FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 maj 2019, 12:14

samoposteno je napisao/la: Tom njihovom predsjedniku samo mozes zahvalit sto igrate premijer ligu jer bi jos visili u federalnoj da nije njega bilo....pa druze i vi postojite 100 godina pa gdje ste stigli budi malo realan
Nemoj mi ti kao navijac Celika drzati predavanje molim te. Vi od ratnih dejstava niste makli. A ni u Jugoslaviji niste 80% vremena igrali u prvoj ligi dok je Sloboda iza Sarajeva, Zeljeznicara i Veleza skupila najveci broj sezona i bodova u toj ligi.

Za ulazak bi se naslo rjesenje, nije jedan covjek veci od kluba. Na nacin na koji se uslo je mogao svako uci, kupovinom utakmica i pisanjem pozajmica.
Zato zbog takvih danas placamo ceh i ne mozemo stati na noge.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 26 maj 2019, 12:17

tuzlak1987 je napisao/la:
samoposteno je napisao/la: Tom njihovom predsjedniku samo mozes zahvalit sto igrate premijer ligu jer bi jos visili u federalnoj da nije njega bilo....pa druze i vi postojite 100 godina pa gdje ste stigli budi malo realan
Nemoj mi ti kao navijac Celika drzati predavanje molim te. Vi od ratnih dejstava niste makli. A ni u Jugoslaviji niste 80% vremena igrali u prvoj ligi dok je Sloboda iza Sarajeva, Zeljeznicara i Veleza skupila najveci broj sezona i bodova u toj ligi.

Za ulazak bi se naslo rjesenje, nije jedan covjek veci od kluba. Na nacin na koji se uslo je mogao svako uci, kupovinom utakmica i pisanjem pozajmica.
Zato zbog takvih danas placamo ceh i ne mozemo stati na noge.
To isto kad si glavna uloga u filmu i kad statiras u kukuruzima tebi ako je dika sto ste statirali 100 god. bez ikakve uloge to je tvoj problem

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 maj 2019, 12:28

samoposteno je napisao/la: To isto kad si glavna uloga u filmu i kad statiras u kukuruzima tebi ako je dika sto ste statirali 100 god. bez ikakve uloge to je tvoj problem
Vidi naravno da cu biti ponosan. Ako gledamo tih 100 godina do 1945. nije ni bilo lige. Sloboda do 1945. nije bila samo sport vec pokret gradjana i radnika koji su trazili svoja prava. 3 puta zabranjena od rezima, osnovana od strane istih ljudi koji su digli Husinsku bunu, to nije bio samo fudbal vec narod koji ce da brani Tuzlu i Jugoslaviju od 1941. Vecina ljudi oko RSD Sloboda je ostala bez zivota zbog ideala.
Onda je krenuo period obnove i u Jugoslaviji smo se postepeno dizali od nizih liga da bi usli u prvu ligu drzave od 25 mil stanovnika i tu ostali do raspada te drzave. Dali niz olimpijaca, reprezentativaca i u tako jakoj ligi opstajali, a nekada bili i u vrhu i igrali Evropu.
U BIH su nas pokrali svi zivi, od nasih koji su prodavali trofeje i utakmice, do drugih jer Tuzla nema status nacionalistickog grada i samim tim nema pravo da je se gura i baca u Evropu kao klubove koji su po volji rezima, saveza i sudijske organizacije. Zato da naravno da sam ponosan jer mi se necemo prodati svakom pa makar bili jos 100 godina sredina. Sloboda je vise od fudbala i biti cemo uvijek ispravni, pravi Bosanci i Hercegovci na strani dobra i protiv zla. :bih:

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 26 maj 2019, 12:37

samoposteno je napisao/la: To isto kad si glavna uloga u filmu i kad statiras u kukuruzima tebi ako je dika sto ste statirali 100 god. bez ikakve uloge to je tvoj problem
Vidi naravno da cu biti ponosan. Ako gledamo tih 100 godina do 1945. nije ni bilo lige. Sloboda do 1945. nije bila samo sport vec pokret gradjana i radnika koji su trazili svoja prava. 3 puta zabranjena od rezima, osnovana od strane istih ljudi koji su digli Husinsku bunu, to nije bio samo fudbal vec narod koji ce da brani Tuzlu i Jugoslaviju od 1941. Vecina ljudi oko RSD Sloboda je ostala bez zivota zbog ideala.
Onda je krenuo period obnove i u Jugoslaviji smo se postepeno dizali od nizih liga da bi usli u prvu ligu drzave od 25 mil stanovnika i tu ostali do raspada te drzave. Dali niz olimpijaca, reprezentativaca i u tako jakoj ligi opstajali, a nekada bili i u vrhu i igrali Evropu.
U BIH su nas pokrali svi zivi, od nasih koji su prodavali trofeje i utakmice, do drugih jer Tuzla nema status nacionalistickog grada i samim tim nema pravo da je se gura i baca u Evropu kao klubove koji su po volji rezima, saveza i sudijske organizacije. Zato da naravno da sam ponosan jer mi se necemo prodati svakom pa makar bili jos 100 godina sredina. Sloboda je vise od fudbala i biti cemo uvijek ispravni, pravi Bosanci i Hercegovci na strani dobra i protiv zla. :bih:
Sve to postujem ali opet stoji da ste se prodali bili Azmiru i da ste kupovali utakmice da se vratite u premijer ligu znaci nije sve cisto i ponosno

