FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dokoljenko
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dokoljenko » 01 jun 2019, 18:00

Bezideja je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:Manipulator strašni,da se kandiduje za predsjednika države,glat bi prošao,grob te yebo,znam bar 10 ljudi,kojim se sin zove Amar,a on ih je izmanipulisao toliko da mrze Amara,doduše neki lagano dolaze tobe,nevjerojatno.

Stara SDA skola, koja je prosla kod nas pa se navijaci udaraju izmedju sebe. Nemojte tako pisati o larsonu on voli da prati omladince, covjek pun entuzijazma. Dobili zadatke sta ce ko da radi. Pametnim dosta. Nema kod senada dzaba sjedit a da kapa lova.
Pogledaj sada bijednika i "prijatelja foruma" kako kmeče. Šest mjeseci pljuju po klubu, banuju raju koja kaže da to nije u redu i brani klub, a kada im podastreš argumente šta i kako, kukaju ko mala djeca.

225.000 km reprezentacija. 225 desetogodisnjih za istok na jelo i piće. 18.700 km mjesečno!

Domene i qurci palci 150.000 za cetiri godine. Skupa lobotomija, pardon ljubav. "Prijatelji foruma".
Mi smo Željini, Željo je naš!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 01 jun 2019, 18:23

Raonffa je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:
Admir74 je napisao/la:Zašto se još ne objavljuje za Erića, ko još dolazi imal ikakvih naznaka?
Čemu žurba,dva su potpisala,3 su dogovorena.
Neki rješavaju svoj status.
Ko je drugi što je potpisao? Prvi je Erić valjda :D
Kažu još dva igrača ili koliko već.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 01 jun 2019, 19:55

Bezideja je napisao/la:
UBIPITAR je napisao/la:Manipulator strašni,da se kandiduje za predsjednika države,glat bi prošao,grob te yebo,znam bar 10 ljudi,kojim se sin zove Amar,a on ih je izmanipulisao toliko da mrze Amara,doduše neki lagano dolaze tobe,nevjerojatno.

Stara SDA skola, koja je prosla kod nas pa se navijaci udaraju izmedju sebe. Nemojte tako pisati o larsonu on voli da prati omladince, covjek pun entuzijazma. Dobili zadatke sta ce ko da radi. Pametnim dosta. Nema kod senada dzaba sjedit a da kapa lova.
:lol:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 01 jun 2019, 19:57

Čuj "neki papiri". Nemojte "njih" čitati, što idete tamo, samo ovde slušajte šta vam se priča i šalje u pp.

Pa kaže gsn Bogom dani.
18.06.2016

1. Kada je u pitanju projekat evropske Grbavice, naglašeno je da se radi o ogromnom i veoma zahtjevnom projektu.

2. Iako je ova struktura rukovodstva Kluba novac mogla uložiti u igrački kadar i napraviti uspjeh :bow: , krenulo se udrugom pravcu jer bez infrastrukture i poslovnog dijela Klub ne bi mogao funkcionisati.

3. Ljestvica na svim segmentima Kluba je visoko postavljena. Dok je na čelu Kluba ovo rukovodstvo ni hipotetički nisu moguće nikakve malverzacije.
1. 17.12.2015. ''Utvrdili smo manjkavosti prethodnih projekata gradnje stadiona. Ne želimo da sve ostane samo na papiru. Sve ove informacije nemaju za cilj da podgrijavaju očekivanjima. Želimo kazati da se može. Da, ovdje je moguća investicija od 200 miliona maraka'', kazao je između ostalog Senad Misimović, član Skupštine kluba.

Sa 200 miliona na desetogodisnje, za sest mjeseci. Ne brini se predsjednice, ganjamo dozvole. Cim legnu "najavljujemo" jug a predsjednika kluba cemo poslat u Pazaric da se druzi s djecom, dok mi pred press budemo most crtali na "idejnom projektu".

2. Iako su "mogli uloziti u igrački kadar". Baš nas gledaju kao ovce.

2015- 1.300.000
2016- 2.325.000
2017- 2.749.000

Jos da napomenem da je sa '15 na '16, pravo trosenje pocelo tek sa "ustaljenim procedurama".

3. Mi posteni, svi ostali lopovi, nema malverzacija. Za svaku potrosenu marku postoji pisani trag, al u qurcu. Raskida mi i reprezentacije. Onog mi klizista na jugoistoku. Alme mi Ras. Transfera mi!

"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"

SarajevskaHunta
Kontakt:

Post Postao/la SarajevskaHunta » 01 jun 2019, 20:16

Bravo @dokoljenko hladno dokumentima, crno na bijelo pa u glavu :thumbup:

Cude se odakle dokumenti od prije dvije godine na forumu a nisu se cudili kada su preko foruma dovodili igrace, objavljivali povjerljive "podatke" kako je Amar namjestao i kupovao titule , i u nizu "ekskluziva" iz upravnog odbora uzburkivali strasti navijaca, malo se , malo više uloge promijenile pa sada kuknjava, smradovi !

