evo ovako to ti je podijeljeno u neke 3-4 generacija od kojih je svaka bila na svoj nacin jaka i igrala prepoznatljivu kosarku,sa krvavom,prejakom odbranom i brzom tranzicijom u kontru i polukontru kako su se zavrasavali velika vecina napada,te sa ubitacnim suterima koji su razarali nepostavljenu odbranu protivnika..
generacija sa Hodzicem,Vujovicem,Koraltovicem,Bosnicem,Delalicem,Radulovicem je nekako taj pocetak onda se to polako pocinju pridodavati pojacanja u liku ubitacnog sutera Kalpica,Castla,iz omladinskog pogona pristizu Hukic,Suljanovic,Andelija kao mladi perspektivni igraci dodani na vec postojeci kostur ekipe,dalje u tu ekipu kao neka treca faza dolaze Terzic,Brewer,Leric,pristizu i novi klinci Selmir Husanovic i Kurilic te Mirza Begic dok Hodzic malo stagnira zbog povrede ..i tako se stvara ubitacna ekipa Terzic,Castle,Leric,Suljanovic,Hukic sa klupe pracena Brewerom,Korlatovicem,Vujovicem,Andelijom,Husanovicem,Kurilicem i igra vec one antologijske utakmice u Kupu Koraca kada padaju Galata,makabi,neki grci,zaista se ne mogu sjetit koji,a sve to noseno ubitacnom podrskom 6-7000 ludih navijaca u mejdanu,sjecam se jedne tekme vrlo je bitna sad dal prvenstvo BiH protiv Bosne dal euro kup nebi tacno znao reci i Castle kod preloma rezultata kuca 360 stepeni..tad je neki strah kroz mene prosao,tad kad je mejdan izdrzao opterecenje i nalet ljudi ,mislim da ce uvijek,taj trenutak je neopisiv kad se sve oko tebe zatrese,od buke sam sebe be cujes a kontas da se dvorana rusi,nema druge...

...nakon te sezone odlaze nosioci igre,ali se vuku odlicni potezi dovodi se tada najbolji trener u BiH Velimir Gasic iz Borca koji ja vec tada ogranicenim resursima pravi ubitacnu ekipu dovodi playa Andersona,najjaceg centra koji je ikada igrao u Tz Wanea i strasnog igraca Aleksica iz Borca,od stare ekipe tu su i dalje Terzic,Suljanovic,Vujovic i Korlatovic,ali eksplodiraju djeca u liku Husanovica,Kurilica,Mekica koji sa svojih oko 21 godinu prva dvojica i 19 Mekic hladno razbijaju ekipe tipa Cibone,Zadra u gostima itd itd u po igracima mozda ikada najjacem izdanju NLB lige i ostvaruju najbolji plasman BH timova ikada u tom takmicenju 5.mjesto..dalje slijedi pad ekipe o kojem nebi da pisem zaista dzaba cu se iznervirati a vec je gotovo 1 valja spavat