Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

don_burza
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la don_burza » 01 nov 2010, 04:26

kao prvo kod mene se PC negasi nikad

torrent przi all day long :D

broj antivirusa na mom PC je 0 slovima:NULA

firewall iskljucen :D

i kad pocne da steka samo ponovo instaliram windows i problem rijesen
Thomas Müller - Fußballgott

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 01 nov 2010, 05:03

LBJ MVP je napisao/la:
drH je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Eh ovako imam sitni problemčić komp mi ponekad štopa.Odnosno kada gledam video kakav ili kada igram šta na kompu.Imam grafičku 512 MB nova tako da tu nema problema mislim da mi je pretrpan kompjuter razmišljam da obrišem određene gluposti,ali ako ko zna kako bi drugačije mogao riješiti svoj problem :?
Dakle,kao što rekoh ne štopa stalno minut-dva pa onda minut-dva normalno,ali me strašno živcira do čega bi moglo biti :?:
defragmentiraj disk. Nema veze to sa cookiesima ni sa prostorom na disku. Idi na disk ili particije koje koristis desni klik -> properties -> tools -> defragment now
Hvala i tebi znam kako se defragmentira,ali nisam odavno sve zaboravim
Mogao si malo vise detalja napisat npr. koji OS, antivirus koji koristis, na kojim igrama stopa uglavnom nemas nesto previse RAM-a cini mi se da sam procitao 1 GB pa da ti moze "proporcionalno" pratit tu graficku, vjerovatno igras neke zahtjevnije igrice pa to moze bit problem, al prije nego uzmes jos jedan modul da bi to radilo perfektno za pocetak probaj sljedece:

Blokiraj rad antivirusa dok igras igrice, ako ne znas kako, najjednostavnije da "ubijes" taj proces Ctr+Alt+Del, nadjes tab proces i end process..

Druga stvar ako ti je Notebook i ne igras online games, iskljuci wirelles na dugmetu ako imas tu opciju.

Sto se tice videa nisi napisao kako ti stopa, da li ucitavanje buffering nekada ili ne mozes uopste da gledas video.
Moze biti problem tvoje konekcije ili servera gdje gledas video.

Iako koristis Win Vista odmah reinstal, taj OS je osudjen na propast prije nego je izasao, toliko ima bugova da ni Microsoft nije mogao stalno da "krpi", pa su u rekordnom roku izbacili "novi" win 7.

Sretno :lol:
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 01 nov 2010, 19:17

Istekao mi office 2010, hocel mi moci da ponovo skinem 2010 ili moram starije verzije skidati ?
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

tenk
Kontakt:

Post Postao/la tenk » 01 nov 2010, 23:11

e ovako,igrao sam pesa i odjednom mi je zastopao računar, restartovao se i prilikom paljenja računara slova su potpuno promijenjena, npr gdje piše safe mode i to, sve je promijenjeno nekim znakovima.... i nakon ucitavanja windowsa, uopšte ne uđe u windows već mi opet restartuje računar. jednom kad sam uspio uci u windows, bila je toliko nekvalitetna rezolucija, kvalitet boja itd. znači do grafičke je... reinstalirao sam driver, al opet ne moze :S
ima li neko nekih prijedloga?

P.S. pišem iz Safe Moda, kad pregledam stranice pravo "lifta"
Da bi zdravi i jaki bili jedite hrenovke Pili

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 02 nov 2010, 17:13

tenk je napisao/la:e ovako,igrao sam pesa i odjednom mi je zastopao računar, restartovao se i prilikom paljenja računara slova su potpuno promijenjena, npr gdje piše safe mode i to, sve je promijenjeno nekim znakovima.... i nakon ucitavanja windowsa, uopšte ne uđe u windows već mi opet restartuje računar. jednom kad sam uspio uci u windows, bila je toliko nekvalitetna rezolucija, kvalitet boja itd. znači do grafičke je... reinstalirao sam driver, al opet ne moze :S

E brato meni se isto desava samo kad igram pesa zastopa mi sve al nije do graficke jer kompjuter mi je novi ostale igre sto igram mnogo su zahtjevnije al igram ih bez problema samo me pes zajebaje .
Samo jedan klub Velež Mostar

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 nov 2010, 19:11

Adnel je napisao/la:
tenk je napisao/la:e ovako,igrao sam pesa i odjednom mi je zastopao računar, restartovao se i prilikom paljenja računara slova su potpuno promijenjena, npr gdje piše safe mode i to, sve je promijenjeno nekim znakovima.... i nakon ucitavanja windowsa, uopšte ne uđe u windows već mi opet restartuje računar. jednom kad sam uspio uci u windows, bila je toliko nekvalitetna rezolucija, kvalitet boja itd. znači do grafičke je... reinstalirao sam driver, al opet ne moze :S

E brato meni se isto desava samo kad igram pesa zastopa mi sve al nije do graficke jer kompjuter mi je novi ostale igre sto igram mnogo su zahtjevnije al igram ih bez problema samo me pes zajebaje .

promjenite crack
Thomas Müller - Fußballgott

tenk
Kontakt:

Post Postao/la tenk » 02 nov 2010, 20:01

e sad je nastao neki novi problem...
u boot screenu umjesto standardnih informacija se pojavljuju neki čudni znakovi...
kad mi je instaliran driver za grafičku mogu ući samo u safe mode, a kad nemam instaliranog drivera mogu i u Windows samo što sve "lifta", tj štopa kad pomjeram stranice, prozore itd.
znači da je ipak do grafičke...
Da bi zdravi i jaki bili jedite hrenovke Pili

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 02 nov 2010, 21:18

Moze li mi neko objasniti na kojem principu radi torent,sta to tacno znaci?Kako ja preko toga mogu skidati?

