Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Jeftinijim kartama
48
10%
Poboljsanjem uslova na stadionima
110
23%
Dovodjenjem kvalitetnih pojedinaca
57
12%
Pomocu medija
57
12%
Poboljsanjem kvaliteta takmicenja
197
42%

Ukupno glasova: 469

rudarprijedor
Kontakt:

Re: Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Post Postao/la rudarprijedor » 02 nov 2010, 10:58

drinin vuk je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Jedini konkretni način povećanja posjete na stadionima općenito kod nas bi prema mom skromnom mišljenju bi bio kada bi ligu od 10 timova igrali svi timovi iz koliko toliko većih sredina, pa bi u svakom kolu bilo 4-5 "jakih" tekmi. Međutim, u današnjim okolnostima uzaludno je ne samo pričati o ligi od 10 timova nego očekivati, kada bi do formiranja takve lige i došlo, da bi u njoj igrali potrebni timovi.
Ok je to za veće sredine,to bi onda značilo po tom kvalifikovanju da takmičenje ne igraju ekipe kao što su Široki,Travnik,Budućnost,Drina,Zvijezda.
Što bi onda po tom značilo da igra jedan Olimpic koji nema nikad osim sa sarajevskim klubovima više od 200 duša na stadionu.
Slažem se donekle da su sredine poput Bijeljine,Brčkog,Bihaća,Doboja možda veći magnet,jer veće su sredine i procentualno bi možda bilo nešto više ljudi,ali eto najboljeg primjera,na utakmicama Zrinjskog u Mostaru ili ti utakmicama Rudara u Prijedoru nije ništa veći,čak je i manji broj gledalaca nego u recimo Gradačcu,Zvorniku.
Decko malo se bolje informisi za Prijedor...nemoj da lupas bez razloga...Prosle godine poslije Zelje,Borca i ja msm Sarajeva Rudar je imao najvecu posjecenost...:)
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 02 nov 2010, 11:03

Ma na stadionima postaviti glasačka mjesta,a izbore održavati svaka 2 mjeseca,nema druge! ;)
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 11:07

1-Zabraniti sve ove smijesne navijacke grupe!

2-Rastjerati lopove iz Saveza,pa i po cijenu Uefine prinudne uprave!

Kad bi se te dvije stvari napravile,mnogi bi za godinu-dvije mislili da sanjaju koliko bi situacija bila bolja.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 02 nov 2010, 11:07

Ne možeš zabraniti navijačke skupine, ali mogu se uvesti zakoni, a i da policija bolje radi svoj posao.

@_ndreas
Kontakt:

Post Postao/la @_ndreas » 02 nov 2010, 11:23

jedni krivci za katastrofalno stanje u domacem nogometu ali i sportu opcenito su igraci...pa kad vidiet sve ko se bavi sportom jednostavno vas muka natjera da se i ne usudite uputiti ka stadionima...a evo i reci cu zasto iznosim ovakav stav.....jel moguce da je neko drugi krivac za tri crvena kartona na derbiju osim bezobraznih zaista bezobraznih igraca oba tima.....jel neko drugi sem igarac slobode kriv sto se utakmica na tusnju igra pol stata a sve ostalo je izlezavanje domacih fudbalera po terenu ( navijac sam Slobode da nebi ko pogresno shvatio )...itd itd itd....

Ultras Sur
Kontakt:

Post Postao/la Ultras Sur » 02 nov 2010, 11:26

Odlična tema :D

Moje mišljenje:

- Smanjenje lige postupno kao što su već gore naveli, ali ne bi volio da se smanji kao u Škotskoj pa da se igra 4 puta sa svakim, nego da bude 12-14 klubova, kvalitetnih i stabilnih a ne onih koji će biti turisti.

- Uvođenje stranih sudija. Sjećam se da je na jednom od derbija sudio neki njemac ili austrijanac. To bi definitvno poboljšalo kvalitet same lige.

