FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
belosevic28
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sve go menadzer, cuj 5 miliona i to eura za nekog iz ove vukoyebine...
Za Ordagica je sarkazam.
Za Ordagica je sarkazam.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Fudbal je špekulativan biznis. Kad prodaješ brašno, ulje, jaja... to nije špekulativno. Ti znaš da će ljudi i sutra kupiti brašno, ulje, jaja. To je onaj naš vic da je najsigurniji pos'o pogrebno preduzeće.Samozdravlje je napisao/la:Bas tako , samo ovo o ugrozavanju likvidnosti kluba je nepotrebno . Ko moze ugroziti likvidnost kluba ? Samo vlasnik moze ugroziti likvidnost kluba , ali ako je budala , a cisto sumnjam da jeste . Ako jeste neces ga stici , mozda neka carsija u Hanoi ili SaigonArnelv52 je napisao/la:Za iskorak u Europi prvo se mora ojačati budžet. Bez jakih i stabilnih finansija ne možemo ništa, a pri tome se mora paziti da se ne ugrozi likvidnost kluba što znači da bih ja, lično, svakog u upravi ko bi se isprsio i rekao ajmo se zadužiti i dovesti par igrača pa da probamo iskorak u Europi strijeljao na sred Baščaršije jer je neozbiljan i amater.
A kadar se može (i treba) ojačati iznutra. Svi ovi igrači koji ostanu... njihova je dužnost prema sebi i prema nama da sledeće sezone budu bolji nego ove. Cruz, Crnički, Kovačevć, Mustafić, Resić, Šabanović, Pidro... svi oni su dovoljno talentovani da mogu postati vrhunski igrači samo to trebaju i pokazati. Ako nemaju takve ambicije neka prestanu igrat fudbal, ima Bingo traži radnike.![]()
![]()
Nema vise gladnih ociju , ali i da ima , samo bi sebi u stomak skocili . Nazalost D.Selimovic nije mogao da odoli , Direktorica i Emir izgleda znaju da bi ih to u crno zavilo . Nema pravog investitora koji moze popusiti istu foru 2x .
U fudbalu ti jako teško možeš prognozirati sledeću poslovnu godinu, a da ne pričamo o daljoj budućnosti. Ko od nas ovde uopće zna koliko će se ulaznica prodati sledeće sezone? Niko.
I može se desit da nekom padne na pamet reći da ćemo prodati sledeće godine 20.000 karata više i time finansirati dolazak novih igrača. Ili ovo što se govori da bi se ulazak u grupnu fazu dvostruko vratio... pitanje je a šta ako ne uđemo? Ključ u bravu?
Brojevima mi dokaži da 99% ulazimo u Ligu prvaka ako uložimo x para i ja odoh još večeras obit banku i donijeti pare. Biznis nije igra rizika, biznis je igra kalkuliranog rizika. Objasniću i na primjeru: ja sam spreman rizikovat pare i uložit sve što imam da će u 2020. padati kiša... jesam, zato što znam da je unazad sto godina svake godine padala kiša. Nisam spreman uložiti pare da će sutra ili sledeće sedmice padati kiša, jer nemam na koji podatak osloniti svoje tvrdnje.
