FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Jedan djecak iz Visokog (6-7 god.) i jedan sal iz Fan shopa po prvi put dosli na utakmicu .
Otisli su zajedno u Visoko , djecak sav sretan . Vracat ce se na Kosevo sigurno .
Da li sam mu ucinio dobro ne znam , ali je bio sretan , a i otac mu ostao bez rijeci .
Bas mi lijep dan i najljepsi poklon za 61 rodjendan . Hvala svim sto su dali doprinos da se danas osjecam
Otisli su zajedno u Visoko , djecak sav sretan . Vracat ce se na Kosevo sigurno .
Da li sam mu ucinio dobro ne znam , ali je bio sretan , a i otac mu ostao bez rijeci .
Bas mi lijep dan i najljepsi poklon za 61 rodjendan . Hvala svim sto su dali doprinos da se danas osjecam
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Gdje je Haris Handzic tu su i Titule , pa taman bio na klupi . Igrao je koliko je trebao . Hare , Dupi hvala

Usput, ove zelje tipa igtaca od 30+ a prosjecni brkic i sl zaboravite, to ova uprava tj emir nece dovoditi.
Dolaze igraci koji joa imaju zelju za fudbalom i napretkom kao lazic.
Dolaze igraci koji joa imaju zelju za fudbalom i napretkom kao lazic.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Sljedeca Titula pred Bajram , a ona naredna za Bajrm , ako Bog da .
Vladane , Milose , Darko , Ljubane i ostali ostanite , bit ce baklave .

Vladane , Milose , Darko , Ljubane i ostali ostanite , bit ce baklave .
-
ajdohordas
- Kontakt:
Dajte ljudi sta vam je... cuj 40% ekipe ce ostat. Po vasem pisanju ispada da ce ostat Heba, Saban, Pidro, Stanoje, Mustafic, Bekic, Cruz, Krste i Sisic.
Jel fakat mislite da je neko iz uprave lud da pusti cijeli kostur ekipe ?
Prvo pare nam ne trebaju para ce biti ko u prici i od saveza i uefe i sponzori i vlasnik novi i kanton i Evropa itd...
Druga stvar ako su imalo ozbiljni u namjerama za taj iskorak i dominaciju u ligi, nece rasipat ekipu nego je nadogradjivat.
Onaj za koga sam siguran da ide je Lazic. Nije nikakva mahalska vec je covjek prekucao i preorao ligu.
I za Kapica je sve rekla kazala... neko na forumu spomenuo Paderborn i sad se svi toga drze... a evo covjek se i po igrama i izjavama indirektno namece nama.
Mislite da su ludi prodati 5-6 igraca i dovesti novih 5-6 i sve to iznova uigravati.
Jel fakat mislite da je neko iz uprave lud da pusti cijeli kostur ekipe ?
Prvo pare nam ne trebaju para ce biti ko u prici i od saveza i uefe i sponzori i vlasnik novi i kanton i Evropa itd...
Druga stvar ako su imalo ozbiljni u namjerama za taj iskorak i dominaciju u ligi, nece rasipat ekipu nego je nadogradjivat.
Onaj za koga sam siguran da ide je Lazic. Nije nikakva mahalska vec je covjek prekucao i preorao ligu.
I za Kapica je sve rekla kazala... neko na forumu spomenuo Paderborn i sad se svi toga drze... a evo covjek se i po igrama i izjavama indirektno namece nama.
Mislite da su ludi prodati 5-6 igraca i dovesti novih 5-6 i sve to iznova uigravati.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Vidim neki i dalje žive u nekim snovima i opet misle da smo mi sad neko i nešto ako se uzela dupla kruna. Lupite sebi jedan šamar i restartujte se. Nema šanse da možemo zadržati igrače kojima je jedini cilj da odu. Evo osvojili su duplu krunu i sad im je jedinstvena prilika da odu u inostranstvo, u neke bolje i uređenije lige. Recimo, primjer Lazića. Zašto bi on ostao ovdje ako mu dođe jedna odlična ponuda iz inostranstva, a biće ih, a znamo u kakvim je sve ligama igrao.
Niste realni. Mi i dalje ne možemo zadržati igrače kojima stigne prva dobra ponuda, jer postoji onaj ključni faktor, liga i dalje nije blizu korektnog nivoa, a kamoli zadovoljavajućeg. Džaba koliko god da im ponudite, ako oni žele dalje, Klub je tu nemoćan. Uostalom, zašto zadržavati nezadovoljnog igrača? Nema logike.