- Također sam za opciju po uzoru na razne zemlje, prije svega mislim na zemlje beneluksa, da se po određenoj utakmici da određeni broj besplatnih karata, bilo putem nekih kvizova, nagrada ili slično.
••• Real Madrid C.F. •••

❸❶ La Liga titles

❶❼ " Copa del Rey " Cups

❾ Uefa Champions League titles

❷ Uefa Cup titles

❸ Intercontinental Cups

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 02 nov 2010, 11:30

Vise ulagati u klubove sto znaci da bi dolazili bolji i ostajali dobri igraci u nasim ligama a ne odlazili u Njemacku 3 ligu , iz nase Premier lige !
Istjerati gamad iz Saveza sto je veoma bitno da se formira novi savez koji ce raditi za fudbal a ne za sebe :?
Mi kao ljudi ici na utakmice i tako podrzavati klubove a naravno da se to odrazi boljim igrama i jacom ligom !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

r_emir
Kontakt:

Post Postao/la r_emir » 02 nov 2010, 13:06

Neprilagodjen je napisao/la:1-Zabraniti sve ove smijesne navijacke grupe!

2-Rastjerati lopove iz Saveza,pa i po cijenu Uefine prinudne uprave!

Kad bi se te dvije stvari napravile,mnogi bi za godinu-dvije mislili da sanjaju koliko bi situacija bila bolja.

Ne možeš bolan zabraniti kako ti kažeš "SMIJEŠNE NAVIJAČKE GRUPE" Pa velike navijačke grupe su postale od malih smiješnih,od nekud se mora krenuti.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 13:11

Nisi razumio post,mislio sam da za pocetak treba zabraniti HZ koji su ucesnici u 9 od 10 incidenata i koji su se toliko osilili da vec vode klupsku politiku,izazivaju nered proljetos na Kosevu da bi otjerali upravu i doveli ovu spodobu,a sad im on vraca recenicom "Dok sam ja Predsjednik,Horde Zla ce se u FK Sarajevo pitati o svemu!" To je da povratis od ljigavosti....
I normalno da niko pametan nece na Kosevo poslati svoje dijete dok klupsku politiku diktiraju bezubi huligani.

Na to sam mislio,nisam mislio na tvoje Ljumane.

Naravno,kasnije i ove ostale grupe zabranjivati kad ucestaju sa incidentima kao HZ,jednu po jednu.....

Uz tjeranje lopova iz Saveza,ovo bi bio siguran put ka ozdravljenju naseg fudbala,jer talenata ima koliko hoces.

r_emir
Kontakt:

Post Postao/la r_emir » 02 nov 2010, 13:17

Neprilagodjen je napisao/la:Nisi razumio post,mislio sam da za pocetak treba zabraniti HZ koji su ucesnici u 9 od 10 incidenata i koji su se toliko osilili da vec vode klupsku politiku,izazivaju nered proljetos na Kosevu da bi otjerali upravu i doveli ovu spodobu,a sad im on vraca recenicom "Dok sam ja Predsjednik,Horde Zla ce se u FK Sarajevo pitati o svemu!" To je da povratis od ljigavosti....
I normalno da niko pametan nece na Kosevo poslati svoje dijete dok klupsku politiku diktiraju bezubi huligani.

Istina je da su Horde najvise ucestvovale u incidentima.Ali To je stvar bezbijednosti i stvar organizacije utakmice.Evo npr.kad su Horde dolazile u Banoviće niko drugi im nije mogao prići,bili su izolovani od svih drugih ljudi na stadionu,u samom gradu je bilo mnogo policije prije i nakon utakmice.Oni su poslije izasli sa stadiona tek nakon sto se somaća publika razišla.A ne kao na nekim stadionima sto ih istjeraju prije kraja utakmice pa se oni ljute pa razbiju izlog ili nesto urade drugo.I ako hoćeš da povećaš broj gledaoca na stadionu ne možeš zabranjivati nekom da dođe na utakmicu.Moraš ponuditi nešto kako bi ga privukao na stadion

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 02 nov 2010, 13:23

Navijacke grupe su najmanje krive za posjetu na stadionima,eno ti zagreb ko primjer nema boysa pa opet 2 000 ljudi na stadionu,a uostalom kakav je nogomet kad je tisina na stadionu,ko u mrtvari,svaka je grupa bila u nas u bojkotu pa znate svi kako to tuzno izgleda....

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 nov 2010, 13:26

r_emir je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Nisi razumio post,mislio sam da za pocetak treba zabraniti HZ koji su ucesnici u 9 od 10 incidenata i koji su se toliko osilili da vec vode klupsku politiku,izazivaju nered proljetos na Kosevu da bi otjerali upravu i doveli ovu spodobu,a sad im on vraca recenicom "Dok sam ja Predsjednik,Horde Zla ce se u FK Sarajevo pitati o svemu!" To je da povratis od ljigavosti....

