FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pasica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pasica » 30 maj 2019, 09:58

Tan nema nacina da upumpa pare u klub osim pozajmnice. Prosli mjesec je bila “dokapitalizacija”, tu je formalno dug “oprosten”. Tako da to nisu nikakvi “pravi dugovi”.
Toliko o tome koliko Tan ulaze.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 maj 2019, 09:59

pasica je napisao/la:Tan nema nacina da upumpa pare u klub osim pozajmnice. Prosli mjesec je bila “dokapitalizacija”, tu je formalno dug “oprosten”. Tako da to nisu nikakvi “pravi dugovi”.
23 miliona do sada.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 maj 2019, 10:00

miky_hz je napisao/la:
egzodus1946 je napisao/la:Ne razumijem kako seljo ima vise para od clanarina kad mi imamo vise clanova mozda jer su kod nas jeftinije ?
Clanarine su uracunate ovo sto djeca placaju za treniranje kod njih.Kod nas akademci su toga oslobodjeni.
Kao I desetogodisnje ono kupovanje svoje stolice od milju po glavi su im usle u ove clanarine
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 maj 2019, 10:02

amypitar je napisao/la:
samoSA je napisao/la:Citam ovaj finansijski izvjestaj klubova,po ovome kako pise mi imamo akumulirani dug od nekih 19 mil,nisam expert al bih volio ko se bas razumije u ovo sve da nam pojasni o cemu se radi.

Evo i ja čitam,samo u dvije godine smo u minusu 8 4 miliona KM. :o
Ti bi moderne trening kampove, zemljista i stadione i jos da godinu zavrsis u plusu?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 30 maj 2019, 10:07

miky_hz je napisao/la:
pasica je napisao/la:Tan nema nacina da upumpa pare u klub osim pozajmnice. Prosli mjesec je bila “dokapitalizacija”, tu je formalno dug “oprosten”. Tako da to nisu nikakvi “pravi dugovi”.
23 miliona do sada.
Da, s tim da je prosli mjesec otpisano 15, 8 ulazi u ovogodisnji budjet.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 maj 2019, 10:10

Da su troskovi na administraciju i te "neke njihove" troskove veliki jesu vala.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 30 maj 2019, 10:13

Rooney88 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
samoSA je napisao/la:Citam ovaj finansijski izvjestaj klubova,po ovome kako pise mi imamo akumulirani dug od nekih 19 mil,nisam expert al bih volio ko se bas razumije u ovo sve da nam pojasni o cemu se radi.

Evo i ja čitam,samo u dvije godine smo u minusu 8 4 miliona KM. :o
Ti bi moderne trening kampove, zemljista i stadione i jos da godinu zavrsis u plusu?
naravno da bi sve moderno i novo za svoj klub 50 mi je godina pratim Sarajevo od kad znam za sebe samo sam pitao jer se ne razumijem u ovu tematiku a ako sam dobro shvatio nismo duzni nikome ovo je fiktivni dug prema vlasniku koji svoj novac ulaze kroz pozajmice u klub.Da hoce i Bordo Arenu napravit pa da smo fiktivno duzni i 50 miliona :D

egzodus1946
Kontakt:

Post Postao/la egzodus1946 » 30 maj 2019, 10:18

A sta ako vlasnika pukne neki prenos pa se zainati pa ovo postane pravi dug ?

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 30 maj 2019, 10:20

egzodus1946 je napisao/la:A sta ako vlasnika pukne neki prenos pa se zainati pa ovo postane pravi dug ?
Vec ga je i formalno oprostio prosli mjesec.

egzodus1946
Kontakt:

Post Postao/la egzodus1946 » 30 maj 2019, 10:21

pasica je napisao/la:
egzodus1946 je napisao/la:A sta ako vlasnika pukne neki prenos pa se zainati pa ovo postane pravi dug ?
Vec ga je i formalno oprostio prosli mjesec.
Onda smo na konju :opaopa:

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 30 maj 2019, 10:42

Znaju svi dobro kako to funkcionise, nego su se prepali ****.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2019, 10:54

Ne može postati stvarni dug jer preuzimanjem upravljackih prava,regulisane su i obaveze novog investitora i za ulaganja ,a i za dobit...
Pa zato je Fk Sarajevo prvi klub koji je ministarstvu donio prijedlog za donosenje zakona o privatizaciji sportskih klubova ,gdje bi i zakonski sve obaveze bile regulisane ,a samim tim i finansijski dio ulaganja bi mogao biti vidljiv...
Upravo zbog nepostojanja takvog zakona,transakcija i prelaz na novog investitora je obavljena vani u inostranstvu...Na žalost...

