FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bajram Serif Mubarek Olsun Zeljovci. Da ste nam zivi i zdravi sa svojim porodicama.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Hvala komšije naše normalne
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Bajram Serif Mubarek Olsun i vama komsije
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Hvala komsije i vama BSMO. Da slijedeci docekate s Japancem kao gazdom,svi su se dosad Azijati izmijenjali na vama osim Japanca.Vanja8 je napisao/la:BAJARAM ŠERIF MUBAREK OLLSUN ...
Mojim konama koje slave i da slijedeci docekate makar sa licencom...
I halalite na mezi,ali znate i sami koji je to užitak...

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Hvala,ali dobar je tetak Namko necemo ga mijenjati...StrikeWarzone je napisao/la:Hvala komsije i vama BSMO. Da slijedeci docekate s Japancem kao gazdom,svi su se dosad Azijati izmijenjali na vama osim Japanca.Vanja8 je napisao/la:BAJARAM ŠERIF MUBAREK OLLSUN ...
Mojim konama koje slave i da slijedeci docekate makar sa licencom...
I halalite na mezi,ali znate i sami koji je to užitak...

Bajram Šerif Mubarek Olsun plava braćo 

osvojićemo bez para znaš i sam šta .. ovo su crni dani, ja optimizma nemam ni kad se napijem.BosniaBoston je napisao/la:Ako bude 4- 5 milja prosjek udarat se nogom u guzicu.Puna grbavica mozda one tamo sezone ako osvojimo duplu krunu sljedece
nisam vidio amara odavno, neznam šta on misli, vidjećemo ...
- SarajevskaHunta
- Kontakt:
I kad ga vidiš on ti onako kaže sta misli? o ekipi? klubu? problemima?jestamaji je napisao/la:osvojićemo bez para znaš i sam šta .. ovo su crni dani, ja optimizma nemam ni kad se napijem.BosniaBoston je napisao/la:Ako bude 4- 5 milja prosjek udarat se nogom u guzicu.Puna grbavica mozda one tamo sezone ako osvojimo duplu krunu sljedece
On misli da se treba još jače raditi i da će ekipa biti bolja.jestamaji je napisao/la:osvojićemo bez para znaš i sam šta .. ovo su crni dani, ja optimizma nemam ni kad se napijem.BosniaBoston je napisao/la:Ako bude 4- 5 milja prosjek udarat se nogom u guzicu.Puna grbavica mozda one tamo sezone ako osvojimo duplu krunu sljedece
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
- Dokoljenko
- Kontakt:
Nista cudno da vecina nema optimizma kada realno sagleda situaciju. Ostali bez evrope, trenutna ekipa ni blizu kvalitete kakvu bi zeljeli, stalne tenzije i ne vole nas ko u prici. Za danasnje optimiste kazu da su im vile u glavi, kao meni npr.
FK Željezničar nije jedna sezona, nije jedna uprava, nije jedan igrač, nije jedan trener, nije licenca, nisu ni podjeljeni navijači. FK Željezničar nije slab, nije igračka pojedinaca, nije klub kojeg se može nekažnjeno napadati, nije prljave kampanje i ismijavanje u medijima. FK Željezničar nisu i neće zaustaviti nikakve sile niti dogovori, FK Željezničar je gigant koji godinama korača naprijed bez obzira na sve probleme i nedaće na svom putu i nikada nije pao već je uvijek stajao ponosan i velik. Otimali su nam igrače silom i dekretima, palili nam stadion u ratu, pokušali ugasiti nakon rata. Danas nas tuku, udaraju sa svih strana, pljuju, vrijeđaju naš klub, ismijavaju našu istoriju, naše uspjehe, naše legende!
Naš Željo je ona grupa mladića sa pruge koji su jednog dana odlučili da osnuju klub radničke klase, Željo je Josko Domorocki koji se usprotivio sistemu, Željo je Jozo Bukal koji je "lomio" prečke, Željo je Milan Ribar i njegove "bebe", Željo je Grbavica škola fudbala, Željo je Ivica Osim i one suze protiv Videtona u polufinalu kupa Uefa, Željo je deset hiljada navijača na utakmicama druge lige, Željo je Grbavica koja gorila u ratu, Željo su navijači koji su učestvovali u svim akcijama izgradnje stadiona, Željo je onaj go Zubana u 90'oj. Željo su Blatić, Joško, Ribar, Mišo, Enver, Ivica, Nikić, Meša, Škoro, Ćilic, Katalinski, Velija, Starovlah, Zuban, Buki, Bešlija, a sigurno i Senad Misimović i Amar Osim, te ostali koji su u godinama iza utkali dio sebe u klub. Željo je najveći, Željo je najtrofejniji. Željo je ona pjesma koju mu pjevamo, klub i sreće i tuge, i suza i smijeha, ali više od svega Željo je filozofija odanosti, ljubavi i ponosa koje svaki od nas nosi u srcu. Sa Željom se rodiš, odrasteš i umreš. Mi smo Željini Željo je naš!
Poštovani navijači, u skladu sa ovim riječima vjerujte da će naš Željo bez obzira na minula dešavanja, ove sezone jasno i glasno pokazati i dokazati svima, da je Željo gigant a da su Manijaci najbolji navijači u državi i šire. Bez obzira na sve prepreke, Željo će u narednoj sezoni sa našim najtrofejnijim trenerom na klupi jurišati na oba trofeja, trofej prvaka BiH i trofej osvajača kupa BiH, sa najvećom podrškom od rata do danas i prepunom Grbavicom na svakoj domaćoj utakmici. Navijači su ti koji prave najveću razliku izmedju nas i svih ostalih, navijači su snaga našeg kluba i navijači će da budu ti koji ce uvijek pomoći klubu u teškim situacijama, bez obzira na naše stavove i razmišljanja koja se ponekad razlikuju. Zato drugovi moji, braćo sa tribine, prestanite sa podjelama, svadjama i prepirkama, u iduću sezonu i u onu godinu iza kada obilježavamo stoti rođendan kluba, idemo jako, idemo svi zajedno kao jedan!
Jer za Želju se ne navija, Željo se voli!
A kada kosa uz tebe osijedi
Ni tada se nemoj brinuti
Naša ljubav ne može izblijedit'
Mi ćemo te uvijek voljeti
BŠMO svima plave krvi širom svijeta.