Ako ću i uložiti na to da će sutra padati kiša to je ono što mi kažemo što mogu halalit.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Pojedini bi opet voljeli čitati bombastične naslove o dolasku Stepanova, Ikandea, Alispahića pa da potom ovdje mogu koji dan lijepiti smajlijeDenchi je napisao/la:samo ne konta lik da se na glavu nasađuju u našoj ligi da uzmu milion maraka a ne eura pa ne mogu a 4 titule zaredom dižu, nego smo razmaženi uzmeš milion eura za igrača, odmah daj 2, 3, 5! kako mogu oni anam veliki, moramo i miSarajevoJeBordo je napisao/la: Tito te yebo čitam i ne vjerujem u kakvim iluzijama neki ljudi žive. Najbolji igrači lige odlaze u Južnu Koreju, Belgiju, Tursku drugu ligu, a ovaj bi ko biva da neko plati koliko mi zinemo. Šta sve neću pročitati ovdje, eto neko jedva čeka da pljune 5 miliona za igrača iz 101-e lige svijeta.![]()
![]()
A od ovih što mlate o milionima su mi gori ovi koji napišu ime Amer Ordagić. Na osnovu čega? Na osnovu 2016te godine? Jel ga ikad iko od vas gledao od tada?![]()
ma glavne igrače svana, stranci, izuzetnih sposobnosti, fizičkih,tehničkih, to se uzima i ako šta izleti bez ugovora od lokalnih dobro i jest da pomogne, ostalo Akademijai samo brusit
![]()
![]()
tu smo trenutno, ne treba se zavaravat da ovi momci mogu do nekog rezultata ako im daš troduple plate, sve se vidjelo ove sezone i maximum i minimum šta mogu....odlično je bilo, sretno im dalje, idemo novi ciklus, pred nama je teži zadatak sada....odbraniti ovo stečeno....sa djecom
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Nemas potrebe da me persiras, poenta nije u 5 miliona vec u ambicijama. Ako sam ja vlasnik ne dam ga ni za 10, sta u tom slucaju ? Smijesan sam ako vjerujem u nekog ?SarajevoJeBordo je napisao/la:Tito te yebo čitam i ne vjerujem u kakvim iluzijama neki ljudi žive. Najbolji igrači lige odlaze u Južnu Koreju, Belgiju, Tursku drugu ligu, a ovaj bi ko biva da neko plati koliko mi zinemo. Šta sve neću pročitati ovdje, eto neko jedva čeka da pljune 5 miliona za igrača iz 101-e lige svijeta.AlfredNobel je napisao/la:@simidobar
Kakvih pet miliona, znaš li šta je pet miliona za naše uslove? Ko je to još otišao za pet miliona? Evo ne za pet, ko je za dva miliona eura? Niko.
Šta je s vama ljudi dragi, ne bubajte bezveze nekakve cifre, jer je to nerealno i neće se ostvariti još godina i godina. Tek kad u konstanti budemo ponavljali ovakvu sezonu, radili na svim poljima kao ove sezone, kad sve to bude kontinuitet, onda će i igrači ići za toliko. Za sada, vratimo se realnosti i idemo po onom receptu 'step by step'.
Kakve veze ima to što je gazda milioner? Nema nikakve. Eto doći će sad CZ i pljunuti odmah pet miliona, jer eto gazda nam je milioner. Veze s logikom nema. Jedan gigant u svijetu fudbala kakav je Barca već dobar broj godina ne može prodati svoje igrače po korektnim cijenama, već im idu za siću i neke mizerne pare. Primjer možda i nije najbolji, ali nadam se da si skontao šta sam htio reći.
Vidio sam da je još neko neki dan pisao isto nešto tako, u smislu tražiću ja toliko, oni će to odmah dati i svi zadovoljni. Jeste, ali malo sutra. Bojim se da ne znate kako to ide, uz dužno poštovanje.
Po meni, Kovačević vrijedi neki 1,2 miliona plus neki manji procenat od narednog transfera. I to zato što ima veliki ugovor, tj. do 2023. i što je mlad. Kad bi ostao ovdje još godinu, ponovio ovu sezonu, plus neki eventualni nastup za repku u nekim prijateljskim mečevima, moglo bi to ići još gore.![]()
![]()
A od ovih što mlate o milionima su mi gori ovi koji napišu ime Amer Ordagić. Na osnovu čega? Na osnovu 2016te godine? Jel ga ikad iko od vas gledao od tada?
