Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

brazzo
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la brazzo » 01 nov 2010, 11:46

B0SANAC je napisao/la:Dominković: FIFA i UEFA tvrde da imamo preveliku administraciju i višak uposlenika

Oni traže drugačiju sistematizaciju radnih mjesta kako bi se ojačao rad Saveza. Na svakom sastanku su nam rekli da imamo preveliku administraciju i višak uposlenika. Ne znam kako, ali morat ćemo riješiti ovaj problem - govori Dominković.

Eh, dok svaki svog uvali u savez, naravno da ima visak uposlenika.
ma ovo je čista demagogija on bi prvi digao ruku protiv jer time bi sam sebe otjerao iz saveza mada opet bi i mogao u nekom slučaju ako bi došlo do toga da ide tako reći ''njihovi ljudi'' protiv njih samih jer su pokazali milion puta do sad da nemaju ni stida ni srama. :x A što se tiče same spuspenzije i priče oko promjene statuta ne znam ni sam šta je najbolje ali sumnjam da će se išta bitnije bolje reći radikalnije i ozbiljnije promijeniti opet će se ovi iz Uefe i Fife zadovoljiti sitnim detaljima ipak i oni su i sami manje više ista bagra. ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2010, 13:04

B0SANAC je napisao/la:Dominković: FIFA i UEFA tvrde da imamo preveliku administraciju i višak uposlenika

Oni traže drugačiju sistematizaciju radnih mjesta kako bi se ojačao rad Saveza. Na svakom sastanku su nam rekli da imamo preveliku administraciju i višak uposlenika. Ne znam kako, ali morat ćemo riješiti ovaj problem - govori Dominković.

Eh, dok svaki svog uvali u savez, naravno da ima visak uposlenika.
Pa to je problem citave drzave. Evo na primjer Dominkovic, Colakovic i Ceko zajedno obavjalju posao koji jedan covjek moze obavljat bez problema.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 nov 2010, 13:23

Visoki dužnosnici UEFA -e i FIFA -e sutra dolaze u Sarajevo kako bi na sjednici Izvršnog odbora NSBiH, koja će se održati 3. novembra, čelnicima Saveza saopštili šta ih čeka ako se do 31. marta ne usvoji Statut, kakav je u 207 zemalja FIFA -e. Nalaže se izbor jednog predsjednika, a ukida tročlano predsjedništvo, zbog čega nije postignut dogovor među svim «stranama» unutar NSBiH.

Eva Paske, Marsel Benc, Džonson i drugi dolaze sa jasnim, konkretnim i nedvosmislenim direktivama: Ili usvojite statut ili ćete biti suspendirani! Iz Niona i Ženeve u slučaju neusvajanja statuta i suspenzije, najavili su oštrije mjere i sankcije prema pojedincima u NSBiH.

- Dobili smo dopis u kojem stoji da će UEFA i FIFA uvesti prinudnu upravu u Nogometnom Savezu do konačnog rješenje. To je nešto novo i svi smo zatečeni, svjesni šta to znači - izjavio nam je nogometni dužnosnik, koji je želio ostati anoniman.

Saznajemo kako je, upravo taj dopis dodatno podigao tenzije među partnerima u nogometnoj vlasti. I dok se hrvatski delegati drže suzdržano, bošnjački «dvolično», u FS RS ostaju pri svojim "tvrdim" stavovima.

- Neće biti raspada Saveza, a mislim ni suspenzije. Ne može nama niko tek tako prijetiti.Vrijeme je više da, i ovi koji nam dolaze, znaju cijelu istinu i činjenično stanje u državi i našem fudbalu. Ne pristajemo na ultimatume, već na dogovor koji će biti u interesu fudbala. Čuo sam za vijest o prinudnoj upravi, ali to otvara brojna pitanja: ko će odrediti Upravu, kome će odgovarati i kakva je svrha njenog rada? Nama je cilj rješenje koje će zadovoljiti sve strane u BiH - izjavio je za «San» Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS. Nažalost, u federalnom dijelu dužnosnici nemaju jasne stavove. Jedno pričaju na sjednici Izvršnog odbora, drugo na sastancima u Nionu i Ženevi, treće za medije, što zbunjuje i čelnike UEFA -e i FIFA -e.

E ovo je extra,ako ovi nece usvojiti novi statut,ima ko hoce! i drago mi je da se razmilsja o sankcijama pojedinaca,a ne reprezentacije koja je taoc fasista iz manjeg bh entiteta!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 nov 2010, 13:28

Mislim da cemo na kraju ispastati zbog pojedinaca iz RS, jer njih ne zanima to sto ce nas suspendovati - ionako im je to cilj.

RS tezi unistavanju BiH u svim mogucim porama, pa tako i u sportu.

