Tracy3McGrady je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Zato je on i NAJVAZNIJI igrac GSa.Ne najbolji,ali svakako najvazniji.
Opet se vracamo na ono sto si i sam rekao, a to da je kosarka timski sport. Sve zavisi sta ko želi, ako ti kao navijač želiš da tvoj omiljeni igrač uma najbolje brojke, normalno je da ćeš uzeti KDa ili Kawhia koji su fizički jači i samim tim igraju bolju odbranu. Ako želiš da ti ekipa pobjedjuje bez ikakve dileme biram Stepha, on čini druge oko sebe boljim, dok ova dvojica, a posebno Durant zatvaraju svoje suigrače jbg.
Ja pretpostavljam da svi Navijači žele prsten, a ne individualne nagrade.
Tako kad sve saberemo i oduzmemo, Steph je ipak najbolji igrač lige za ovaj sport kako se danas igra.
Kad bi bilo takmičenje na All Staru u 1 na 1, Steph nikad nebi osvojio.
Ne mozes tako pojednostaviti stvari.Bitno je i u kakvim sistemima ovi igraci igraju.Ustvari,to je najbitnija stavka.
Ako igras sistem tipa KDa u OKCu,onda neces imati neki veliki rezultat,ako se suocis s protivnikom koji ima makar i priblizan kvalitet,a bolji sistem.
Medjutim,ako im das sistem sa bilo kakvom kretnjom i pomjeranjem najboljeg igraca svuda po parketu kroz akcije,onda je za mene uvijek bolje uzeti veceg,jaceg,skocnijeg i brzeg,a priblizno slicnih ofanzivnih kvaliteta,kao i ovaj drugi,bez ovog prvonavedenog.
Nema sanse da mozes tvrditi da je Steph bolji igrac od KDa i Kawhia.Jednostavno,ovo je sport u kojem je snaga,pored svega ostalog,jaka bitna,a u PO seriji ce uvijek biti lakse izmoriti fizicki inferiornijeg igraca,ma kako on dobar bio.Zato svi vrhunski PGovi i padaju u u jakim PO serijama,ako su oni nositelji ekipa.Zato i Stephovi nastupi u PO kroz sve ove godine imaju amplitude.
GS ima sistem koji sve njegove kvalitete istice jos vise i to se zove imati pametan trenerski staff.Oni nikad i nisu gradili svoj sistem za KDa.