Niste realni. Mi i dalje ne možemo zadržati igrače kojima stigne prva dobra ponuda, jer postoji onaj ključni faktor, liga i dalje nije blizu korektnog nivoa, a kamoli zadovoljavajućeg. Džaba koliko god da im ponudite, ako oni žele dalje, Klub je tu nemoćan. Uostalom, zašto zadržavati nezadovoljnog igrača? Nema logike.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Može li se uvesti automatski ban kad neko ovdje napiše Ordagić?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- AlfredNobel
- Kontakt:
@mokes
I meni je odvratan, ali je odličan igrač, za naše uslove vrhunski. Isto tako i Brkić. O Evropi i ne mislim, nema šanse da preživimo i tu prvu rundu. Otiće se malo, uzeti koja lova i to je to. Ne očekujem nikakva iznenađenja, mali smo mi još za toga. Ako se ovako nastavi, kroz nekoliko godina bi bio realan iskorak.
Ne provaljuj se, imaju po 28 obojica. Provjeri prvo.
I meni je odvratan, ali je odličan igrač, za naše uslove vrhunski. Isto tako i Brkić. O Evropi i ne mislim, nema šanse da preživimo i tu prvu rundu. Otiće se malo, uzeti koja lova i to je to. Ne očekujem nikakva iznenađenja, mali smo mi još za toga. Ako se ovako nastavi, kroz nekoliko godina bi bio realan iskorak.
Ne provaljuj se, imaju po 28 obojica. Provjeri prvo.
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Sve i da svi ostanu, da se pojačamo u svakoj liniji, šanse za korak više u kvalifikacijama su nam minimalne.
Luda sreća jedino.
Ovo je početak, nova strategija u ustroju kluba i ekipe.
Plan mora postojati ali prvi cilj treba biti titula naredne sezone, zbog više razloga.
Afirmacija mladih igrača, mnogo puta ponovljeno, je prioritet.
Pametno treba odraditi ovaj period, mislim na upravu.
Nakon završetka sezone i odlazaka - dolazaka sve će biti jasnije.
Mi navijači moramo biti realni u očekivanjima.
Luda sreća jedino.
Ovo je početak, nova strategija u ustroju kluba i ekipe.
Plan mora postojati ali prvi cilj treba biti titula naredne sezone, zbog više razloga.
Afirmacija mladih igrača, mnogo puta ponovljeno, je prioritet.
Pametno treba odraditi ovaj period, mislim na upravu.
Nakon završetka sezone i odlazaka - dolazaka sve će biti jasnije.
Mi navijači moramo biti realni u očekivanjima.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ne tako davno, Rahmanović je imao strašno dobru ponudu, i finansijsku bolju a i liga bolja.AlfredNobel je napisao/la:Niste realni. Mi i dalje ne možemo zadržati igrače kojima stigne prva dobra ponuda, jer postoji onaj ključni faktor, liga i dalje nije blizu korektnog nivoa, a kamoli zadovoljavajućeg. Džaba koliko god da im ponudite, ako oni žele dalje, Klub je tu nemoćan. Uostalom, zašto zadržavati nezadovoljnog igrača? Nema logike.
Ne tako davno, Velkoski je imao strašno dobru ponudu, i finansijsku bolju a i liga bolja.
Obojica produžila ugovor.
Mi smo sad u mogućnosti da zadržimo veliku većinu igrača, u mogućnosti smo da istim pružimo dosta veća primanja i velike premije ali nakon svega što su uradili za klub a uradili su mnogo osvajanjem duple i što su svaku utakmicu davali svoj maximum klub im sigurno neće praviti probleme, prihvatit će ponudu ako oni izraze želju da ide, oni zadovoljni a i mi zadovoljni jer ćemo zaraditi.
Eh sad, moramo bit pametni, vjerovatno će ih bit fin broj koji će željeti ići, ne smijemo ih sve pustiti, pokušat s nekim sjest, dogovorit se, nek ostanu još malo, zauzvrat ide bolji ugovor i veća primanja, da svi budu zadovoljni.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Zavisi iz kakvog kluba dođe ponuda. Ja ne vjerujem da bilo koji naš igrač želi završiti karijeru u klubu u kojeg će otići nakon Sarajeva. Svi oni svojim kvalitetom mogu bolje od toga i taj sledeći klub im je samo usputna stanica prema vrhu.
Ako bi došla ponuda Schalkea ili Bayer Leverkusena naravno da bih ih pustio ali ako bi im došla ponuda kluba od kojih ni po čemu ne možeš naslutiti da će ih dalje razviti kao igrače onda bih sjeo sa njima i popričao o tome. Bolje je i njima ostati ovdje i čekati ponudu kluba koji će im moći nešto dat sem novca nego otići i upropastiti svoju karijeru.
Primjera radi nemaš ti ništa od toga ako pređeš u MK Žilinu ili neki sličan klub.
