FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

-Barcelona-
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la -Barcelona- » 01 nov 2010, 21:13

Poput oca i sina...
Ponedjeljak, 01 Novembar 2010 19:48 Jasmin Hadžiahmetović
E-mail Ispis Podijeli55

Možda Barcelona ovisi o Messijevim igrama, ali i Messi ovisi o igri ostalih igrača na terenu. Svjestan je toga i Pep Guardiola, trener koji više od ikoga vjeruje u snagu tima i timske igre. U isto vrijeme, Pep zna da njegovi igrači imaju individualne vrijednosti o kojima drugi timovi mogu samo sanjati. Zbog toga im, s vremena na vrijeme, daje punu slobodu u "soliranju" i sopstvenoj igri.

U ove dvije godine, koliko je trener prvog tima, Guardiola je bio svjedokom jedne nevjerovatne igre "onog koji nema poređenja", Lionela Messija. U 116 utakmica, koliko je Messi odigrao pod vodstvom Guardiole, postigao je 99 golova. Ova nevjerovatna brojka potvrđuje prvu rečenicu. Messijeva "99-ka" imala je presudan značaj u osvajanju osam titula u posljednje dvije godine. To je činjenica koju niko ne može osporiti.

Ovo potvrđuje da je Pep, iako još uvijek mlad, "stari lisac" i taktičar. Messija je stavljao na pozicije na koje je mislio da su najbolje za Argentinca te na najbolji način iz Messija "izvukao" njegov raskošni talent. Guardiola je svojim savjetima Messija stavljao u srce tima, a tim stavljao u Messijevo srce. Dakle, stvorio je neraskidivu veza između individualca i grupe, te obratno.

Messi nije isto igrao pod vodstvom Rijkaarda kao što igra sada. Rijkaard, uz dužno poštovanje i veliku ljubav svih navijača Blaugrane, nikada nije mogao izvući ono najbolje iz ovog čarobnjaka. Dolaskom Pepa, došla je i najbolja sezona u historiji Crvenoplavih sa Novog Stadiona. Pep je, poput najboljeg arhitekte redizajnirao tim, te Messiju dao ulogu i poziciju "lažne 9-ke", uz Samuela Eto'oa i Zlatana Ibrahimovića kao "one prave" napadače.

Iako su prošle sedmice neki novinari htjeli u Pepu izazvati grižnju savjesti ili strah pitanjem-konstatacijom da Barcelona ovisi o Messijevim igrama, Guardiola je gospodski odgovorio kako to uopće nije problem, već blagoslov. U tom trenutku Guardiola je otvorio srce kao nikad do sada i kazao kako je ovakvog igrača nikada nije vidio, te sumnja kako će ikada vidjeti.

Messijeve dosadašnje brojke su tema za sebe, za matematičare, statističare, filozofe, za udžbenike koji će pamtiti samo jednog. Kako je počelo, ovo će biti najbolja sezona Argentinca do sada. Naime, Messi je do sada postigao 14 golova u 12 službenih utakmica. U prvoj sezoni pod vodstvom Guardiole, Messi je postigao 38 golova u svim takmičenjima. Godinu kasnije, postigao je 47 golova u 53 utakmice. Kako je ove godine krenulo, svi rekordi će biti oboreni. Samo da ga zdravlje posluži, i da ga igrači poput Ujfalušija zaobiđu. ;)
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 01 nov 2010, 21:31

Barcelona u Kopenhagen doputovala u avionu Sporting Brage
Nogometaši Barcelone doputovali su u ponedjeljak u Kopenhagen, gdje ih sutra očekuje okršaj Lige prvaka, u avionu s oznakama - Sporting Brage.

Neobičan je slučaj uzrujao predsjednika Barcelone Sandra Rosella koji je odmah najavio žalbu agenciji koja je organizirala putovanje u dansku prijestolnicu.