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 30 maj 2019, 11:04

U suštini meni to izgleda kao da mi dugujemo investitoru, što u prevodu znači da lik duguje sam sebi. Odnosno prebaci pare iz jednog đepa u drugi.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 maj 2019, 11:08

Valja placat dobre igrace,akademiju,osoblje itd a prihodi od karti i ostali skoro nikakvi

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 30 maj 2019, 11:14

"Sezona u Premijer ligi BiH okončana je proteklog vikenda, slavlje nakon osvajanja duple krune se stišalo, a pravi posao u kancelarijama Fudbalskog kluba Sarajevo tek počinje.

Vremena do prvih zvaničnih nastupa u Ligi prvaka jako je malo, svega nešto više od mjesec dana. Stoga su se u Titovoj 38b već bacili na slaganje kadrovske križaljke. Prioritet je riješiti pitanje stručnog štaba, s obzirom da treneru Husrefu Musemiću ističe aktuelni ugovor.

“Imamo najviše moguće ambicije, kao i dosad. Klub poput Sarajeva sebi ne može ni priuštiti ništa manja očekivanja, pogotovo nakon osvajanja duple krune ne smijemo ni pomisliti na neko spuštanje letvice. U skladu s tim, naša je želja da zadržimo postojeći stručni štab na čelu sa Husrefom Musemićem. Otvorili smo pregovore, nadam se da ćemo uskoro i postići dogovor u vezi zajedničkih ciljeva i uvjeta”, ističe Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo.

Uveliko traje i potraga za potencijalnim pojačanjima.

“Ne bih zaista govorio o konkretnim imenima, ali naravno da smo i na tom planu pokrenuli određene aktivnosti. Zanimljivo nam je nekoliko igrača iz Premijer lige BiH, ali i iz inozemstva. Jasno, ako znate da su ekipu napustili Nihad Mujakić i Rifet Kapić, onda nije teško zaključiti kako upravo na njihovim pozicijama, dakle u defanzivnom i veznom redu, tražimo nogometaše koji bi mogli dati doprinos i dodatno poboljšati kvalitet našeg kadra. Naravno, i dalje ćemo se značajno oslanjati i na naš omladinski pogon, naredne sezone ćemo još nekoliko naših talenata iz Akademije promovirati u prvi tim”, govori Hadžić za ****.

Vjerovatno će biti i odlazaka sa Koševa, s obzirom da su članovi šampionske ekipe sad interesantni i drugim klubovima:

“Naravno, interesa ima, ali zasad nema konkretnih ponuda. Ukoliko neko želi uputiti ponudu, naravno da ćemo sjesti i razgovarati. Ono što je najbolje u cijeloj priči jeste činjenica da sa svim igračima, koje smatramo važnim dijelovima ekipe, imamo ugovore. Niko ne može otići bez plaćenog obeštećenja i ispunjavanja uvjeta koje mi postavimo”, zaključuje Emir Hadžić."

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 maj 2019, 11:33

Izgleda yakuze stizu da naplate dug
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 maj 2019, 11:35

Denchi je napisao/la:Izgleda yakuze stizu da naplate dug
??

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 maj 2019, 11:37

Denchi je napisao/la:Izgleda yakuze stizu da naplate dug
:rol: :rol:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 30 maj 2019, 11:45

Javite se na pp ko ima bar zuti pojas da se organizujemo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 maj 2019, 11:53

Ne razumijem se previse u ekonomiju al nema mi logike ovaj izvjestaj o finansijama. 4 miliona godisnje da si u gubitku a da i dalje neko ulaze nema logike.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: VanDijk i 24 gosta.