Ja sam zabrinut.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 01 nov 2010, 13:36

platini ti prvo dadne rok koji je sasvim slucajno sedmicu poslije kljucne tekme francuza sa bih..

francuzi dobiju, bosna odigra najlosiju tekmu ikad i mi prezivimo suspenziju..

sad mi ponovo dobijamo rok sedmicu poslije veoma bitne tekme za nasu grupu :? :? :?
ser del barça es el millor que hi ha !

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 01 nov 2010, 13:40

RKO je napisao/la:Najbolja situacija koja bi se mogla desiti:
-26.marta utakmica s rumunima
-31. dobijemo suspenziju
-u roku od mjesec-mjesec i pol osnuje se novi FS bez i jednog sadasnjeg clana(kanton,federacija,RS)koji bi dobili dozivtnu zabranu rada u nogometu.Ovi novi nemogu bit gori i da hoce od ovih
-Sve spremno za za utakmicu sa Rumunima u Junu

U slucaju da popusimo dugorocnu suspenziju(propustimo utakmicu sa Rumunima) jbli smo jeza....odose Kvalifikacije,gubimo par igraca iz sadasnjeg sastava,mladi sto igraju za Austriju,Svedsku,Svicarsku....opredjelit ce se za te zemlje,kad se ponovo vratimo bit cemo na razini Litvanije,Gruzije malo jaci od Malte,Luxemburga....

A ovakvom Savezu su najvise kumovali politika i premijer ligasi...koji su radi svojih(kriminalni-potplacivacki ciljeva) ugurali svoje ljude pa se ovi pohasili dosli do para,fotelje pa ni njih vise ne sljive....i imamo ovo sranje.
jarane ne moguce je tako brzo formirati novi savez i da ga formiraju igramo od nule.. tako da nista od tekem sa rumunima sa novim savezom.. novi savez novo sve. bice nam repka negdje 200. na rang listi.. Jer novi savez treba ga prvo primiti FIFA i UEFA.
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 nov 2010, 13:56

A zasto bi ispastala citava BIH zbog par Srba u FSBIH? zar nije logicno da se svi oni koji odbiu Statut suspenduju,i na njihovo mjesto dovedu novi ljudi koje ce izabrati sama Uefa i problem ce biti rjesen! Srbi u FSBIH sve cini da ovog Saveza ne bude,oni vise brinu hoce li se Srbija provuci kroz svoju grupu i sta ce biti s njima,i da od takvih pojedinaca zavisi sudbina bh fudbala,pa to nema nikakve logike! FSBIH je opstapo i u mnogo tezim vremenima,opstace i sada,aBd! a Fifa i Uefa javno moraju reci ko su krivci i njih objesiti u sred Sarajeva! dosta je vise kolektivne krivice..

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 01 nov 2010, 14:12

Ehh, da je to lako kako vi mislite. Nemoze se preko noci osnovati novi savez ako nas suspenduju, pogotovo jos u nasoj zemlji.
Problem nije u savezu, problem je u ovoj drzavi. Dejtonski sporazum je tako sastavljen, da ova drzava nemoze funkcionirati. Ako nam drzava ne funkcionise logicno je da ni sport u njoj nece funkcionisati. Da mi sad imamo na vlasti sposobne ljude, koji ce taj problem zajednicki rijesit, ne bi bilo nikakvih problema, statut bi bio usvojen.
FSRS, ce sve uciniti da se ovaj statut ne usvoji. Predstavnicima UEFE i FIFE ce pricati uvijek kako su oni ugrozeni, da to ne moze funkcionirati itd itd ..
Ovo sto se sad upravo desava, mi uopste ne ulijeva nadu da ce statut do 31. Marta biti usvojen.
Suspenzija nam nikad nije bila bliza, i znacilo bi odma smrt za BH Fudbal. Mlade nade poput Seferovica, Besica, ce zaigrati za druge zemlje, vecina igraca ce napustiti reprezentaciju, i opet krecemo od nule. Sadasnjim clanovima saveza ce izreci dozivotnu suspenziju, na celo ce doci opet opet iste fukare. I proces ce se opet ponoviti. :twisted:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 nov 2010, 14:36

NS BiH je postojao i prije nego što je u njega ušao FSRS. E sad, ne znam na koji način je osnovan novi savez, koji uključuje i ove iz RS, jer ako je NS BiH samo primio FSRS u svoje članstvo onda ga isto tako može i isključiti iz članstva i nastaviti normalno da obavlja posao. U suprotnom, ako se radi o tome da su 2 entitetska saveza osnovala ovaj zajednički onda nam ne gine suspenzija.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 nov 2010, 14:42