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 26 maj 2019, 20:32

Kakva je sad ovo priča oko trenera?
"Tu sam bio oko tri mjeseca, ostvarili smo ono što smo zacrtali, ali svejedno u sljedećoj sezoni neću voditi klub. Jednostavno sam se previše umorio za ovo vrijeme, dogodile su se i neke stvari koje su dodatno utjecale na tu odluku, tako da...", kazao je nakon utakmice Varešanović.
Umorio se čovjek od TC nakon samo 3 mjeseca. Kakve stvari? Što prijetite treneru? Jeste mu to ponudili ugovor u GP?
& $ ?

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 maj 2019, 21:23

Sloboda moze jos hiljadu godina nista ne osvojit,mogu ispast u osmu ligu i opet ce i tada biti velika i sinonim necega sto se prenosi s koljena na koljeno. Koga rezultat titule liga ili upravni odbor kluba vodi i time mjeri njegovu ljubav taj je moj ku.rac a ne navijac. Tuzlaci ne dajte svoj ideal i ponos po cijenu svega. Covjek u zivotu ima samo jedan fudbalski identitet. Neko se rodi u Madridu a neko u Lubinu. To je nebitno vazno je biti do groba odan pa sta bude
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 maj 2019, 22:10

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Sloboda moze jos hiljadu godina nista ne osvojit,mogu ispast u osmu ligu i opet ce i tada biti velika i sinonim necega sto se prenosi s koljena na koljeno. Koga rezultat titule liga ili upravni odbor kluba vodi i time mjeri njegovu ljubav taj je moj ku.rac a ne navijac. Tuzlaci ne dajte svoj ideal i ponos po cijenu svega. Covjek u zivotu ima samo jedan fudbalski identitet. Neko se rodi u Madridu a neko u Lubinu. To je nebitno vazno je biti do groba odan pa sta bude
Pastrmka bolan idi se napij vode,nije ti dobro.Kao prvo Sloboda ni danas nije velika,sta ustvari cini velicinu tog kluba?Nemaju trofeja,oronuo stadion,vjecito tavorenje u donjem dijelu tabele,velikan koji svake godine dobije nekoliko tuzbi jer je prevario nekog,velikan ciji navijaci svakodnevno imaju takve ispade da se cijela drzava zgrozava,navijaci koji su zaboravili kako izgledaju stadioni u Hercegovini,..prenose sa koljena na koljeno i opet ih se skupi u vecini tekmi jedva 1000 :mrgreen:
FK Slavija osnovan 1908.
NK SAŠK osnovan 1910.
FK Sloboda (Bosanski Novi) osnovan 1910.
NK Troglav (Livno) osnovan 1918.
NK GOŠK iz Gabele osnovan 1919.
To sto su osnovani jako rano im nista ne znaci jer su velikani isto kao i ovi gore pobrojani klubovi. :rol:
Sto se tice naseg kluba,mi uopste nismo veliki klub i klub smo koji se tek izgraduje.Sloga je osnovana 1955 godine sto svakako nije malo ali nismo nikakva velicina.Sto se Slobode tice,danas je Sloboda sinonim za neisplacene place,kriminal,izradivanje trenera i dogovora,dugova prema mnogim u zajednici i slicno.Da ove stvari prenose sa koljena na koljeno to jest tacno,vec zadnjih 30 godina samo sa jedne na drugu upravu prenose ove vrijednosti koje predstavljaju.Sta reci o klubu ciji se navijaci zovu Fukare :kafa:

p.s.Sretno Velezu u PL,i da je vise ne napustate jos dugo godina. :thumbup:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 maj 2019, 22:17

Brato ja se sjecam Slobode sa Gecom Hukicem Verlasevicem i to nema veze sa nicim sto sam ja napisao a ti mi odgovorio. Pisao sam o idealu i fudbalskom identitetu. Ja sam iz Mostara i meni ce Sloboda uvijek biti velika bez obzira na zajebancije u vezi navijaca. Sta ti je brato Sloboda je velikan bh fudbala i jedini klub iz drzave uz Velez koji je skinuo skalp nekom timu iz lige petice. Doduse mi smo dva Svabama i Englezima a oni Spancima. Ono kao neutralan pisem i to je to
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 maj 2019, 22:18

