Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Juventus already have a world-class coach in hand. The first alternative is Simone Inzaghi. [Sky]
Po njima je to mozda DiDi ili Sarri... mada u zadnje vrijeme ovi se kvalitetno brukaju jer su objavili da je agnelli stao uz allegria i da ostaje... no vidjet cemo... veceras dostojanstveno pozdraviti barzu i maxa... zasluzili su obojica...
Po njima je to mozda DiDi ili Sarri... mada u zadnje vrijeme ovi se kvalitetno brukaju jer su objavili da je agnelli stao uz allegria i da ostaje... no vidjet cemo... veceras dostojanstveno pozdraviti barzu i maxa... zasluzili su obojica...
Niti je Didi, a ni Sarri WC trener.
Didi je blijeda kopija Allegria. Sarri je placko i Napolitanac, ne vidim da je realan mada zbog neke filozofije bi on i Simone od ovih second tier trenera bili prihvatljivi.
Nadati se da je Poch u pitanju. Danas je, iako je izvor Libero, pisano da je ponudjeno Pocheu 12 M po sezoni.
Didi je blijeda kopija Allegria. Sarri je placko i Napolitanac, ne vidim da je realan mada zbog neke filozofije bi on i Simone od ovih second tier trenera bili prihvatljivi.
Nadati se da je Poch u pitanju. Danas je, iako je izvor Libero, pisano da je ponudjeno Pocheu 12 M po sezoni.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ma znam nego karikiram da je su po njima wc mozda DiDi ili Sarri... ne znam nisam ni za jednog ali da biram između njih 2 onda definitivno luzer Sarri jer ovdje ne moze izluzirati titulu pa bi se mogao fokusirati na LP... DIDI je defanzivniji cak i od maxa...
Ne znam vjerujem da imaju asa u rukavu, jer i poche je djelovao enigmaticno jucer na pressu, pa se uzdam da je on taj as jer sredstva u juventusu su mnogo veca nego u tottenhamu gdje mu u stanju nisu dovesti ebenog jacka grealisha... a vamo se ronaldo dovodi...
Ne znam vjerujem da imaju asa u rukavu, jer i poche je djelovao enigmaticno jucer na pressu, pa se uzdam da je on taj as jer sredstva u juventusu su mnogo veca nego u tottenhamu gdje mu u stanju nisu dovesti ebenog jacka grealisha... a vamo se ronaldo dovodi...
- Donnie Darko
- Kontakt:
alexa play jose mourinho theme music
Izgleda fakat da je sarri taj... ne znam nisam zadovoljan jer između njega i maxa nemam dilemu ko je bolji, komotno je onda i mogao max ostati, i to ne mogao nego morao... ozbiljan downgrade ali sta da se radi...
Sarri je previse srao po Juventusu da bi ga se uzelo u obzir
- IlCapitano
- Kontakt:

Stijena
Gledajući ove oproštaje, Gigija danas, Llorente je bio na stadionu isto... Od ovih 5 godina najviše ću žaliti za onom prvom sezonom. Ono je bila ekipa, najbolji momenat, sezona kao san.
http://elixx.me/yroma.html
Evo tu ko hoće gledati ceremoniju
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- IlCapitano
- Kontakt:
Ova Ekipa je ,nazalost, dosla i do prirodnog kraja mozda, mislim na odbranu. Tu ce se morati imati dosta znanja pa cak i srece da se sastavi nesto extraordinary. Jedan od nacina je i nacin kako se izlazi iz pritiska ,kako se trce kontre,kako se kontrolise lopta(bez da to rade dva stopera, to je neprirodno), i kako se postizu dva gola i zakljucavaju utakmice. Ove sve nacine je alegri izgubio negdje u putu i enormno veliki broj pobjeda su dosle na misice jer je tim 10 puta jaci ood konkurencije. Upravo ti misici su jedan od razloga i tolikog broja povreda jer se trazio uvijek 120% effort od ekipe (npr enormno mnogo trcanja od coste,berne,cuadrada i mandzukica a upravo oni su bili konstantno istroseni i cesto van upotrebe).
Svasta se tu nakupilo i rizikovalo se dosta toga da se nije uradila neka zestoka promjena.
Ma koliko djelovalo nebitno, imamo jednu pobjedu u zadnjih 8 utakmica. I to pobjedu protiv raspalr fiorentine...i to jedva...a ostalih 7 haman da nismo bili ni blizu pobjede.
