dubrovnik je napisao/la:
Ajde, ajde. Po cemu se Mujakic dokazao? Prodaja u Kortrijk je cudesan uspjeh. To sve govori o ligi samoj. Dovoljno gledam PL da bi mogao o njoj pisati. Cudi me samo da ti koji si temeljit pratioc lige i jedan od navijaca buduceg prvaka proglasavas Spahu njenim proizvodom. Cudesno zapazanje. U isto vrijeme kazes da zaslugu za igraca imaju svi njegovi treneri. Emira je naravno proizveo Celik za sezonu.
Koljic se prizivao jer je zabijao golove i bio u formi. Kad se BiH liga bude imala sa cim pohvalit ja cu biti vrlo sretan ali za sada se samo moze sramiti.
Sto se tice Atalante , 8 komada kuci. Nije bilo bas uobicajeno u Evropi ove godine. Moras priznati.
Jedno je reci BH liga, a drugo PL, BH liga obuhvata sveukupan fudbal u drzavi, a PL samo najvisi nivo. To ovdje vecina ne konta, pa im cudno kada se kaze da su recimo Baljic, Varesanovic, Zivkovic, Pavlovic... proizvodi BH lige. Usput prva trojica su i u ratu do 94. igrali za FK Sarajevo u BH ligi koja se odrzavala koliko me sjecanje sluzi u Zenici.
Kod Spahica sam pogrijesio jer sam mislio da je kao klinac zivio u Zenici, ne samo period igranja za Celik, jer je jako mlad bio u Celiku.
Koljic je zabijao i za Krupu, i samo nastavio u Rumuniji. Nakon tri utakmice u Rumuniji se vec prizivao u reprezentaciju, malo licemjerno zar ne? Mogu ti komentare naci nikakav problem.
Mujakic se dokazao time sto je kao akademac postao standardni prvotimac FK Sarajeva i igrac koji je nezamjenjiv i daleko najjaci stoper lige. Nevezano za njegov transfer u Belgiju. Standardni je U21 reprezentativac , a ubrzo i A reprezentativac. I ne samo on, nego i Kovacevic i Pidro, i Sabanovic iiiiii.
Sto se tice Atalante, vec sam napisao. Ako ekipe lige petice od te iste Atalante popije po 5, 6 golova, cemu onda cuđenje za FK Sarajevo.
Sve dok između PL-a i reprezentacije ne bude konekcije, nikad necemo imati stabilnosti ni na jednom niti drugom nivou.
Sve dok nam mlađe selekcije budu zatrpavali igraci iz 5-6 liga Austrije, Njemacke...a ne talenti iz domace lige koji imaju cak i nastupe za seniorske timove, takođe cemo kaskati u mjestu.