljjen defanzivno odlicno protiv tuzle. Obojica su fizicki odlicno gradjeni, imaju odlicnu motoriku i za svoje pozicije dobro rade s loptom. Ja ne vidjeh da se u ligama petice igracima tipa Kedire lijepi lopta, cak sta vise, na vi su sa njom dosta cesto ali plucima i inteligencijom su WC igraci (bio).
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Ma ja bih mustafica pogurao jos malo.. Sjetih se asistrncije protiv zrinjskog na kosevu, onako na prvu... Reklo bi se da umije, ima tu materijala... Ma istrpiti sto da ne, od 5 akademaca jedan mora biti malo losiji, ali uznemo li u obzir i konkurenciju za njegovu poziciju nije mu lahko, naprotiv najteze mu je. Da ja igram beka zakivali bi me u zvijezde pored bekica hahahaha
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Ispostovao zahvaljujuci @astonHz , hvala mu jos jednomSarajevoJeBordo je napisao/la:Molimo stavite ovaj havatar.
Minuta posla, hvala.
Duga lopta handzicu?Samozdravlje je napisao/la:Ako imas mogucnost pogledati utakmicu "iz pocetka" na 13 min i 20 sec. ces vidjeti kako "ne zna poslati upotrebljiv pas " .Pantelija je napisao/la:Salcin nije veznjak... bar to upratite. Lik je poluspic, desetka, majstor, genije. Njegova i pozicija kurdica stopera i mustafica zadnjeg ili centralnog veznog nisu ni slicne, kurdic i mustafic nisu krila i napadaci pa da im se lijepi lopta za nogu. Ovi momci treba da znaju linije kretanja, postavljanja, primanja lopte i predavanja a to znaju. Mustafic je svaki put bio postavljjen defanzivno odlicno protiv tuzle. Obojica su fizicki odlicno gradjeni, imaju odlicnu motoriku i za svoje pozicije dobro rade s loptom. Ja ne vidjeh da se u ligama petice igracima tipa Kedire lijepi lopta, cak sta vise, na vi su sa njom dosta cesto ali plucima i inteligencijom su WC igraci (bio).
O tome sam i govorio, u prvih 80 min to nam je bila ponajbolja prilika. Nema sanse da jenono slicajno, jer je i u ranijim tekmama imao slicnih lopti, sto neko napisa ona asist protiv zrinjskog, u kupu se spredao s veznim redom protivnika sto znaci samo malo treba da se oslobodi i pokaze sta zna a zna ocito dosta.
-
bordospartanac
- Kontakt:
Hvala ti haha;l i tebi sve najbolje.AlfredNobel je napisao/la:Svaka čast, majstore.bordospartanac je napisao/la:Husrefe cestitke na ostvarenim rezultatima tokom cijele sezone. Puno srece u revansu kupa i do pobjede, kao i preostalim premijerligaskim utakmicama.
Disciplina koju imas je za respekt, ali i znanje koje pokazujes kroz ostvareni kontinuitet rezultata, stavlja te u historiji kako gdje si zelio biti.
Naravno, greske su sastavni dio osobe i posla, ali za Evropu sam znas da ce morati puno bolje.
Ljubav prema klubu i ljudske osobine koje imas su poznate. Sigurno, da si mi drag kao trener i covjek, ali najbolji savjet koji bi i sam sebi dao jeste da postedis zdravlje u sto skorije vrijeme od fudbala.
Sve najbolje.
Pozdrav.:l
Krste ima uzasnih procjena kod dodavanja, nekad centrira dobro(ne iz igre nego staticne situacije)...Stanojevic takodje nema neku pretjeranu pas igru prema naprijed, pa ova 2 navedena...Orangina85 je napisao/la:E jbg sad, cuj bolja od Krste. Krste jedan od 3 fudbalera kod nas koji znaju odigrati prvu loptu. Malo si se preletio ovdje, Krste nije u formi i to stoji ali je sigurno jedan od inteligentnijih igraca u rosteru.Denchi je napisao/la:Bolja mu je pas igra od hebiba, krste I bekica zajedno, a oni u prvih 11
Sta cemo sad
krste ove sezone ima odlicno zalaganje, trci dosta, napada prosotor odlicno, dosta puta je zbog tog I zabio rano I obezbjedio mirnu utakmicu a nerijetko bi to bio I jedini gol, sloboda, velez...
