Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Penaltiky
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la Penaltiky » 20 maj 2019, 16:18

kraljttbvb je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Ko će zamijeniti medicinare, ljekare i inžinjere? Ushićen sam mogućnošću da me Abdul Ahmed i Ranjit pregledaju.
Isto tako se osjecaju i Peter i Urlike kad vide da ce ih lijeciti neki lik na ić :)

Oni cistokrvni Nijemci, Arijevska rasa, a lijeci ih neki Jugović :roll:
Da se razumijemo doktor Abdul Ahmed i doktor Ranjeet sigurno neće u Bosnu. Doće samo Abdul Ahmed i Ranjeet. Jer su Inžinjeri i Doktori traženi nebitno odakle.

Al lako ću ja za tebe ti i žena uštekate milju svaki mjesec, morete se liječit đe hoćete.

Nego ozbiljno, ti što "dolaze" ne planiraju uglavnom radit nego idu za socijalom. Moš mislit nije do 35 kurcem mrdno i hoće baš u Njemačku i Skandinaviju.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 20 maj 2019, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 maj 2019, 16:19

Sabinho je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
Na mjesto ljudi koji odose u Njemacku da konobarisu, razvoze postu i rade druge poslove, doci ce drugi da ih zamijene.
Ko će doći?

Niki. Momak kod nas (manji grad u RS-u) otvara ekstra restoran i to u Vijecnici, ne moze naci dostavljaca i dva konobara vec mjesec dana.
Nek malo dnevnicu poveca ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 maj 2019, 16:21

Penaltiky je napisao/la:Ko će zamijeniti medicinare, ljekare i inžinjere? Ushićen sam mogućnošću da me Abdul Ahmed i Ranjit pregledaju.
Isto tako se osjecaju i Peter i Urlike kad vide da ce ih lijeciti neki lik na ić :)

Razlika je što će njih ipak liječit pravi doktori, a nas automehaničari, kriminalci i hodže.

Za 5 godina Hendo sa foruma će bit specijalista medicine, čir na želucu će liječit dovom za bolesnika.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 maj 2019, 16:22

Ne moze. Onda da bi sve pokrio mora i cijene dizati, nece imati posla jer narod nema para. Vec komentarisu kako je 6km za cevape preskupo.

@penaltiky :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 maj 2019, 16:23

Penaltiky je napisao/la:

Da se razumijemo doktor Abdul Ahmed i doktor Ranjeet sigurno neće u Bosnu. Doće samo Abdul Ahmed i Ranjeet. Jer su Inžinjeri i Doktori traženi nebitno odakle.

Al lako ću ja za tebe ti i žena uštekate milju svaki mjesec, morete se liječit đe hoćete.

Nego ozbiljno, ti što "dolaze" ne planiraju uglavnom radit nego idu za socijalom. Moš mislit nije do 35 kurcem mrdno i hoće baš u Njemačku i Skandinaviju.
Hvala Bogu ne treba nam za lijecenje, ali da smo u aprilu bili na odmoru sa djecom u hotelu sa 5 zvjezdica, to jesmo :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 maj 2019, 16:25

:tokralju:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 20 maj 2019, 16:25

Penaltiky je napisao/la:
Marsal je napisao/la:Kaže BiH bi u idućih 30 godina mogla izgubiti pola miliona stanovnika :urnebes: pa izgubit ćemo to u idućih 10 godina.
Pa ostaće samo uhljebi i džabalebaroši i onda će na kraju imat hunger games, a onda ješće jedni druge.
Migracija je pojam koji je poznat kroz cijeli tok historije. Uvijek su ljudi isli sa jednog mjesta na drugo i uvijek su trazili bolje.

Ono sto je nama zapad (Njemacka, Austrija, Francuska, Svicarska...), to je Pakistancima, Afganistancima, Irancima, Iracanima, Egipcanima i mnogima drugima BiH. Ustvari BiH je citavoj Aziji zapad :mrgreen:

Na mjesto ljudi koji odose u Njemacku da konobarisu, razvoze postu i rade druge poslove, doci ce drugi da ih zamijene.
Bukvalno niko od tih ne zeli u BiH. Sta ima ovdje? Zele Njemacku, Francusku itd. Nismo mi nikome zapad.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 20 maj 2019, 16:29

Pa i ja bi u 5 zvjezdica da ne plaćam režije, neg damo što baš moram 50 KM.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 maj 2019, 16:36

Kajzer10 je napisao/la:
Bukvalno niko od tih ne zeli u BiH. Sta ima ovdje? Zele Njemacku, Francusku itd. Nismo mi nikome zapad.
Ne zele ni nasi u Sloveniju i Hrvatsku ali idu jer je lakse i mogli bi se prebaciti do Njemacke. Mnogi tako i ostanu tamo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 maj 2019, 16:52

Ma naši ljudi idu, a da zadržimo nekog stranca :rol: pa na svijetu malo ljudi ima koji su vezani za svoj rodni kraj nego mi :lol:

Evo moja firma, prije par godina štela se plaćala od 5 do 10 hiljada da se uleti, sad ljudi budu par mjeseci, naberu iskustva i mahnu, ili zarade par plata pa idu vani.