Avion pripada firmi HI Fly čiji je vlasnik Antonio Salvador, ujedno i predsjednik Sportinga iz Brage. Avion najčešće koristi upravo aktuelni portugalski doprvak, ali povremeno se i iznajmljuje. Upravo se to dogodilo u ponedjeljak, a čelnici Barcelone nisu toga bili svjesni.

No, uprkos žalbi prvog čovjeka Barcelone, kojem je očito mrsko putovati s oznakama drugoga kluba, njegovi će nogometaši u istom avionu putovati i kući. :mrgreen: :mrgreen:
.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 nov 2010, 23:26

bankrotirao nam klub , nema ni za aviona :D

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 07:27

amertiger je napisao/la:
Portillo je napisao/la:[youtube][/youtube]
A ovo od Lessija je fer, nema sta, pravi sportista.
Vise nego sportista, maradona je odveo argentinu do trona takvim golom pa sta, majstorija, ne moze svko zabiti gol rukom a da niko ne vidi :mrgreen:
Maradona je piqckIn dIm :mrgreen: :mrgreen: sto je nije odveo kao trener do finala bar :lol: zato sto je piqckin dim nije znao :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2010, 09:12

Inače, @LosBlanosu2 logika nije najjača strana. Neko je bolji na terenu, neko pored njega. Isto kada bi neko sad napisao što Mourinho nije kao igrač odveo svoju reprezentaciju na krov Evrope ili Svijeta. Zato što je bio nikakav igrač, pobogu. E povuci sada paralelu sa Mourinhovim igračkim kvalitetima i Maradoninim trenerskim, nije teško. Kakav je Maradona bio igrač, takav je Jose trener i to je to. I, mani se dječjih provokacija tipa piChkin dim i slično.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 09:20

Monolog je napisao/la:Inače, @LosBlanosu2 logika nije najjača strana. Neko je bolji na terenu, neko pored njega. Isto kada bi neko sad napisao što Mourinho nije kao igrač odveo svoju reprezentaciju na krov Evrope ili Svijeta. Zato što je bio nikakav igrač, pobogu. E povuci sada paralelu sa Mourinhovim igračkim kvalitetima i Maradoninim trenerskim, nije teško. Kakav je Maradona bio igrač, takav je Jose trener i to je to. I, mani se dječjih provokacija tipa piChkin dim i slično.
Eto jeste tebi jaka logika..pa to su sasvim 2 razlicite stvari, o ne :mrgreen:
Mourinho nije bio igrac zato zzzz nemoras njega da stavljas u takvo poredjenje, on je trener, a ako nije najbolji trener svijeta, spada u najbolje.
Maradona ex.zvijezda na zelenim terenima ;) kraj, finito :mrgreen: pickin dim kao trener 8-)
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 02 nov 2010, 09:23, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 02 nov 2010, 09:23

Ovi frankovci ili su totalno glupi ili se prave glupi u najmanju ruku.

Oni pokusavaju izvuci neke klipove, neke poteze drugih ekipa samo da bi imali sta napisati protiv Barce, ja vas ne razumijem nikako. Svako normalan zna historiju Barce i Reala, zna kako je Real pobjedjivao i osvajao trofeje. Dovoljan je onaj mec u kupu, prvu Barca pobjedla 3-0, dodje na SB na poluvremenu 1-1, malo vojska uleti u svlacionice na kraju 11-1 ili 12-1 za Real, pametnom je dosta da vidi o cemu se tu radilo, tako da svi ovi vasi komentari i pokusaji da ucinite barcu svakakvim klubom su uzaludni jer historija se ne moze obrisati i uvijek ce biti tu, i nove generacije ce znati kakav je Real klub bio a takav je i ostao.

