NebeskaSila96 je napisao/la:Nasi ljudi svi govore koliku imaju bruto plstu zato im i ne moze biti 2000€

Npr 2000 bruto je oko 1300€ netto.I sa tom platom je tesko zivjet u Njemackoj a to je vec iznad prosjeka u Njemackoj.
Sto se tice sparanja,sve zavisi kako se ko odluci na kakav zivot.Na hrani se moze usparat ali moras jesti onu losu hranu,npr JA proizvode koji se prodaju u Rewe to je zivo smece,nekvalitetno i nezdravo i sa tim sto svako malo na TV-u bude da se vrati jer pokvareno itd.Tako i Aldi koji isto ima smece proizvode barem sto se tice mlijecnih proizvoda i mesa isto svako malo neki problemi sa hranom.Lidl tu i tamo oni vec mogu proci kod njih nema toliko problema ali opet je skuplje od Aldi i tih jeftinih proizvoda iz Rewe.Uzet cu u obzir i voce jer ima dosta jeftinog voca i povrca a kad pogledas Banane dosle iz Afrike,krompir iz Kine itd,i kako to moze valjati toliki put moralo preci

Uglavnom ima mnogo tih stvari da ne nabrajam sad sve.Znam ja mnoge ljude koji tako jedu i kupe dobro auto rade po 14-15 sati dnevno svaki dan i zive za ono vrijeme sto odu u Bosnu da se vidi da su iz Njemacke
Uglavnom da ne bude da samo kukam da je lose to je vecinom teze onima koji samo dodju i imaju malu platu i nije lako nesto usparat,a tako i samcima koji zive sami.Npr slobodan covjek u njemackoj kad ima 3k brutto platu to je oko 1900 netto opet nije nesto a jako dobra plata,dok ksd je u braku odmah je oko 2500 neto i zena nek ima 1000 to je oko 3500 hiljade znaci jako dobar zivot.I onda dodjemo do zakljucka da se u Njemackoj ne isplati zivjet sam

Saurman, Penaltiky i ostali koji u zivotu nisu granicu presli (osim mozda kad odu na more preko dana), na aparatima
Ja kad postove pisem, pokusavam ljudima predstaviti stvari onakve kakve jesu, bez idealiziranja
Kad racunas da ti je plata x, onda nemoj od nje odbijati kiriju i hranu i ostalo je tvoje. Gdje je prevoz ili gorivo

Gdje je registracija auta

Gdje su one ostale gluposti (troskovi na koje i ne pomislis), lupam - crkne ti telefon, pokvari se auto i milion slicnih stvari
Da je bolje vani jeste, da je tako lako i nije bas tako
Ps. Evo covjek vam potvrdi ono sto i ja napisa za BiH, gdje su dvije plate, ogromna je razlika u odnosu na covjeka koji sam zivi

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.