Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat
Pa hodza haman jeste, ali da je smecar jeste, takodje.Marsal je napisao/la:Šta nam on ima objašnjavat, hodža je koliko i ja i Helčo.
Pa lik dolazi glasati za SDA maksuz iz cafirske zemlje gdje radi.
Jeste radio ali mislim da nema fax. A sada nije dovoljno imati samo medresuASD je napisao/la:Koliko se sjecam, pisao je kako je radio kao hodza.
Hendo je valjda kao veliki fan SDA otišao predstavljati partiju u Njemačku kao raznosač paketa u DHL-u

Ovo mi je vrhunacPenaltiky je napisao/la:Ko je uvrijedio sve hodže? Imas tu dosta poštenih ljudi. Prica se o IZ i vrhu IZ Pa Edhem Bicakcic i Safet Softic im u UO.

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Problem i jest ispo jer je žena dala svoje pare kome hoće a ne IZ BiH. Pa su ovi osuli rafalnu paljbu na Senada jer je to dokumentovao i nasao ljude kojima je potrebno.Brcanskamalta je napisao/la:Svako ce polagati racun za ucinjeno ili ne ucinjeno.Pa i taj Reis i IZ.
Ako sunnjate u IZ dajte zekat sami, ne vidim Problem.
Ispade svi bi dali ali eto IZ pokvarena.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- ASD
- Kontakt:
Vjerovali ili ne, bukvalno glavni kvalitet njegov (safetov) je sto je nesposoban i sto ce sebi mater ako treba hebati za funkciju bez obzira sta drugi mislili o njemu.
Čovjek koji ga je gurao je tražio poltrona kojeg može otkantati kad god hoće, a da mu se i mati rođena ne pobuni.
Čovjek koji ga je gurao je tražio poltrona kojeg može otkantati kad god hoće, a da mu se i mati rođena ne pobuni.
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Znam zato kazem.Penaltiky je napisao/la:Problem i jest ispo jer je žena dala svoje pare kome hoće a ne IZ BiH. Pa su ovi osuli rafalnu paljbu na Senada jer je to dokumentovao i nasao ljude kojima je potrebno.Brcanskamalta je napisao/la:Svako ce polagati racun za ucinjeno ili ne ucinjeno.Pa i taj Reis i IZ.
Ako sunnjate u IZ dajte zekat sami, ne vidim Problem.
Ispade svi bi dali ali eto IZ pokvarena.
Ti zekat dajes za sebe i od sebe nevezano za IZ.Tebi je to propisano pa dao sam ili dao IZ da nadje ljude u potrebi nebitno.
Ne vidim problem u ovom sa Senadom...Reisu ovo nije trebalo.Zato sto islam daje pravo izbora covjeku ona dala Senadu da on nadje ljude u potrebi ona je cista a Senadu ili cast ili sramota.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Meni je smiješno koliko se politika uvukla u IZ. Zapravo više tužno.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Ispade ako ne das njima pare ne vazi ti zekat....
Jos samo fali da kazu idite na hadz sa tom i tom agencijom inace se ne racuna da ste obavili hadz. Boze sacuvaj.sta se radi...
Jos samo fali da kazu idite na hadz sa tom i tom agencijom inace se ne racuna da ste obavili hadz. Boze sacuvaj.sta se radi...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Pa i jesu to odradili za hadz. Nema nista privatno, samo preko njih. Naravno, u talu sa S. Arabijom. Cuj 8500 KM.Brcanskamalta je napisao/la:Ispade ako ne das njima pare ne vazi ti zekat....