Ps. I ja... Ne treba zaboraviti: čim više taj novi klub da nama para to su veće šanse da će prodani igrač igrati. Tako da je taj podatak i igraču neki garant da će igrati u koji god klub da dođe.
Ako bi došla ponuda Schalkea ili Bayer Leverkusena naravno da bih ih pustio ali ako bi im došla ponuda kluba od kojih ni po čemu ne možeš naslutiti da će ih dalje razviti kao igrače onda bih sjeo sa njima i popričao o tome. Bolje je i njima ostati ovdje i čekati ponudu kluba koji će im moći nešto dat sem novca nego otići i upropastiti svoju karijeru.
Primjera radi nemaš ti ništa od toga ako pređeš u MK Žilinu ili neki sličan klub.
Ps. I ja... Ne treba zaboraviti: čim više taj novi klub da nama para to su veće šanse da će prodani igrač igrati. Tako da je taj podatak i igraču neki garant da će igrati u koji god klub da dođe.
Zadnja izmjena: Arnelv52, dana/u 19 maj 2019, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.
Iskorak se misli u Evropi, na pokusaj. A odlaskom ovih igraca mi nemamo ni promil sanse za to.
Iskreno, vise bih volio opet duplu krunu nego Evropu.
Iskreno, vise bih volio opet duplu krunu nego Evropu.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Do kada Pavlovic i Hodzic imaju ugovore ? Otprilike kolike su plate,da znamo kolike su nam sanse . 
!
Brate onda mi kao klub nemamo cilj. Igraci potpisuju ugovore, a klub prvenstveno treba da gleda na SEBE i nikoga vise, tako je praksa u svijetu bar u ozbiljnim klubovima, a mi valjda tezimo tome.AlfredNobel je napisao/la:Vidim neki i dalje žive u nekim snovima i opet misle da smo mi sad neko i nešto ako se uzela dupla kruna. Lupite sebi jedan šamar i restartujte se. Nema šanse da možemo zadržati igrače kojima je jedini cilj da odu. Evo osvojili su duplu krunu i sad im je jedinstvena prilika da odu u inostranstvo, u neke bolje i uređenije lige. Recimo, primjer Lazića. Zašto bi on ostao ovdje ako mu dođe jedna odlična ponuda iz inostranstva, a biće ih, a znamo u kakvim je sve ligama igrao.
Da budem iskren ja sam i sa ovim zadovoljan, jer je i ovo iskorak sa duplom, jer je prva u historiji, ali to praksa ne smije biti.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 19 maj 2019, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
ajdohordas
- Kontakt:
Ne zivim ja u snovima vec govorim realno. Zasto da mastamo onda o tom iskoraku ako cemo se vodit tom strategijom ?AlfredNobel je napisao/la:Vidim neki i dalje žive u nekim snovima i opet misle da smo mi sad neko i nešto ako se uzela dupla kruna. Lupite sebi jedan šamar i restartujte se. Nema šanse da možemo zadržati igrače kojima je jedini cilj da odu. Evo osvojili su duplu krunu i sad im je jedinstvena prilika da odu u inostranstvo, u neke bolje i uređenije lige. Recimo, primjer Lazića. Zašto bi on ostao ovdje ako mu dođe jedna odlična ponuda iz inostranstva, a biće ih, a znamo u kakvim je sve ligama igrao.
Stvorit 5-6 igraca, napravit koheziju u ekipi i sve to onda rasprodat. Takvim stavom ne mozes nista napravit ni u nasoj pisljivoj ligi a kamo li u Evropi.
Evo ova ekipa na okupu je odprilike godinu ipol samo... a pogledaj rezultat.
Kakve veze ima liga odnosno njen kvalitet ako igracu das adekvatne pare ? (Leon Benko najbolji primjer)
Njega ne zanima ni teren ni krkanluk ni psovke. Dodje izdominira i boli ga neka stvar, ali naravno sve to i kosta i treba da se plati.
Uostalom,odakle ti uopste ideja da je neko nezadovoljan ?
Ovdje se unaprijed prica stvorila da je doslo do zasicenja jer su osvojili sve i nemaju vise motiva. Liga nije ni gotova jos. Sta ako vecina momaka zeli da ostane i da napravi taj iskorak sa Sarajevom ?
Stavljas nas u ruznu poziciju i srozavas klub na one grane na kojima je bio tamo u periodu od 07 do 12 godine kad se neki prosjecan igrac nije mogao zadrzati.
Sa ovom uoravom i zainteresovanim vlasnikom smo poceli licit na nesto i tako se i trebamo ponasat a evo dosli su i prvi rezultati koji ce se nadam se nastavit.