SarajevskaHunta
Kontakt:

Post Postao/la SarajevskaHunta » 01 jun 2019, 20:27

Gorivo za "moderna" vozila - 2.489 (valjda Misimovicu i drustvu bilo zao dati iz svog dzepa da prate Želju)

PTT Troškovi , web hosting , domena - 22. 553 (malo i trojcu sa lobotomije na kafu, ostali nisu povlašteni)

Troškovi reprezentacije - 225.343 :lol: na šta? iće? piće? i p****?

Za iznos trškova reprezentacije mogli smo komotno zadrzati Miroslava Stevanovića :puke:
Ovaj iznos za vrijeme Gredica bio je oko 35.000 KM ;)

Kakvi smradovi, uhljupi i poltroni su nam vodili i bili u klubu za nepovjerovati :facepalm:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 jun 2019, 21:26

Ima li sta za dresove? Dizajn, nesto?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 jun 2019, 21:30

LjoZee je napisao/la:Ima li sta za dresove? Dizajn, nesto?
I mene ovo interesuje, hoce li isto biti Umbro? Neko je ovdje spominjao Adidas.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 01 jun 2019, 21:58

Tristan10 je napisao/la:
I mene ovo interesuje, hoce li isto biti Umbro? Neko je ovdje spominjao Adidas.
Hoce li neko skontati plavo bijele na pruge.Volio bi dase konacno vrate po meni najbolji dresovi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 jun 2019, 22:07

Sve cemo da zegamo,imacemo pare,pojacanja,nas stadion,amara i navijace jer mi smo Zeljo a smanudu ce da grizu nokte i pitace sa ovo bi Remzija.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 01 jun 2019, 22:38

Pruge,ako ne bude iznenađenja!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

SarajevskaHunta
Kontakt:

Post Postao/la SarajevskaHunta » 01 jun 2019, 22:44

Meni je smiješna ova patnja za popularnim markama, par klubova u svijetu poput Makabija sami sebi šiju dresove :D

Selimoviceva firma NO1 je meni top :thumbup:

slika

slika

slika

slika

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 01 jun 2019, 22:57

Jbga,neko je potpisao ugovor sa Sportvision na 3 godine.
MIGRANTI iz METROPOLE!

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 01 jun 2019, 23:24

Dokoljenko je napisao/la:Čuj "neki papiri". Nemojte "njih" čitati, što idete tamo, samo ovde slušajte šta vam se priča i šalje u pp.

Pa kaže gsn Bogom dani.
18.06.2016

1. Kada je u pitanju projekat evropske Grbavice, naglašeno je da se radi o ogromnom i veoma zahtjevnom projektu.

2. Iako je ova struktura rukovodstva Kluba novac mogla uložiti u igrački kadar i napraviti uspjeh :bow: , krenulo se udrugom pravcu jer bez infrastrukture i poslovnog dijela Klub ne bi mogao funkcionisati.

3. Ljestvica na svim segmentima Kluba je visoko postavljena. Dok je na čelu Kluba ovo rukovodstvo ni hipotetički nisu moguće nikakve malverzacije.
1. 17.12.2015. ''Utvrdili smo manjkavosti prethodnih projekata gradnje stadiona. Ne želimo da sve ostane samo na papiru. Sve ove informacije nemaju za cilj da podgrijavaju očekivanjima. Želimo kazati da se može. Da, ovdje je moguća investicija od 200 miliona maraka'', kazao je između ostalog Senad Misimović, član Skupštine kluba.

Sa 200 miliona na desetogodisnje, za sest mjeseci. Ne brini se predsjednice, ganjamo dozvole. Cim legnu "najavljujemo" jug a predsjednika kluba cemo poslat u Pazaric da se druzi s djecom, dok mi pred press budemo most crtali na "idejnom projektu".

2. Iako su "mogli uloziti u igrački kadar". Baš nas gledaju kao ovce.

2015- 1.300.000
2016- 2.325.000
2017- 2.749.000

Jos da napomenem da je sa '15 na '16, pravo trosenje pocelo tek sa "ustaljenim procedurama".

3. Mi posteni, svi ostali lopovi, nema malverzacija. Za svaku potrosenu marku postoji pisani trag, al u qurcu. Raskida mi i reprezentacije. Onog mi klizista na jugoistoku. Alme mi Ras. Transfera mi!
A opet kad pogledas s druge strane istocna tribina je sklepana samo tako. Nije mogla biti gore uradjena od ovog i trenutno je u fazi raspadanja ne poduzmu li se neke stvari po tom pitanju. Istocna tribina ce nas jos novcano kostati itekak, ako se bude sredjivala a morat ce.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Dokoljenko
Kontakt:

Post Postao/la Dokoljenko » 01 jun 2019, 23:46

Za sve koji citaju, posebno za bivse i "njihove fanove". Pazljivo citajte vi sto mislite da ste "jedini pravi navijaci", mozda naucite sta je objektivnost i ljubav bez interesa.