Mes Que Un Club
Mes Que Un Club

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 09:27

Ja neznam na ciji racun to zakljucujes jos kao franckovci, eh jeli koje Franco?? :mrgreen:
ako su ti ovi glupi sto su postavljali klipove sigurno su nescim izazvani pogledaj malo postove
..onda su i tvoji Katalunjare koje dolaze na temu RM nista manje nego g.l.u.p.i. ma oni ne postavljalu klipove na nasu temu, ma kakvi :mrgreen:
Zdravo
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 02 nov 2010, 09:27, ukupno mijenjano 1 put.

FK Željezničar

Podrška Papetu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2010, 09:27

Los_Blanos2 je napisao/la:Eto jeste tebi jaka logika..pa to su sasvim 2 razlicite stvari, o ne :mrgreen:
Mourinho nije bio igrac zato zzzz nemoras njega da stavljas u takvo poredjenje, on je trener, a ako nije najbolji trener svijeta, spada u najbolje.
Maradona ex.zvijezda na zelenim terenima ;) kraj, finito :mrgreen: pickin dim kao trener 8-)
Pa ondje se govorilo o tome kako je Maradona svojim golom donio naslov prvaka. Koliko sam ja upoznat sa pravilima, trener/selektor/ ne može postizati golove(osim možda na zagrijavanju ili na treninzima). :mrgreen: Mourinho je igrao fudbal, bio ti upoznat sa tom činjenicom ili ne. Dakle, ako se može govoriti o Maradoninom selektorskom neuspjehu(da se razumijemo, i ja mislim da je to neuspjeh), onda se može govoriti i o Joseovim fudbalskim (ne)vještinama. Ti si kren'o s tim, pobogu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 09:30

Monolog je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:Eto jeste tebi jaka logika..pa to su sasvim 2 razlicite stvari, o ne :mrgreen:
Pa ondje se govorilo o tome kako je Maradona svojim golom donio naslov prvaka. Koliko sam ja upoznat sa pravilima, trener/selektor/ ne može postizati golove(osim možda na zagrijavanju ili na treninzima). :mrgreen: Mourinho je igrao fudbal, bio ti upoznat sa tom činjenicom ili ne. Dakle, ako se može govoriti o Maradoninom selektorskom neuspjehu(da se razumijemo, i ja mislim da je to neuspjeh), onda se može govoriti i o Joseovim fudbalskim (ne)vještinama. Ti si kren'o s tim, pobogu.
Jest brate igrao dosta sada treba da o tome me ucis??njegov otac je bio golman.
Maradona je jedan obicni lajavac koji je "pokusao" da bude trener :mrgreen: pa lakse je zabiti gol rukom nego biti vrh.trener. u to se lik sam uvijerio i pa pa Maradona :mrgreen:

FK Željezničar

Podrška Papetu

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 nov 2010, 09:41

Mourinho jeste bio igrac, samo kakav je bio najbolje govori cinjenica da ga se niko i ne sjeca da je uopšte igrao - znaci bio kanta od igraca :!: , ali kao trener mora se odati priznanje tom lajavcu iz Portugala.
Maradona zna se kakav je bio fudbaler, svojevremeno nazaustavljiv na terenu....ali kao trener, jedan od najlošijih trenera u istoriji fudbala....on veze nema sa trenerskim poslom kao lijeceni narkoman, on je argentincima na poluvremenu puštao duhovnu (crkvenu) i klasicnu muziku (Šopena,Baha,Vivaldija), držao im nekakve kvazi/psihološle govore od životnim motivacijama (sve su to posljedice narkomanski tripova i kriza) i jedva su se plasirali uopšte na SP u JAR.
I onda dođu zlonamjernici tipa Paja i realovci, pa pišu kako to Messi nije dao gola na SP, ki.ta od igraca, bla bla bla (ko biva Messi preko noci zaboravio igrati fudbal, a on planetarna fudbalska zvijezda)
Pa kako ce dati kada su imali budalu na klupi, kad su fakticki igrali bez selektora i bez ikakvog plana u igri (plan je bio dodaj Messiju loptu pa nek se on zajebava sa odbranom protivnika, ako sta uđe u gol dobro i jest)...provlacili su se u grupi protiv slabijih od sebe na razliku u individualnoj kvaliteti igraca , ali cim se naletili na jaci i organizovaniji tim dobili su po ušima.
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 02 nov 2010, 09:48, ukupno mijenjano 4 puta.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 02 nov 2010, 09:42