Iskreno me stid sto nisam upoznat sa tim :oops:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 02 nov 2010, 21:30

Megamon je napisao/la:Moze li mi neko objasniti na kojem principu radi torent,sta to tacno znaci?Kako ja preko toga mogu skidati?

radi na peer to peer principu rada (http://hr.wikipedia.org/wiki/Peer_to_peer). znaci ti si na neki nacin umrezen sa drugim racunarima koji su skinuli taj torent. neko ko skine torent i sacuva to sto je skino na raunaru naziva se seeder, i on dopusta drugim korisnicima da skidaju file sa njegovom racunara. sto je vise seedera download ide brze. dok su leecheri ljudi koji skinu torent a onda ga izbrisu, onemogucavajuci drugima da skidaju sa njegovog racunara. sto je vise leechera download ide sporije.

za skidanje torenta ti treba program utorrent. znamo skines torent i pokrenes ga sa ovim programom.

btw. torrent je nesto najbolje sto postoji u univerzumu.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 02 nov 2010, 21:47

Wolverine je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Moze li mi neko objasniti na kojem principu radi torent,sta to tacno znaci?Kako ja preko toga mogu skidati?

radi na peer to peer principu rada (http://hr.wikipedia.org/wiki/Peer_to_peer). znaci ti si na neki nacin umrezen sa drugim racunarima koji su skinuli taj torent. neko ko skine torent i sacuva to sto je skino na raunaru naziva se seeder, i on dopusta drugim korisnicima da skidaju file sa njegovom racunara. sto je vise seedera download ide brze. dok su leecheri ljudi koji skinu torent a onda ga izbrisu, onemogucavajuci drugima da skidaju sa njegovog racunara. sto je vise leechera download ide sporije.

za skidanje torenta ti treba program utorrent. znamo skines torent i pokrenes ga sa ovim programom.

btw. torrent je nesto najbolje sto postoji u univerzumu.
Hvala nego mozes mi dati link programa :) i koliko sam razumio ja kada hocu da skinem neki program idem na tortentz.com,tu nadjem sta hocu i skinem a onda otvorim preko programa i skidam :?
Samo daj program,sta mi ne bude jasno pitam :D
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 nov 2010, 21:49

Blekiću bujurum: http://www.utorrent.com/downloads/complete?os=win

A imaš mnogo torrent sajtova, ja najviše koristim isohunt ali ima još mnogo dobrih, pa i boljih. Malo guglaj, ne smijemo plaho o tome pisati ovdje :D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 02 nov 2010, 21:51

http://www.utorrent.com/

evo ti skini sa njihove sluzbene stranice.

a ja kad hocu skidati torrente idem na pirate bay ;)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 02 nov 2010, 22:00

Wolwerine i Bezimeni veliko hvala,mozete staviti i neke torente koji su po vama najbolji,a salazem se sa Wolwerinom za pirate bay ;)

Jos jednom hvala :)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 nov 2010, 16:44

Imam pitanje

Imam Office 2003, uredno radi, drug ima office 2010. Njemu je isteklo neshto i vishe ne radi. Posto ni ja ni on nemamo cd-a, mogu li ja svoj office na stik snimiti i onda kod njega instalirati?

Ako ne moze, mozete li mi reci odakle mogu skinuti office 2003

hvala
nema potpisa

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 04 nov 2010, 19:06

Ipak mi je stopalo radi kreka ovaj gore je bio u pravu :D
Samo jedan klub Velež Mostar

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 nov 2010, 11:01

Megamon je napisao/la:Wolwerine i Bezimeni veliko hvala,mozete staviti i neke torente koji su po vama najbolji,a salazem se sa Wolwerinom za pirate bay ;)

Jos jednom hvala :)
Ides na torrents.to i pretrazujes sve navedene istovremeno.
...Život za Široki...

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 05 nov 2010, 18:19

Admir_Sa je napisao/la:Imam pitanje

Imam Office 2003, uredno radi, drug ima office 2010. Njemu je isteklo neshto i vishe ne radi. Posto ni ja ni on nemamo cd-a, mogu li ja svoj office na stik snimiti i onda kod njega instalirati?

Ako ne moze, mozete li mi reci odakle mogu skinuti office 2003

hvala
daj ba pomozite čovjeku, nadjite mu link za office 2003. i meni treba
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 nov 2010, 20:51

Eh ovako raja,slucajno nadjoh CD od FM 08 pa instalirah,skinuo sam i update od sezone 09/10 al kad ga ubacim u programfiles/sportsinteractive/edit/db i udjem u igru onda me izbaci na samom pocetku.Jesam li sve dobro uradio?
Imal' neko rijesenje da igram malo ovoga starijeg dok ne nadjem 11

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 09 nov 2010, 19:34

ako imate internet brzine 1024 kb/s jel to znaci da je download brzine 1mb po sekundi ili ne :oops: :?:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 09 nov 2010, 20:49

-Barcelona- je napisao/la:ako imate internet brzine 1024 kb/s jel to znaci da je download brzine 1mb po sekundi ili ne :oops: :?:
Hehe :D da :D, ali to 1 mb je zapravo 1 MEGA BIT, a ne MEGA BAJT, jer je 1 BAJT=8 BITA, sto znaci da brzina downloada, u tvom slucaju, u Bajtima (maksimalna) iznosi 128 Kilo Bajta (ovakav prikaz firme vrse jer se svaki prenos podataka zapravo oznacava u bitima, a i takodjer je lijep marketinski trik :D). Nadam se da te nisam previse zbunio :mrgreen:.
Zadnja izmjena: guber_90, dana/u 09 nov 2010, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.