U sezoni kad smo osvojili sve, zaradili fino, sje*at kostur ekipe nije bas dobra ideja.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
-
belosevic28
- Kontakt:
https://www.transfermarkt.com/erhun-oba ... ler/447213
Par dana ga na probu dovesti i ako zadovolji, ugovor na 3 godine. Posto ocito ostajemo bez oba stopera, ovo bi mogla biti jeftina a solidna opcija.
@nobel na aparatima, al je fakat tako
Par dana ga na probu dovesti i ako zadovolji, ugovor na 3 godine. Posto ocito ostajemo bez oba stopera, ovo bi mogla biti jeftina a solidna opcija.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne miješaj mi se u transfer politikubelosevic28 je napisao/la:https://www.transfermarkt.com/erhun-oba ... ler/447213
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
profil a la Crnički, iz dobre fudbalske akademije, ako je zamalo nedovoljno dobar za taj veliki klub za nas može bit pun pogodak...ajaxova akademija,anderlechtova,itd. možda s našeg područja da se lakše uklopi i lakše mu se nositi sa svim i očekivanjem i pritiskom i publikom...a 23-25 god. da ode na vrhuncu za finu cifru i svi sretni, naravno ako neki iznimno dobar iskusan stariji igrač sa liderskim sposobnostima ispadne(a la Krona, Ahmet) treba i to pokušat završit....logično, mix je potreban...SarajevoJeBordo je napisao/la:Pojedini bi opet voljeli čitati bombastične naslove o dolasku Stepanova, Ikandea, Alispahića pa da potom ovdje mogu koji dan lijepiti smajlijeDenchi je napisao/la:samo ne konta lik da se na glavu nasađuju u našoj ligi da uzmu milion maraka a ne eura pa ne mogu a 4 titule zaredom dižu, nego smo razmaženi uzmeš milion eura za igrača, odmah daj 2, 3, 5! kako mogu oni anam veliki, moramo i miSarajevoJeBordo je napisao/la: Tito te yebo čitam i ne vjerujem u kakvim iluzijama neki ljudi žive. Najbolji igrači lige odlaze u Južnu Koreju, Belgiju, Tursku drugu ligu, a ovaj bi ko biva da neko plati koliko mi zinemo. Šta sve neću pročitati ovdje, eto neko jedva čeka da pljune 5 miliona za igrača iz 101-e lige svijeta.![]()
![]()
A od ovih što mlate o milionima su mi gori ovi koji napišu ime Amer Ordagić. Na osnovu čega? Na osnovu 2016te godine? Jel ga ikad iko od vas gledao od tada?![]()
ma glavne igrače svana, stranci, izuzetnih sposobnosti, fizičkih,tehničkih, to se uzima i ako šta izleti bez ugovora od lokalnih dobro i jest da pomogne, ostalo Akademijai samo brusit
![]()
![]()
tu smo trenutno, ne treba se zavaravat da ovi momci mogu do nekog rezultata ako im daš troduple plate, sve se vidjelo ove sezone i maximum i minimum šta mogu....odlično je bilo, sretno im dalje, idemo novi ciklus, pred nama je teži zadatak sada....odbraniti ovo stečeno....sa djecom![]()
![]()
![]()
![]()
pa onda nakon što takvi odigraju 70 minuta od mogućih 500, tjerat će prvo trenera pa upravu. Nisu se neki odvikli od toga i opet maštaju o izvikanim igračima od 32+ god. Ruku u vatru dajem da ćemo dovesti igrače od 24 25 god za koje nikad nismo čuli. Raja mlati gluposti o nekim Letićima, Šerbečićima...kontaju pojedini da su dobri igrači samo oni koji su nekad ovdje dobro igrali, pa otišli, pa bi se ko biva vratili.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Možeš li petorici igrača dati po 200-300 hiljada eura godišnju platu?simidobar je napisao/la: Nemas potrebe da me persiras, poenta nije u 5 miliona vec u ambicijama. Ako sam ja vlasnik ne dam ga ni za 10, sta u tom slucaju ? Smijesan sam ako vjerujem u nekog ?