Prošle godine 200 i nešto napustilo, ove godine u januaru bilo 270 zahtjeva za raskid ugovora :urnebes: svaki dan neko napusti.

I to se radi o firmi koja ima socijalistički sistem takoreći, sigurna i neloša plata (u odnosu na druge privatnike) imaš stimulaciju, 20 dana godišnjeg, bolovanje kad god si bolestan, 8 sati smjena, ma sve...

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 20 maj 2019, 16:56

Marsal je napisao/la:Ma naši ljudi idu, a da zadržimo nekog stranca :rol: pa na svijetu malo ljudi ima koji su vezani za svoj rodni kraj nego mi :lol:

Evo moja firma, prije par godina štela se plaćala od 5 do 10 hiljada da se uleti, sad ljudi budu par mjeseci, naberu iskustva i mahnu, ili zarade par plata pa idu vani.

Prošle godine 200 i nešto napustilo, ove godine u januaru bilo 270 zahtjeva za raskid ugovora :urnebes: svaki dan neko napusti.

I to se radi o firmi koja ima socijalistički sistem takoreći, sigurna i neloša plata (u odnosu na druge privatnike) imaš stimulaciju, 20 dana godišnjeg, bolovanje kad god si bolestan, 8 sati smjena, ma sve...
nije valjda toliki shit u Željeznicama F?
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2019, 17:00

Čuj naše ljekare,inžinjere će zamjeniti neko s vana pa ovo je još veća nebuloza od one da se od 1500 može uštediti milja. :rol: Mislim da kralj trola i to kvalitetno.

U Bosni već sad fali doktora ostali su samo oni koji su fakultete završavali po Travniku i Brezi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 20 maj 2019, 17:02

Ih da ce te lijecit na ic neki to je dobro,evo ja isao kod stomatologa i doktora na sistematski Panjudjabi Marusani el Borunjani nekakav i stomatolog i doktor crni ko ugarak ime im izgovoriti ne mozes,uglavnom Indija,Avganistan,Pakistan

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2019, 17:05

Mene samo zanima zašto će neki doktor,inžinjer nebitno odakle su, doći u Bosnu raditi. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 maj 2019, 17:05

Penaltiky je napisao/la:Pa i ja bi u 5 zvjezdica da ne plaćam režije, neg damo što baš moram 50 KM.
To je bila projekcija za stan od 34 kvadrata u manjem gradu i covjeka koji zivi sam.

Kontas ti to, samo pokusavas provocirati :wave:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 maj 2019, 17:08

Saurman je napisao/la:Mene samo zanima zašto će neki doktor,inžinjer nebitno odakle su, doći u Bosnu raditi. :lol:
Ne znam. Mi imamo jednog zaposlenog iz Libanona (privatni biznis). Covjek je strucnjak i ubica za posao.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 maj 2019, 17:09

Barbarossa je napisao/la: nije valjda toliki shit u Željeznicama F?
Nisam na Željeznici nego u Željezari tj ArcelorMittal.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 maj 2019, 17:15

Saurman je napisao/la:Mene samo zanima zašto će neki doktor,inžinjer nebitno odakle su, doći u Bosnu raditi. :lol:
Zato sto je BiH sigurnija nego vecina arapskog svijeta. Kod nas bar ne bude drzavni udar preko noci. A i koliko god se zveckalo oruzjem, manja je sansa da se zarati nego u njihovim maticnom drzavama. I zakon kakav god da je, ipak se vise provodi nego u tim "divljim" drzavama. Sta god mi mislili o sebi i koliko god lose mislili o sebi, ipak smo mi Evropa.

Ja znam dvojicu doktora koji su se ovdje ozenili nasim curama i obojica rade ko doktori. Normala likovi, dobre komsije, djeca im ovdje idu u skolu, pravo se skrasili...

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 20 maj 2019, 17:18

Penaltiky je napisao/la:Pa i ja bi u 5 zvjezdica da ne plaćam režije, neg damo što baš moram 50 KM.
To je bila projekcija za stan od 34 kvadrata u manjem gradu i covjeka koji zivi sam.

Kontas ti to, samo pokusavas provocirati :wave:
35 KM je najjeftiniji paket interneta i kablovske. Hoćeš da kažeš da je sve ostalo 15, il trolaš il lažeš.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 maj 2019, 17:20

Penaltiky je napisao/la: 35 KM je najjeftiniji paket interneta i kablovske. Hoćeš da kažeš da je sve ostalo 15, il trolaš il lažeš.
Internet i kablovska su luksuz, tv je luksuz.

:mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.