Ja ne znam da li je to mozda jedan od najlosijih nizova u istoriji kluba. A problem je sto se ne nazire izlazak iz te situcacije osim sto je kraj sezone i sto ce doci neko osvjezenje, novi trener.
Ko god dodje nece osvojiti 8 zaredom al ne bi i conte i alegri zajedno da sjednu jos 8 sezona.
Ostaje sad sa vidimo sa kime i kako dalje.
Svasta se tu nakupilo i rizikovalo se dosta toga da se nije uradila neka zestoka promjena.
Ma koliko djelovalo nebitno, imamo jednu pobjedu u zadnjih 8 utakmica. I to pobjedu protiv raspalr fiorentine...i to jedva...a ostalih 7 haman da nismo bili ni blizu pobjede.
Ja ne znam da li je to mozda jedan od najlosijih nizova u istoriji kluba. A problem je sto se ne nazire izlazak iz te situcacije osim sto je kraj sezone i sto ce doci neko osvjezenje, novi trener.
Ko god dodje nece osvojiti 8 zaredom al ne bi i conte i alegri zajedno da sjednu jos 8 sezona.
Ostaje sad sa vidimo sa kime i kako dalje.
Barca će osvojiti 2 trofeja, a bila je prvi favorit za treble i osvojili bi da im se nije desio onakav revanš.
I klub opet ulaže u De Jonga iako recimo za pojam Juventusa imaju već dovoljno tehnički i fizički nadaren vezni red (Vidal, Buskets, Arthur, Rakitic, Alena, i sl). Onda de Ligt isto navodno dolazi. A imamo nas gdje evidentno neko (Nedved?) smatra da smo jaki i ovako.
Drugačiji nivo razmišljanja.
I klub opet ulaže u De Jonga iako recimo za pojam Juventusa imaju već dovoljno tehnički i fizički nadaren vezni red (Vidal, Buskets, Arthur, Rakitic, Alena, i sl). Onda de Ligt isto navodno dolazi. A imamo nas gdje evidentno neko (Nedved?) smatra da smo jaki i ovako.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Koliko je Allegri uticao na ekipu, dovoljno govori cinjenica da se u 2019. poredis sa Barcelonom. Prije Allegrija, sramezljivo smo se poredili sa igracima i pojacanjima Evertona, Dortmunda ili Seville.Pogba je napisao/la:Barca će osvojiti 2 trofeja, a bila je prvi favorit za treble i osvojili bi da im se nije desio onakav revanš.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- BuffonGigi
- Kontakt:
Allegri je uticao na rezultate, a ko je doveo Allegrija, Ronalda, napravio stadion i sve ostalo? Od dolaska Andree Agnelija klub ide uzlaznom putanjom svaku sezonu. Opet ce Agnelli dovesti dobrog trenera, nekog pod kojim mozemo napredovati jos vise.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Do dolaska Allegrija i nevjerovatnih uspjeva (rezultatskih i finansijskih) u ligi prvaka, najveca pojacanja su nam bila slobodni igraci i igraci 30+. Postoji razlog zasto su Ronaldo i ostala ekipa odabrali Juventus, a ne Chelsea, Arsenal, Utd, Atletico, Dortmund, inter, Milan itd => rezultati i uspjesi.
Naravno da postoji razlog.Italia je napisao/la:Do dolaska Allegrija i nevjerovatnih uspjeva (rezultatskih i finansijskih) u ligi prvaka, najveca pojacanja su nam bila slobodni igraci i igraci 30+. Postoji razlog zasto su Ronaldo i ostala ekipa odabrali Juventus, a ne Chelsea, Arsenal, Utd, Atletico, Dortmund, inter, Milan itd => rezultati i uspjesi.
Jedino Juventus može osvajati nacionalno prvenstvo i trpit igrača kao što je Ronaldo zbog svoje nadmoći u ligi.
Samo nemaju dovoljno kvalitetan roster koji ce nadomjestit sva njegova nezalaganja u LP.
Zelis da kazes da bi Arsenal morao trpiti Ronalda ? Zanimljivo razmisljanje.Rosicky je napisao/la:Naravno da postoji razlog.Italia je napisao/la:Do dolaska Allegrija i nevjerovatnih uspjeva (rezultatskih i finansijskih) u ligi prvaka, najveca pojacanja su nam bila slobodni igraci i igraci 30+. Postoji razlog zasto su Ronaldo i ostala ekipa odabrali Juventus, a ne Chelsea, Arsenal, Utd, Atletico, Dortmund, inter, Milan itd => rezultati i uspjesi.