U sezoni kad smo osvojili sve, zaradili fino, sje*at kostur ekipe nije bas dobra ideja.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Opet ti ne kontaš. Traži ti kralju odmah 15 miliona, evo za svakog od njih nemoj ići ispod 10 milki. I dođeš pregovaraš recimo s Zvezdom i kažeš im 15 milki i vaš je, šta misliš da će ti reći? Neće ništa, samo će se dobro nasmijati, poselamiti te i otići. Onda ti njima kažeš 'ali naš gazda je milioner' i opet će ti se samo nasmijati. I ti svima tako govori te cijene, vidjećemo koga ćeš prodati, a ne možeš ni odbijati, ukoliko Vladan recimo pokaže želju da ide.
Ja opet kažem, ključ svega je ovaj rad koji je Klub pokazao ovu sezonu. Bit svega je rad, red i disciplina, te kontinuitet.
Ja opet kažem, ključ svega je ovaj rad koji je Klub pokazao ovu sezonu. Bit svega je rad, red i disciplina, te kontinuitet.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
bordopoeta
- Kontakt:
Mirza Hadžihasanović - tvoj brat a moj rođak (nije se nešto naigrao kod nas).Samozdravlje je napisao/la:
. Sve one sto su prosli u spaliru Sampiona sam gledao , ali bas sve . Cak mi se ucinilo da sam vidjeo i mog brata i ratnog druga Mirzu Hadzihasanovica ( mozda grijesim).Pozdrav za njega igrao malo za FKS , al ocjenjen 10 protiv CZ 70 i neke .
ne trebate zahvaljivati na ovako dugom postu , ja to nako iz duse .
Mogu i 50 miliona ako hocu, zavisi od ambicija.SarajevoJeBordo je napisao/la:Možeš li petorici igrača dati po 200-300 hiljada eura godišnju platu?simidobar je napisao/la: Nemas potrebe da me persiras, poenta nije u 5 miliona vec u ambicijama. Ako sam ja vlasnik ne dam ga ni za 10, sta u tom slucaju ? Smijesan sam ako vjerujem u nekog ?
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Druže, prvo smo počeli pričati o konkretnim stvarima u realnim BH okvirima. Sad si već počeo ublehariti i teoretisati, nema smisla.simidobar je napisao/la:Mogu i 50 miliona ako hocu, zavisi od ambicija.SarajevoJeBordo je napisao/la:Možeš li petorici igrača dati po 200-300 hiljada eura godišnju platu?simidobar je napisao/la: Nemas potrebe da me persiras, poenta nije u 5 miliona vec u ambicijama. Ako sam ja vlasnik ne dam ga ni za 10, sta u tom slucaju ? Smijesan sam ako vjerujem u nekog ?
Cuj sto se baca milionima haha. Nek nasa akademija proizvodi igrace,i nek ih proda za neke solidne novce,a ti isti ako su kvalitet i naprave nor vrhunsku karijeru onda nam je to najveca reklama ko Dinamu i onda mozes trazit milione,bas ce neko dat 5 mil za naseg talenta pored Dinama itd
- AlfredNobel
- Kontakt:
I što kaže @Arnelv52, ko vam garantuje plasman u grupnu fazu, nebitno da li LP ili EL, ako se uloži bruku para? Jel ste vi stvarno tako šturi i površni da kontate da to u fudbalu tako ide? Malo trasu moji vi.