Draga Upravo,
Nisam na Sjeveru, nekad sam bio.
Al bih volio da uradite jednu dobru stvar, a to je da jednu utakmicu karte za Sjevernu tribinu budu 0KM i da se tim malim cinom zahvalite najboljim navijacima na svemu.
Na svoj ovoj podrsci koju vam pruzaju i kad je kisa i sunce i vjetar kako rece Nihad.
Vama to ne znaci nista, par hiljada maraka gore dole a bit ce fin potez koji ce Hz znati da cijene.
Mogli ste to uraditi sad protiv Zvijezde al se niste sjetili.
Nisam na Sjeveru, nekad sam bio.
Al bih volio da uradite jednu dobru stvar, a to je da jednu utakmicu karte za Sjevernu tribinu budu 0KM i da se tim malim cinom zahvalite najboljim navijacima na svemu.
Na svoj ovoj podrsci koju vam pruzaju i kad je kisa i sunce i vjetar kako rece Nihad.
Vama to ne znaci nista, par hiljada maraka gore dole a bit ce fin potez koji ce Hz znati da cijene.
Mogli ste to uraditi sad protiv Zvijezde al se niste sjetili.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
ONO STO FKS TREBA ODMAH , JE TEREN , ODNOSNO PODLOGA KAO NA BILINOM POLJU . DA 50 %+ UTAKMICA IGRAJU NA NORMALNOM TERENU .
DANAS JE NEDJELJA I MOJ RODJENDAN , ALI OD SUTRA POCETI RADOVE NA TRAVNJAKU KOSEVA . FS BiH , KANTON , OPSTINA , VIJETNAM SVI NA DOBROVOLJNU AKCIJU . DO EUROPE DA SVE BUDE FIT .
DANAS JE NEDJELJA I MOJ RODJENDAN , ALI OD SUTRA POCETI RADOVE NA TRAVNJAKU KOSEVA . FS BiH , KANTON , OPSTINA , VIJETNAM SVI NA DOBROVOLJNU AKCIJU . DO EUROPE DA SVE BUDE FIT .
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ja ti kažem svoje viđenje. Ukoliko dođe iole ozbiljnija ponuda, čisto sumnjam da neće otići. Zadržati Lazića, Rahmana, Tatara, Kovačevića, pa i Stanojevića da se nije povrijedio, bila bi najozbiljnija stvar u Klubu.emir79 je napisao/la:Brate onda mi kao klub nemamo cilj. Igraci potpisuju ugovore, a klub prvenstveno treba da gleda na SEBE i nikoga vise, tako je praksa u svijetu bar u ozbiljnim klubovima, a mi valjda tezimo tome.AlfredNobel je napisao/la:Vidim neki i dalje žive u nekim snovima i opet misle da smo mi sad neko i nešto ako se uzela dupla kruna. Lupite sebi jedan šamar i restartujte se. Nema šanse da možemo zadržati igrače kojima je jedini cilj da odu. Evo osvojili su duplu krunu i sad im je jedinstvena prilika da odu u inostranstvo, u neke bolje i uređenije lige. Recimo, primjer Lazića. Zašto bi on ostao ovdje ako mu dođe jedna odlična ponuda iz inostranstva, a biće ih, a znamo u kakvim je sve ligama igrao.
Da budem iskren ja sam i sa ovim zadovoljan, jer je i ovo iskorak sa duplom, jer je prva u historiji, ali to praksa ne smije biti.
@ajdohordas
Znam i ja da ne može, ali moraš i realno gledati. Nije zadržati igrače lagano pored inostranih ponuda, nije to tek samo reći. Nezreli smo mi još za neke iskorake, trebaju se trofeji ovdje uzimati još nekoliko godina, pa ponoviti ovu sezonu još par puta i onda bi trebali doći iskoraci. Stvoriti pobjednički mentalitet i moć.
"Nezadovoljni" u smislu da oni hoće da idu, a da im Klub ne da. Primjer Benke i nije neki, lik je imao 32 kad je otišao, i nije baš mogao naći neki angažman. Ne možeš porediti njega i Lazića, koji s 24 godine ima ozbiljan CV.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
ODMAHI SAD , OD SUTRA .Samozdravlje je napisao/la:ONO STO FKS TREBA ODMAH , JE TEREN , ODNOSNO PODLOGA KAO NA BILINOM POLJU . DA 50 %+ UTAKMICA IGRAJU NA NORMALNOM TERENU .
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amco46, Bajroni, Google Adsense [Bot], HordasFks, jurisicduska, kogmagie46, mnon46, napoleon72, nedimmmm1337, Rule_hz, SarajevoForza, Suki46, umrobihzbogtebe1946, Vrhbosnian i 72 gosta.