Trenutna uprava kluba je bivsu upravu javno i privatno pozivala vise puta, pokusavali zamoliti kao ljude da pomognu, ne njima nego Želji. Klub je samo odlukom bivse strukture ostao bez cijele administracije, nekih ljudi koji su obucavani za Zeljine operativce, sa manjkom dokumentacije ne znam iskreno kojim pravom, sa obavezama koje je trebalo platiti i fakturama koje su stizale iz dana u dan kao plod rada bivse uprave. Nekako se sve to saniralo, obezbijedile se plate koje su se dugovale, platili doprinosi koji su se dugovali, zatvorili krediti koji su se trebali i mogli zatvoriti, obezbijedile pripreme i solidan rad kluba. Ne funkcionise klub od have vec od love, dobro znaju i svjesni su bivsi šta se sve trebalo platiti i u kakvom smo stanju bili. Nesto od novca je i doslo u klub, kao na primjer pola Anelovog transfera, nesto se tek treba dobiti od saveza sa kojim je potpisan i ugovor za krov na istoku. Od samog pocetka, umjesto ruke koja ce pomoci, trenutni su dobili brutalno pljuvanje i uvrede, citali smo ih svakodnevno. Neke opravdano a neke sigurno ne, posebno dio kada je klubu trebala podrska, a klub dobio"ne treba ni ici na utakmice". Da, klub a ne uprava, jer je uprava prolazna a klubu je skoro sto godina. O "kupili ili kupio" ne treba ni pisati, sramno i zalosno. Do kraja posteno, iza bivsih je ostala i tribina, i svi radovi na stadionu, teren ali i obaveze koje tek trebalo platiti, te transparentnost koja je pukla kao balon od sapunice. Kako god, Željo ima vise infrastrukturno nego prije njih i bili smo do odlaska dosta uređeniji administrativno, cinjenice koju niko ne moze niti treba osporavati. U jednom dijelu mandata smo bili najjaci brend, kako bi uostalom ako pitate navijace i trebalo biti.

Dalje, sjetite se, Misimovica po njegovim rijecima doveo Amar, otvorio mu knjige, zamolio da pomogne. Gredic i bivsa uprava zajedno sa Amarom, tri godine radila na rjesavanju stanja, vracali se dugovi, stedilo se, potpisan reprogram. Nesto se ustedilo i napravila ekipa vecinom od nase djece, bruto manje od miliona za sezonu. Djeca koja su bila druga iza onakvog Sarajeva, Delaca iz yebenog Čelzija, Benke ciji je go Stutgartu odveo tada mocnu Rijeku u grupe, Cimirota sada reprezentativca, a posebno Punca i ofirnog stimanja skoro svako kolo sa Tanovim "investicijama". Prosli Ferenca, muski se pobili sa Standardom. Promovisan kvalitetan broj nase djece, koliko toliko uredjen klub, ustedjen jedan fin iznos, saniran veliki broj dugova. Nije niko pobjegao nego im se pomoglo jer tako treba i nikako drugacije, ljudski ih se primilo u klub i data im je podrska kakvu niko prije njih nije imao. Odgovorno tvrdim da je bivsima onaj koga odavno kao opsjednuti vrijedjaju i omalovazavaju, pomagao u vise navrata i jako dugo bio dostupan kada god i za sta god su ga trebali. Čak malo prije cuvenog pressa na kojem je rečeno "moze ali sada radimo posteno", zasto tog i tog igraca, syebace cijeli tim, ne treba vam. I, sta bi? Opet cinjenice.

Nikada u istoriji u dvije godine nije leglo para kao u prve dvije godine bivse uprave. Pisao sam ranije, pola i vise od toga nije njihova zaluga vec zasluga akumuliranog rada ljudi prije njih. U pm, je li tako tesko reci, pa ljudi nama je palo u krilo više od pet miliona maraka, bez Džeke, a nismo ih mi zaradili. Ko vam je dao pravo da konstantno pljujete sve koji su radili u klubu, sve koji nisu klimali glavom, sve koji su se usudili da vas kritikuju? Je li gospodo to Željo i naša filozofija, jedinstvo, ljubav, porodica koju ste toliko puta spomenuli? Jeste li svjesni stete koju ste nacinili, od velike kolicine novca koji se bukvalno bacao na sve strane, do ponizenja na terenu, pet poraza u nizu, pravljenje mega tima cetiri godine a ostavljena skupina gubitnika, placenika i amatera, cast izuzetcima. Stalna bamiranja u medijima, rascjepi medju navijacima, stagnacija Op, ofiraza na izborima za organe u savezu? Jeste li svjesni koja je sansa propustena zbog bahatosti, samovolje i da ste zakuhali sa skoro cijelom ligom? Jeste li svjesni da je Vranjes bio dvanaest milja a Dado je po ucinku ili u prevodu manje od dvije, Curjuic vise od osam a Mustafa manje od tri, Jazvic osam a E. Zec sest, Pavic sest i trenutno najskuplji igrac tima a Stanic duplo manje, sve neto? Razlika nikakva, a na terenu zacrtani cilj ostvaren! Sudije nas cijelu sezonu ponizavaju kao da smo kantonalna liga a ne najveci klub u drzavi, samo sto nam je po vasim pricama u jesenjem dijelu "neko" stimao sudije, a na proljece tisina i cinicni osmijeh. Takođe cinjenice.

