Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

fera
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la fera » 07 apr 2009, 18:41

mirzza je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:a i ja se nadam pobjedi danas jbg..ne mozes protiv sebe :D ,a sto se tice uprave ma doci ce to sve u red brzo nadam se..
bice uvijek kosarkaskih reprezentativaca iz Tz,to je najmanji problem,samo sto ta djeca prebrzo idu iz Dite ili sad uopste ne igraju u Diti nego u Falconsima
sta je sa onim Halilovicem, momak je obecavao, pa odjednom potonu pravo :roll:
potonuo je zbog lopova u upravi slobode. nije prihvatio menađere koje su mu oni odredili i odma mu se upolovila minutaza...
cestitke diti na sjajnom prekretu i velikoj pobjedi.
Zadnja izmjena: fera, dana/u 07 apr 2009, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 07 apr 2009, 18:42

svka cast sloboda diti na sjajnom preokretu ja sam inace iz BIHACA ali navijam za bosnu i slobodu stvarno volim obe ekipe i jako su mi drage a i danas smo se mogli uvjeriti u skolu kosarke dtie da je jedna od najacih u drzavi jer mali HALILOVIC JE ODLICNO ODIGRAO A ON JE LJUDI 1991 GODISTE APSOLUTNO SLIJEDECA MLADA ZVIJEZDA TUZLANSKE I NARAVNO BIH KOSARKE POZZZZZZZZZZZZZZZ :D :D :D :D

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 07 apr 2009, 18:45

eo pobjeda Slobode 94-83
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 apr 2009, 18:46

svaka cast slobodi..rekao sam da Igokea nije uopce toliko jaka..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 07 apr 2009, 18:52

CESTITKE SLOBODI NA SJAJNOJ POBIJEDI :D

BH_Dragon
Kontakt:

Post Postao/la BH_Dragon » 07 apr 2009, 19:17

al ih je mumi naložio,u trećoj i četvrtoj dionici letjeli su po parketu kao avioni,serija 37:9,cccccc :lol: :lol: :lol: :lol:

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 07 apr 2009, 19:23

prodjoh na kladionici 2.35 8-) kapa dole za ditu 8-) 8-)
Cuva Bog Zelju svog!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 07 apr 2009, 20:24

e sad zamislite kako bi to bilo sa 3-4 hiljade u dvorani plus Fukare...pojeli bi ih na zivo....ponovicu..otuzan je onakav Mejdan :( ..sta je stoka uradila sa Slobode :evil: ...mi smo bili brand,jebote :cry: ...nije bilo tekme ispod 3 hiljade....iako je pobjeda dosla strasnim preokretom ja i dalje nisam zadovoljan jer jedna lasta ne cini proljece..SAMO BOJKOT :twisted:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 apr 2009, 20:25

eto pobjeda desetak razlike..Dita je odlicno otvorila utakmicu kad su odlicno igrali Jovanovic,Leric i Halilovic,i povela sa 10-0..Igokea se onda polako vraca u igru,ulazak Bocke je prelomio igru u korist Igokee u tom dijelu utakmice,jednostavno od je ko elektricni zec jbt potpuno zaustavio Jovanovica u tom dijelu i dok je Dita pronasla kontraigru na tu igru Igokee ljudi su se odlijepili na 15 razlike...onda se polako ta prednost pocinje topiti sjajnom igrom Jovanovica koji je danas ponovo pokazao koliko vrijedi,tu se prikljucio i Velimirovic(koji je inace faktor samo u napadu,u odbrani ne postoji),te Hrncic sa par dalekometnih suteva,zatim Leric,Albijanic..Igokeao je upala u crnu seriju sto se napada tice i Dita je prelomila utakmicu u svoju korist..na kraju se samo moze reci da je ovo danas bio vjerovatno maximum ove ekipe Dite,i da zbog toga mi i dalje trebamo nastaviti sa nasom borbom protiv uprave ,bez obzira na ovu jednu pobjedu,jer vise od ovoga tesko da mozemo,da bi izgrali neku znacajniju ulogu u ligi 8 fale nam 3-4 dobra igraca prvenstveno klasicni trojkas(onaj "mrtvi" suter),teski centar ,back-up play i nisko krilo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 07 apr 2009, 21:35

Momcima sve cestitke na pobjedi ,...Jedino JOVANOVIC moze dici formu svakoj ekipi... On je proslu sezonu pobjedio Bosnu u Skenderiji... Momak za repku.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 apr 2009, 22:56