NoName je napisao/la:NS BiH je postojao i prije nego što je u njega ušao FSRS. E sad, ne znam na koji način je osnovan novi savez, koji uključuje i ove iz RS, jer ako je NS BiH samo primio FSRS u svoje članstvo onda ga isto tako može i isključiti iz članstva i nastaviti normalno da obavlja posao. U suprotnom, ako se radi o tome da su 2 entitetska saveza osnovala ovaj zajednički onda nam ne gine suspenzija.
Kako ce ga dva entiteska saveza osnovati.Kad je u FIFA i UEFU primljen devedesetih,A klubovi iz RS usli u fildjan ligu u drugom milenijumu.Znaci Marko je kasno u Ferhadiju BB stigao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 nov 2010, 14:44

NoName je napisao/la:NS BiH je postojao i prije nego što je u njega ušao FSRS. E sad, ne znam na koji način je osnovan novi savez, koji uključuje i ove iz RS, jer ako je NS BiH samo primio FSRS u svoje članstvo onda ga isto tako može i isključiti iz članstva i nastaviti normalno da obavlja posao. U suprotnom, ako se radi o tome da su 2 entitetska saveza osnovala ovaj zajednički onda nam ne gine suspenzija.
O tome se radi,FSRS je usao u NSBIH zahvaljujuci Uefi i Fifi,i sad im oni na takav nacin vracaju..kao najveci primitivci! Rjesenje je ovdje jednostavno,oni koji odbiju Statut bice izbaceni iz NSBIH i na njihovo mjesto ce doci ljudi koji misle dobro bh fudbalu! Reprezentacija sigurno nece ispastati zbog malog broja fasista koji dolaze iz RS! Ne znam zasto su i ulazili u FSBIH kada nasem fudbalu ne misle dobro,Uefa je ocito pogrijesila sto ih je forsirala,ne znaju oni s kakvom bagrom imaju posla!..

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 nov 2010, 14:48

harishp je napisao/la:
Kako ce ga dva entiteska saveza osnovati.Kad je u FIFA i UEFU primljen devedesetih,A klubovi iz RS usli u fildjan ligu u drugom milenijumu.Znaci Marko je kasno u Ferhadiju BB stigao.
Ne mora značiti, iako i ja mislim da je tako. Moguće je da se Statut promjenio nakon ulasa FSRS u NS pa da je i Marko tada ravnopravan, iako bi to bila velika glupost. Ako NS BiH može funkcionisati bez FSRS i imati kontinuitet i legitimitet u međunarodnim odnosima (članstvo u FIFA i UEFA) onda fino treba dati rok PCovcima da pristanu na izmjene u roku od 3 mjeseca pod prijetnjom isključenja iz saveza i vozdra. Ko kad bi šta izgubili kad njih ne bi bilo u Savezu.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 nov 2010, 14:59

jessus123 je napisao/la:Pa dokle ovo vise,pa mater im j***m cuj da igra vise srba ???????????????????????????? Pa pobogu mili ja nemam nista protiv toga da igraju svi srbi u reprezentaciji ali da su dorasli da tu igraju...Zato svi srbi koji imaju kvaliteta da igraju za jednu reprezentaciju odlaze u susjedne zemlje.. I onda mi kaze hoce da igra vise srba u repki??? Ma nek mi puse ku**c oni vise i njihov FSRS ...Potpuni je apsurd ovo sto nam cine i ovo je vise nedopustivo,je*u nas i nakon 15 godina iz drugog entiteta i nedaju nijednoj sferi zivota u ovoj zemlji da se razvija,pa cak i nogometu...OVO JE NEDOPUSTIVO !!!
jarane ja bi najradije da njih nema nikako u timu...15 bosnjaka i 3-4 hrvata i amin...upamtite ovo za sva vremena,dok god se mi na srbe i skutore iz bivse hb budemo morali oslonjat za bilo sta crno nam se pise...vi koji mislite da ijedan srbin iz rs bi radije igrao za bih kad bi imao sansu da bira izmedzu bih i srbije ste maloumni i mentalno poremeceni...toliko...a nisu oni krivi sto hoce ovu zemlju da uniste nego smo mi krivi sto im to dozvoljavamo..da u nsbih imamo ljudi kojima je stalo do bh fudbala ,nebi nikad ns bio ovakav, gdje jednostavno daje srbima mogucnost da opstruiraju njegov rad,a nasi klubovi su igrali u evropi bez njih i repka se takmicila bez ikakvih smetnji(politickih tj) prije njih..nama oni uopste nisu trebali ali ove nase balijetine usanovic,pasalic itd zarad svojih interesa tj fotelje se im dopustili tj dali im opciju da rade ovo sto sada rade...sa srbima nema ama bas nikakvog kompromisa ili ce biti kako oni hoce ili njih nema ...zarad fotelje ,nasi udovoljise njihovim zahtjevima i sad imamo ovu situaciju i po meni jedini nacin da se suspenzija izbjegne je da dodik izgubi izbore,sto je malo vjerovatno...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2010, 17:50

Ma rijesit ce se to nekako ja mislim. I ovi srbi znaju da ce njima bit manje para u dzep ako suspenduju savez, a istovremeno ce svi sto sjede u savezu izgubit priliku da u buducnosti rade u nogometu ako se ne varam. Rijesit ce se, ali pitanje kolika ce cijena bit. Postavit ce ovi mangupi iz RS-a raznorazne zahtjeve. I to vjerovatno nece imat veze s nogometom.