FK Željezničar nije jedna sezona, nije jedna uprava, nije jedan igrač, nije jedan trener, nije licenca, nisu ni podjeljeni navijači. FK Željezničar nije slab, nije igračka pojedinaca, nije klub kojeg se može nekažnjeno napadati, nije prljave kampanje i ismijavanje u medijima. FK Željezničar nisu i neće zaustaviti nikakve sile niti dogovori, FK Željezničar je gigant koji godinama korača naprijed bez obzira na sve probleme i nedaće na svom putu i nikada nije pao već je uvijek stajao ponosan i velik. Otimali su nam igrače silom i dekretima, palili nam stadion u ratu, pokušali ugasiti nakon rata. Danas nas tuku, udaraju sa svih strana, pljuju, vrijeđaju naš klub, ismijavaju našu istoriju, naše uspjehe, naše legende!
Naš Željo je ona grupa mladića sa pruge koji su jednog dana odlučili da osnuju klub radničke klase, Željo je Josko Domorocki koji se usprotivio sistemu, Željo je Jozo Bukal koji je "lomio" prečke, Željo je Milan Ribar i njegove "bebe", Željo je Grbavica škola fudbala, Željo je Ivica Osim i one suze protiv Videtona u polufinalu kupa Uefa, Željo je deset hiljada navijača na utakmicama druge lige, Željo je Grbavica koja gorila u ratu, Željo su navijači koji su učestvovali u svim akcijama izgradnje stadiona, Željo je onaj go Zubana u 90'oj. Željo su Blatić, Joško, Ribar, Mišo, Enver, Ivica, Nikić, Meša, Škoro, Ćilic, Katalinski, Velija, Starovlah, Zuban, Buki, Bešlija, a sigurno i Senad Misimović i Amar Osim, te ostali koji su u godinama iza utkali dio sebe u klub. Željo je najveći, Željo je najtrofejniji. Željo je ona pjesma koju mu pjevamo, klub i sreće i tuge, i suza i smijeha, ali više od svega Željo je filozofija odanosti, ljubavi i ponosa koje svaki od nas nosi u srcu. Sa Željom se rodiš, odrasteš i umreš. Mi smo Željini Željo je naš!
Poštovani navijači, u skladu sa ovim riječima vjerujte da će naš Željo bez obzira na minula dešavanja, ove sezone jasno i glasno pokazati i dokazati svima, da je Željo gigant a da su Manijaci najbolji navijači u državi i šire. Bez obzira na sve prepreke, Željo će u narednoj sezoni sa našim najtrofejnijim trenerom na klupi jurišati na oba trofeja, trofej prvaka BiH i trofej osvajača kupa BiH, sa najvećom podrškom od rata do danas i prepunom Grbavicom na svakoj domaćoj utakmici. Navijači su ti koji prave najveću razliku izmedju nas i svih ostalih, navijači su snaga našeg kluba i navijači će da budu ti koji ce uvijek pomoći klubu u teškim situacijama, bez obzira na naše stavove i razmišljanja koja se ponekad razlikuju. Zato drugovi moji, braćo sa tribine, prestanite sa podjelama, svadjama i prepirkama, u iduću sezonu i u onu godinu iza kada obilježavamo stoti rođendan kluba, idemo jako, idemo svi zajedno kao jedan!
Jer za Želju se ne navija, Željo se voli!
A kada kosa uz tebe osijedi
Ni tada se nemoj brinuti
Naša ljubav ne može izblijedit'
Mi ćemo te uvijek voljeti
BŠMO svima plave krvi širom svijeta.