Melo15 je napisao/la:Momcima sve cestitke na pobjedi ,...Jedino JOVANOVIC moze dici formu svakoj ekipi... On je proslu sezonu pobjedio Bosnu u Skenderiji... Momak za repku.
vec se radi na tome da on zaigra za repku. KS Srbije je dao zeleno svijetlo...ko zna mozda se nekad i pokaju :D
You are someone else I am still right here

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 apr 2009, 23:15

ma Jovanovic je zaista nevjerovatan play,rasturio je odbranu Igokee sto poenima sto ludim dodavanjima..npr svi poeni Lerica su Jovanovicevi..on je nama falio za vise prije par sezona,sa Kikanom i njegovom sposobnoscu da igra pick oni bi ludilo pravili u ovoj ligi..
medjutim jos jedan detalj mi je,hajmo tako reci,ispunio srce kao navijaca i podsjetio na stare dane kosarke u Tz,na terenu su bili Leric u Diti i Castle u Igokei,pored terena Hukic,koji se prisustvovao utakmici a inace je u Tz zbog smrti oca,rahmet mu dusi,a takodjer tu je i nas trenutno omrazeni direktor Vujovic,ali je i on bio dio tog tima,lijepo je vidjeti pozdrav te cetvorke u jednom trenutku sto je probudilo nostalgiju za vremenom petorke Castle,Terzic,Hukic,Leric,Suljanovic za koju cu odgovorno sa ovog mjesta reci da je igrala najbolju kosarku koju je jedna ekipa igrala u BiH poslije rata,tih utakmica se sjecaju svi,a i oni koji nisu iz Tuzle i nenavijaci Dite su ih sa zadovoljstvom pratili i uzivali....tuzlanski Show time :P
doce ta vremena opet nekad

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 09 apr 2009, 23:20

kad si vec kod Air Ramiza, sta je sa njim. znam da igra u nekom austrijskom klubu(bar je igrao prosle sezone), ali se slabo cuje sta za njega u zadnje vrijeme.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 apr 2009, 00:00

Pasha je napisao/la:kad si vec kod Air Ramiza, sta je sa njim. znam da igra u nekom austrijskom klubu(bar je igrao prosle sezone), ali se slabo cuje sta za njega u zadnje vrijeme.
bas sto se tice Suljanovica nasoj javnosti nisu dostupne gotovo nikakve informacije o njemu,ja sam bas iz znatizelje da vidim gdje je ,sta je,malo procackao netom i nasao da i dalje igra u austriji cak mi se cini u istom timu u koji je i otisao iz Dite Kapfenberg ,minutaza mu je ok,30 min po mecu,odradjuje standardan svoj posao 15-ak poena po mecu i 7-8 skokova ...jedan od igraca sa najvecim neiskoristenim potencijalom,jaka,brza cetvorka,skocan igrac,odlicnih defanzivnih i dobrih ofanzivnih mogucnosti nazalost nikada nije realizovao svoj potencijal,bas zbog tog mislim pogresnog transfera u austriju,da je otisao u hrvastku ili sloveniju pa dalje,napravio bi puno vec karijeru..btw sada mu je 29 godina

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 10 apr 2009, 00:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma Jovanovic je zaista nevjerovatan play,rasturio je odbranu Igokee sto poenima sto ludim dodavanjima..npr svi poeni Lerica su Jovanovicevi..on je nama falio za vise prije par sezona,sa Kikanom i njegovom sposobnoscu da igra pick oni bi ludilo pravili u ovoj ligi..
medjutim jos jedan detalj mi je,hajmo tako reci,ispunio srce kao navijaca i podsjetio na stare dane kosarke u Tz,na terenu su bili Leric u Diti i Castle u Igokei,pored terena Hukic,koji se prisustvovao utakmici a inace je u Tz zbog smrti oca,rahmet mu dusi,a takodjer tu je i nas trenutno omrazeni direktor Vujovic,ali je i on bio dio tog tima,lijepo je vidjeti pozdrav te cetvorke u jednom trenutku sto je probudilo nostalgiju za vremenom petorke Castle,Terzic,Hukic,Leric,Suljanovic za koju cu odgovorno sa ovog mjesta reci da je igrala najbolju kosarku koju je jedna ekipa igrala u BiH poslije rata,tih utakmica se sjecaju svi,a i oni koji nisu iz Tuzle i nenavijaci Dite su ih sa zadovoljstvom pratili i uzivali....tuzlanski Show time :P
doce ta vremena opet nekad
jel tada igrao i Suleyman Wane, zatim onaj Radulovic i Adnan Hodzic? Strasna generacija dite, stvarno su igrali predobru kosarku
Cuva Bog Zelju svog!