Du peta bi dali da hoce kupiti ovaj bunar bez dna a nece se prodati :urnebes:
Nece vas bolan niko kupiti kad ste duzni i bogu i narodu.Svaku skupstinu ocekujete statut da se mozete privatizovati i molite Allaha da vas ko pogleda a ono se nece kupiti.Za Fukare jos da ne govorim,pa ta grupa je poznata po prodaji kako kluba tako i grupe.Najbolje vas je opisao Senad kad je rekao da ste hrpa balavaca :urnebes: Cuj ono se nece prodati :urnebes: :urnebes: S nestrpljenjem cekam da vas ko kupi da Azmiru plati 3 milke :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 maj 2019, 22:22

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brato ja se sjecam Slobode sa Gecom Hukicem Verlasevicem i to nema veze sa nicim sto sam ja napisao a ti mi odgovorio. Pisao sam o idealu i fudbalskom identitetu. Ja sam iz Mostara i meni ce Sloboda uvijek biti velika bez obzira na zajebancije u vezi navijaca. Sta ti je brato Sloboda je velikan bh fudbala i jedini klub iz drzave uz Velez koji je skinuo skalp nekom timu iz lige petice. Doduse mi smo dva Svabama i Englezima a oni Spancima. Ono kao neutralan pisem i to je to
Pozz sretno u PL. Sto se mene tice docekujem vas uvijek prijateljski i neka pobjeduje bolji. :bih:

Sto se tice ovog Gorstaka uhvati se ti kajmaka i sira.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 maj 2019, 22:25

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Brato ja se sjecam Slobode sa Gecom Hukicem Verlasevicem i to nema veze sa nicim sto sam ja napisao a ti mi odgovorio. Pisao sam o idealu i fudbalskom identitetu. Ja sam iz Mostara i meni ce Sloboda uvijek biti velika bez obzira na zajebancije u vezi navijaca. Sta ti je brato Sloboda je velikan bh fudbala i jedini klub iz drzave uz Velez koji je skinuo skalp nekom timu iz lige petice. Doduse mi smo dva Svabama i Englezima a oni Spancima. Ono kao neutralan pisem i to je to
Ma posteno pasa,taj skalp sto su nekom skinuli i jest im najveci uspjeh u zivotu.
Neke starije generacije pamte te neke mozda bljestave kratkotrajne momente Slobode kad su licili na klub i kad nisu zavrsili u donjem dijelu tabele.
Neke generacije pamte i kad je taj klub mozda bio posten i nije imao dugova prema igracima i zajednici..mada je tih zivih svjedoka sve manje :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 26 maj 2019, 22:30

Pozz sretno u PL. Sto se mene tice docekujem vas uvijek prijateljski i neka pobjeduje bolji. :bih:

Sto se tice ovog Gorstaka uhvati se ti kajmaka i sira.
Docekali bi i oni vas u Mostaru prijateljski da nekad odete na gostovanje u Hercegovinu :kafa:
"Neka ponude bolje, ja odmah odlazim. Ustvari, neka ponude bilo šta, a ne samo da kritikuju. Ne možete klub ostaviti bez Uprave. Opet mislim da je to stvar pojedinaca, koji ulaze besplatno na utakmice, a platimo im put na gostovanja. U Gabeli npr. nije bio nijedan, pa to se Slobodi nikada nije desilo. Nijedan navijač...Jedino sada kada grupu vode ti ljudi", dodao je Mujkanović.
Da ne misle navijaci Veleza da Fukare imaju nesto protiv njih,ni u Gabelu nisu isli a bio im placen prevoz. :kafa:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 26 maj 2019, 23:14

@TittyGoebbels u elementu :urnebes:
Piše o Slobodi a podrinjski sekret mu citavu godinu dana igra najvisi rang ovog jadnog takmicenja
Pise o navijacima a najveca im brojka u Prinčevoj (dobro tu i tamo se organizuje i pokoji iftar)
? ? <3
Mirise cvijece ko moja Rinaka
Šaka bosasa i vopi, doručak šampiona <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 maj 2019, 23:32

dvokorak je napisao/la:@TittyGoebbels u elementu :urnebes:
Piše o Slobodi a podrinjski sekret mu citavu godinu dana igra najvisi rang ovog jadnog takmicenja
Pise o navijacima a najveca im brojka u Prinčevoj (dobro tu i tamo se organizuje i pokoji iftar)
Majmuncino, popusti malo sa iftarima i princevoj đamiji...ti si patološki opsjednut islamom, podrinjcima da bi ti i učitelj Dabic pozavidio...cuj,ovo spominjati u nekom šuku....e moj defektaš bolesni....pojela ti gudra to malo mozga što si imao...cccccc
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 maj 2019, 23:35

klma1 je napisao/la:Kakva je sad ovo priča oko trenera?
"Tu sam bio oko tri mjeseca, ostvarili smo ono što smo zacrtali, ali svejedno u sljedećoj sezoni neću voditi klub. Jednostavno sam se previše umorio za ovo vrijeme, dogodile su se i neke stvari koje su dodatno utjecale na tu odluku, tako da...", kazao je nakon utakmice Varešanović.
Umorio se čovjek od TC nakon samo 3 mjeseca. Kakve stvari? Što prijetite treneru? Jeste mu to ponudili ugovor u GP?
Pocitaj malo prije nego nešto napišeš jbgti :D...