Evo navešću vam najbolji primjer za to, nije u našem domenu i rangu, ali vam najbolje oslikava ovu tematiku. Imate PSG i bogate šeike, koji kontaju da velikim ulaganjem, trošenjem, upumpavanjem velikog broja novca možete odmah osvojiti LP. I šta se desi? Brukaju se iz sezonu u sezonu. Nema hemije, nema atmosfere, nema zajedništva, svi igraju za sebe. Ništa se ne može postići 'vještačkim načinom' i nazor. Imate drugi primjer Cityja. Guardiola radi perfektan posao, ulažu se bogovske pare, ali opet nije to mjerilo da ćeš uzeti LP. Ne znači da oni trebaju prestati ulagati jer nisu otišli u finale, naprotiv, ali očekivati sve odmah je suludo. I onda kao treći primjer imate Tottenham, koji je u finalu, a uložili su ukupno nula eura/funti/dolara/maraka/dinara. Pokazali su sjajan mentalitet, vraćali se po nekoliko puta u tekmu i evo ih u finalu. Još im fali najbolji igrač Kane, a pokazali su zajedništvo, hemiju i timska su ekipa, bez ikakvih napuhanih zvijezda.
To vrijedi i za nas. Niko vam na svijetu ne može garantovati da ako dovedeš sad nekoliko Bugara, nekoliko klasa igrača s Balkana, da će se nešto napraviti u Evropi. Mora se napraviti dobra hemija, dobra atmosfera, organizacija, dobra, kompaktibilna i izbalansirana ekipa, odličan trener i malo sreće da imaš da se sve te kockice poslože i ostvariš historijski rezultat. Dinamo je isto odličan primjer, Rijeka isto tako. Dobra atmosfera oko kluba, odlične igrače doveli, odličan i moderan trener na klupi i eto rezultata. Također, Zvezda spada tu.
Ma mali milion je primjera za ove stvari. I ovako sam dosta napisao, neću da gušim ovim romanima. Moje mišljenje je da treba ići korak po korak, ne letiti u nebesa nakon jedne odlične sezone, treba nastaviti raditi ovako profesionalno na svim poljima, napredovati iz sezone u sezonu, paziti i na Akademiju, stvoriti jedan odličan kontinuitet i biće i ta Evropa za nekoliko godina. Tu je i novi vlasnik, biće odličnih stvari. Samo polako, najgore mi je ovo što jako brzo poletite, a onda pad bude bolan.
Evo navešću vam najbolji primjer za to, nije u našem domenu i rangu, ali vam najbolje oslikava ovu tematiku. Imate PSG i bogate šeike, koji kontaju da velikim ulaganjem, trošenjem, upumpavanjem velikog broja novca možete odmah osvojiti LP. I šta se desi? Brukaju se iz sezonu u sezonu. Nema hemije, nema atmosfere, nema zajedništva, svi igraju za sebe. Ništa se ne može postići 'vještačkim načinom' i nazor. Imate drugi primjer Cityja. Guardiola radi perfektan posao, ulažu se bogovske pare, ali opet nije to mjerilo da ćeš uzeti LP. Ne znači da oni trebaju prestati ulagati jer nisu otišli u finale, naprotiv, ali očekivati sve odmah je suludo. I onda kao treći primjer imate Tottenham, koji je u finalu, a uložili su ukupno nula eura/funti/dolara/maraka/dinara. Pokazali su sjajan mentalitet, vraćali se po nekoliko puta u tekmu i evo ih u finalu. Još im fali najbolji igrač Kane, a pokazali su zajedništvo, hemiju i timska su ekipa, bez ikakvih napuhanih zvijezda.
To vrijedi i za nas. Niko vam na svijetu ne može garantovati da ako dovedeš sad nekoliko Bugara, nekoliko klasa igrača s Balkana, da će se nešto napraviti u Evropi. Mora se napraviti dobra hemija, dobra atmosfera, organizacija, dobra, kompaktibilna i izbalansirana ekipa, odličan trener i malo sreće da imaš da se sve te kockice poslože i ostvariš historijski rezultat. Dinamo je isto odličan primjer, Rijeka isto tako. Dobra atmosfera oko kluba, odlične igrače doveli, odličan i moderan trener na klupi i eto rezultata. Također, Zvezda spada tu.