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 10 apr 2009, 00:28

suljo je dosao sezonu poslije koliko se sjecam... a imam jos uvijek kartu kad je dita igrala u mejdanu protiv maccabbija... legendarno ,ja bio mali ,prepuna dvorana bila mescini da sam stojao gore iznad onih tribina iza kosa i sjecam se da mi neki stariji covjek trazio malo fante da se okrijepi xD i ja mu dam a on meni zauzvrat one cepice za usi hahaha legendarno :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 apr 2009, 00:40

evo ovako to ti je podijeljeno u neke 3-4 generacija od kojih je svaka bila na svoj nacin jaka i igrala prepoznatljivu kosarku,sa krvavom,prejakom odbranom i brzom tranzicijom u kontru i polukontru kako su se zavrasavali velika vecina napada,te sa ubitacnim suterima koji su razarali nepostavljenu odbranu protivnika..
generacija sa Hodzicem,Vujovicem,Koraltovicem,Bosnicem,Delalicem,Radulovicem je nekako taj pocetak onda se to polako pocinju pridodavati pojacanja u liku ubitacnog sutera Kalpica,Castla,iz omladinskog pogona pristizu Hukic,Suljanovic,Andelija kao mladi perspektivni igraci dodani na vec postojeci kostur ekipe,dalje u tu ekipu kao neka treca faza dolaze Terzic,Brewer,Leric,pristizu i novi klinci Selmir Husanovic i Kurilic te Mirza Begic dok Hodzic malo stagnira zbog povrede ..i tako se stvara ubitacna ekipa Terzic,Castle,Leric,Suljanovic,Hukic sa klupe pracena Brewerom,Korlatovicem,Vujovicem,Andelijom,Husanovicem,Kurilicem i igra vec one antologijske utakmice u Kupu Koraca kada padaju Galata,makabi,neki grci,zaista se ne mogu sjetit koji,a sve to noseno ubitacnom podrskom 6-7000 ludih navijaca u mejdanu,sjecam se jedne tekme vrlo je bitna sad dal prvenstvo BiH protiv Bosne dal euro kup nebi tacno znao reci i Castle kod preloma rezultata kuca 360 stepeni..tad je neki strah kroz mene prosao,tad kad je mejdan izdrzao opterecenje i nalet ljudi ,mislim da ce uvijek,taj trenutak je neopisiv kad se sve oko tebe zatrese,od buke sam sebe be cujes a kontas da se dvorana rusi,nema druge... :cry: ...nakon te sezone odlaze nosioci igre,ali se vuku odlicni potezi dovodi se tada najbolji trener u BiH Velimir Gasic iz Borca koji ja vec tada ogranicenim resursima pravi ubitacnu ekipu dovodi playa Andersona,najjaceg centra koji je ikada igrao u Tz Wanea i strasnog igraca Aleksica iz Borca,od stare ekipe tu su i dalje Terzic,Suljanovic,Vujovic i Korlatovic,ali eksplodiraju djeca u liku Husanovica,Kurilica,Mekica koji sa svojih oko 21 godinu prva dvojica i 19 Mekic hladno razbijaju ekipe tipa Cibone,Zadra u gostima itd itd u po igracima mozda ikada najjacem izdanju NLB lige i ostvaruju najbolji plasman BH timova ikada u tom takmicenju 5.mjesto..dalje slijedi pad ekipe o kojem nebi da pisem zaista dzaba cu se iznervirati a vec je gotovo 1 valja spavat

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 apr 2009, 00:43

hahah cepici za usi,da da i to se nosilo
ljudi nek vam sad malo bude jasno,nek vam i to bude dokaz zasto ne mogu da opisem rijecima kakva je atmosfera bila u dvorani u to vrijeme :cry:

Mensur
Kontakt:

Post Postao/la Mensur » 11 apr 2009, 11:51

Samo da čestitam Slobodi na učešću u balkanskoj ligi u slijedećoj sezoni.
Eto svi iz Sirokog su bili ubijeđeni da će učestvovati ali...
nadam se samo da ce vam to vratiti publiku ako ništa drugo.

Ima li neko sadašnji spisak ekipa koje učestvuju u toj ligi ili neku stranicu te lige.

asasova
Kontakt:

Post Postao/la asasova » 11 apr 2009, 14:59

Mensur je napisao/la:Samo da čestitam Slobodi na učešću u balkanskoj ligi u slijedećoj sezoni.
Eto svi iz Sirokog su bili ubijeđeni da će učestvovati ali...
nadam se samo da ce vam to vratiti publiku ako ništa drugo.

Ima li neko sadašnji spisak ekipa koje učestvuju u toj ligi ili neku stranicu te lige.
zna li neko stvarno bilo sta o toj ligi, ima li kakva stranica

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.