Istina je da su Horde najvise ucestvovale u incidentima.Ali To je stvar bezbijednosti i stvar organizacije utakmice.Evo npr.kad su Horde dolazile u Banoviće niko drugi im nije mogao prići,bili su izolovani od svih drugih ljudi na stadionu,u samom gradu je bilo mnogo policije prije i nakon utakmice.Oni su poslije izasli sa stadiona tek nakon sto se somaća publika razišla.A ne kao na nekim stadionima sto ih istjeraju prije kraja utakmice pa se oni ljute pa razbiju izlog ili nesto urade drugo.I ako hoćeš da povećaš broj gledaoca na stadionu ne možeš zabranjivati nekom da dođe na utakmicu.Moraš ponuditi nešto kako bi ga privukao na stadion

jedino rjesenje ukinut sve navijacke grupe jer nije zvaka za seljaka,ocigledno da mi na balkanu idemo iz krajnosti u krajnost i ne mozemo bez krvi pa se sad gleda ko se kome vise krvi napije taj je bolji navijac...lopta j tu u drugom planu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 02 nov 2010, 13:34

liga od 10 timova... il cekat regionalnu ligu.. bolje igrat u 3.ligi regionalne nego u premier BIH..
ser del barça es el millor que hi ha !

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 02 nov 2010, 13:55

o ministru ne bih... :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 02 nov 2010, 14:01

Sve zavisi od Poboljsanja kvalitete takmicenja

Jer ako je liga losa mediji nece prenositi niti reklamirati,kvalitetni igraci nece dolaziti,boljih uslova na stadionu nece biti jer nema para jer je liga losa,gledaoci nece dolaziti i to je to ;)
A C A B !

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 nov 2010, 14:24

Udruzenje Premijerligasa :)
Support Velez, It's logical! ★

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 15:35

Koliko je ovo sve oko tih navijačkih grupa izgubilo smisla pokazuje i primjer iz Splita od prekjuče. Pripadnik Torcide je na utakmici Hajduk-Hrvatski Dragovoljac,bacio dva komada vojnog exploziva trotil na atletsku stazu od kojih je jedan eksplodirao odmah a drugi komad je pronađen nakon utakmice!

I ko normalan onda da pusti svoje dijete na stadion?

Ili uvesti engleske rigorozne zakone ili zabraniti potpuno te grupe!

mangupp
Kontakt:

Post Postao/la mangupp » 02 nov 2010, 15:40

Neprilagodjen je napisao/la:Koliko je ovo sve oko tih navijačkih grupa izgubilo smisla pokazuje i primjer iz Splita od prekjuče. Pripadnik Torcide je na utakmici Hajduk-Hrvatski Dragovoljac,bacio dva komada vojnog exploziva trotil na atletsku stazu od kojih je jedan eksplodirao odmah a drugi komad je pronađen nakon utakmice!

I ko normalan onda da pusti svoje dijete na stadion?

Ili uvesti engleske rigorozne zakone ili zabraniti potpuno te grupe!
zabraniti grupe :o :o :o :o :o :o :o :o , jesi li ti normalan, i mislis u engleskoj je sve fino, bajno... u velikoj si zabludi momce i molio bih te da ne se.res vise po navijacima ides mi na zivce :twisted: :twisted: :twisted:

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 02 nov 2010, 15:42

Slazem se u potpunosti da bi zabrana navijackih grupa bila katastrofalna greska i da ona ne bi znacila izlaz i pronalazenje rijesenja za povecanje broja gledalaca.
Stalno seremo o toj Engleskoj,pa sta oni su cvjecke,pa jesu al nazalost prethodno je smrtnih slucajeva bilo ko u cijeloj Evropi zajedno.Oni cim predju granicu Britanije pocnu praviti sranja,razjebu gradove i stadione,masovno se tuku,prebijaju lokalno stanovnistvo.Pustimo se mi tih evropskih vrijednosti,jer nam one nista dobro nisu donijele niti ce donijeti,jer ipak smo mi balkanci,sva sreca da jesmo,jer jbs ti zapad kad su glupi i zaostali....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 15:46

zabraniti grupe , jesi li ti normalan, i mislis u engleskoj je sve fino, bajno... u velikoj si zabludi momce i molio bih te da ne se.res vise po navijacima ides mi na zivce
u engleskoj te grupe više i ne postoje,ljudima je to dosadno....to je u svijetu prevaziđeno....

samo balkanskim papcima je to još furka....

a tvoje hz bi prve zabranio,za primjer ostalima,papčići

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, supervizor i 19 gostiju.