Ferdo, daj da vidim to transparentno kome idu pare od zekata. Znaci nacisto, godisnji rezime gdje je svaka marka otisla. Hocu da vidim da 100% novca ide gladnima i manje sretnima.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa imaš izvještaj na stranici, prikupe 8 mil od zekata, zna se koliko gdje ide, jer zekat daju samo oni koji ispunjavaju određene uslove (visinu nisaba), jer ljudi brkaju zekat sa sadekatul fitrom.Finn je napisao/la:Pa i jesu to odradili za hadz. Nema nista privatno, samo preko njih. Naravno, u talu sa S. Arabijom. Cuj 8500 KM.Brcanskamalta je napisao/la:Ispade ako ne das njima pare ne vazi ti zekat....
Jos samo fali da kazu idite na hadz sa tom i tom agencijom inace se ne racuna da ste obavili hadz. Boze sacuvaj.sta se radi...![]()
Ferdo, daj da vidim to transparentno kome idu pare od zekata. Znaci nacisto, godisnji rezime gdje je svaka marka otisla. Hocu da vidim da 100% novca ide gladnima i manje sretnima.
I ne ide gladnima sve, jer se moraju finasirati i medrese, i FIN i sve druge kulturno prosvjetne organizacije pod krovom IZ. Sadekatul fitre ti možeš kome hoćeš, to nisi u obaveza da daješ IZ, iako možeš, to imaš 7,10 i 20 po članu porodice godišnje i možeš u komšiluku naći nekoga ko je u potrebi, al da je musliman, logično.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa ne mogu oni postavljati uslove organizatoru hadža, a to su Saudijci, oni određuju ko, šta i kako. Isto kao što su Irancima bili zabranili da ikako dolaze.Finn je napisao/la:Pa i jesu to odradili za hadz. Nema nista privatno, samo preko njih. Naravno, u talu sa S. Arabijom. Cuj 8500 KM.Brcanskamalta je napisao/la:Ispade ako ne das njima pare ne vazi ti zekat....
Jos samo fali da kazu idite na hadz sa tom i tom agencijom inace se ne racuna da ste obavili hadz. Boze sacuvaj.sta se radi...![]()
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Fantasista
- Kontakt:
Svicarska ili Njemacka nesto vise od 6000 km za Hadz, BiH 8500. Al ti moras finansirat i glavesine IZ, u tome je caka.
- ASD
- Kontakt:
Zar Svicarci i Nijemci imaju svoje islamske zajednice ili su to ovi friskopridosliFantasista je napisao/la:Svicarska ili Njemacka nesto vise od 6000 km za Hadz, BiH 8500. Al ti moras finansirat i glavesine IZ, u tome je caka.

Cuj zna se, pa ne zna se, u tome i jeste problem. Sve je pod velom misterije. Zato bih i volio da dodje kod Senada da se to sve razjasni. Daj stavi link tog izvjestaja da vidim gdje sve to ide, nmg nac.rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa imaš izvještaj na stranici, prikupe 8 mil od zekata, zna se koliko gdje ide, jer zekat daju samo oni koji ispunjavaju određene uslove (visinu nisaba), jer ljudi brkaju zekat sa sadekatul fitrom.
I ne ide gladnima sve, jer se moraju finasirati i medrese, i FIN i sve druge kulturno prosvjetne organizacije pod krovom IZ. Sadekatul fitre ti možeš kome hoćeš, to nisi u obaveza da daješ IZ, iako možeš, to imaš 7,10 i 20 po članu porodice godišnje i možeš u komšiluku naći nekoga ko je u potrebi, al da je musliman, logično.
Gledaj, finansiranje medresa i FINa je imalo smisla prije 20 godina kada su svi ti ljudi zivjeli od donacija obicnih ljudi. Danas su na budzetu drzave i licemjerno uzimati sa obje strane. Shvatam ja namjeru na papiru i ovo je u serijatskom Iranu normalno. Ali garantujem i da je 1000 puta transparentnije i organizovanije i da nikog ne grize savjest gdje mu ide novac.
- ASD
- Kontakt:
Nisam baš siguran, u Iranu takođe hara korupcija. A vjerski lideri su daleko više u politici nego ovi kod nas.Finn je napisao/la:Cuj zna se, pa ne zna se, u tome i jeste problem. Sve je pod velom misterije. Zato bih i volio da dodje kod Senada da se to sve razjasni. Daj stavi link tog izvjestaja da vidim gdje sve to ide, nmg nac.rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa imaš izvještaj na stranici, prikupe 8 mil od zekata, zna se koliko gdje ide, jer zekat daju samo oni koji ispunjavaju određene uslove (visinu nisaba), jer ljudi brkaju zekat sa sadekatul fitrom.
Gledaj, finansiranje medresa i FINa je imalo smisla prije 20 godina kada su svi ti ljudi zivjeli od donacija obicnih ljudi. Danas je licemjerno uzimati sa obje strane. Shvatam ja namjeru na papiru i ovo je u serijatskom Iranu normalno. Ali garantujem i da je 1000 puta transparentnije i organizovanije i da nikog ne grize savjest gdje mu ide novac.