Na skupstinu, ocekujem da se pojavite, tamo recite sta vas muci, dokazite kriminal o kojem pricate i odgovorite na pitanja koja ce se vama postaviti. Ovo sto radite trenutno nije posteno i protivi se svakoj logici da se neko moze nazvati navijacem, a bukvalno sere po klubu. Ako se kako kazete voli Željo, bujrum pa dijalogom rijesite stvari. Imate plan i ideje bolje od trenutnih, mislite da mozete uraditi vise za klub, smatrate da imate dokaze za sve sto ste rekli, na skupstinu pa u kost. Niti je Zeljo od trenutnih a niti vas. Tako kako sada radite necete sigurno, bar ne nista dobro. Ako mozete pomozite Želji, ako ne bar prestanite da ga gazite.

Za kraj, posto ja nisam niciji vec navijac, ali znam dosta toga jer sam uz Želju decenijama, da ne pomislite da branim nekoga osim Želje porucuje sljedece. Prvo, prodaju Zeljine imovine zaboravite, bez obzira ko je u upravi. Drugo, Ko je kriv za licencu i sto smo pustili da se savez izivljava na nama zbog navodne administrativne greske, tuziti ga za nanesenu stetu i odstraniti iz kluba. Ako treba svi da idu, neka idu, na stranu vidljiva igranka u kojoj je Zeljo platio ceh, za mene licno je ovo najveca blamaza od rata do danas. Najiskrenije velika sramota. Krivim sve redom, prvo trenutne, pa bivse a i nas navijace koji smo vecinom umjesto kontra saveza i dusmana sav bijes istresali na klubu. Ok, svima nam je pun qurac sranja ali prvo vanjski neprijatelji pa tek onda nase interne stvari, ima valjda neki red. Ako mogu bivsi dokazati da se kralo, ne rekla kazala vec jasne neoborive dokazi, prvo skupstina pa sud. Ne kao do sada, lopovi a hvale se zvali smo sve da se pomognu i da se vrate, jer ste onda nekom logikom i vi lopovi i saucesnici, kada vam trebaju trazite pomoc a kada ne trebaju pljujete. Nije to lijepo. Sada da vidim vas i vase kritike, samokritike, jeste li obrazli ili ima samo jedna istina, ona Vasa, i jeste li za, Mi smo Zeljini Zeljo je je nas, ili, Samo Mi smo Zeljini i Zeljo je samo nas.

Sada molim, zbog Zelje, fino se vratite na pocetak i procitajte jos jednom, pazljivo i bez predrasuda.
Zadnja izmjena: Dokoljenko, dana/u 02 jun 2019, 02:22, ukupno mijenjano 12 puta.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 02 jun 2019, 00:49

:bow: :bow: :bow:
MIGRANTI iz METROPOLE!

idevlak
Kontakt:

Post Postao/la idevlak » 02 jun 2019, 01:08

Bravo Dokoljenko
“Ne trebamo se mi brinuti, šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, al’vratit će se, nek to moja poruka bude.”
A.O.

SarajevskaHunta
Kontakt:

Post Postao/la SarajevskaHunta » 02 jun 2019, 01:43

Muk na ovom forumu a o lobotomiji i da ne govorim :shifty:

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 02 jun 2019, 01:47

SarajevskaHunta je napisao/la:Muk na ovom forumu a o lobotomiji i da ne govorim :shifty:
Pa sta imaju vise dva degena ponavljaju jedno te isto 400 bekric, ona dvojica s platne liste kao prate omladince, onaj mali pravi stremove i jede **** po cijeli dan.

Par momaka skidam im kapu kako mogu pisati, a medju njima svaka cast @starigrad i jos par njih. Ostalo vec pokazano na reprezentaciji....
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Cevap
Kontakt:

Post Postao/la Cevap » 02 jun 2019, 02:08

Imam info da je Bekrić naš izvor 50-50%

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Kajkutenjoyer, NazorUso i 35 gostiju.