Portillo aj mi reci kolika je tvoja dob , i koliki ti je IQ ! Ti si retrad sine dragi....Znas li ti sta pises??? Pa ti si toliko ocaran Barcom i toliko ih smatras mocnim da trazis svaku dlaku u jajetu svakom njihovom igracu i golu....Stid te reci nesta Messiju ili nekom drugom,ti sto igraju u Barci , su nesto najkvalitetnije na svijetu sto se moze imati , uz jos par pojedinaca , i nesta imas rec na njih ... Sjeti se tih momaka kako u sred Madrida se šale sa igracima Reala... Nebudi smjesan , ja da sam navijac Reala nebi imo obraz nesta pricat protiv Barce i nejnih igraca, previse su vas digle pobjede nad Malagom , Zaragozom , Santanderom ...cekam jaci ispit na strani pa da vidimo gdje ste.... Barca sto je na strani igrala to je i pomela, vi do sad niste imali ozbiljnog protivnika niti u LP niti u La ligi!
Barca je jos uvjek mnogo mnogo dominantniji tim nad Realom!
PLs . Ne seri vise po ovoj temi , ne **** se nama u Madrid , a tako nek se ni tebi ne **** , Veceras mi igramo utakmicu i de pls nemoj sta pisat , jer dosadan si covjece !

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 09:50

Andres dominira :D
pa dje si jaro sta si se iznervirao bolan :mrgreen:

FK Željezničar

Podrška Papetu

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 02 nov 2010, 09:52

Los_Blanos2 je napisao/la:Andres dominira :D
Što mi ovo liči na nekog :roll: 8-)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 09:56

GunnerS je napisao/la:
na koga :?

FK Željezničar

Podrška Papetu

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 nov 2010, 10:03

Šta mislite, hoce li Guardiola postati jedan od najvecih trenera? :?: s obzirom da je prakticno još uvijek pocetnik u trenerskom poslu i da mu je ovo tek treca sezona kako vodi prvi tim (doduše on osvaja trofeje).
Prisjetimo se da je Pep bio igracina svjetskog kalibra, jedan od najboljih veznjaka u svojim igrackim danima, standardni reprezentativac Španije i kapiten Barce.Na ovom klipu se jasno vidi da je bio igracki uzor Xaviju, Fabregasu, Busquetsu....dijelio je lopte ko rukom, a igrao na poziciji zadnjeg veznog.

[youtube][/youtube]

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 02 nov 2010, 10:12

GunnerS je napisao/la:
Pravi Pajin nasljednik, počeo je i da piše nebuloze.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 02 nov 2010, 10:21

@Otnys-ynwa Kakav Paja kakvi bakraci, sta vam je on samo u mislima :mrgreen:
Sta sam je za drugom Pajom "veliki vodja" :mrgreen: :mrgreen: :?

FK Željezničar

Podrška Papetu

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 nov 2010, 11:19

Los_Blanos2 je napisao/la:@Otnys-ynwa Kakav Paja kakvi bakraci, sta vam je on samo u mislima :mrgreen:
Sta sam je za drugom Pajom "veliki vodja" :mrgreen: :mrgreen: :?
Covjece idi spamaj forum svog kluba. Malo po wiki pa procitaj ko je Franko. Nazalost i mi u BiH imamo jednog takvog.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 nov 2010, 11:21

OTNYS_YNWA je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:
Pravi Pajin nasljednik, počeo je i da piše nebuloze.
Inace svi obole od tog idiotizma pa dodzu ovdje sr.t
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.