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 26 maj 2019, 23:39

staragarda je napisao/la:
Majmuncino, popusti malo sa iftarima i princevoj đamiji...ti si patološki opsjednut islamom, podrinjcima da bi ti i učitelj Dabic pozavidio...cuj,ovo spominjati u nekom šuku....e moj defektaš bolesni....pojela ti gudra to malo mozga što si imao...cccccc
Kakav suk? Sta nije tacno? Jedino sam mozda zaboravio navesti kakav politicki skup i nastup Enesa Begovica. Tu bi ih takodjer fino bilo :D Pa kome treba PodrinjeCity? Ko ce „covjece“ ovo da prati? Kome ovaj kvaziklub treba?
? ? <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 maj 2019, 23:58

dvokorak je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
Kakav suk? Sta nije tacno? Jedino sam mozda zaboravio navesti kakav politicki skup i nastup Enesa Begovica. Tu bi ih takodjer fino bilo :D Pa kome treba PodrinjeCity? Ko ce „covjece“ ovo da prati? Kome ovaj kvaziklub treba?
A sta to tebe boli k u r a c kome treba ovaj klub...da ne bi tebe neko trebao pitat sta će radit sa svojih para...evo ,meni treba....šta ćemo sad ....ja ti fino kažem da zaobidjes iftare i đamije u svojim pošalicama na račun ovog kluba...počeo si nekog opasnog pametnologa glumit....ako je Slobodi prijetnja ovaj mali klub onda stvarno Sloboda treba da se ugasi a ako nije što onda ti i onaj kreten sa nickom tuzlak ne odete na temi MLADOSTI, ZVIJEZDE, KRUPE ,GOŠKA i još bruku malih klubova i njih tamo ne smarate pricom kome treba taj klub....zato,ne rise ba sviju ti...opasno si se opustio....vrijeđas podrinjce, sad smo malo na đamije i iftare prešli...šta je slijedeće...počet ćeš genocid ismijavat a sve olfa na racun TC......preofiran si...pripazi malo sta pišeš...sve ima granicu

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 27 maj 2019, 00:13

@StaraRinaka Kako vam se ne gadi igrati "domace" utakmice na "raspalom i oronulom Tusnju"? Dokle se sa stadionom doslo? A svi navedeni klubovi mi ne smetaju jer po svojim gradovima i mjestima igraju.
Eh da, od?ebi sa pricom o kojekakvim genocidima.
? ? <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 maj 2019, 00:29

dvokorak je napisao/la:@StaraRinaka Kako vam se ne gadi igrati "domace" utakmice na "raspalom i oronulom Tusnju"? Dokle se sa stadionom doslo? A svi navedeni klubovi mi ne smetaju jer po svojim gradovima i mjestima igraju.
Eh da, od?ebi sa pricom o kojekakvim genocidima.
Kako se tvojoj legendi šeceru ne gadi uzimat pare od podrinjaca za rentanje tusnja...što ti nije zgradonacelnik pokazao damu pa rekao "Ne damo nikome tusanj "...neće nekakav klubcic igrat u našoj kući...nije,jel tako...drage mu repa a vas loži ko mlade majmune o vašem stadionu....što ne rekoše iz GV da ne daju saglasnost za ime grada u nazivu kluba...vole pare, a....pa što legende i faraona ne popljujes koji put jer su i tebe zguzili izlazeci u susret Husicu...al neces naravno...mrtva ćarsija3je to... ..za stadion u barama ne znam sta bih ti rekao...gradi se i već sada bez tribina te velicine kao tusanj je uslovniji od njega....nadam se da ce ga Husic završiti u narednih par godina...Tusnja je ruševina teška i tu se slažem...al sam ubijeđen da jednog dana kad TC napusti tusanj da ćeš ti i dalje iskenjavat po klubu jer tebi smetaju ljudi iz podrinja a ne klub

dvokorak
Kontakt:

Post Postao/la dvokorak » 27 maj 2019, 01:14

@StaraRinaka Nikad nisam ni napisao kako je stanje idealno u klubu a ni u gradu. Nego, kad kupite prnje i odlazite?
? ? <3

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []