simidobar je napisao/la: @Samozdravlje
Sto dobi covjek poklon za rodjendan, dupli.![]()
Nek je sa srecom, bar jos 50-ak duplih da proslavis i taman.![]()
Bas sam sa paznjom procitao 2-3 x onu tvoju raspravu sa @VenamaHrabrih ,kako obojica nekako dodirujete mene str.19723. Ti opisujes kako sam zivio i sprcao 60+ godina , a on kak sam manje trebao igrati za raju i imati taktiku i da sam trebao puno manje ziviti u idolopoklonstvu. Titemi volio sam Titu vise od Tite . Volio sam i Aliju . Ucesnik 10 besplatnih radnih akcija ORA Sava-Zg 1976 , Ora Bg 1989 , ORA Laktasi -vodovod Dodiku 198(3ili5) i tako 10x , nikad clan Partije uvijek kokuz(mislim nisam gladan bio).Znao sam ja kako se suplja prodaje , ali mi se gadilo . Ucestvovao u odrani od agresije od 8.4.92 do 4.4.1996 , ranjen teze (snajper kroz abdomen , tangirao mi stidnu kost)na liniji 19.02.1993 na Stupu-Pijacna (jednom je @Vratnik10 pitao , pa evo to je tad bilio (pogrsno sam napisao jednom da je bio 19.mart). Jedinica 102 Motorizovana - Kinosvra . Neki bi dobili 90% invalidnosti , meni rekli manje od 20% ne pika se . Lazu kurve , ali ko ih yebe , imam ja slobodno rajvoSa i BiH ako Bog da , a dao je . Kakva je takva je nasa je . Jesam levat , al neka sam boli me qrac. Folira moj drug @VenamaHrabrih da je on kao nesto hladan . Ja bih ga pitao otkud onda na Kosevu , jos i sina poveo da se od malena navuce . Volis Ti i Kemu(rahm.-pokojnog nebitno),volis i Bijelo dugme , volis Ti sve sto je sarajevsko .Samo Te povrijedi malogradjanstina i papanluk(uciteljice) . Ma nije haveru @VenamaHrabrih ni ona kriva , ako zarovis znas da je agresija kriva . Ko te pitao za nacionalnost u Sarajevu , pa i BiH 1984 g. KRIVA JE ZIVA LOMACA U VISEGRADU .Znam brate da Ti nije lahko kad Ti sina Pitara pitaju za nacionalnost , ali najmanje je kriva uciteljica . Znam da boli ( jer si branio rajvoSa i BiH ) sto Ti se mjesaju u porodicu jer volis zenu koja se zove kako se zove . Pola familije mi je u tom folu , kumovi su mi u tom zivotu . Nije im lahko kao meni , ali za sve je kriva LOMACA U VISEGRADU.
Svidja mi se ovo sto si pisao @simidobar :
Da, uvijek nam trebaju price o dobrim i losim ljudima, to je neka osnova vaspitanja, zivotni primjeri, iskustva. Zelis svojoj djeci prenijeti bitne momente, oni svojoj djeci...
Ja ne vjerujem u te mantre radi i zaradi, ja sam za dusu i merakanje. Radicu i djaba, sa uzivanjem, a ponekad ni za sve pare svijeta..
Tvrdim da je najljepsa pjesma o nekom gradu, bez konkurencije, svaka cast i Beogradu i Zagrebu, Ljubljani itd ova je za vjecnost iz duse, pa ti misli sta hoces.
- Ovo bordo ja zelim Tebi i mladjima , ne dao Bog da toliko pozivim i da se ne mogu sam do hale dovuci , meni jos jedno 5 DUPLIH PEHARA(nigdje ne vidjeh KRUNE).
- Ovo plavo malo dvosmisleno , no Halal TI bilo . A evo zasto .
- Vidim jednog izuzetno postenog covjeka na tribini u Krupi , u Centralnoj lozi uz fudbalere i Vjetnamca na proslavi ,nisam siguran da li sam ga vidio i u Italiji .E tog zaista cestitog i postenog covjeka da sam pitao prije 10-15 god. da idemo gledati Sarajevo protiv Rudara iz Ugljevika rekao bi mi
" Jesi li lud da u ovim godinama idem na utakmicu " .On jeste posten i dobar covjek , ali sumnjam da kao ja kupio na desetine godisnjih karata FKS .
Volim i postujem tog covjeka , zivot nas odvede tamo gdje nismo ni pomislili da cemo biti . Ja od desete ide na Kosevo , mrzno se i uglavnom plako , samo ponekad likovao . Sve one sto su prosli u spaliru Sampiona sam gledao , ali bas sve . Cak mi se ucinilo da sam vidjeo i mog brata i ratnog druga Mirzu Hadzihasanovica ( mozda grijesim).Pozdrav za njega igrao malo za FKS , al ocjenjen 10 protiv CZ 70 i neke .
ne trebate zahvaljivati na ovako dugom postu , ja to nako iz duse .