Medjutim dodavanja mu nisu jaka stavka, precesto nema pravu jacinu dodavanja ili prejaka ili preslaba...
Trazenje alibija da se opravda neigranje Mustafica je kako rekoh vrlo slicno tretmanu Herica...momak je vrlo talentovan I ima dobre predispozicije, ima takodje I seniore od kojih ima sta vidjeti...treba definitivno na posudbu ali je mogao vise minutaze dobiti kao I svi ostali juniori na proljece, sam sef to rece u jutarnjem programu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Prvi put u 9 godina koliko sam na ovom forumu sam evo stavio avatar,u cast nase duple aBd.
Budem li ga Nedo Bog dzaba stavio udavicu nekog
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Mortu...mma_hz je napisao/la:Prvi put u 9 godina koliko sam na ovom forumu sam evo stavio avatar,u cast nase duple aBd.
Halooooo ne zelim o tome uopste da razmisljam.Vanja8 je napisao/la:Mortu...mma_hz je napisao/la:Prvi put u 9 godina koliko sam na ovom forumu sam evo stavio avatar,u cast nase duple aBd.
Mislim ne zelim da razmisljam o gubitku duple,a njega kad vidim svakako cu ga daviti malo
FK SARAJEVO.
Cisto preventive radi...mma_hz je napisao/la:Halooooo ne zelim o tome uopste da razmisljam.Vanja8 je napisao/la:Mortu...mma_hz je napisao/la:Prvi put u 9 godina koliko sam na ovom forumu sam evo stavio avatar,u cast nase duple aBd.
Budem li ga Nedo Bog dzaba stavio udavicu nekog![]()
Mislim ne zelim da razmisljam o gubitku duple,a njega kad vidim svakako cu ga daviti malo
Za ostalo ne brini...
- Orangina85
- Kontakt:
Sve sto si napisao stoji dijelom, ali reci da ima bolju pas igru od Krste jednostavno nije tacno.Denchi je napisao/la:Krste ima uzasnih procjena kod dodavanja, nekad centrira dobro(ne iz igre nego staticne situacije)...Stanojevic takodje nema neku pretjeranu pas igru prema naprijed, pa ova 2 navedena...Orangina85 je napisao/la:E jbg sad, cuj bolja od Krste. Krste jedan od 3 fudbalera kod nas koji znaju odigrati prvu loptu. Malo si se preletio ovdje, Krste nije u formi i to stoji ali je sigurno jedan od inteligentnijih igraca u rosteru.Denchi je napisao/la:Bolja mu je pas igra od hebiba, krste I bekica zajedno, a oni u prvih 11
Sta cemo sad
krste ove sezone ima odlicno zalaganje, trci dosta, napada prosotor odlicno, dosta puta je zbog tog I zabio rano I obezbjedio mirnu utakmicu a nerijetko bi to bio I jedini gol, sloboda, velez...
Medjutim dodavanja mu nisu jaka stavka, precesto nema pravu jacinu dodavanja ili prejaka ili preslaba...
Trazenje alibija da se opravda neigranje Mustafica je kako rekoh vrlo slicno tretmanu Herica...momak je vrlo talentovan I ima dobre predispozicije, ima takodje I seniore od kojih ima sta vidjeti...treba definitivno na posudbu ali je mogao vise minutaze dobiti kao I svi ostali juniori na proljece, sam sef to rece u jutarnjem programu...
Mustafica sam pratio poprilicno u mladjim kategorijama i pokazivao je ogroman potencijal koji nazalost nije pokazao u seniorima. Cak je po meni vise pokazivao u uvodnim utakmicama u kojima je dobivao sansu nego ovim posljednjim. Ali sigurno je da se ne smijemo odricati Mustafica nego naci sredinu za posudbe gdje ce igrati redovno kako bi stekao odredjeno iskustvo i dobio kontinuitet.