Mi smo Željini, Željo je naš!
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
"Samo je pitanje vremena, kada će se Željina lokomotiva ponovo okititi zastavama slave i uspjeha"
naravno ne detaljno, ali generalno u rečenicu dvije se dosta toga može strpati. .. pita se za zdravlje, kako ide, imal svjetlosti na kraju tunela itd. kad znaš nekoga iz djetinjstva, pa makar i ne pretjerano dobro i odrasto si na istom stadionu ne treba puno pričeSarajevskaHunta je napisao/la:I kad ga vidiš on ti onako kaže sta misli? o ekipi? klubu? problemima?jestamaji je napisao/la:osvojićemo bez para znaš i sam šta .. ovo su crni dani, ja optimizma nemam ni kad se napijem.BosniaBoston je napisao/la:Ako bude 4- 5 milja prosjek udarat se nogom u guzicu.Puna grbavica mozda one tamo sezone ako osvojimo duplu krunu sljedece
mada, težak sam pesimista ovih dana, kako god okreneš bez para se u fudbalu ne može, a ja poslije ovog smaka svijeta sa evropom para nigdje ne vidim
- SarajevskaHunta
- Kontakt:
Djeluje mi težak za bilo kakvu priču, ters i zadrt, bilo da ga neko privatno poznaje ili ne
Bit ce Pivara generalni barem tako kažu eto para

Bit ce Pivara generalni barem tako kažu eto para

Bajram Šerif Mubarek Olsun vama i pitarima i robijašu koji su nam čestitali na temi
I dalje ne vjerujem u ovo, ali evo nek se nađe na temi novi članak sa Sinana u vezi nas i Marina

I dalje ne vjerujem u ovo, ali evo nek se nađe na temi novi članak sa Sinana u vezi nas i Marina
Bivši fudbaler Zrinjskog sve bliže Grbavici
Marin Galić, koji je prethodne dvije sezone nosio dres Zrinjskog, odlučio je da na kraju ove sezone ne produži ugovor sa Plemićima.
Kako sada stvari stoje on će karijeru nastaviti na Grbavici u ekipi Željezničara, koji traži zamjenu za Sinišu Stevanovića kojem je istekao ugovor i koji neće biti produžen.
Kako saznaju **** Galić bi se trebao pojaviti na prozivci Plavih koja je zakazana za 15. juni na stadionu Grbavica.
Galić je prošao omladinsku školu Zrinjskog, a u karijeri je igrao još za Branitelj iz Mostara i za Mladost iz Doboja kod Kaknja. U prethodne dvije sezone 23-godišnji desni bek u dresu Zrinjskog je upisao 52 službena nastupa uz jedan postignuti pogodak.
Znači nešto ovako:
---------------------Erić
Galić- Sipović -Rodin/stoper-Pavić/bek
-----------Hajdarević/DM--Tomić
---Jako krilo-------Ramović------Jako krilo
-----------------Zec. E.
Klupa:Fejzić, Bogičević, Stanić,...
Znači, po svemu sudeći potrebna su nam još dva krila, dva veznjaka, bek(ovi), a naravno ako Krpić ostsne Zec ide na krilo i onda se stvari mijenjaju.
Uglavnom, ni pod razno ne želim vidjeti Zajmovića, Zeca i ostale polovnjake...
In Amar we trust!
---------------------Erić
Galić- Sipović -Rodin/stoper-Pavić/bek
-----------Hajdarević/DM--Tomić

---Jako krilo-------Ramović------Jako krilo
-----------------Zec. E.
Klupa:Fejzić, Bogičević, Stanić,...
Znači, po svemu sudeći potrebna su nam još dva krila, dva veznjaka, bek(ovi), a naravno ako Krpić ostsne Zec ide na krilo i onda se stvari mijenjaju.
Uglavnom, ni pod razno ne želim vidjeti Zajmovića, Zeca i ostale polovnjake...
In Amar we trust!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ja konto neki ozbiljni portal saznaje kad ono Sinan. Pisi propalo.
BŠMO braćo svima koji slavimo, da nam idući dođu u ljepšem raspoloženju, bar što se tiče Želje 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Neke stvari su im tacne bile. Npr zadnja vijest da nismo licencu dobili su prvi objavili cak prije zvanicne odluke, isto ko da su znali sta se sve mucka.
Ubode neku istinu, ali rijetko.Tristan10 je napisao/la:Neke stvari su im tacne bile. Npr zadnja vijest da nismo licencu dobili su prvi objavili cak prije zvanicne odluke, isto ko da su znali sta se sve mucka.
Ne treba se brinut kad se taj čovjek vrati u klub,a vratit će se nek to moja poruka bude 

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Lokomotifa i 47 gostiju.