Vazno je da nas UEFA i FIFA nisu ostavili nas savez sam da to rijesi. Evo dolaze stalno u Sarajevo i pregovaraju. To je jedini spas. Tako da njima nije nimalo u interesu da nas suspenduju. Ljudi pomazu koliko mogu, ali sve ima svoje granice. Te price o Platiniu i Francuskoj odma zaboravite.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 01 nov 2010, 18:03

Čelnicima NSBiH saopćeno u Zurichu: FIFA i UEFA prave novi Savez

Čelnici svjetske i evropske nogometne asocijacije bi organizirali nove izbore, kandidate za IO i sve ostale čelnike novog NSBiH. Naravno, niko od nas ne želi da do toga dođe, kaže član Predsjedništva NSBiH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 01 nov 2010, 18:13

sajo10 je napisao/la:Čelnicima NSBiH saopćeno u Zurichu: FIFA i UEFA prave novi Savez

Čelnici svjetske i evropske nogometne asocijacije bi organizirali nove izbore, kandidate za IO i sve ostale čelnike novog NSBiH. Naravno, niko od nas ne želi da do toga dođe, kaže član Predsjedništva NSBiH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa normalno da Uefa zbog sake kriminalaca u FSBIH nece suspendovati reprezentaciju nego te okorjele fasiste koji samo gledaju svoje interese! ne budu li usvojili Statut,Uefa i Fifa ce stvari uzeti u svoje ruke,a s njima nema sale,zna to dobro i troclana azdaha u Predsjednistvu... Mada mislim da su i te azdahe svjesne da ni njima nije u interesu da im se zabrani dozivotno bavljenje fudbalom,i oni ce ako nista zbog toga udovoljiti zahtjevima Uefe..koji licemjeri!...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 nov 2010, 18:47

sajo10 je napisao/la:Čelnicima NSBiH saopćeno u Zurichu: FIFA i UEFA prave novi Savez

To je u slucaju da ne usvoje statut do 31. marta. A vidim mi igramo s rumunima 26., a onda nemamo utakmicu do juna. Znaci ima se vremena da se to rijesi do juna...Bice zanimljivo. Ili ce usvojit statut, ili ce izgubit pozicije. Repku nam nece unistit.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 01 nov 2010, 19:00

Ako je ovo istina, onda bi volio da se statut ne usvoji do 31. Marta

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 01 nov 2010, 19:42

adnan_hzsa je napisao/la:
RKO je napisao/la:Najbolja situacija koja bi se mogla desiti:
-26.marta utakmica s rumunima
-31. dobijemo suspenziju
-u roku od mjesec-mjesec i pol osnuje se novi FS bez i jednog sadasnjeg clana(kanton,federacija,RS)koji bi dobili dozivtnu zabranu rada u nogometu.Ovi novi nemogu bit gori i da hoce od ovih
-Sve spremno za za utakmicu sa Rumunima u Junu

U slucaju da popusimo dugorocnu suspenziju(propustimo utakmicu sa Rumunima) jbli smo jeza....odose Kvalifikacije,gubimo par igraca iz sadasnjeg sastava,mladi sto igraju za Austriju,Svedsku,Svicarsku....opredjelit ce se za te zemlje,kad se ponovo vratimo bit cemo na razini Litvanije,Gruzije malo jaci od Malte,Luxemburga....

A ovakvom Savezu su najvise kumovali politika i premijer ligasi...koji su radi svojih(kriminalni-potplacivacki ciljeva) ugurali svoje ljude pa se ovi pohasili dosli do para,fotelje pa ni njih vise ne sljive....i imamo ovo sranje.
jarane ne moguce je tako brzo formirati novi savez i da ga formiraju igramo od nule.. tako da nista od tekem sa rumunima sa novim savezom.. novi savez novo sve. bice nam repka negdje 200. na rang listi.. Jer novi savez treba ga prvo primiti FIFA i UEFA.

Ruzno sam se izrazio,osnuje se savez u suradnji sa Fifom i Uefom koji ce samo nastaviti raditi ali sa novim ljudima
RIP SALE VILENJAK

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 nov 2010, 20:49

Savez mora pasti
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.