Jedino Juventus može osvajati nacionalno prvenstvo i trpit igrača kao što je Ronaldo zbog svoje nadmoći u ligi.
Samo nemaju dovoljno kvalitetan roster koji ce nadomjestit sva njegova nezalaganja u LP.
Na ovo se nadovezuje pitanje, sta je to zbog cega Arsenal trpi Elnenija, Genduzija, Ivobija i slicne klase.
Konkretno Arsenal radio ogromnog skarta ne bi mogao trpiti Ronalda,kao sto sada ne mogu ni Ozila.
Ronaldu ne bi imao ko dostavit loptu,otvorit stranu,iskreirat šansu da bi iskoristili njegovu prednost kretnje,finisinga i postavljanja.
Bez iskorištavanja njegovih prednosti on ne moze puno toga pridonijeti ekipi jer nije vise tako mlad.
Prije pokušaja vrijeđanja razmisli malo džabe ispadneš ograničen
Ronaldu ne bi imao ko dostavit loptu,otvorit stranu,iskreirat šansu da bi iskoristili njegovu prednost kretnje,finisinga i postavljanja.
Bez iskorištavanja njegovih prednosti on ne moze puno toga pridonijeti ekipi jer nije vise tako mlad.
Pa prijatelju apsurdno je spominjati Juventus i Arsenal u istom kontekstu u danasnjici. Pogotovo kada se radi o dolasku najboljeg igraca svijeta. Da je u pitanju neki afrikanac ili brazilac kojem je najbitnija stvar u zivotu zaraditi 1 milion vise (poput A. Sancheza), pa razumio bih ovakva tumacenja. Medjutim, pricati o najboljem i spomenuti ga u tom kontekstu.Rosicky je napisao/la:Konkretno Arsenal radio ogromnog skarta ne bi mogao trpiti Ronalda,kao sto sada ne mogu ni Ozila.
Ja mislim da je uprava na celu sa anjelijem unaprijedila i Juventus i alegrija, s tim da je sada alegri dostigao svoj plafon a Juventus mora dalje da prati trendove a trenutno to nema veze s ovim sto igra pod alegrijem.
Pa ti si spomenuo da je razlog dolaska uspijeh i pored toga naveo doticne klubove i to nitko ne osporaje.Italia je napisao/la:Pa prijatelju apsurdno je spominjati Juventus i Arsenal u istom kontekstu u danasnjici. Pogotovo kada se radi o dolasku najboljeg igraca svijeta. Da je u pitanju neki afrikanac ili brazilac kojem je najbitnija stvar u zivotu zaraditi 1 milion vise (poput A. Sancheza), pa razumio bih ovakva tumacenja. Medjutim, pricati o najboljem i spomenuti ga u tom kontekstu.Rosicky je napisao/la:Konkretno Arsenal radio ogromnog skarta ne bi mogao trpiti Ronalda,kao sto sada ne mogu ni Ozila.
Rekao sam da postoji razlog i slažem se da je taj razlog uspijeh i rezultati kao sto si i sam naveo.
U daljnjem tekstu sam naveo jednostavne razloge zasto Juventus može sebi priuštiti Ronalda...ja sam to nazvao "trpiti" iz jednostavnog razloga sto Ronaldo u ovim godinama jednostavno dozira sebe i svoju igru na aspekte u kojima je dominantan.
Juventus kao najkvalitetniji klub to sebi može dopustiti jer i s njim i bez njega će se prošetati ligom tj. Njegove manjkavosti u zalaganju i nekim drugim situacijama pokrit ce trkači i radilice sredine terena (Matuidi npr).
Arsenal sve da je Ronaldo samo tu htio doć nema tu privilegiju da ima igrača ograničenih djelovanja na terenu (što se perfektno vidi na primjeru Ozila).
Ronaldo svoj kontinuitet iz Reala može zadržat samo u par klubova a jedan od njih je Juventus..da barem po stare dane osvoji koju titulu lige.
Dobro je on vagao gdje će nastaviti karijeru...
- BuffonGigi
- Kontakt:
Bravo.dinoo je napisao/la:Ja mislim da je uprava na celu sa anjelijem unaprijedila i Juventus i alegrija, s tim da je sada alegri dostigao svoj plafon a Juventus mora dalje da prati trendove a trenutno to nema veze s ovim sto igra pod alegrijem.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.