Ma mali milion je primjera za ove stvari. I ovako sam dosta napisao, neću da gušim ovim romanima. Moje mišljenje je da treba ići korak po korak, ne letiti u nebesa nakon jedne odlične sezone, treba nastaviti raditi ovako profesionalno na svim poljima, napredovati iz sezone u sezonu, paziti i na Akademiju, stvoriti jedan odličan kontinuitet i biće i ta Evropa za nekoliko godina. Tu je i novi vlasnik, biće odličnih stvari. Samo polako, najgore mi je ovo što jako brzo poletite, a onda pad bude bolan.
-
belosevic28
- Kontakt:
Imam monkureciju u vidu Morte i Nobela. Odo Vuckovima dovoditi igrace, njih 2 ce to znati cijeniti !
e to što spomenu i pored svega toga u Dinamu,Zvezdi,Rijeci su svi najbolji na prodaju....najnormalnije, i sljedeće sezone vide gdje su ko ide, koga dovesti....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Nobel, evo mi imamo strašnu atmosferu, svi su ko jedan, druže se, izlaze zajedno, najbolji jarani
pa ne možemo ni do trećeg pretkola 
Šalu na stranu, moramo se izdizati, povećavati budžet, davati igračima veće plate i samim tim ćemo privući i kvalitet. Sve postepeno.
Šalu na stranu, moramo se izdizati, povećavati budžet, davati igračima veće plate i samim tim ćemo privući i kvalitet. Sve postepeno.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Terziev & Aleksandrov.belosevic28 je napisao/la:Sve go menadzer, cuj 5 miliona i to eura za nekog iz ove vukoyebine...
Za Ordagica je sarkazam.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma džaba ti to govoriš moj Morto, ne konta ti on to. Čim smo se udaljili od ovakvih kao što je on i njemu slični, Klub prodisao, dupla se uzela. Evo sad nekog garu izvukao iz naftalina, ovaj ako zna hodati dobro je.MortemHz je napisao/la:Ne miješaj mi se u transfer politikubelosevic28 je napisao/la:https://www.transfermarkt.com/erhun-oba ... ler/447213
Jel moguce... De razmisli malo, zaboravi milione, jednostavno nije na prodaju, mozel tako ? I ako on pokaze zelju nek saceka da istekne ugovor.AlfredNobel je napisao/la:Opet ti ne kontaš. Traži ti kralju odmah 15 miliona, evo za svakog od njih nemoj ići ispod 10 milki. I dođeš pregovaraš recimo s Zvezdom i kažeš im 15 milki i vaš je, šta misliš da će ti reći? Neće ništa, samo će se dobro nasmijati, poselamiti te i otići. Onda ti njima kažeš 'ali naš gazda je milioner' i opet će ti se samo nasmijati. I ti svima tako govori te cijene, vidjećemo koga ćeš prodati, a ne možeš ni odbijati, ukoliko Vladan recimo pokaže želju da ide.
Cuj "onda ti njima kazes, moj je gazda milioner" o cemu ti pricas, nije crtani film. Mogu se oni smijat I dubit na glavi al tako je kako ja kazem...
Jesul tebi nasi igraci rekli da jedva cekaju da pobjegnu, da su se zasitili, da hoce vise, bolje il ti to nako po sebi ?
@SarajevoJeBordo
Gospodjo ne dijelim ja plate.
Meni je stvarno zao sto si se ogranicio na tih 5 miliona. Covjek je klasa i sigurno je da vrijedi vise, kao i Mujakic.
Olmu je trazilo pola evrope vec prosle godine, o Pjaci se 3 sezone pricalo dok nije otisao...
Poslije prve sezone prodajes macka u vreci, poslije druge lici na igraca a poslije trece moze bit igrac i mozes uzet pare za njega. Ovo na foru je pijacarska transfer politika, moze te zakacit dobro a bogami te moze i ojadit. Komsije nisu naucile iz nasih greski sa jesicem, pogledaj gdje su. Najsvjeziji primjer.
Trenutno korisnika/ca: Strosmajer i 14 gostiju.