Samozdravlje je napisao/la:VenamaHrabrih je napisao/la:@Samozdravlje. Pokojni deda mi je bio jedan od osnivača FKS. Bio je partizančina i komunista i to ruskog tipa. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije je lezao u zatvoru zbog komunisticke aktivnosti. Ljubav je prenio na pokojnog oca i na mene, a ja na sina. Mrzio je nacionalizam i oba sina i kcer je podrzavao da se vjencaju za osobe druge nacionalnosti, odnosno vjeroispovijesti. Ali, isto tako me ucio da ne postoji kult licnostii da je stvaranje "legendi" samo uvod u fasizam. Postoji samo kolektiv, kolektiv i kolektiv. Sjecam se njegovih svađa sa pok. starim koji je volio Papeta, menščini, od komplet familije i ruganja kad je '85. FKS osvojilo titulu isključivo kao kolektiv, bez Papeta. I danas ko da ga čujem; Jbte Pape... Morel on dat go bez Vidovica, Pašica, Repčica i ostalih? To je usadio i u mene.
Ziv ti meni bio 100god. i sto vise radosti da dozivis u zivotu.
Ne razumijem ti se ja u muziku . Slusao Sabana i " 2 galeba bela"

, imao neke druge afinitete , kao matematika i mas. elementi. Iz tehnice u "Tilavu" na Badeloku ili Vekiu .Generacija Paje Pasica 73/77 .Bilo to gdje je sad skupstina . Salim se , ali ima istine .Yebiga valjda nije problem Pok./rahmetli Saban da poslije Bajrama jednom ili ti vise puta mahnemo koju votku onu staljinisticku

Hocemo brate , samo vremena da uhvatim . I ti 100 god , koji ce mi qrac to da serem podase , jos 6-7 puta na neko putovanje , more ,moze i Neum ne mora Lastovo i to nek bude to . Samo lahkog preseljenja na Ahiret , a i ono jos 3-4 puta da se ponovi 18.05. ili da se pomjeri na 19.05 . i to je to . Upoznat ces Ti mog kuma Popu , samo ce ti se kazati . Zivio Ti 100 god. ,ako to zelis u zdravlju i rahatluku.

Nikad nisam volio narodnu muziku, nisam je uopste dozivljavao. Slusao sam Azru, Zabranjeno Pusenje, Partibrejkerse... Onda je dosao internet i shvatio sam da je velika vecina nasih pjesama plagijat. Od tada slusam stranu muziku i shvatio sam da smo muzicke pravce i ukuse bazirali na laznim temeljima. Bar kao konzument masovne kulture, ne mogu biti dio toga.
Volio sam izaci u Lovac i Velez, pa u CDA i AG, to su bili neki moji itinereri.
Volio bih upoznati tvog kuma, iako je s kumovima rizik se napiti. Je l to kum, loče ko Rus

.
Bas mi je zao sto se nismo sreli, a mozebit da smo se vidjeli.
Valjda ce biti vise srece drugi put.
Znas na sta sam mislio kad rekoh da zivis 100 godina. Ako imas porodicu, znas na sta sam mislio. Kad volis nekoga, nevazno je koliko je bolestan, bitno je samo da je pred ocima.
Samo ti budi sretan, a ostalo se samo nakurika.